موشکهای بالستیک کوتاهبرد آرمان
در جریان نمایشگاه امنیتی-دفاعی IQDEX-2024 بغداد موشکهای بالستیک کوتاهبرد آرمان (ابابیل سابق) در دو نسخه هدایت اینرسی - ماهوارهای (GPS - GLONASS) و نسخه هدایت اینرسی - ماهوارهای - اپتیکی (برای هدایت در فاز نهایی) به نمایش درآمد.
نسخه اول این موشک با برد 86 کیلومتر، طول3.7 متری و وزن کل 240 کیلوگرم حامل 45 کیلوگرم سرجنگی است. نسخه دوم با سیستم هدایت اپتیکی با ابعاد نزدیک به نسخه اول، دارای برد 60 کیلومتر دارای وزن کل 230 کیلوگرم است که 35 کیلوگرم از آن را سرجنگی تشکیل میدهد.
خودروی حمل و پرتاب (پرتابگر خودکششی) این موشک نیز که پیشتر در نمایشگاه آرمی-2023 روسیه به نمایش درآمده بود، با مشخصات حداکثر سرعت در آزادراه و مسیر شنی به ترتیب 70 و 40 کیلومتر بر ساعت (در وضعیت لود کنیستر بههمراه موشک)، بههمراه کنیسترهای هشت فروندی حامل موشک دارای وزن 28 تن است. وزن تقریبی کنیستر بههمراه موشکهای آرمان/ابابیل 6.5 تن اعلام شده است.
@Projectmeshkat
موشک بالستیک زهیر در مسیر بهینه شدن
موشک بالستیک سوخت جامد زهیر با سرجنگی جداشونده نیز که در نمایشگاه آرمی-2023 روسیه حضور یافته بود، در نمایشگاه امنیتی-دفاعی IQDEX-2024 نیز بهنمایش درآمده است.
از جمله مشخصات اعلام شده برای موشک بالستیک زهیر میتوان به برد 525 کیلومتر، طول 7434 میلیمتر و وزن کل 1875 کیلوگرمی اشاره کرد که 305 کیلوگرم آن را سرجنگی تشکیل داده است. این موشک نیز با استفاده سیستم هدایت اینرسی در کنار سیستم هدایت ماهوارهای (GPS - GLONASS)، امکان هدایت تا هدف را داراست.
از جمله تفاوتهای نسخه به نمایش درآمده در نمایشگاه بغداد با نسخه به نمایش درآمده در نمایشگاه روسیه میتوان به افزایش برد 25 کیلومتری، افزایش طول 23 میلیمتری، افزایش وزن کل 15 کیلوگرمی و کاهش وزن سرجنگی از 320 به 305 کیلوگرم اشاره کرد.
📝 @Projectmeshkat
MESHKAT | مشکات
حماسه تصویر ماهوارهای ایرباس
پس از حملات انجام شده با استفاده از کووادکوپتر در پایگاه هشتم شکاری و انتشار سیل اخبار از انهدام/آسیب دیدن سامانه پدافند هوایی که وظیفه حفاظت از آسمان تاسیسات نطنز را بهعهده دارند، در طی روزهای گذشته این اخبار به آسیب دیدن رادار درگیری 30N6E2 سامانه پدافندی S-300PMU-2 مستقر در پایگاه هشتم شکاری محدود شد. درطی روزهای اخیر با انتشار تصاویر ماهوارهای مختلف و با کیفیت نامطلوب، نتایج مختلفی از تصاویر منتشر شده منتشر شد که هیچکدام قطعیت کاملی نداشته و صرفا درحد حدس و گمان بود.
درنهایت تصویر وعده داده شده که توسط ایرباس به ثبت رسیده بود نیز منتشر شد. اگرچه در روایت خبرگزاری آسوشیتدپرس ادعا شده در اطراف سکوی قرارگیری رادار درگیری 30N6E2 آثار سوختگی دیده میشود اما با دقت در تصویر فوق میتوان گفت این آثار سوختگی، در واقع سایه خاکریزی است که محل قرارگیری رادار درگیری این سامانه است؛ کما اینکه در خاکریزهای جانبی (که خاکریزهای حائل برای لانچرها محسوب میشوند) نیز سایه دیده میشود که میتواند ناشی از زاویه عکسبرداری و زاویه تابش نور باشد. همانطور که در تصویری ثبت شده توسط رادار روزنه نیز توری استتار قرار گرفته بر روی رادار درگیری توسط برخی افراد بهعنوان محل اصابت پرتابه بالستیک در نظر گرفته شده بود و پس از گذشت زمان، حدس اصابت بالستیک به برخورد کووادکوپتر به رادار محدود شد.
اگرچه پس از چند روز معطلی تصاویر ماهوارهای به ثبت رسیده توسط ایرباس نیز منتشر شد اما این تصاویر هم با نویز فراوان همراه است و با وجود کیفیت نچندان بالای تصاویر، بجز وجود سایه نشان واضحی از اصابت و وقوع آتشسوزی بر روی سکوی محل قرارگیری رادار درگیری و خودروی حامل آن نشان نمیدهد.
@Projectmeshkat
اخیرا در نمایشگاه امنیتی - دفاعی IQDEX-2024 بغداد از دو رادار SAR هوابرد ساخت ایران با نام های سپهر 811 و سپهر 813 عرضه شده است که مشخصات این دو رادار به شرح زیر می باشد:
+ رادار S811 (سپهر 811):
بیشنیه برد تصویر برداری: حداکثر 40 کیلومتر
رزولوش تصویر برداری :1 و 2 متر
محدوده عرض نوار تصویر برداری : 1 تا 5 کیلومتر
وزن : 40 کیلوگرم
توان مصرفی: 500 وات
زمان پردازش تصویر : آنی
+ رادار S813 (سپهر 813):
بیشینه برد تصویر برداری: حداکثر 150 کیلومتر
رزولوشن تصویر برداری:1 ، 2 و 3 متر
محدوده عرض نوار تصویر برداری : 1 تا 10 کیلومتر
وزن : 70 کیلوگرم
توان مصرفی: 700 وات
زمان پردازش تصویر: آنی
@Projectmeshkat