هدایت شده از کریمی
مسلوب المنفعه شدن ۴۰ چاه غیرمجاز کشاورزی در استهبان
سرپرست اداره منابع آب استهبان از پُر و مسلوبالمنفعه شدن بالغ بر ۴۰ چاه غیرمجاز کشاورزی طی هفته اگذشته در این شهرستان خبرداد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی آب منطقهای فارس، ندا اشجار گفت: یکی از چالشهای جدی در حوزه آب، وجود و بهرهبرداری از چاههای غیرمجاز است.
اشجار افزود: پُر و مسلوبالمنفعه کردن، یکی از راهکارهای مقابله با چاههای غیرمجاز به شمار میرود که بعد از طی روند قانونی اجرایی میشود.
وی ادامه داد: با همکاری گروه انسداد، فرماندهی انتظامی، دادگستری و گروه گشت و بازرسی، ۴۰ حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی در شهرستان استهبان پُر و مسلوبالمنفعه شد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۸۵ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان استهبان پُر و مسلوبالمنفعه شده است.
اشجار اضافه کرد: پُر و مسلوبالمنفعه کردن چاههای غیرمجاز و مقابله با برداشتهای غیرقانونی از منابع آب زیرزمینی بخشی از برنامههای مد نظر در طرح احیاء و تعادلبخشی، به شمار میرود.
سرپرست اداره منابع آب استهبان گفت: طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب، از مهمترین برنامههای اجرایی شده در راستای حفاظت و صیانت از آب به عنوان اصلیترین عنصر حیات و آبادانی است.
اشجار عنوان کرد: در پروژه احیاء و تعادلبخشی، اداره منابع آب شهرستان ارسنجان در حوزه های تعیین تکلیف چاههای بدون پروانه و اصلاح و تعدیل پروانههای بهرهبرداری به صددرصد هدف و در پروژه نصب کنتورهای هوشمند به ۵۰ درصد هدف تکلیفی رسیده است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قوه قضاییه جلوی احداث یک سد بزرگ را گرفت؛ ۱۰ هزار نفر آواره و ۱۴۰۰ هکتار جنگل نابود میشد + جزئیات - همشهری آنلاین
👇👇👇👇👇👇
https://B2n.ir/p88444
خسارتهای ناشی از این سد برای استان کهگیلویه و بویراحمد، زیر آب رفت بیش از ۱۷ روستا به طور کامل و در بخش کشاورزی زراعت و باغات ۲۳ روستا خواهد بود. "لمای سفلی"، "دزک بالا و پایین"، "مازه گز"، "لمای علیا"، "دره شوره"، "مُنج"، "دشت بز"، "ده پایین"،" لهسوار"، "دو راه"، "سر سور"،"ده شیخ"، "سرتنگ"، "کله گه"،" گل چهرآباد"، "رودشتی"، "کله حمام"،" سرتل چینگو"، "بیژگن"، "درب کلات محمودی" برخی از روستاهایی هستند که بر اثر زیر آب رفتن نابود می شوند و یا کشاورزی آنها زیر آب می رود.
🏔 #تامین_آبشرب آحاد مردم #جهان هستی# کشورمان ایران، #خصوصا_استانهای_کویری از مناطق #کوهستانی_گسترده موجود، #امکانپذیر میباشد.
💐ستاد مردمی بومی سازی تامین آب کشاورزی و شرب با احیاء قنوات و چشمه سارهای ایران 💐
@qanat_kerman
کاهش چهار میلیارد مترمکعبی آورد آب سدهای خوزستان در سال آبی جاری
اهواز- ایرنا- مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: میزان آورد سدهای خوزستان در سال آبی جاری به میزان چهار میلیارد مترمکعب نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر است.
عباس صدریانفر شنبه در نشست شورای کشاورزی خوزستان با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از هرگونه تنش آبی در مصارف کشاورزی مدیریت مصرف باید مورد توجه قرار گیرد اظهارکرد: ارائه آموزش های کاربردی و همچنین ارتقاء سطح آگاهی کشاورزان در این راستا ضروری است.
وی با بیان اینکه در بهار امسال با مدیریت سیلاب های حوضه آبی کرخه بهترین بهره برداری را داشتیم ادامه داد: ذخیره سازی آب در پشت سد کرخه به خوبی انجام شده به گونهای که شرایط کرخه از سایر حوضه های آبریز بهتر است.
رییس سازمان آب و برق خوزستان با ابراز نگرانی نسبت به شرایط ذخیره آبی در حوضه آبریز مارون و دز گفت: یکی از نگرانیهای مربوط به حوضه آبی دز در خصوص حقابه کشت چغندر قند است.
ورودی آب به سدهای خوزستان به میزان ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب
صدریان فر بیان کرد: در سال آبی جاری میزان آورد آب سدهای خوزستان چهار میلیارد مترمکعب نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر بوده است.
وی مجموع ورودی آب به سدهای استان در سال آبی جاری را ۲ میلیارد و هفتصد میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: امسال سومین سالی است که آبگیری سدهای استان در شرایط خشکسالی با کاهش ورودی آب همراه است.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: رهاسازی موجی آب از سد مارون در حال انجام است اما باید در شرایط فعلی خشکسالی از سیاست انقباضی در کشتهای دائمی مثل کشت نیشکر استفاده کرد.
صدریان فر با ابراز نگرانی از وضعیت آب در حوضه های آبریز کارون، مارون و دز گفت: میزان ذخیره آب در سد مارون یکهزار و ۱۴۸ میلیون مترمکعب است و حجم مفید سد ۹۹۳ میلیون متر مکعب برآورده شده است.
وی گفت: در شرایط فعلی لازم است قرارگاه رسانهای برای اطلاع رسانی به کشاورزان از وضعیت آب و نوع کشت تشکیل شود.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: سیاست مدیریت یکپارچه حوضه های آبی در استانهای درگیر خشکسالی با نظارت وزارت نیرو در حال انجام است.
به گزارش ایرنا امسال به دلیل بارندگی های کم استان حوزه کشاورزی با چالش هایی روبهرو است.
همچنین با قطع شدن گاز پتروشیمیها تولید کود اوره کاهش یافت که این موضوع نیز بر کشاورزی استان اثر گذاشته است و باتوجه به این شرایط، بیمه محصولات کشاورزی برای جبران خسارت های احتمالی در استان ضروری است.
بررسی های انجام شده نشان می دهد که باتوجه به شرایط خشکسالی در استان، ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم خوزستان کشت نشده است
🌺تاکید بر تامین آب شرب از مناطق کوهستانی گسترده که این قابلیت را در سراسر کشورمان دارند، تنها راهکار نجات مردم در شرایط کنونی میباشد🌺
🏔 #تامین_آبشرب آحاد مردم #جهان هستی# کشورمان ایران، #خصوصا_استانهای_کویری از مناطق #کوهستانی_گسترده موجود، #امکانپذیر میباشد.🔵 @qanat_kerman
🍃ستاد مردمی بومی سازی تامین آب کشاورزی و شرب با احیاء قنوات و چشمه سارهای ایران 🍃
🟢https://www.karzar.net/160793🟢
تشکیل قرارگاه اضطراری مدیریت مصرف آب در خوزستان
اهواز- ایرنا- سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با تاکید بر تشکیل قرارگاه اضطراری مدیریت مصرف آب در استان گفت: برنامه ریزی های لازم در حوزه مدیریت مصرف آب استان تا پایان تابستان توسط این قرارگاه انجام و ابلاغ خواهد شد.
به گزارش ایرنا، سید مهران علم الهدایی شنبه در شورای کشاورزی خوزستان در سرسرای استانداری بیان کرد: با توجه به اینکه میزان بارش باران در سال آبی جاری اندک بوده، استان دچار خشکسالی شده است، البته برای گذر از این شرایط تجربه های سال های اخیر می تواند در زمینه مدیریت منابع آب استان تاثیرگذار باشد.
وی گفت: باید در استان آسیب شناسی شود که چرا با وجود هشدارها و تاکید بر مدیریت مصرف آب همچنان کشت غیر مجاز رخ میهد و برای جلوگیری از این اقدام برنامه ریزی لازم انجام شود.
ابراز نگرانی از کاهش بارش باران
در ادامه این نشست مدیر کل هواشناسی خوزستان با ابراز نگرانی از کاهش بارش باران در سال آبی جاری افزود: استانهایی که حوضههای آبریز استان را تامین میکنند شرایط خوب آبی ندارند، به عنوان مثال استان کهگیلویه و بویر احمد نسبت به سال آبی قبل ۷۸ درصد کاهش بارش باران داشته است.
محمد سبزهزاری ادامه داد: وضعیت آبی حوضه آبریز مارون خوب نیست و استانهای بالا دست تامین کننده آب این رودخانه در خشکسالی قرار دارند.
وی گفت: پیش بینی شده تا ۱۰ اسفند ماه وضعیت بارش در استان بهتر شود اما در بهترین حالت باز کمبود بارش ها در استان جبران نخواهد شد.
به گزارش ایرنا، خوزستان طی سال های اخیر به دلیل کاهش بارش باران بارها خشکسالی را تجربه کرده است و دستگاه های مربوطه تلاش داشتند تا با تغییر الگوی کشت مصرف آب را مدیریت کنند
🌺تاکید بر تامین آب شرب از مناطق کوهستانی گسترده که این قابلیت را در سراسر کشورمان دارند، تنها راهکار نجات مردم در شرایط کنونی میباشد🌺
🏔 #تامین_آبشرب آحاد مردم #جهان هستی# کشورمان ایران، #خصوصا_استانهای_کویری از مناطق #کوهستانی_گسترده موجود، #امکانپذیر میباشد.🔵 @qanat_kerman
🍃ستاد مردمی بومی سازی تامین آب کشاورزی و شرب با احیاء قنوات و چشمه سارهای ایران 🍃
🟢https://www.karzar.net/160793🟢
8.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کمبود پتاسیم در گیاهان⭐
✅پتاسیم چیست؟
پتاسیم یک عنصر بسیار مناسب برای تغذیه گیاهان و درختان می باشد. پتاسیم بعد از ازت، میزان مصرف بالایی در بین عناصر مورد نیاز جهت تغذیه گیاهان و باغات دارد. کمبود پتاسیم در گیاه موجب امراض زیادی از جمله پیری در برگ ها میشود. همچنین کمبود پتاسیم در گیاه لبههای برگها را به رنگ زرد یا قهوه ای می کند. در این
✅انواع کود پتاسیم چیست؟
کودهای پتاسیم کلرید، پتاسیم سولفات، پتاسیم نیترات، پتاسیم فسفات، پتاسیم منیزیم و کود کلات پتاسیم انواعی از کودهای پتاسیمی هستند.
✅زمان مصرف کود پتاس:
زمانی که این کود به خاک افزوده می شود به جذب مواد مغذی کمک می کند. بهترین زمان مصرف آن را نیز در بهمن می توان در نظر گرفت
✅پتاسیم برای رشد و نمو گیاهان مهم است. #کود #پتاسیم کمک می کند:
گیاهان سریعتر رشد می کنند.
از آب بهتر استفاده کنند.
در برابر خشکی مقاوم تر باشند.
با بیماری مبار
زه کنند.
مقاومت در برابر آفات افزایش می یابد.
قویتر می شوند.
محصولات بیشتری تولید می کنند
@qanat_kerman
🇮🇷ستاد مردمی بومی سازی تامین آب کشاورزی و شرب با احیاء قنوات و چشمه سارهای ایران🇮🇷
5. قنات حسن آباد مهریز این قنات متعلق به قرن هشتم میلادی است. قنات حسن آباد در عمق کم حفر شده و ویژگ
6 و 7. قناتهای دوقلوی اکبرآباد و قاسم آباد بروات
یکی از دلایل ثبت قناتهای بم، دوقلو بودن آنهاست. قنات اکبرآباد در روستایی به همین نام و از توابع بخش ریگان بم است که با 35حلقه چاه، در مسیر 1100 متری خود، 16هکتار زمین کشاورزی و باغ را سیراب میکند. اما قنات قاسمآباد با 50حلقه چاه و در طول مسیر 2.300 متری خود، به 100هکتار زمین کشاورزی آبرسانی میکند.
@qanat_kerman
✅نکاتی در مورد درخت هلو
هلو ها و شلیل ها تقریبا" مانند هم هستند اما پوست میوه شلیل ها پرز ندارند. شلیل ها به خسارت حشرات بیشتر حساس هستند که در صورت حمله حشرات در زمان گلدهی موجب تولید میوه های بد شکل در شلیل ها می گردد.پرنده ها رنگ قرمز شلیل ها را دوست دارند.
هر دو نوع درخت به خاک دارای زهکشی خوب و کود دهی نیاز دارند.
ارقام
هلو ها : البرتا , رد هیون , سانکرست ,
شلیل ها : ردگلد , فانتازیا , اسنو کوئین , رد دیاموند.
افات و بیماری ها معمول و کنترل آنها
پوسیدگی قهوه ای : سمپاشی مس تثبیت شده و یا بردو در طی زمستان در کنترل این بیماری موثر است .
پوسیدگی طوقه : از این بیماری با دور نگه داشتن طوقه درخت از خیس شدن توسط آب ابیاری می توان جلوگیری نمود.
پیچیدگی برگ هلو: در زمان خواب درختان از ترکیبات مسی برای کنترل این بیماری استفاده می شود.
برنامه نگهداری در فصل پائیز
در زمان ریزش برگ در پائیز, تمام میوه های مومی شده را ازدرخت چیده و شاخه های مرده را هرس و قطع کنید و اولین سمپاشی دوره خواب را انجام دهید. برخی قارچکش های مسی را به تنهایی و برخی دیگررا در اختلاط با روغن به کار می روند که روغن به چسیبدن مس به درخت کمک می کندو همچنین این روش موجب کنترل شپشک ها نیز می شود. بعد از ریزش کامل برگها در پائیر , برگ ها را با خاک ورزی زیر خاک نمود.این امر به جلوگیری از انتشار اسپور های قارچ کمک می کند.
نیمه زمستان
هلو ها و شلیل ها زودتر از هر درخت میوه دیگر هرس می شوند. این درختان برای میوه دهی از شاخه رشد یافته سال گذشته استفاده می کنند.حدود نصف رشد سال جاری را حذف کنید. سمپاشی دوره خواب درختان در این زمان انجام می شود و از سموم مسی و روغن در این زمان استفاده می کنند.
علف های هرز زیر درختان به عنوان گیاهان میزبان تریپس و سایر حشرات عمل می کنند که به گل و میوه جوان خسارت می زنند.حضور علف هرز و گراس ها زیرسایه انداز درخت توصیه نمی شود اما رویش گراس بین ردیف های درختان به حفظ رطوبت و کاهش دمای خاک در منطقه ریشه کمک می کند.
آبیاری ممکن است در بهار بسته به باران های بهاری لازم گردد.
اواخر بهار , اوایل تابستان
- به بیماری پیچیدگی برگ هلو توجه کنید . برگ های جدید جای برگ های مریض را می گیرند. حسارت حشرات موجب بدشکلی در میوه می شوند. در صورت نیاز ابیاری کنید.مصرف کود ازته به مقدار زیاد موجب اسیب دیدن طعم و ظاهر میوه می گردد.
- اواخر تابستان , بعد از برداشت
- در این زمان درختان خود را برای سال بعد اماده می سازند.به کود دهی خوب و ابیاری تا زمان ریزش طبیعی درختان ادامه دهید.طوری که این عملیات موجب رشد زیاد در درختان نشودبلکه در درخت انرژی زیادی در ریشه هاا و تنه ذخیره گردد
@qanat_kerman
10.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
غول تراکتورا عشق رانندە تراکتورا😍😍
ببینید چند کار رو باهم انجام میده👍👍
@qanat_kerman
🇮🇷ستاد مردمی بومی سازی تامین آب کشاورزی و شرب با احیاء قنوات و چشمه سارهای ایران🇮🇷
6 و 7. قناتهای دوقلوی اکبرآباد و قاسم آباد بروات یکی از دلایل ثبت قناتهای بم، دوقلو بودن آنهاست. ق
8. قنات مزدآباد اصفهان
قنات مزدآباد با قدمتی 2000ساله، دومین قنات کهن ایرانی است که با 18کیلومتر طول در عمق 100متری زمین در مسیری بین شاهین شهر و میمه، حفر شده است. عمق زیاد این قنات موجب شکلگیری ویژگیهای منحصربهفردی در آن شده است. مزدآباد شبیه به رودخانهای زیرزمینی است که بهدلیل تبلورهای آهکی و شکل گرفتن سنگوارههای استالاگمیت و استالاگتیت، ظاهری شبیه به غار علیصدر همدان به خود گرفته است.
@qanat_kerman
10.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرض کن وسط کویر بدون هیچ پوشش گیاهی با اون آفتاب سوزان که مغزتو میخوره ، برسی به یه دره سر سبز که آب تنی میتونی بکنی تو آبش و انقدر عمیقه آبش که مردم محلیش میگن مواظب باشید تو آبش غرق نشید ، تعجب کردید ؟ تعجب نکنید ، اینجا ایرانه ، سرزمین فرصت های گردشگری که سوخته و داره میسوزه ، فرض کنید یه تور کویر گردی بزارن نیم ساعت پیاده روی کنن و بعد برسن به این دره و آبش و بعد آب تنی واااای
اما متاسفانه اینطبیعت نمیخوان دیده بشه هزاران بار هم گفتم ده هزار بار دیگه هم میگم
بله اینجا کشیت از توابع گلباف شهرستان کرمان است
🆔@qanat_kerman