📚 #تازه_های_نشر
♦️«شرح صدر» به بازار کتاب آمد
🔹جامعترین زندگینامه استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر با ترجمۀ اسماء خواجهزاده به زبان فارسی منتشر شد.
🔸«شرحصدر» ترجمه «شهید الاُمة و شاهدُها» اثر شیخ محمدرضا نعمانی است. او تنها کسی بود که در دوران حصر، در خانه شهیدصدر ماند و این فرصت استثنایی سبب شد روایتهایی ویژه را از یکی از مهمترین دورههای زندگانی آن شهید والامقام ثبت و ضبط کند.
🔹شیخ محمدرضا نعمانی وقتی در دوران حصر از شهیدصدر میخواهد که شرححال خود را بنویسد، شهید پاسخ میدهد: «خون من سرگذشت مرا شرح خواهد کرد. من جز خدمت به اسلام چیز دیگری نمیخواهم و امروز اسلام به خون من بیشتر از شرححالم نیاز دارد؛ اما تو که سالها با من زندگی کردی و در این ابتلائات حضور داشتی و در مراحل مختلف مبارزه بودی، اگر خدا خواست و زنده ماندی چیزهایی که دیدی و شنیدی را بنویس».
🔸این کتاب در هشت فصل و با استفاده از متن دهها نامه و پیام شهید آیتالله سید محمدباقر صدر، به شرح زندگی او پرداخته است.
📌 برای خرید آنلاین این کتاب با ٢٠ درصد تخفیف ویژه تا پایان خردادماه اینجا را کلیک کنید.
🆔 @shahidsadr
🆔 @QasdWay
در ینگه دنیا، بازار سرمایه جایی است که اکثریت مردم در آن سرمایهگذاری میکنند. پدید آمدن یک شوک اقتصادی که منجر به سقوط ارزش بازار سرمایه شود، همه را یک شبه بیچاره میکند. آنچه در ماههای اخیر در بازار سرمایه آمریکا، لندن و ... رخ داد چنین بود. کرونا، یک شبه جامعه غربی را (مردم را) بیچاره کرد.
آمدن به خیابانها در چنین شرایطی فقط یک جرقه نیاز داشت که پلیس وحشی آمریکا آن جرقه را زد.
حال این که چرا سیاستگذاران ما دوست دارند بند جیب مردم را به دم این اژدهای غیرقابل پیشبینی متصل کنند نمیدانم...
نتیجه بورس باز کردن مردم، چیزی نیست جز اقتصادی بسیار ناپایا نسبت به آنچه در پیرامون رخ میدهد.
☘کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🆔 @QasdWay
کتاب #اقتصاد_مقاومتی؛ از وادادگی تا ابستادگی منتشر شد.
دکتر ابراهیم #رزاقی نویسنده کتاب در توضیح بسیار مختصری درباره اثر خود اینگونه میگوید:
«این کتاب در پی علت یابی عدم تحقق استقلال اقتصادی، گسترش فقر، بیکاری و ورشکستگی بسیاری از صنایع و خالی از جمعیت شدن بسیاری از روستاها و افزایش شدید قیمتها و رشد شدید فاصله طبقاتی پس از دفاع مقدس میباشد. مهمترین دلیل این نابسامانیها عدم توجه به الگوی اقتصادی منعکس در قانون اساسی و اجرای الگوی اقتصادی سرمایهداری لیبرال صندوق بینالمللی پول میباشد. تداوم اجرای این الگو از سوی مدیران اجرایی و عدم توجه به نتایج پدید آمده، ضرورت اصلاح راه رفته را مطرح میسازد.»
البته لازم به ذکر است که دکتر رزاقی در مسیر چاپ این کتاب خود با نامهربانیها و ناملایماتی مواجه شدند که منجر به تاخیر در چاپ کتاب شد و علت آن نیز عمدتاً به محتوا و رویکرد نقادانه دکتر رزاقی نسبت به دولتها و سیاستهای اقتصاد لیبرالی آنها برمیگردد.
🆔 @QasdWay
بِسمِ اللّهِ الرّحمنِ الرّحِیم
📚كتابخانه علوم اجتماعى📚
📌 در اين مجال بر آن شديم تا در كثرت كتب و منابع سطحى علوم اجتماعى، كتاب هايی ارزشمند و متفکرپرور در حوزه هاى مختلف علوم اجتماعی معرفى كنيم.
📌 اين مسير را با علم اقتصاد آغاز مى كنيم. علاوه بر كتاب هاى عمومى اصیل، در حوزه هاى تخصصی اقتصاد نيز منابعى برگزیده ارائه مى دهيم. اين كتاب ها يا جنبه آشنايى اجمالی در آن حوزه را دارند يا كتاب های پيشرفته آن حوزه محسوب مى شوند.
📌 کتب ارائه شده در این کانال طبق دسته بندی زیر ارائه شده است. برای دسترسی سریع تر از هشتگ ها استفاده کنید.
#آموزش_عمومی_اقتصاد
#فلسفه_اقتصاد
#فلسفه_و_اقتصاد
#روانشناسی_اقتصاد
#اخلاق_و_اقتصاد
#جامعه_شناسی_اقتصادی
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#روش_شناسی_اقتصاد
#نظام_های_اقتصادی
#اقتصاد_هترودوکس_دگراندیش
#اقتصاد_اسلامی
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_ریاضی
#نظریه_بازیها
#طراحی_بازار
#آمار
#اقتصاد_سنجی
#اقتصاد_خرد
#اقتصاد_کلان
#اقتصاد_پولی
#اقتصاد_ایران
#اقتصاد_بینالملل
#اقتصاد_مالی
#اقتصاد_بخش_عمومی
#اقتصاد_سلامت
#اقتصاد_آموزش
#اقتصاد_رفاه
#اقتصاد_بیمه
#اقتصاد_نیروی_کار
#حقوق_و_اقتصاد
#سازماندهی_صنعتی
#اقتصاد_کسب_و_کار
#اقتصاد_توسعه
#اقتصاد_علم_و_فناوری
#اقتصاد_منابعطبیعی
#اقتصاد_محیطزیست
#اقتصاد_انرژی
#اقتصاد_منطقهای
#سیاست_گذاری_عمومی
#اقتصاد_رفتاری
#فرهنگ_اصطلاحات_اقتصادی
#متفرقه
🆔 @SSL_Qasd
اندیشکده قصد
بِسمِ اللّهِ الرّحمنِ الرّحِیم 📚كتابخانه علوم اجتماعى📚 📌 در اين مجال بر آن شديم تا در كثرت كتب و م
در این کانال به طور تخصصی با کتب حوزه علوم اجتماعی و اقتصاد آشنا میشوید.
آیا می توانیم پول چاپ کنیم؟
بخش اول
احسان ولدان/ پژوهشگر اقتصادی
🔹 "مسلما، نه" این عکس العمل طبیعی به این سوال است. روزی به همراه پسرم در خیابان قدم می زدیم که با فقیری روبرو شدیم. پسرم نگاهی به من انداخت و انتظار خود را برای کمک به او به من نشان داد. اما خب پولی همراه من نبود. به خانه که برگشتیم دیدم پسرم مشغول نقاشی شد. از او پرسیدم چه کار می کنی؟ او نقاشی خود را که یک اسکناس ده هزار تومانی بود به من نشان داد. هدفش این بود که آن پول را به مرد فقیر هدیه دهد. البته من به او توضیح دادم که این کار مجاز نیست و او پاسخ داد چرا نه؟ سخت بود این گزاره دانش اقتصادی را برای او جا بیندازم که وقتی میران نامحدودی پول به سوی کالاهای محدودی گسیل شود قیمت کالاها سر به آسمان می کشد...
🔹 خب درواقع من بچه ندارم و این داستان تخیلی را گفتم تا این حقیقت را بیان کنم که حرمت چاپ پول توسط بانک های مرکزی در اقتصاد کنونی بویژه در مواجهه با بحران های اقتصادی به چالش کشیده شده است. در طول بحران مالی 2008 بانک های مرکزی شروع به خریدن دارایی های مختلف کردند تا سرمایه گذاران را به کاری مشابه تشویق کنند و به آن ها اطمینان دهند. بانک های مرکزی برای تأمین بودجه این خریدها پول چاپ کردند. در مجموع بانک های مرکزی آمریکا، انگلستان و ژاپن 3.7 تریلیون دلار پول چاپ کردند و این در آن زمان سه برابر موجودی کل اسکناس های آن ها برحسب دلار بود. نتیجه چه شد؟ تورم هیچ گاه این کشورها را در این دوره تهدید نکرد. چرا که این پول ها صرف خرید دارایی شده بود و نه کالا...
🆔 @QasdWay
📺 دومین قسمت از مصیرِ صدر
قسمت بیستم برنامه مصیر با حضور آیتالله دکتر احمد مبلغی، یکشنبه ١۵ تیر ماه ساعت ٢١ از شبکه چهار سیما
🔻 آیتالله احمد مبلغی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، عضو مجلس خبرگان رهبری، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و مؤسس و رئیس مرکز پژوهشهای دینی تطبیقی «التجدید» در لبنان است. وی به اندیشه اصولی، فقهی و تفسیری شهید صدر توجه ویژه داشته و در آثار و دروس خود به نقد و بررسی این اندیشهها میپردازد. او در بیستمین قسمت از برنامه مصیر به بحث درباره «کارکرد اندیشه شهید محمدباقر صدر برای امروزِ امت اسلامی» میپردازد.
🔹 گفتنی است چهار قسمت پیش رو برنامه مصیر به بررسی آرا و اندیشههای شهید صدر در ابعاد دیگر اختصاص یافته است.
🔸 این دومین قسمتی است که برنامه مصیر به بررسی آرا و اندیشههای شهید محمدباقر صدر میپردازد. در قسمت گذشته مصیر به «سیره و سرگذشت شهید صدر» پرداخت.
🔸میتوانید قسمت اول را در اینجا ببینید:
https://www.telewebion.com/episode/2305564
🆔 @shahidsadr
🆔 @QasdWay
مصاحبه خواندنی رییس سابق بانک مرکزی
حتما بخوانید
http://fna.ir/ey9dhi
@Qasdway
📍 #اختصاصی
📝 #مصاحبه
♦️شکنندگی #بورس در ایران
🔹در بازارهای مالی کشور ما بدون دقت به این ظرافتها در چند سال اخیر و به خصوص چند ماه اخیر یک هجوم گستردهای به بازارهای مالی یا بورس از طرف مردم شده است.
🔹به خاطر همین حضور گسترده و افراد زیادی که دارند وارد این بازار میشوند و به جمع متقاضیان این اوراق مالی و به جمع بورس بازان اضافه میشوند این شاخص با سرعت بیشتری افزایش پیدا میکند.
✍نویسنده: دکتر علی سعیدی،عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐 http://fekrat.net/1636
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
🆔 @QasdWay
22.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍 #اختصاصی
🎬 #کلیپ
♦️ #بورس ؛بازار مالی شکننده
🔹در ادبیات اقتصادی، بازارهای مالی اساسا بازارهای شکننده هستند.
🔹نوسانات و تلاطمات این بازارها بسیار سریع و آنی اتفاق میافتد.
🔹برخلاف بازارهای واقعی و بازارهای کالا و خدمات که اگرچه نوسانهایی را تجربه میکنند این نوسانها در یک دورههای زمانی گسترده رخ میدهد.
📌کانال فکرت؛
🆔 @fekrat_net
🆔 @QasdWay
توافقنامه ایران و چین
ترجمه توسط محمدجواد معصومی نیا
پژوهشگر اقتصادی
بخش اول
🔸این روزها توافق ٢۵ ساله ایران و چین تبدیل به یکی از مسائل جنجالی در عرصه اقتصادسیاسی بینالملل شده و موضوع بسیاری از مجادلات رسانهای و تحلیلهای سیاسی و اقتصادی شده است.
🔸نوشته حاضر ترجمه مطلبی است که توسط سایمن واتکینز(Simon Watkins) برای سایت oilprice.ir به رشته تحریر درآمده است. او تاجر، روزنامه نگار،محقق و نویسنده است و مطالب زیادی را برای بسیاری از نشریات پیشرو در زمینههای نفت و گاز، فارکس، سهام ، اوراق قرضه، اقتصاد و ژئوپلیتیک نگارش کرده است. علاوه بر این ، وی مؤلف پنج کتاب در زمینه تجارت ، مالی و بازارهای مالی است.
🔸ترجمه متن حاضر دربارۀ موافقنامه ایران و چین بهمعنای تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً بازتاب یکی از تحلیلهایی است که در رسانههای غربی درحال انتشار است. بطور معمول رسانههای غربی را نمیتوان مرجعی منصف برای قضاوت دانست اما آگاهی از نگرش آنها یا مفاد احتمالی توافقنامه ایران و چین نیز ضرورتی انکار ناپذیر است.
🔸تحلیل حاضر سعی در بزرگنمایی ابعاد نظامی توافق دارد و تحلیل خود را بر اطلاعات یک منبع مطلع بنا میکند درحالی که تاکنون اطلاعاتی از این توافق منتشر نشده است. باید این نکته را مدنظر قرار داد که تحلیل حاضر با دیدگاه منفعت محور غربی که مخالف توسعه توان اقتصادی شرق(روسیه و چین) است انجام شده و دلیل پررنگ کردن بعد نظامی آن نیز همین است.
🔸بی شک غرب از این توافق ضرر میکند و دلیل حمله آنها به این توافق نیز عدم منفعت آنها و ضرر از توسعه نفوذ قدرتهای شرقی در حوزه خلیجفارس است لذا تحلیل حاضر تنها بر نکات احتمالی منفی توافق متمرکز شده است و جنبههای مثبت احتمالی آن را مدنظر قرار نداده است. آنچه برای ما اهمیت دارد اثر آن بر بنیه تولیدی کشور و میزان منفعتی است که ایران از این معامله میبرد.
🆔@QasdWay
توافقنامه ایران و چین
ترجمه توسط محمدجواد معصومی نیا
پژوهشگر اقتصادی
بخش دوم
توافق نظامی پنهان چین با ایران در برنامه پنهانی ٢۵ ساله
آگوست گذشته وزیر امور خارجه ایران بهمنظور ارائه نقشه راه همکاری مشترک راهبردی جامع 25 ساله ایران و چین که براساس توافق پیشین امضا شده در سال ٢٠١۶ تهیه شده است به دیدار همتای خود وانگ لی رفت. بسیاری از ابعاد و جزئیات اساسی این توافقنامه جدید درحالحاضر برای عموم منتشر نشده است اما برای سایت oilprice .com پنهان نیست. هفته گذشته در نشستی در استان گیلان محمود احمدی نژاد رئیسجمهور پیشین ایران برای اولین بار به برخی از قسمتهای پنهان این توافق(معامله) اشاره کرده و اظهار داشت : «ورود به توافقی پنهانی با طرف های خارجی بدون درنظرگرفتن خواست و اراده ملت ایران برخلاف منافع کشور و ملت صحیح نیست و ملت ایران آن را به رسمیت نخواهد شناخت».
🔹 یکی از بخشهای پنهانی این معامله که سال گذشته امضا شده این است که چین ٢٨٠ میلیارد دلار در بخشهای در حال توسعه گاز، نفت و پتروشیمی ایران سرمایهگذاری خواهد کرد. بخش عمده این مبلغ در ۵ سال ابتدایی این دوره ٢۵ ساله پرداخت میشود و به نظر میآید که در دورههای ۵ ساله بعدی درصورت توافق طرفین میتواند افزایش یابد.
🔹 ١٢٠ میلیارد دلار دیگر نیز برای ارتقای زیرساختهای صنعتی و حملونقل سرمایهگذاری میشود که بخش زیادی از آن در ۵ ساله ابتدایی بوده و در ادامه با توافق قابل افزایش است. در عوض برای شروع قرارداد، شرکتهای چینی در مزایده طرحهای جدید یا نیمه کارۀ گاز، نفت و و پتروشیمی ایران اولویت خواهند داشت. همچنین چین میتواند نفت، گاز و محصولات پتروشیمی را با حداقل ١٢٪ تخفیف بر روی میانگین قیمت شش ماهه ابتدایی قرارداد به علاوه ۶ تا ٨٪ درصد تخفیف برای جبران پذیرش ریسک خریداری کند. علاوهبراین به چین این حق داده میشود که پرداخت خود را تا دوسال به تأخیر انداخته و مهمتر اینکه میتواند پرداخت را با ارزهای غیراحتیاطی که از تجارت در افریقا و کشورهای اتحادیه شوروی سابق بدست آمده پرداخت کند.
🔹 یکی از منایع ایرانی تأیید کرده است که: «چین باتوجه به ابهام نرخ ارز در تبدیل این ارزهای نرم به ارزهای سخت[soft currencies ارزهای غیراحتیاطی به ارزهایی گفته میشود که متعلق به کشورهای درحال توسعه و غیر پیشرفته است و بهدلیل عدم تعادلهای اقتصادی و عدم ثبات سیاسی و نارساییهای نهادی این کشورها نوسان بیشتری نسبت به ارزهای احتیاطی دارند. بهدلیل عدم ثبات قیمت این ارزها صرافیها تمایل کمی به معامله و نگهداری این ارزها داشته و فعالان بازار ارز به آن ارز ضعیف میگویند. در مقابل ارز های احتیاطی(hard currencies) واحدهای پولی هستند که به سهولت در بازارهای جهانی خریدوفروش شده و اقبال زیادی نسبت به آن وجود دارد. آن ارزها عمدتاً مربوط به کشورهای توسعهیافته و پیشرفته بوده و بهدلیل ثبات اقتصادی و سیاسی و ساختار نهادی پیشرفته دارای نوسان کمی است و مورد اقبال فعالان بازار است.] که ایران میتواند از بانکهای غربی دوست بدست آورد، در پی کسب ٨ تا ١٢ درصد تخفیف دیگر است، این بدین معنا است که چین مجموعاً در خرید نفت، گاز و محصولات پتروشیمی ٣٢٪ تخفیف بدست میآورد».
🆔@QasdWay