فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸شرکت در انتخابات فریضه است، همه حضور پیدا کنند.
🔹همه مردم علاوه بر رای دادن، خانواده، دوستان و آشنایان خود را هم به شرکت در انتخابات تشویق کنند.
🆔@QasdWay
⚡️بارها به این مطلب پرداختهام که ادعای یارانه پنهان در اقتصاد ایران، یک ادعای واهی است که ریشه در کاهش ارزش ریال دارد. ریالی که هر هزار تومانش برابر یک دلار بود، امروز هر ۲۳ هزارتومانش یک دلار است. متولی حفظ ارزش پول نیز دولت بوده است. یعنی عملکرد دولت باعث شده است ارزش پول داخل حساب من و شما یا ارزش درآمد ماهانه ما بدون اینکه خطایی اقتصادی مرتکب شده باشیم، چندین برابر کاهش یابد.
▫️در چنین شرایطی، کسانی پیدا میشوند که ادعا میکنند دولت بالغ بر ۱۴۰۰ هزار میلیارد سالانه یارانه پنهان به مردم میدهد. وقتی سوال میکنیم که این ارقام را از کجا میآورید، میگویند قیمت بنزین مثلا در فلان کشور لیتری یک دلار است که میشود ۲۳ هزار تومان. وقتی ما بنزین را ۳هزار تومان میفروشیم، یعنی روی هر لیتر ۲۱هزار تومان یارانه میدهیم. سپس انواع نقشهکشیها برای گران کردن بنزین و سایر حاملهای انرژی به نام عدالت و هدفمندسازی این یارانه آغاز میشود. در صورتی که منشاء این یارانه ادعایی، کاهش ارزش ریال است. اگر ارزش هر هزار تومان به همان یک دلار برگردد، دیگر این یارانه پنهان ادعایی معنی نخواهد داشت. بنابراین، دولت از یک طرف باعث و بانی کاهش ارزش پول مردم میشود و از طرف دیگر، منت پرداخت یارانه به مردم را بر سرشان میگذارد و برای هدفمندی این یارانه نقشه میکشد.
▪️امشب قیمت یک بسته شش عددی بطری آب نیملیتری را در والمارت چک کردم. ۱.۶۷ دلار بود. یعنی حدود ۳۸هزار تومان. با منطق بعض سیاسیون ما، شرکتهای آبمعدنی ایرانی که هر بطری آب نیملیتری را ۲۵۰۰ تومان میفروشند، در هر بسته ششتایی ۲۳ هزار تومان به مصرفکننده ایرانی یارانه میدهند! درباره سایر کالاها نیز همین معادله صادق است.
▫️قیمت حاملهای سوخت، یک قیمت کلیدی است و گران شدن آنها، گرانی همه کالاها در اقتصاد را در پی دارد. این مسئله بارها تجربه شده و برای ملت ما خاطره است!
▪️افزایش قیمت حاملهای انرژی، یعنی شروع دومینوی تورم، فشار به طبقات ضعیف و صاحبان درآمد ثابت و پولدارتر شدن دارندگان، سرمایهداران و ملاکان.
@syjebraily
🆔 @Qasdway
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫دنیا همچون آب دریاست
▪️امام صادق عليهالسلام فرمود: «دنيا همچون آب دريا است؛ هر كه از آب دريا بيشتر بنوشد بيشتر تشنه مىشود» . انسان هر چقدر از آب دريا بيشتر بنوشد بيشتر تشنه مىشود. اينطور نگو: «من همين يك مشت از مال دنيا را بگيرم بعد از دنيا رو مىگردانم، همين مرتبه از جاه و مقام دنيا را به دست بياورم بعد به سوى خدا مىروم».
▪️مسأله اينطور نيست؛ هر چقدر از مال دنيا، از جاه دنيا، از مقامات اين دنياى فانى، بيشتر پيدا كنى، تشنگى و حرصت به مقدار و مرتبه بعدى، بيشتر مىشود؛ [چراکه] «دنيا همچون آب دريا است»، «حب دنيا سرچشمه هر گناه است».
📚 کتاب بارقهها، صفحه ۴۴
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
✳️ #ما_اقتصاددان_نیستیم! ؛ #انصراف_از_نوبل_اقتصاد_و_شیمی!
⁉️از استیگلر برنده جایزه نوبل اقتصاد پرسیدند چرا جایزه نوبل را فقط به فیزیک و شیمی و اقتصاد می دهند و به محققان سایر علوم انسانی نمی دهند؟
✳️ او پاسخ داد؛نگران نباشید آنها #نوبل_ادبیات را دارند!
✳️ منظور استیگلر این بود که غیر اقتصاددانان فقط شعر می بافند و فقط مستحق نوبل ادبیات می باشند
✳️ فلاسفه اقتصاد از این رویکرد متکبرانه با عنوان #امپریالیسم_اقتصادی یاد کردند، و نقد کردند که اقتصاددانان جریان غالب چشمشان را به یافته های علمی جامعه شناسان و روانشناسان و... بسته اند.
✳️ در مناظرات #انتخابات_1400 همین نگرش امپریالیستی بارها تکرار شد بدین مضمون که گویا فقط اقتصاددانها همه چیز فهمند و بقیه به بیان استیگلر شعر می سرایند.
✳️ اتفاقا ریشه بسیاری از مشکلات کنونی ما همین نگاه فن سالارنه برخی اقتصاد دانان وطنی حاکم بر امور اقتصادی کشور است که با اقتصاد سیاسی، اقتصاد اجتماعی و اقتصاد فرهنگی بیگانه اند.
✳️ امپریالیست های اقتصادی سعی کردند همانند متخصصان شیمی جایزه نوبل ریاضی زدگی و تشبیه خود به متخصصان علوم طبیعی را بگیرند، ولی جایزه نوبل اقتصادشان به جایزه نوبل شیمی هم تبدیل نشد. آنها حتی قادر به حفظ ارزش پول ملی هم نشدند.
✳️ اگر اقتصاد این دانشی است که حتی عاجز از حل مشکلات اقتصادی کشور است، شاید بهتر باشد که منکر تخصصمان بشویم و بگوییم:
#ما_اقتصاددان_نیستیم
#ما_نه_نوبل_اقتصاد_میخواهیم_نه_نوبل_شیمی
✨یارانه پنهانی که کارگران به کارفرمایان پرداخت میکنند!
از آنجائیکه یارانه، تبدیل به یک موضوع اساسی در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری شده است، به نظر ضروری میرسد که از جوانب گوناگون به باطل بودن ادعای #یارانه_پنهان در اقتصاد ایران که سالهاست از زبان نئولیبرالهای با ریش و بیریش- هر دو- شنیده میشود، بپردازیم.
مبنای استدلال مدعیان وجود یارانه پنهان در اقتصاد ایران این است که قیمت دلاری یک سری کالاها به ویژه حاملهای انرژی را استخراج میکنند، سپس معادل ریالی این قیمتها را محاسبه میکنند و نام مابهالتفاوت حاصل شده را یارانه پنهان میگذارند. سال ۹۸ در آستانه گران کردن بنزین، یک عضو اصولگرای هیئت رئیسه مجلس مجلدی تمام رنگی تهیه کرده و برای دستگاهها و افراد مختلف ارسال کرد تا وجود ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان در اقتصاد ایران را اثبات کند. در صفحه ۳۳ این مجلد، قیمت دلاری بنزین(فوب خلیج فارس) درج شده و با احتساب هر دلار ۱۱ هزار تومان، ادعا شده بود که دولت سالانه ۱۶۹ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان بنزین پرداخت میکند.
در آن سو، آقای روحانی اصلاحطلب نیز استدلال مشابهی داشت. میگفت قیمت بنزین در ترکیه ۱۵ هزار تومان و در اروپا ۲۰ هزار تومان است اما با قیمت هزار تومان به ملت میفروشیم!
همین استدلال، مبنای فاجعه آبان ۹۸ شد. در آن زمان، طی مطالب متعددی بطلان این استدلال را نشان دادیم و سخن اساسی ما این بود که دولت که مسئول حفظ ارزش پول ملی است، حق ندارد از یک طرف ارزش ریال داخل جیب مردم را کاهش دهد و از طرف دیگر، مدعی پرداخت یارانه پنهان به مردم شود و برای "هدفمند" کردن آن به نام "عدالت"، نقشه بکشد!
متاسفانه این ایام، بحث یارانه پنهان مجددا داغ شده است و مبنای اصلی محاسبه آن، همین تفاوت دلاری و ریالی قیمت حاملهای انرژی است.
یک پرسش اساسی از مدعیان پرداخت یارانه پنهان این است که شما که میفرمایید در اروپا قیمت بنزین ۲۰ هزار تومان است، دستمزد نیروی کار چقدر است؟ آیا حاضر هستید دستمزد نیروی کار را نیز به دلار و یورو محاسبه کرده و معادل ریالی آن را بپردازید؟ میانگین دستمزد نیروی کار در اروپا برای هر ساعت ۲۸.۵ یورو است که با احتساب هر یورو ۲۸ هزار تومان، میشود حدود ۸۰۰ هزار تومان! با منطق نئولیبرالهای وطنی، کارگران ایرانی که حداقل حقوقشان برای هر ساعت حدود ۲۰ هزار تومان است، ساعتی ۷۸۰هزار تومان یارانه به کارفرمایان خود پرداخت میکنند! برای کارمندان دولت نیز میتوان محاسبه مشابهی انجام داد و ادعاهای مشابهی مطرح کرد.
اما واقعیت این است که این نحوه محاسبه ارزش حاملهای انرژی و نیروی کار، هر دو غلط است. ریال و دلار و یورو، در محدوده سرزمینی خود کارکردهای متفاوتی دارند و اساسا مفهوم PPP (برابری قدرت خرید) برای توضیح تفاوت کارکردی ارزهای مختلف در چارچوب مرزهایی که به آنها تعلق دارند، ابداع شده است.
گران کردن سوخت به بهانه عادلانه کردن یارانه پنهان، توصیه نهادهای نئولیبرال همچون صندوق بینالمللی پول است که در هر جای دنیا به این توصیه عمل شده، فاجعه آفریده است. سال ۹۸ همزمان با ایران، در چند کشور دیگر نیز شورشهای مشابهی از همین ناحیه رخ داد.
قیمت حاملهای انرژی را نمیتوان از اقتصاد جدا کرد و در خلاء، مجزا از سایر کالاها و خدمات، گرانشان کرد و از ناحیه این گرانی، به بخشی از جمعیت پول نقد پرداخت کرد. گرانی حاملهای انرژی، روی قیمت سایر کالاها نیز اثر مستقیم و غیرمستقیم میگذارد و تورم ایجاد میکند.
کما اینکه برخلاف ادعای آقای همتی در سال ۹۸ که میگفت اثر تورمی گرانی بنزین حدود ۴درصد است، تورم نقطهبهنقطه از ۲۷درصد آبان ۹۸ به ۴۶.۴درصد آبان ۹۹ رسید.
@syjebraily
🆔 @Qasdway
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تیزر مستند آغازگر یک پایان
🔴پس از سالها پخش مستند زندگی و زمانه شهید سید محمدباقر صدر در صداوسیما
🔺کاری از خانه مستند و سازمان هنری و رسانهای اوج
⏰زمان پخش
ساعت ۱۶:۱۵ شبکه یک
قسمت اول: چهارشنبه ۱۲ خرداد
قسمت دوم: جمعه ۱۴ خرداد
قسمت سوم: یکشنبه ۱۶ خرداد
قسمت چهارم: دوشنبه ۱۷ خرداد
🆔 @shahidsadr
مکتب نیاوران - دکتر اباذری.pdf
394.3K
مقالهای خواندنی از دکتر اباذری با عنوان:
«استقرار آموزشی مکتب نیاوران؛ تاریخچۀ ایجاد نهادهای دولتیِ آموزش مدیریت و اقتصاد بازار آزاد»
چکیده
مکتب نیاوران نامی است که به گروهی منسجم از اقتصاددانان ایرانی معتقد به سیاستهای اقتصاد آزاد داده شده است که در دو دهة ابتدایی بعد از انقلاب با حضور در سازمان برنامه و بودجه، مسئولیت تنظیم برنامههای اول تا سوم توسعۀ کشور را بر عهده داشته و سیاستهای تعدیل ساختاری و خصوصیسازی را برای اقتصاد ایران تجویز کردهاند؛ سیاستهایی که منشا بسیاری از مسائل و تحولات اجتماعی دوران بعد از انقلاب بوده است. با آغاز به کار دولت یازدهم، آنان نیز به عرصۀ سیاستگذاری بازگشتهاند و علاوه بر مداخله در سیاستهای اقتصادی روزمرة دولت، تنظیم برنامة ششم توسعة کشور را بر عهده دارند. هدف از این مقاله نگاهی به تاریخچة نهادهای آموزشیای است که بهدست این گروه و در جهت تقویت گفتمان اقتصاد آزاد در فضای علمی و سیاستی ایران ایجاد شده است. بدین منظور، از اسناد مربوط به تاسیس رشتههای دانشگاهی و مصاحبههای چهرههای شاخص مکتب نیاوران استفاده شده است. تلاش میشود تصویری کلی از نحوۀ تاسیس نهادهای آموزشی مکتب نیاوران و تربیت سه نسل از متخصصانِ مدیریت و اقتصادِ معتقد به سیاستهای آزادسازی ارائه شود و با نگاهی به بهرهگیری موسسان از منابع، امکانات و ارتباطات با دولتمردان برای ایجاد نهادهای مذکور از یک سو و تدوین شیوههایی برای گزینش دانشجویان خاص از سوی دیگر، به شرایط شکلگیری این نهادها پرتوی افکند.
🆔 @Qasdway
هدایت شده از حرکت قرن
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست هشتم:
♦️نرمالیزاسیون سیاست در جمهوری اسلامی ایران و آثار آن بر انتخابات ١۴٠٠
ارائه دهنده:
✅ دکتر سید آرش وکیلیان
(پژوهشگر علوم اجتماعی)
زمان:
🗓 پنجشنبه ٢٠ خرداد ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۴ الی ١۶
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
🔆 مقایسه رشد اقتصادی ایران در دهۀ ۹۰ با رشد اقتصادی ایران در دهۀ ۸۰
🔸در نمودار مربوط به ایران، منحنی آبیرنگ وضعیت فعلی تولید ملی است و نمودار سبزرنگ برآورد تولیدملی در صورت تداوم سرعت دهۀ هشتاد است.
🔸اگر افسار اقتصاد بهجای #غربگراها به دست نیروهای #انقلابی بود، الان باید با تولیدناخالصداخلی بیش از ۱۴۰۰میلیارد دلار،در جایگاه چهاردهمین اقتصاد دنیا مینشستیم نه ۲۸م؛ فقط کافی بود با همان سرعتی که در دهۀ هشتاد پیشرفت کردیم، در دهۀ ۹۰ هم پیش میرفتیم!
#جهش_تولید
#می_شود_می_توانیم
🆔 @Qasdway