shab yalda.mp3
1.06M
❇️ بازنشر گفتاری از #حجت_الاسلام_قاسمیان در جلسه تفسیر قرآن چند سال قبل در باب #شب_یلدا ، #نوروز و رسومات ملی و نگاه #اسلام و #احکام به این موضوعات و سنتهای صالحه با توجه به کلام #امیرالمؤمنین
✅ @qasemian_ir
غلامرضا قاسمیان
❇️ بازنشر گفتاری از #حجت_الاسلام_قاسمیان در جلسه تفسیر قرآن چند سال قبل در باب #شب_یلدا ، #نوروز و ر
📻 برگزیده کلیپ صوتی❓ آیا شب یلدا شرک آلود است؟ آیا باید با نوروز بجنگیم؟
🔸 حضرت امیر (ع) -در توصیه به مالک- میفرمایند «وَلَا تَنْقُضْ سُنَّةً صَالِحَةً عَمِلَ بِهَا صُدُورُ هذِهِ الْأُمَّةِ» سنتهای صالحهای که سینههای امت به آن خو گرفته را نقض نکن.
⚠️ گاهی نوروز و شب یلدا باعث میشوند یک سری مفاهیم دینی خرج این موارد شوند. با نوروز، دلهای این مردم شکل گرفته. مردم در نوروز خانه تمیز می کنند و دید و بازدید میروند؛ این چه مشکلی دارد؟ اتفاقاً این روزها که بیشتر به اینها نیاز داریم!
🔺 حضرت میفرمایند اگر این سنتها را بشکنی، وزر و وبالش بر گردن تو خواهد بود. شما احکام را هم نگاه کنید، خیلی از احکام در موضوع معاملات، امضایی هستند؛ یعنی دین رفتار مردم در معاملات را دیده، کثیری از رفتار را تأیید و قلیلی را هم نهی کرده. قرار نیست اسلام بیاید و شخم بزند و بگوید همه بیخود بوده و از اول همه را بنا کند.
🔹 نه فقط سنت ایرانی؛ سنت کوبایی حتی! اسلام را به کوبا میبرید، میبینید سنتهای صالحهای داشتند، آنها را امضا می کنید و اگر چیز مشکلداری بوده حذف میکنید و چیزهایی هم اضافه میکنید؛ نه این که کلاً قرار است اسلام شخم بزند.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
❓در روایت داریم «إنّ الله یُحبُّ التّجمُّل» خداوند تجمل را دوست دارد به چه معناست؟
❇️ منظور از تجمل، عبارتی است در مقابل تباؤس به معنای بدبختنمایی. در روایات تأکید شده تباؤس نکنید؛ مثل اینکه لباسهای کثیف و مندرس نپوشید! پس وقتی گفته میشود مؤمن باید متجمل باشد؛ یعنی باید مرتب باشد و عطرش را بزند.
🔺 اما اگر کسی تجمل در دین را به این معنا گرفته که باید "دک و پُز" به هم بزند و خانه آنچنانی برای خودش درست کند، مثل این است با یک روایت میخواهد همهی معارف گسترده دین را پشت گوش بیاندازد و برود!
🔻درست است که گفتهاند متجمل باشید ولی ببینید خود پیغمبر چگونه عمل میکردند. این که قارون «فَخَرَجَ عَلَى قَوْمِهِ فِي زِينَتِهِ» بوده مذموم قرآن است.
🔅 البته از آن طرف هم نباید مؤمن قیافه بدبختها را به خودش بگیرد. در روایت داریم «فَلْیُرَ عَلَیْهِ النِّعْمَه» باید اثر نعمت در مؤمن دیده شود. خدا پول داده؛ برای خانواده میوه بخر. خودت را بدبخت نشان نده! انسان نباید خودش را بدبخت نشان بدهد ولی اینکه مؤمن تجملاتی حرکت کند با قرآن و روایات دیگر تناسبی ندارد.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
📿 برخی ادعیه و استغفارهای منقول از بزرگان، نوع خاصی از استغفار است که برای کسب درجات بالاتر به آن مبادرت میکردند؛ یک جور استغفار دائمی.
🔘 کسی که برای انجام کار از خانه بیرون میرود، این بیرون رفتن او که به نوبهی خود کار بدی نیست که نیاز به استغفار داشته باشد؛ ولی همینکه بیرون میرود، آلوده میشود. این استغفار، حمامِ بعد از بیرون رفتن از خانه است.
🏙 این فرد با اینکه تمیز از خانه بیرون میرود ولی آلودگی هوا را که کاری نمیتواند کند! این مال آلودگی دنیاست. اصلاً این خاصیت در دنیا زندگی کردن است؛ برای همین در قرآن داریم «فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ» عمر طولانی میشود و دل سخت میشود. این دو تا با هم است: هرچه عمر طولانیتر شود، دل قسیتر میشود؛ مگر اینکه کسی مرتب حمام برود و خود را نظافت کند.
💡 در حالت عادی دل در مسیر دنیا به آلودگیهایی دچار میشود؛ مانند این است که هرچقدر هم تمیز باشی، اگر مدتی در هوای تهران فقط راه بروی و جایی هم ننشینی آلوده میشوی. خاصیت دنیا هم همین است. ذات اجتماع و انسان به گونهای است که آدم دائم باید در دنیا باشد و برای رفع این آلودگیها دائم باید حمام کند و استغفار کند.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
📻 فایل صوتی جلسه ۱۰۸ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
🗓 جلسه صد و هشتم ۹۸/۰۹/۲۸
📥 لینک دانلود:
http://dl.qasemian.net/upload/TS/1042.T00210801.mp3
#کلاس_تفسیر
✅ @qasemian_ir
🎄 میلاد حضرت عیسی علیهالسلام مبارک باد!
🔶 خیلی فوق العادگی درحضرت مسیح (ع) است. تعبیر قرآن در مورد ایشان «وَ أَيَّدْنَاهُ بِرُوحِ ﭐلْقُدُسِ» است. این تأیید روحالقدس، یکی از شئون امامان ماست که مقام بسیار فوق العادهای است و حتی همه حضرات انبیاء مؤید به رُوح ﭐلْقُدُس نیستند.
💎 این شأن به این معناست که این فرد اصلاٌ خطاکار نیست. برای همین است که در مورد حضرت مسیح (ع) هیچ هَفَوات و لغزشی - مانند آنچه در مورد حضرت آدم و حضرت یونس ذکر شده - در قرآن گزارش نشده است. این به خاطر مؤید به رُوح ﭐلْقُدُس بودن ایشان است.
✋ حضرت عیسی (ع)، زنده هستند، میآیند و برمیگردند. لذا خوب است که سلام بکنیم به حضرت مسیح، آنچنان که ما راجع به حضرت خضر داریم که هر موقع اسم ایشان آمد سلام کنید. همین الان به این حضرات که زنده هستند سلام کنیم!
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
🤲 ادب درخواست از خدا
🔸 از مصادیق «ادب مع الله» که در قرآن ذکر شده این است که وقتی چیزی از خدا خواسته میشود، به شیوه تحکّم نباید باشد. وقتی چیزی از بزرگی میخواهید، میگویید "اگر صلاح میدانید"؛ این یعنی ادب. مصداق این ادب در قرآن از حضرت عیسی (ع) دیده میشود.
📖 در سوره مائده ببینید حضرت عیسی برای قوم خودش چطور دعا میکند. این نیست که به خدا بگوید باید این کار بکنی! وقتی میخواهد بگوید که خدایا اینها را عذاب نکن، میگوید: «إِنْ تُعَذِّبْهُمْ فَإِنَّهُمْ عِبَادُكَ» اگر عذابشان کنی اینها بندههای خودت هستند، هر جور صلاح میدانی! «وَ إِنْ تَغْفِرْ لَهُمْ فَإِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ» اگر ببخشی خداوند عزیز و حکیم هستی. حالت التماس دارد.
🔺 نقطه مقابل رفتار ماست که در دبیرستان و مدرسه همینجور بودیم و هنوز همان اخلاق را حفظ کردیم. میگوییم ۲۰ گرفتیم و ۱۰ به ما دادند! یا میگوییم استاد ما را انداخت! در برابر خدا هم همینطور برخورد میکنیم و میگوییم خدا گرفتاری داده. البته که همهچیز تحت چنبر قدرت الهی است، ولی ادب چنین بیانی را اقتضا میکند.
💎 و اینکه عرفا میگویند در دعا اسم مرتبط با خواسته خود را از اسامی خدا را صدا بزنید؛ مثلاً در استغفار، "یا غافر الذنب" و اگر رزق میخواهید "یا رازق"
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
❗️پشت کنکور قیامت
💎 قیامتباوری باعث میشود انسان دست و پایش را جمع کند. انسانِ قیامتباور وقتی کسی را آزار میدهد یا میبیند کسی از دستش ناراحت میشود واقعاً به هم میریزد. چون این برایش مهم است که در جواب ناراحتی او باید چه کند؟ به این فکر میکند که اگر در همین لحظه یا حتی بیست سال دیگر عمرش تمام شود او در مورد این آزار و ناراحتی چه باید بکند؟
💡 ضربِ شست معادباوری چنین است که قرآن وقتی میخواهد بفرماید بندگان خیلی ویژهمان را میخواهیم خالص کنیم، میگوید «إِنَّا أَخْلَصْنَاهُم بِخَالِصَةٍ ذِکْرَى ﭐلدَّارِ» ما با یاد آن طرف، با "معادباوری"، اینها را خالص میکنیم.
🔸 در احوالات بزرگان هم چنین است. مثلاً آقای بهجت واقعاً تلاش عجیبی میکرد! برای چه اینقدر مثل بچه کنکوریها تلاش میکرد؟! هفتاد سال صبح به صبح آن موقعی که کربلا بوده است در حرم سیدالشهدا، آن موقعی که نجف بوده حرم امیرالمؤمنین، آن موقعی که قم بوده حرم حضرت معصومه. زیارت عاشورا، نماز جعفر طیار، درس و بحث، عبادت و ... ترک نشده.
⚠️ انگار پشت کنکور تلاش میکند. اینها برای این است که آقای بهجت فکر میکند که بالاخره یک «وقتی» برای ما هست که این وقت در حال تمام شدن است و نان این وقتِ در اختیار را خواهد خورد.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
💎 حرف اول و آخر دین
🔸 شریعت اسلامی، حرف آخرش را همان اول میزند. آن چیزی که اساس کار اسلامی و دینی است و نقطهی رهایی تمدن غرب با تمدن اسلامی است، این است: "ما در مقابل خدا عبد هستیم". یعنی آن چیزی که تار و پود ما را درست کرده، عبودیت است نه چیز دیگر.
🔆 به جهت تکوینی اینچنین است، به جهت تشریعی هم باید اینچنین شود. به تعبیر قرآن در آسمانها و زمين هيچ کس نيست مگر آنکه با "بندگي" به سوي خدا میآید؛ «ءَاتِي ﭐلرَّحْمَنِ عَبْداً» همهی عالم عبدند، تار و پود را باز کنی، هویت عبد بودن است.
🌌 وقتی پیغمبر(ص) به معراج رفتند، در بهترین و باشکوهترین حالت، خدا به ایشان گفت چه میخواهی؟ حضرت گفت میخواهم انتساب به تو داشته باشم، همین. آیه نازل شد «سُبْحَانَ ﭐلَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ...» عبد! میبینید، این مُخ کار است.
🕋 شما بچه را از خواب ناز بیدار میکنید برای نماز. میپرسد چرا؟ هفده ساعت در ماه رمضان در تابستان نباید بخورد، میپرسد چرا؟ میگویید چون خدا گفته. گویا دین از همان اول و کودکی میخواهد عبد باربیاورد. به قول خواجه عبدالله انصاری: «خدایا گر بگویی بندهی من، از عرش بگذرد خندهی من». اوج کار این است. مهم این است که حس بندگی در شخص زیاد شود و بعد از آن هرچقدر جلو برود، این حس زیادتر میشود و ارتقا پیدا میکند.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
📻 فایل صوتی جلسه ۱۰۹ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
🗓 جلسه صد و نهم ۹۸/۱۰/۰۵
📥 لینک دانلود:
http://dl.qasemian.net/upload/TS/1042.T00210901.mp3
#کلاس_تفسیر
✅ @qasemian_ir
💐 میلاد حضرت زینب کبری (س) مبارک باد.
🔆 مقام نفس مطمئنه
🔸مقام رضایت، مقامی است که در آن، هم من از آن کسی که داشتم برای او کار میکردم، راضیام و هم او از من راضی است؛ نه اینکه [مجبورم و] تسلیم هستم و صبر میکنم! بلکه به مقامی رسیدهام که برایم هرچه از دوست رسد نیکوست.
💎 اصلاً من همان را دوست دارم که او دوست دارد. این میشود همان «مَا رَأیْتُ إلا جَمِیلا»ی حضرت زینب سلام الله علیها. این میشود مقام نفس مطمئنه؛ مقامی که او از خدا راضی است و خدا از او راضی است: «يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ - ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ رَاضِيَةً مَرْضِيَّةً» راضی هستی و خدا هم از تو راضی است.
🖼 تصویر اختصاصی: گلآرایی حرم به مناسبت میلاد حضرت زینب (س) - دمشق - ۱۰ دی ۹۸
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
⚠️ راهکاری به نام"یاد مرگ"
🔸 بحث قیامت برای انسان نه تنها باید باور شود، بلکه - همانطور که در سوره ممتحنه آمده - باید مایهی رجاء و امید شود، نه اینکه تنها یک اعتقاد باشد: «لِمَن کَانَ يَرْجُواْ ﭐللَّهَ وَﭐلْيَوْمَ ﭐلْاخِرَ» مایهی رجا و بیم و امید شود. یعنی شخص واقعاً قیامت را جلوی چشمش زنده نگه دارد.
📍 کسی که چنین باشد، واقعاً سبک زندگیاش تنظیم میشود. به خاطر همین هم در روایت است که در هر وضعیت شادی و غم به زیارت اهل قبور بروید.
⚰ وقتی که خیلی خوشحال هستید به قبرستان بروید، میبینید که همهی این خوشیها تمام میشود. وقتی هم خیلی ناراحت هستید به قبرستان بروید، باز میبینید که اینها هم تمام میشود. هرچقدر هم بلاهای دنیایی سر انسان بیاید، همه تمام میشود.
⌛️ بعد هم یک جایی هست که حساب و کتاب است. جایی هست که به تعبیر قرآن «وَﭐللَّهُ مُخْرِجٌ مَّا کُنتُمْ تَکْتُمُونَ» است. دیگر نمیشود کسی را پیچاند.
🔆 جایی هست که «يَوْمَ تُبْلَى ﭐلسَّرَائِرُ» است. خدا را نمیشود پیچاند؛ خدا کسی است که «عَالِمِ ﭐلْغَيْبِ وَﭐلشَّهَادَةِ» دانای آشکار و نهان است.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir