🌹اثرات صله رحم🌹
➊مال را رشد ميدهد.
➋عمل ها را پاك مي كند.
➌بلا را دفع مي كند.
➍حساب را آسان مي كند.
➎از گناهان حفظ مي كند.
➏انسان را نزد اهل و عيال محبوب كند.
➐دشمن را ذليل ميكند.
➑خلق را نيكو كند.
➒اجل را دور كند ،گاهي عمر سه ساله را
تا سي سال افزايش دهد.
➓براي هر قدم جهت صله رحم چهل هزار حسنه نوشته شود.
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
◀️ویژگی اخلاقی امام مجتبی (ع)▶️
✅ بخشندگی و برآوردن نیازهای دیگران
می توان گفت که بارزترین ویژگی امام مجتبی (ع) که بهترین سرمشق برای دوستداران او است، بخشندگی بسیار و دستگیری از دیگران است. ایشان به بهانه های مختلف، همه را از خوان کرم خویش بهره مند می ساخت و آن قدر بخشش می کرد تا شخص نیازمند بی نیاز می شد؛ زیرا طبق تعالیم اسلام، بخشش باید به گونه ای باشد که #فرهنگ_گدایی را ریشه کن سازد و در صورت امکان، شخص را از جرگه نیازمندان بیرون کند.
روزی حضرت مشغول عبادت بود. دید فردی در کنار او نشسته است و به درگاه خدا می گوید: «خدایا! هزار درهم به من ارزانی دار. حضرت به خانه آمد و برای او ده هزار درهم فرستاد. [مناقب، ابن شهر آشوب، ج 4، ص 17]
امام حسن (ع) هیچ گاه سائلی را از خود نمی راند و هرگز پاسخ «نه» به نیازمندان نمی فرمود و تمامی جنبه های معنوی بخشش را در نظر می گرفت.
آورده اند روزی امام مجتبی (ع) شنید مردی در دعا با پروردگار خویش با گریه می گوید:
«خدایا! ده هزار درهم به من روزی بده. »
امام وقتی سخن او را شنید سریع از مسجد به خانه برگشت و به همان مقدار درهم از خانه برداشت و به او داد. مرد، بسیار خوشحال شد؛ اما وقتی خواست سکه ها را ببرد نتوانست آن را حمل کند. رو به امام کرد و گفت:
«اکنون دو نفر را صدا بزن که این سکه ها را برای من حمل کنند». امام، عبایش را از دوش برداشت و سکه ها را درون آن گذاشت و دستور داد تا آن را برای مرد ببرند؛ اما دیگر درهمی در میان نبود که به آن دو نفر بدهد. غلامان حضرت گفتند:
والله ما عندنا درهم؛ دیگر [حتی ] درهمی نداریم،
امام فرمود:
«لَکنِّی أَرْجُو أَنْ یکونَ لِی عِنْدَ اللَّهِ أَجْرٌ عَظِیمٌ؛
اما من امید پاداشی بزرگ از نزد پروردگار خویش دارم
(بحارالانوار، ج 43، ص 347.) »
روزی خلیفه سوم در مسجد نشسته بود که مرد فقیری وارد مسجد شد. نزد او رفت و درخواست کمک کرد. عثمان به او پنج درهم داد. آن مرد نگاهی به سکه ها کرد و گفت: «مرا نزد کسی راهنمایی کن [تا کمک بیش تری به من کند]. » عثمان او را به امام مجتبی (ع) که همراه حسین (ع) و عبدالله بن جعفر نشسته بودند، فرستاد و گفت: «نزد آن چند جوان برو و از آنها کمک بخواه. » فقیر نزد آنها رفت و نیاز خود را بیان داشت. امام حسن (ع) برای نمایاندن جنبه های تربیتی بخشش، از مرد پرسید:
«إِنَّ الْمَسْأَلَةَ لَا تَحِلُّ إِلَّا فِی إِحْدَی ثَلَاثٍ دَمٍ مُفْجِعٍ أَوْ دَینٍ مُقْرِحٍ أَوْ فَقْرٍ مُدْقِعٍ فَفِی أَیهَا تَسْأَلُ؟
کمک خواستن از دیگران، تنها در سه مورد رواست:
1- خون بهایی به گردن انسان باشد [و توان پرداخت آن نداشته باشد]؛
2- بدهی سنگینی داشته باشد [و از عهده پرداخت آن برنیاید]؛
3- درمانده ای باشد [که دستش به جایی نرسد. ] تو کدام یک از این سه دسته هستی؟»
مرد فقیر سبب نیازمندی خود را بیان کرد. سپس امام حسن (ع) پنجاه دینار طلا به او بخشید. حضرت امام حسین (ع) به پیروی از ایشان و نیز رعایت جایگاه امامت، چهل و نه درهم و عبدالله بن جعفر نیز با همین انگیزه چهل و هشت درهم به او کمک کردند. عثمان با دیدن این جریان گفت: «این خاندان، کانون علم، حکمت و سرچشمه همه نیکیها هستند. »[بحارالانوار، ج 43، ص 333]
امام برآوردن نیاز دیگران را در هر حالی در اولویت قرار می داد.
ابن عباس می گوید که با حضرت مجتبی (ع) در مسجدالحرام بودم. آن جناب در آنجا معتکف و مشغول طواف بود. نیازمندی نزد ایشان آمد و عرض کرد:
«ای فرزند رسول خدا! به فلان شخص، مقداری بدهکارم و از عهده قرض او بر نمی آیم. اگر ممکن است [مرا کمک کنید]. » امام فرمود: «به صاحب این خانه! [و اشاره به کعبه کرد] متأسفانه در حال حاضر، پولی در اختیار ندارم. »
شخص نیازمند گفت:
«ای فرزند رسول خدا! پس از او بخواهید که به من مهلت بدهد؛ چون مرا تهدید کرده است که اگر بدهی خود را نپردازم، مرا به زندان می اندازد. حضرت طواف خود را قطع کرد و همراه آن مرد به راه افتاد تا نزد طلبکارش بروند و از او مهلت بگیرند. »
آن حضرت همواره دیگران را نیز بر خود مقدم می داشت و پیوسته با احترام و فروتنی با مردم برخورد می کرد
ابن عباس می گوید عرض کردم: «ای فرزند رسول خدا! گویا فراموش کرده اید که در مسجد، قصد اعتکاف کرده اید. »
حضرت فرمود: «نه فراموش نکرده ام؛ ولی از پدرم شنیدم که پیامبر اکرم (ص) فرمود: هر کس حاجت برادر مؤمن خود را برآورد، نزد خدا مانند کسی است که نه هزار سال، روزها روزه گرفته و شبها را به عبادت گذرانیده است. »
[سفينه البحار، شيخ عباس قمى، كتابخانه سنايى، تهران، بى تا، باب الحا]
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱
6.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 سه روز مانده به سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم، زیارت مزار شهید در خلوتی بهشت زهرا، تقدیم به همه کسانی که تا کنون مزار شهید را زیارت نکرده و از موقعیت جغرافیای آن بی اطلاع هستند.
♦️از درب مترو حرم امام که خارج شوید، مستقیم حدود ۴۰۰ متر که پیاده روی کنید به مزار شهید می رسید، قطعه ۲۹، ردیف ۱۱، مزار شماره ۱۲
🔸وصف حال این لحظه من در بهشت زهرا از زبان شهید آوینی: «عجب از ما واماندگان زمین گیر که در جستجوی شهدا به قبرستان ها می آییم. این خود دلیلی است بر آنکه از حقیقت عالم هیچ نمی دانیم. مرده آنست که نصیبی از حیات طیبه شهدا ندارد و اگر چنین است از ما مرده تر کیست؟ شهدا شاهد بر باطن و حقیقت عالمند و هم آنانند که به دیگران حیات می بخشند.»
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
#معرفی_کتاب
نام کتاب: حقایق پنهان
پژوهشی در زندگانی امام حسن مجتبی (ع)
نویسنده: احمد زمانی
با مقدمه: استاد آیت الله جعفر سبحانى
ناشر: بوستان کتاب (انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی قم)
تعداد صفحات: ۴۵۲ صفحه / قطع وزیری
نوبت چاپ: دهم / ۱۴۰۱
«حقایق پنهان» از مهمترین کارهایی است که در باب سیره نگاری تحلیلی و نقادانه تألیف شده و توانسته است در سال ۱۳۸۳ جایزه ششمین دوره کتاب سال ولایت را به خود اختصاص دهد.
آیت الله سبحانی در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب چنین مینویسند:
« از میان تحلیلهاى علمى و اجتماعى که در این کتاب به صورت بس زیبا ترسیم شده است، این بخش از زندگى امام است ؛ یعنى کارنامه اقامت دهساله امام حسن(ع) در مدینه پس از صلح تحمیلى، در حالى که بسیارى از نویسندگان و تحلیلگران سیره سبط اکبر، از این بخش غفلت ورزیدهاند...»
این کتاب در پانزده فصل تنظیم شده است:
فصل اول: رهبری در اسلام
فصل دوم: نگاهی گذرا به دوران کودکی امام مجتبی (ع)
فصل سوم: ویژگیهای امام مجتبی (ع)
فصل چهارم: حسن بن علی (ع) پس از رحلت پیامبر (ص)
فصل پنجم: مسؤولیتهای امام مجتبی در دوران حکومت امیرالمؤمنین (ع)
فصل ششم: امامت و رهبری
فصل هفتم: انگیزه های صلح (مصالح امت اسلامی)
فصل هشتم: بازگشت به مدینه منوّره
فصل نهم: مسمومیت امام مجتبی (ع)
فصل دهم: شهادت مظلومانه امام مجتبی (ع)
فصل یازدهم: اوج استبداد و ستم امویان
فصل دوازدهم: تهاجم فرهنگی امویان و عباسیان
فصل سیزدهم: فرزندان امام حسن (ع)
فصل چهاردهم: چهل حدیث برگزیده از مجموعه سخنان درربار امام مجتبی (ع)
فصل پانزدهم: کتابشناسی
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺
💠برخی پناهگاهها به روی صهیونیستها باز شد
🔹به دنبال تنش در شمال فلسطین اشغالی و شلیک خمپاره منابع صهیونیست گزارش دادند که مقامات شهرک کریات شمونه دستور دادند درهای پناهگاهها به روی صهیونیستها باز شود.
🔹رسانههای رژیم اسرائیل گزارش دادند که ارتش از ساکنان شهرک المطله که هدف حملات خمپارهای قرار گرفته، خواسته است به پناهگاههای خود بروند.
🔹ارتش صهیونیستی با تأیید حمله خمپارهای به این شهرک مدعی شد که صرفا ۳ خمپاره به این شهرک شلیک شده که هر سه در فضای باز فرود آمده است.
🔹رسانهها گزارش دادند که وزیر جنگ رژیم اشغالگر قدس بعد از تنش امروز در شمال فلسطین اشغالی به ارتش دستور داده خود را برای پاسخ به حملات راکتی از جنوب لبنان آماده کند
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
43.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عبد گنه کار من
چرا دگر خدا خدا نمی کنی
مناجات خدا با بنده ی گنه کار
حاج حسن خلج
مخصوص شب های ماه مبارک رمضان
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
🔴تماس وزیرخارجه با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی
🔹وزیر خارجه در خلال برنامههای خود در پکن، در یک گفتگوی تلفنی با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، در خصوص تعرض اخیر و هتک حرمت مسجد الاقصی توسط رژیم صهیونیستی، به گفتوگو و تبادل نظر پرداخت.
🔹امیرعبداللهیان با اشاره به گفتوگوی تلفنی رئیس جمهور با رئیس جمهور اندونزی در این ارتباط، دیگر برنامههای پیشبینی شده از سوی ایران در این خصوص را به اطلاع دبیر کل رساند.
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄