🟣 نقشه رژیم صهیونیستی برای تغییرات بنیادی در نوار غزه
🔻 روزنامه یدیعوت آحارانوت چاپ فلسطین اشغالی درباره آینده غزه نوشت:
ارتش به دنبال ایجاد تغییرات ریشهای در غزه از طریق ساخت سه محور است که نوار غزه را تقسیم میکند.
🔻 این روزنامه در ادامه آورده است: ارتش تأسیسات نظامی ثابتی در نوار غزه ایجاد کرده تا به صورت دائمی و همیشگی در این منطقه حضور داشته باشد.
🔻 یدیعوت آحارانوت تأکید کرد: محور نتساریم با استقرار تأسیسات نظامی ثابت، بازداشتگاهها و مراکز فرماندهی به کانون نظامی گسترده اسرائیل تبدیل خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سردار اسدی (فرمانده پیشین نیروهای مستشاری ایران در سوریه): در وعده صادق ۱ آن تعداد موشک که ما انتظار داشتیم بر زمین بنشیند، ننشست. واقعا پدافندشان قوی بود اما وعده صادق ۲ کاملا تفاوت داشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا رژیم اقدام پیش دستانه می کند؟
🗣علی عبدی- کارشناس مسائل بین الملل و رژیم صهیونیستی:
در حاضر بحث اقدام پیش دستی رژیم بسیار جدی است و مسئولین نظامی ما باید توجه جدی به ای موضوع داشته باشند و برایش محاسبات جدی داشته باشند.در همین رابطه یکی از مشاورین اصلی ترامپ گفته بود تا 20 ژانویه فرصت دارید (اسرائیلی ها) هرکاری می کنید تا این تاریخ بکنید.
15.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خاورمیانه جدید
🗣علی عبدی- کارشناس مسائل بین الملل و رژیم صهیونیستی:
کریدور آی مِک بدیلی برای کریدور شمال به جنوب یا کمربند جاده چینی ها بود و سال گذشته این موضوع را نتانیاهو مطرح کرد و گفت این قراره محور پیمان ابراهیم یا پروژه عادی سازی رژیم در منطقه باشه.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازسازی کلان روایت رژیم از منازعه فعلی
🗣علی عبدی- کارشناس مسائل بین الملل و رژیم صهیونیستی:
اتفاقاتی که بعد از ماجرای پیجر ها تا الان افتاد فارغ از اون چیزی که در میدان رقم خورد و ضربات شدیدی که محور مقاومت به خصوص حزب الله لبنان متحمل شد که اوجش ترور سید مقاومت بود به موازاتش ما شاهد بازسازی مجدد کلان روایت رژیم صهیونیستی از این منازعه بودیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رسانه باید از قبل آماده ی جنگ روایت ها باشد
🗣علی عبدی- کارشناس مسائل بین الملل و رژیم صهیونیستی:
نوشتن یک گزارش 14000 کلمه ای کار 48 ساعت قبل نیست به نظر بنده رسانه باید در جریان بعضی امور قرار بگیرد تا برای آن آماده باشد، تا با دست پر وارد عرصه رقابت و جنگ روایت ها شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جنگ روایت ها
🗣علی عبدی- کارشناس مسائل بین الملل و رژیم صهیونیستی:
روایت یعنی شما یک قصه ای می سازی و در این قصه خودت و دشمنت و علت درگیریت رو باز تعریف می کنی و دیگران را با خودت همراه می کنی.یعنی می خوای خودت رو و اقداماتت رو مشروع کنی.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقصد ماشین جنگی و رسانه ای دشمن یکی است
🗣علی عبدی- کارشناس مسائل بین الملل و رژیم صهیونیستی:
کاری که دشمن در حال انجام آن است این است که وحدت رویه و وحدت فرماندهی دارد در این عرصه یعنی مابین دستگاه نظامی و رسانه ای دشمن جدایی وجود ندارد و هردو در یک سو در حال حرکت هستند.
🛑 نتانیاهو جلسات خود را در یک مکان مستحکم در زیرزمین برگزار میکند
🔹کانال ۱۲ اسرائیل به نقل از منابع امنیتی: نتانیاهو از ترس سوءقصد دوباره، جلسات خود را در یک مکان مستحکم در زیر زمین دفترش برگزار میکند.
🔹نتانیاهو از زمان حملۀ پهپادی به اقامتگاهش در قیساریا جلسات خود را در یک مکان مستحکم در زیر زمین دفتر خود برگزار میکند.
🔴 مایک اِونس کشیش اونجلیست ترامپ:
🔴ترامپ به نتانیاهو یک فرصت عالی ۸ هفتهای داده تا حساب خود را با جمهوری اسلامی را تسویه کند.
💠درسهایی که باید از حزب الله آموخت
🔻 رهبران ارشد حزب الله ترسی ندارند که خاستگاه فکری این حرکت عظیم مردمی و لبنانی را انقلاب اسلامی و اندیشه های امام خمینی دانسته و خود را پیرو ولایت فقیه بدانند. حزب الله در اجرائیات نیز از تجربه سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی بهره فراوانی برده است. جهاد البناء پیاده سازی تجربه جهاد سازندگی ایران است. موسسه الشهید، همان بنیاد شهید است و لجنه الامام خمینی همان کمیته امداد امام خمینی است، حتی طراحی صندوقهای امداد نیز همان طراحی صندوق های معروف آبی و زرد رنگی است که در خیابان های ایران به نام صندوق کمیته امداد معروف است.
با این وجود "ملاحظات لبنانی" در حزب الله کاملا مشهود است. تصور اینکه حزب الله دست نشانده ایران است تصوری اشتباه، ناقص و البته توهین آمیز است و اتفاقا دشمنان مقاومت سعی در القای این تصوُر دارند.
🔻حزب الله یکی از موئتلفین ایران است که می توان نام ائتلاف استراتژیک را بر آن نهاد. کنش های حزب الله اگر چه در کلان مسیر انقلاب اسلامی است اما لزوما اجرای خواسته های جمهوری اسلامی نیست و به دلیل شرایط متفاوت جامعه ایرانی و لبنانی، گاهی تاکتیک هایی که حزب الله در مواجهه با موضوعات بر میگزیند لزوماً تکنیکهای ایرانی نیست.
حزب اللهِ امروز چنان کفایت و کارایی از خود نشان داده که بعید است هیچ کدام از دولتهای رسمی عربی بتوانند چنین توانمندی و صلابتی را از خود نشان دهند. به گمان من حتی جمهوری اسلامی که حزب الله در بسیاری از موارد از تجربه آن برای رشد و ارتقاع خود استفاده کرده، باید از موفقیت های حزب الله درس بیاموزد. همانند پدری که گاه از جوان رشید و هوشمند و توانمند خود نکته و درس فرا میگیرد. این درسها چیست؟
1⃣ایجاد جامعه قوی و مقاوم
حزب الله توانسته است طی چهار دهه، جامعه ای قوی، مبارز، معتقد، تقریبا یکدست، ایثارگر و آماده برای رویارویی با انواع بحرانها از دل جمعیت شیعه ایجاد کند. جامعه ای که در میان جامعه پر طایفه و متکثر لبنان به عنوان همگرا ترین جامعه شناخته می شود. اینکه اسراییل بعد از حدود ۵۰ روز یورش جنون آمیز نتوانسته شیعیان را علیه حزب الله بشوراند، ناشی از هنر جامعهشناسی و جامعه سازی حزب الله است.
2⃣مدیریت ارتباط با سایر ادیان و احزاب
در لبنان به جز شیعه، ۱۷ دین و مذهب دیگر که صاحب رای و کرسی و جایگاه در سیاست و حکومت لبنان هستند وجود دارد. علاوه بر این صدها حزب و گروه کوچک و بزرگ به فعالیت مشغولند، از احزاب تند پان عرب تا جریانهای سوسیالیستی، بنیادگرای تکفیری، فدرالخواه، ناصری و بعثی با فرهنگها و ایدئولوژیهایی که گاهی در تضاد کامل با یکدیگر هستند.
اینکه حزب الله در بحرانی به وسعت بحران امروز لبنان، توانسته خود را نه تنها از فروپاشی حفظ کند بلکه همچنان جریان برتر و پرقدرت این کشور محسوب می شود و احزاب و ادیان و جریانها همچنان روابط خود را با حزب الله به عنوان عنصر تاثیرگذار فردایِ لبنان حفظ کرده اند، ناشی از قدرت مدیریت ارتباط حزب الله با سایر ادیان و احزاب است.
3⃣رسانه قوی
حزب الله توانسته اعتماد عمومی مخاطبین و یا حداقل جامعه حامی مقاومت را به دست آورد. در کشوری که بوقهای قدرتمند و ثروتمند رسانه ای دنیا دارای شعبه و خبرنگار هستند، حزب الله با حکمت و شناخت دقیق از ماهیت رسانه و فهم مخاطب، توانسته برای بخش عظیمی از جامعه، به مرجع اصلی تبدیل شود. این توانمندی را نه فقط از طریق تلویزیون، رادیو و روزنامه، بلکه در شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر و واتس آپ که بستر آن در اختیار دشمن است؛ اعمال کند.
4⃣ ساماندهی اجتماعی و مدیریت بحران
میزبانی جامعه غیر شیعه از شیعیانی که از منازل خود آواره شده اند، صرفا یک همدلی و انسان دوستی لحظه ای نیست بلکه حاصل کار حزب الله طی ده ها سال ارتباط سازی با جریان های اجتماعی غیر شیعه و آمادگی برای روزهای بحرانی است. ضربات شوکه کننده و مستمری که رژیم صهیونیستی از ۲۶ شهریور تا ۱۰ مهر به حزب الله وارد کرد، برای ساقط کردن یک دولت بزرگ کافی بود اما حزب الله خود را برای چنین شرایطی آماده کرده بود و ساماندهی اجتماعی در شرایط بحران که طی سالها روی آن کار کرده بود را به اجرا در آورد.
5⃣ پیروی از ولایت فقیه
گفتیم که حزب الله، حزب اللهِ لبنان است. سربازان و فرماندهانش لبنانی هستند. به وطن خود افتخار می کنند و در راه خاک، عقیده و ایمان خود جانفشانی می کنند. با این وجود ایدئولوژی آنها "ولایت فقیه" است. آنها عمل به توصیههای کلان حضرت آیت الله خامنه ای را حکم شرعی میدانند. یکی از هنرمندیهای حزب الله بومی سازی نگاه کلان رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در لبنان است. این میزان توجه و اهتمام به ولایت فقیه برای دستگاههای ایرانی که علاوه بر شرع، قانوناً موظف به اجرای دستورات رهبر انقلاب هستند، درس آموز است.
6⃣ تعامل صحیح با ارتش و دولت لبنان
معمولا گروه هایی با مختصات شبیه به حزب الله حداقل در قبال معیشت و سامان سیاسی، خود را پاسخگو نمی دانند. حزب الله نه تنها اینگونه نیست بلکه خود بخشی از دولت است. در قبال ارتش نیز به مثلث طلایی معروف ارتش، ملت و مقاومت باورمند است. حزب الله برای ارتش شخصیتی حتی فراتر از توان واقعی آن، قائل است. در بسیاری موارد کنش ها و توان و ظرفیت خود را در راستای موفقیت دولت به کار می گیرد نمونه بارز آن نقش آفرینی در تحقق حقوق مرزی لبنان و میدان گازی این کشور است. در خروج رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ و اعاده حاکمیت دولت بیروت به سراسر لبنان نیز حزب الله نقش اساسی ایفا کرد. همین تعامل موجب شده که اسراییل کلیت حاکمیت لبنان را هدف قرار داده و ارتش و دولت را نیز مورد تاخت و تاز قرار دهد. تل آویو و همدستانش از جمله آمریکا و آلمان امید دارند که بتواند با دسیسههای گوناگون بین حزب الله و ارتش و دولت این کشور انشقاق ایجاد کنند.
7⃣ استفاده از ظرفیت لبنانیهای خارج از لبنان
لبنان از لحاظ درصد تعداد شهروندانی که خارج از مرزهای کشورشان زندگی می کنند در رتبه اول است. سه برابر جمعیت لبنان خارج از این کشور حضور دارند. اگر چه همه آنها حامی حزب الله نیستند اما کنش عزتمندانه حزب الله در دفاع از جغرافیای لبنان و اهتمام به مساله فلسطین، موجب شده جمعیت کثیری از لبنانیان خارج نشین، همصدای حزب الله شوند.
8⃣ صدای واحد حزب الله
حزب الله به عنوان بزرگترین قدرت لبنان که دارای ابعاد و کارکردهای متعددی است، صدها هزار عضو رسمی و غیررسمی دارد ده ها نفر در آن به عنوان عضو موسس و مقام ارشد محسوب می شوند، قاعدتا می بایست در شرایط بحران دچار چند صدایی شوند اما در هنر، حکمت و ظرافت کار حزب الله همین بس که در بحرانی ترین شرایط نیز صدایش واحد است. هیچ مسئولی در حزب الله در هیچ سطحی موضعی اتخاذ نمی کند که اولا مورد سوء استفاده دشمن قرار بگیرد، ثانیا با روح حرکت حزب الله در تعارض باشد و ثالثا انعکاس تضاد و اختلافات داخلی حزب الله باشد.
شاباک مدعی شد:
یک باند مسلح ۴ نفره اهل الخلیل و وابسته به حماس که قصد داشت بنگویر و پسرش را ترور کنند را دستگیر کرده ايم
اگه دوست دارید بچه هاتون جوانمرد باشن تو زندگی، داستان سید و رفقاش رو براشون بگید
بگید یکی بود یکی نبود زیر این اسمون غبارالود یه سید مهربونی بود که ۹رفش حرف بود، رفاقتش رفاقت بود، مردونگیش مردونگی بود، یه روز شغالا حمله کردن به کشور همسایه، مردم اون کشور که مسلمون بودن به سمت بقیه مسلمونها دست یاری بلند کردن، همه اونهایی که تا دیروز میگفتن ما دوستتون داریم از شغال ترسیدن، اما سید و دوستاش فردای اون روز گفتن ما هستیم مشغولشون میکنیم و شما هم بجنگید باهاشون، یکسال جنگیدن ، مردونه، پیشنهادهای زیادی گرفتن که ارومشید و زندگیتون روبکنید، بذارید ما کارمونرو انجامبدیم ، با شماهم کاری نداریم، اما سید و رفقاش میدونستن گله شغالها دروغ میگن، پای یاعلی که به مردم کشور همسایه گفتن ایستادن و برای ازادی قبله اول مسلمونها جون دادن
اقا سید هم در این راه جون داد و تا روز اخر زیربار زور نرفت
اقا سید مرد بود، ملتی پرورش داد که مرد بودن و هستن و مقاوم ایستادن و تحمل میکنن و انشاءالله خدا ثمره این صبر رو میده بهشون
اقاسید همیشه میگفت باید کوشهامون به حرفهای سیدالقائد باشه، مسیر رو اوشون مشخص میکنن و ما باید بر اساس اون راه روادامه بدیم، سیدالقائد هم اقا سید رو خیلی دوست داشتن، وقتی میدیدنش لبخند میزدن و شاد میشدن
خلاصه که عزیزم اقاسیدی زندگی کن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعد از ۴۰ روز سید عزیز میخوام بهتون بگم
درسته من کوچولوام اما من و همه دوستام دوستتون داریم
بابا و مامان هرروز از شما برامون تعریف میکنن
میدونم میبینیمون و میشنوید
میخوام بگم مقاومت ازمون حمایت میکنه هوامونو داره
قول میدم بهتون اقا سید اینجا میمونم و بزرگ میشم و میرم مدرسه
ازمخوشحالی؟
خیلی دوست داریم
📌 برنامه اسرائیل برای گسترش جنگ!؟ / دو ماهی که تعیین کننده است!
🔻 روزنامه الاخبار در مطلبی عنوان کرده که اسرائيل تلاش خواهد كرد جنگ را به ايران، عراق و سوريه بكشد.
🔻این روزنامه لبنانی نزدیک به حزب الله نوشت: اسرائیل در حال برنامه ریزی برای گسترش جنگ به سوریه و عراق است و تلاش خواهد کرد تا دولت جدید آمریکا را برای وارد شدن به درگیری با ایران متقاعد کند. صرف نظر از اینکه آینده چگونه خواهد بود، مسلم است که نیروهای اشغالگر در حال برنامه ریزی سطح جدیدی از تهاجم هستند.
🔻به نظر می رسد، آنچه از سوی این رسانه لبنانی منتشر شده است هشداری به سایر ارکان محور مقاومت است که با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و تغییر در کابینه نتانیاهو و روی کار آمدن افراد تندتری چون کاتص بیشتر باید به آن توجه داشت.
🔻سناریویی که باید بسیار محتمل در نظر گرفت این است که نتانیاهو احتمالا در پی آن است از فضای انتقال قدرت در آمریکا به دولت جدید استفاده کند و پیش از روی کار آمدن ترامپ، سطح تنش را افزایش دهد تا بتواند پس از استقرار دولت ترامپ، حمایت حداکثری آمریکا یا مشارکت آن در جنگ را به دست آورد.
🔻بنابراین، دو ماه آینده را باید سرنوشت ساز و تعیین کننده تلقی کرد. اگر اسرائیل بتواند دستاوردهای تاکتیکی جدیدی را کسب کند، می تواند امیدوار باشد آن ها را به یک دستاورد راهبردی پس از روی کار آمدن ترامپ تبدیل کند. در صورتی که گام های جدید نتانیاهو با دستاورد نظامی همراه نباشد، موضع او می تواند در آستانه روی کار آمدن ترامپ هم در آمریکا و هم جامعه اسرائیل تضعیف شود و به آتش بس در برخی کانون های درگیری تن دهد.
✍مصطفی نجفی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعار امام خامنه ای در قلب تل آویو
تصاویر اختصاصی شبکه افق از سرزمین های اشغالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماشین تخلیه چاه فاضلاب در خرم آباد
12.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨وقتی آژیر خطر به صدا درمیاد اسرئیلیا کجا میرن؟
اسرائیلیها چند مدل پناهگاه دارن. اولیش پناهگاههای عمومیه که وسط شهرها ساخته شده. اینا قدیمیترین پناهگاهها هستن که امکاناتشم کامله!
#پناهگاه_اسرائیلی
#آژیر_خطر
#اسرائیل
#پناهگاه_عمومی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌قصاص قاتل
🔹حاج غلامرضا، معاون سیاسی سابق وزارت کشور در دولت شهید رئیسی:
اسرائیلیها عاملان هولوکاست را پیدا و مجازات کردند؛ ما نیز طبق همین قاعده آن کسانی را که حاج قاسم و ابومهدی را کشتند تعقیب میکنیم و میکشیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارتش اسرائیل با وجود برخاستن دود در «شمش» در غرب قدس اشغالی مدعی رهگیری یک موشک یمنی در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی است.
18.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهر النبطیه در جنوب لبنان که طی یکسال اخیر بویژه 50 روز گذشته بشدت هدف بمبارانهای هوایی ارتش اسرائیل قرار داشته
پیام انتصاب سفیر جدید اسرائیل در واشنگتن درباره برنامه نتانیاهو برای ترامپ، غزه و سعودیها
ظاهرا نتانیاهو نه تنها معتقد نیست که ترامپ تلاش خواهد کرد تا یک طرح صلح جدید با فلسطینیها پیشنهاد نماید، بلکه بر این باور است که رئیسجمهور آینده ایالات متحده از الحاق یکجانبه اسرائیل به کرانه باختری و بخشهایی از غزه حمایت خواهد کرد.
تصمیم بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در خصوص انتصاب "یحییل لیتر"، صهیونیست آمریکایی متولد ایالت پنسیلوانیا نویسنده و فعال مرتبط با جنبش شهرکنشینان، به عنوان سفیر جدید این کشور در آمریکا، در بر دارنده پیامی قوی در خصوص انتظارات نخستوزیر نسبت به دولت جدید ترامپ است.
ظاهرا نتانیاهو نه تنها معتقد نیست که ترامپ تلاش خواهد کرد تا یک طرح صلح جدید با فلسطینیها پیشنهاد نماید، بلکه بر این باور است که رئیسجمهور آینده ایالات متحده از الحاق یکجانبه اسرائیل به کرانه باختری و بخشهایی از غزه حمایت خواهد کرد.
لیتر یک ایدئولوگ است که دههها در جنبش شهرکنشینان فعال بوده است. او در ایالات متحده متولد و بزرگ شده و در جوانی در "لیگ دفاع از یهودیان"که توسط خاخام افراطی مئیر کاهانا رهبری میشد، فعال بوده است.
لیگ دفاع از یهودیان بعدها بهعنوان یک سازمان تروریستی توسط دولت ایالات متحده شناخته شد، اما در آن زمان لیتر به اسرائیل مهاجرت و به شهرکی یهودی در شهر الخلیل در کرانه باختری نقل مکان کرده بود که بهعنوان مرکزی برای راست گرایا افراطی یهودی شناخته میشود. او شخصاً با باروخ گلداستاین، دیگر مهاجری که در آمریکا متولد شده و در سال ۱۹۹۴ علیه ساکنان فلسطینی الخلیل دست به کشتار زده بود، آشنا بود.
لیتر در دهه ۱۹۹۰ الخلیل را ترک کرد و به ایلی، یک شهرک دیگر در شمال بیت المقدس نقل مکان کرد. او در حزب لیکود، بزرگترین حزب اصلی راستگرای اسرائیل فعال شد و به نتانیاهو نزدیک شد، به نحوی که نتانیاهو در مقطعی وی را بهعنوان رئیس دفتر خود منصوب کرد.
با گذشت زمان، لیتر به یک نویسنده تأثیرگذار در نشریات محافظهکار و مذهبی اسرائیلی تبدیل شد. او کتابهایی به زبانهای انگلیسی و عبری در مخالفت با فرآیند صلح با فلسطینیها و در دفاع از ضمیمه سازی کرانه باختری منتشر نمود.
لیتر همچنین در "فروم کوهلت"، یک اندیشکده راستگرا که طرح دولت نتانیاهو در سال ۲۰۲۳ برای تضعیف نظام قضایی اسرائیل و حذف تقریباً تمامی محدودیتهای دولت اسرائیل را ترویج میکرد، فعالیت داشت.
دقیقاً یک سال پیش، لیتر یک تراژدی شخصی را تجربه کرد زمانی که پسرش موشه، یک افسر ذخیره ارتش اسرائیل، در درگیری در نوار غزه کشته شد. پس از مرگ پسرش، لیتر با سازمانی تحت عنوان "فروم هگبورا" یا مجمع قهرمانی که شامل خانوادههای سربازان اسرائیلی کشته شده در غزه که مخالف توافق آتشبس و معامله آزادی گروگانها بدون نابودی کامل حماس هستند، مرتبط شد.
این سازمان روابط مستحکمی با دفتر نتانیاهو ایجاد کرده است و نخستوزیر غالباً به مواضع آن رجوع میکند تا چرایی خودداری از امضای توافق آتشبس که منجر به آزادی گروگانها در ازای پایان جنگ میشود، را توجیه کند.
نتانیاهو به نقل از خانوادههای شرکتکننده در این مجمع ادعا میکند که چنین توافقی به معنای این است که عزیزان این افراد بیهوده جانباختهاند. با این حال، نخستوزیر اسرائیل هرگز به این واقعیت اشاره نکرده است که صدها خانواده نظامیان کشتهشده وجود دارند که موضع دیگری دارند و از یک توافق آتشبس و معامله گروگانها برای نجات جان گروگانهایی که هنوز میتوان جانشان را نجات داد، دفاع میکنند.
این پیشزمینه به معنای این نیست که لیتر، نویسندهای اندیشمند و معتبر با فهم عمیقی از سیاست آمریکا، برای خدمت به عنوان سفیر در ایالات متحده گزینه مناسبی نیست. او قطعاً از برخی سفرای قبلی، مانند گیلاد اردان، که بدون داشتن هیچگونه پیشینه مرتبط و به دلایل سیاسی توسط نتانیاهو در سال ۲۰۲۰ به این منصب دیپلماتیک حساس منصوب شد، دارای صلاحیت بالاتری است.
لیتر همچنین روابط قویای با حزب جمهوریخواه و عناصر راستگرا و ارتدوکس جامعه یهودیان آمریکا دارد؛ او قطعا تلاش خواهد کرد تا با دموکراتها و اکثریت یهودیان آمریکایی متمایل به گرایشهای لیبرال تعامل بیشتری داشته باشد.
درک این نکته مهم است که انتصاب وی بسیاری از طرحهای نتانیاهو برای دولت آینده ایالات متحده را برملا میکند. ترامپ در جریان انتخابات و بلافاصله پس از پیروزیاش علناً اعلام کرد که میخواهد به جنگهای خاورمیانه پایان دهد و صلحی در منطقه ایجاد کند. ترامپ به طور خاص به رایدهندگان عرب در ایالتهای کلیدی مانند میشیگان وعده داد که به جنگها در غزه و لبنان پایان خواهد داد.
برخی از مشاوران ترامپ نیز نسبت به امضای توافق تاریخی بین اسرائیل و عربستان علاقمندی نشان دادهاند؛ چیزی که دولت بایدن برای به دست آوردن آن تلاش کرد، اما حمله حماس در ۷ اکتبر مانع از تحقق آن شد.
عربستان بارها اعلام کرده که چنین توافقی نیازمند اقداماتی از سوی اسرائیل در جهت ایجاد یک دولت فلسطینی در کرانه باختری و غزه خواهد بود. نتانیاهو حتی از سخن گفتن درباره چنین ایدهای امتناع کرده است، زیرا ائتلاف حاکم او متکی به حمایت احزاب افراطی راستگرا و فوق مذهبی است که خواهان الحاق رسمی این مناطق به خاک اسرائیل هستند.
هر اقدامی در جهت ایجاد یک دولت فلسطینی به معنی فروپاشی ائتلاف نتانیاهو و نیز برگزاری انتخاباتی جدید خواهد بود، که در آن به احتمال زیاد نتانیاهو شکست خواهد خورد.
احتمال کمی وجود دارد که نتانیاهو با انتصاب یک رهبر شهرکنشین برای کار با دولتی که برای پایان دادن به جنگ در غزه و یک طرح صلح منطقهای با سعودیها تلاش زیادی نماید و چنین طرحی نیز نیازمند ایجاد پایههایی برای ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی باشد تلاش نماید.
ترامپ پیشبینیناپذیر است و در طول سالهای گذشته اظهارنظرهای متناقضی در این باره داشته است. اما در حال حاضر، نتانیاهو نیات خود را به وضوح نشان میدهد: تمرکز او بر ضمیمه سازی است، نه عادیسازی.