eitaa logo
انجمن علمی حقوق بین‌الملل دانشگاه قم
3.9هزار دنبال‌کننده
1.3هزار عکس
70 ویدیو
157 فایل
انجمن علمی حقوق بین الملل دانشگاه قم ارتباط با ادمین : @PegahrzdhS
مشاهده در ایتا
دانلود
‍ انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، در هفتاد و پنجمین سالگرد تصویب قطعنامه ۳۳۱۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره تعریف« تجاوز» برگزار می‌نماید: 🔹 فراخوان ارسال مقاله به همایش سالانه با عنوان «قطعنامه تعریف تجاوز، میراث حقوقی پنجاه ساله و چشم اندازهای آینده» محورهای همایش: ۱. تحولات هنجارگذاری منع تجاوز در حقوق بین‌الملل ۲. ظرفیت و کارنامه سازمان ملل متحد و سازمان‌های منطقه‌ای در خصوص منع تجاوز ۳. تحولات توسل به زور و تجاوز ۴. تجاوز و مسئولیت بین‌المللی دولت ۵. پیامدهای جنایت انگاری تجاوز ۶. منع تجاوز در بستر رویه قضایی بین‌المللی ۷. سایر موضوعات مرتبط با عنوان همایش تقويم همایش: • مهلت ارسال چکیده: ۱۰ آبان ۱۴۰۳ • تاریخ اعلام نتایج پذیرش چکیده‌ها: ۲۰ آبان ۱۴۰۳ • پیش نشست اول همایش، در سالیاد شادروان دکتر هرمیداس باوند : ۲۲ آبان ۱۴۰۳ • مهلت دریافت اصل مقالات: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ • پیش نشست دوم همایش، در سالروز تصویب قطعنامه تعریف تجاوز ۱۴ دسامبر ۱۹۷۴: ۲۴ آذر ۱۴۰۳ • تاریخ برگزاری همایش: ۵ و ۶ دی ماه ۱۴۰۳ برگزار کنندگان همایش از شما دانش‌پژوهان گرامی، دعوت به عمل می‌آورند تا با ارائه مقاله در یکی از محورها بر غنای این همایش بیافزایید. مقالات ارسالی می‌باید از کیفیت علمی-پژوهشی برخوردار باشند. (همایش با ثبت در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از مجوز علمی برخوردار خواهد بود.) با عنایت به انتشار دوفصلنامه انگلیسی - فارسی انجمن با عنوان "Iranian Review for UN Studies" با درجه علمی پژوهشی، مقالات ارزشمند ارائه شده، پس از داوری مجدد، امکان چاپ در نشریه را خواهند داشت. انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد بر اساس رویۀ خود، مقالات پذیرفته شده را در یک مجموعه مقالات چاپ خواهد کرد. 💻 لطفاً چکیده مقاله و در صورت پذیرفته شدن، اصل مقاله را مطابق با مهلت های اعلام شده به آدرس پست الکترونیک iauns.ir.2011@gmail.com ارسال نمایید.
دیوان بین المللی دادگستری با «تعداد بی سابقه ای» پرونده مواجه است در مصاحبه جولیا فاکسن خبرنگار سازمان ملل متحد با فیلیپ گوتیه 21 اکتبر 2024 (30 مهر 1403)، دبیر دیوان بین المللی دادگستری که در جریان بازدید از مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، جایی که گوتیه قرار است روز سه‌شنبه در شورای امنیت گزارش دهد، انجام شد به این موضوع اشاره داشت که در حال حاضر، با تعداد بی‌سابقه‌ای پرونده‌ مواجه هستیم، به‌ویژه با توجه به این‌که خاورمیانه همچنان درگیر بحران و درگیری است.در ادامه فلیپ گوتیه اذعان داشت که شکاف جهانی که هم اکنون با آن روبرو هستیم، مستلزم آن است که ارگان اصلی قضایی سازمان ملل نقش مستقل و خودمختار خود را حفظ کند «بدون آن‌که در عرصه سیاسی جانب‌داری کند.»همچنین او تأکید کرد که دیوان بین‌المللی دادگستری یک نهاد قضایی است، نه سیاسی، و بنابراین ابزار لازم برای حل و فصل اختلافات میان کشورها را دارد، اما نمی‌تواند خود به‌تنهایی به جنگ و درگیری پایان دهد. در حالی که افزایش تعداد پرونده‌ها نشان‌دهنده افزایش درگیری‌ها در سراسر جهان است، آقای گوتیه تأکید کرد که هر بار که یک کشور اختلافی را به دیوان ارجاع می‌دهد، این عمل نمایانگر چندجانبه‌گرایی در عمل است و سیستمی که همچنان نتایج مثبتی به همراه دارد.۲۳ پرونده‌ای که توسط دیوان بررسی می‌شود، تعداد بی‌سابقه‌ای است. اگر به طور کلی به خاورمیانه اشاره کنیم، می‌توان گفت که هشت پرونده وجود دارد. دو پرونده مربوط به غزه است که کنوانسیون نسل‌کشی در مرکز آن قرار دارد. یک پرونده توسط آفریقای جنوبی علیه اسرائیل مطرح شده و دیگری توسط نیکاراگوئه علیه آلمان. نیکاراگوئه ادعا می‌کند که آلمان، عمدتاً از طریق تأمین سلاح به اسرائیل، برخی کنوانسیون‌ها در مورد نسل‌کشی و سایر ابزارهای حفاظت از حقوق بشردوستانه را نقض کرده است.همچنین یک پرونده میان فلسطین و ایالات متحده در ارتباط با انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم وجود دارد که بیشتر به قوانین دیپلماتیک مربوط می‌شود. بنابراین، حجم کار بسیار بالاست. اگر به این پرونده‌ها نگاه کنید، با وجود اینکه به یک منطقه خاص مربوط می‌شوند، اما کشورهای بیشتری درگیر هستند. این نکته مهمی است که باید تأکید شود، زیرا برای ابزارهایی مانند کنوانسیون منع و مجازات نسل‌کشی، هر کشوری که عضو این کنوانسیون باشد، ممکن است حق خود بداند که اطمینان حاصل کند این کنوانسیون رعایت می‌شود. لینک مرتبط با خبر:https://news.un.org/en/interview/2024/10/1155951
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞🖥ویدیوی کوتاه و کاربردی "ارتباط حقوق بین الملل بشر دوستانه با آمریکا و متحدانش" آیا رعایت حقوق_جنگ ارتباطی با آمریکا و متحدانش دارد؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتارهای حقوقی «آیا حقوق بین‌الملل بر سایر شاخه‌های حقوق تأثیر می‌گذارد؟» 💠دکتر سید قاسم زمانی حقوق بین‌‎الملل مجموعه‌ای از اصول، قواعد و مقررات حاکم بر جامعه بین‌المللی است. جامعه‌ای که صرفا متشکل از دولت‌ها نیست، سازمان‌های بین‌المللی، شرکت‌های فراملی، سازمان‌های غیردولتی، افراد، جنبش‌های رهایی‌بخش ملی و دیگران نیز در زمره اعضای چنین جامعه‌ای محسوب می‌شوند. حقوق بین‌الملل اگر در گذشته در روابط محدود میان دولت‌ها در صحنه‌های جنگ و روابط دیپلماتیک و غیره محدود می‌شد امروز در قرن بیستم به تمام حوزه‌های زیستِ بین‌المللی تسری پیدا کرده است.
📣 با سلام و احترام خدمت همراهان همیشگی کانال، ضمن سپاس از اظهار لطف بی‌شائبه‌ی سرورانِ گرامی، به اطلاع می‌رساند این کانال با هدف اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به حقوق بین‌الملل در ایران و جهان تأسیس شده و کارکرد تبلیغاتی ندارد. امیدواریم بتوانیم همچون گذشته، به لطف خداوند و حمایت مخاطبانِ عزیز در ایفای رسالت علمی خود به نحو احسن عمل کنیم. با احترام مجدد روابط عمومی انجمن علمی حقوق بین‌الملل دانشگاه قم
مجموعه مقالات جنگ غزه.pdf
4.6M
انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد در اولین سالگرد جنگ غزه منتشر کرد: 🗓 تاریخ انتشار: مهر ۱۴۰۳