نگران نيستم همه چيز درست مي شود
آب ريخته روي زمين جمع نه، اما خشک مي شود
قلب شکسته خوب نه، اما ترميم مي شود
و هنوز هم مي توان در گلدان شکسته گل کاشت!
صبح بخیر
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
سوسک سرگین غلتان تاریخچهای طولانی در رابطه با خوش شانسی دارد. مصریهای باستان اعتقاد داشتند همزمان با اوج گرفتن خورشید در آسمان، این سوسکها شروع به بالا رفتن از تپههای شنی میکنند، این ارتباط بعدها با یکی از خدایان مصری گره خورد، خدایی مرتبط با خورشید و آفرینش که دارای یک صورت مانند یک سوسک است. امروزه از این نماد به عنوان نمادی برای دور کردن شیطان و تغییر و زندگی مجدد استفاده میشود.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
خط دین دبیره یا اوستایی یکی از زیباترین خط های بشری که متعلق به ایران باستان (ساسانیان) است، متاسفانه دست تقدیر آن را به فراموشی سپرده است. این خط در زمان شاپور دوم، توسط آذرباد مهرسپندان و همکارانش اختراع شد و برای کتابت اوستا مورد استفاده قرار گرفت.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویر نقاشی از محمدشاه قاجار در سن 39 سالگی
محمدشاه از اولین زمامداران ایرانی بود که به اعزام محصل به خارج برای یادگیری علوم جدید دست زد
در زمان او اولین دستگاه چاپ وارد ایران شد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
جيران خانم مشهور به فيل خانم, قارمون زن وليعهد در تبريز در عهد قاجاریه .
در حاشیه عکس نوشته شده : چون جيران خانم به وليعهد عشق بسته از شوهر خود نظام السلطان طلاق گرفت ولی زن بیچاره به خاطر همین عمل بعدا به دست یکی جوانان غیرتمند و با شرف تبریز کشته و سرش بریده شده.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویری هولناک از طبس بعد از زلزله سال ۵۷
به یاد داریم زمین لرزه طبس در ۲۵ شهریور ۵۷ رویدادی به بزرگی ۷.۴ ریشتر و یکی از بزرگترین زمین لرزههای تاریخ این سرزمین است. به گونهای که این زمین لرزه تلفاتی افزون بر ۲۰ هزار نفر داشته و شهر تاریخی طبس را یکباره به کوهی از خاک بدل کرد. شدت این زمینلرزه به حدی بود که حتی در تهران به فاصله چند صد کیلومتری از کانون زلزله نیز احساس شد. اما نقل است شدیدترین زلزله تاریخ ایران که پرتلفاتترین آن هم هستند در قرن سوم شمسی در دامغان رخ داده و بنا به اسناد تاریخی حدود ۲۰۰ هزار کشته برجای نهاده است.
+ ۲۵شهریور چهل و سومین سالگرد زلزله طبس
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
اگر نام ایلامیها را شنیده باشید و کمی با این تمدن باستانی و تاریخ آن آشنا باشید، پس حتما نام چغازنبیل به گوشتان خورده است یا حتی آن را دیدهاید. چغازنبیل در واقع یک شهر بهجای مانده از دوره ایلامی است که ۱۰۰ هکتار وسعت دارد. زیگورات چغازنبیل یا معبد چغازنبیل بنایی مطبق، شگفتانگیز، شاخص و مهمترین بنای باقیمانده از این شهر باستانی است.
این شهر در نیمه دوم هزاره دوم پیش از میلاد به دستور یکی از قدرتمندترین پادشاهان ایلامی ساخته شد و در سال ۶۴۰ پیش از میلاد، به فرمان آشور بانی پال، پادشاه آشوریها در جنگ با هومبان هالتاش، آخرین شاه ایلام ویران شد.
زمانی که چغازنبیل کشف شد و پیش از کاوشهای علمی و باستانشناسی این محوطه، یک تپه بزرگ و شبیه یک سبد برگشته بود به همین دلیل به نام محلی چغازنبیل معروف شد. این اسم مرکب از دو واژه «چُغا» که در زبان لری به آن تپه میگویند و «زنبیل» به معنی سبد است؛ در کتیبهها آمده که این شهر در دوران اوج شکوه و عظمت ایلام به دستور اونتاش ناپیریشا، یکی از پادشاهان مقتدر این امپراتوری بنا شده است؛ به همین دلیل آن را ال اونتاش یعنی شهر یا قلعه اونتاش میگفتند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
طاق تیسفون - یکی از بسیاری از شگفتی های معماری بین النهرین، عراق، 1932.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸