رامش تحفه ای گرانبها🍁
بـا رنگ عشق است🍁
از جانب خـــدا 🍁
صبح تون بخیر و شادی🍁🍁
🔹 امروز ۱۷ آبان ۱۴۰۰
✅ موثق|سریع|صریح در #قم_پرس 👇👇
https://eitaa.com/qompress
روزی که نمایندگان انگلستان با کریم خان درباره صادرات و واردات صحبت میکردند، کریم خان بشقاب چینی را که بعنوان پیشکش آورده بودند را به زمین زد و بشقاب شکست.
سپس بشقاب مِسین کاشان را به زمین انداخت و بشقاب مِسین سالم ماند!
کریم خان گفت: "صلاح مردم ایران در این است که با همین ظروف مسین آشنا باشند. ظروف چینی به درد آنان نمیخورد. ظروف مسین همه وقت سالم میماند."
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
قدیما معروفترین جوکی که درباره ژیان ساخته بودند این بود که ژیان ماشین نمیشه، باجناق فامیل نمیشه
ژیان نام اتومبیلی بود که از دهه چهل وارد بازار خودرو ایران شد
ژیان ماشین ارزانی بود و دهه چهل هر کس می توانست با : ۱۵۰۰ تومان پیش قسط، یک ماشین ژیان بخرد
ژیان رنگ های متنوعی داشت زرد، سبز لجنی و قرمز گوجه ای
رنگ قرمز را بیشتر جوان ها دوست داشتند
در روزگاری که پیکان : ۱۷ هزار تومان فروخته می شد
ژیان حدود : ۹ هزار تومان به فروش میرسید
عکس : پمپ بنزینی در تهران
سال : ۱۳۵۷
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
امضاء سلاطین قاجار به ترتیب تاریخ سلطنت :
1- آقا محمدخان قاجار
2 - فتحعلیشاه
3- محمدشاه
4- ناصرالدینشاه
5- مظفرالدینشاه
6- محمدعلیشاه
7- احمدشاه
پ.ن : در میان امضاءها تصویر امضاء ناصرالدینشاه جالب توجه است که به انگلیسی نوشته شده .دست خط امضاء متعلق به یادگاری او است برای موزه مادام توسو
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
پیش از جنگ جهانی دوم، ایران صادرکننده ویژه غلّه بود اما سال۱۳۲۰ با قحطی مرگباری روبرو شد.
۱۷ آذر سال ۱۳۲۱ تظاهرات مردم در محوطهی شمالی مجلس شورای ملی که به "بلوای نان" مشهور شد. گروهی از مردم به مجلس شورای ملی ریختند و تنی چند از نمایندگان را به باد کتک گرفتند، بلوای نان یک سال پس از اشغال ایران توسط متفقین و در اعتراض به کیفیت بد نان اتفاق افتاد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
زنان عصر قاجار، عمدتا در خانه محصور بودند و «ضعیفه» خطاب میشدند، اما گاه استثناهایی نیز دیده میشد. مونسالدوله، ندیمه مهدعلیا نوشته: «پیش از مشروطه، یک زن کلانتر به نام «حاجی گیلانی خانم» در تهران بود که خود را به جامه مردان میآراست.» او، سرداری ماهوت قرمز میپوشید، شلوار ماهوت آبی به پا میکرد، پوتین میپوشید، کلاه پوست تخممرغی به سر میگذاشت و یک قمه نیز زیر سرداری خود میبست. این زن از طرف نظمیه مأمور رسیدگی به کارهای زنانه و مجرمانِ زن بود!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
ماجرای ساخت کاروانسرای شاه عباسی در کرج ، به خواب ترسناک شاه عباس اول صفوی در یکی از شبهای حکومتش باز میگردد. شاه عباس اول در یکی از این شبها، خواب میبیند که سال هزار هجری قمری پایان دنیا است. او از اینکه خواب به وقوع بپیوندد و نتواند به سلطنتش ادامه دهد، برای رفع خواب نذری در نظر میگیرد.
او تصمیم میگیرد اگر خوابش به وقوع نپیوندد، برای رفاه حال مسافران مراکز اقامتی ای به نام کاروانسرا بسازد. سال هزار و هشت هجری قمری در حالی که چند سال از خوابش میگذر برای ادای نذر پیاده راهی مشهد میشود و پس از بازگشت (یعنی در سال هزار و نُه) تصمیم به ساخت کارونسرا میگیرد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸