امضاء سلاطین قاجار به ترتیب تاریخ سلطنت :
1- آقا محمدخان قاجار
2 - فتحعلیشاه
3- محمدشاه
4- ناصرالدینشاه
5- مظفرالدینشاه
6- محمدعلیشاه
7- احمدشاه
پ.ن : در میان امضاءها تصویر امضاء ناصرالدینشاه جالب توجه است که به انگلیسی نوشته شده .دست خط امضاء متعلق به یادگاری او است برای موزه مادام توسو
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
پیش از جنگ جهانی دوم، ایران صادرکننده ویژه غلّه بود اما سال۱۳۲۰ با قحطی مرگباری روبرو شد.
۱۷ آذر سال ۱۳۲۱ تظاهرات مردم در محوطهی شمالی مجلس شورای ملی که به "بلوای نان" مشهور شد. گروهی از مردم به مجلس شورای ملی ریختند و تنی چند از نمایندگان را به باد کتک گرفتند، بلوای نان یک سال پس از اشغال ایران توسط متفقین و در اعتراض به کیفیت بد نان اتفاق افتاد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
زنان عصر قاجار، عمدتا در خانه محصور بودند و «ضعیفه» خطاب میشدند، اما گاه استثناهایی نیز دیده میشد. مونسالدوله، ندیمه مهدعلیا نوشته: «پیش از مشروطه، یک زن کلانتر به نام «حاجی گیلانی خانم» در تهران بود که خود را به جامه مردان میآراست.» او، سرداری ماهوت قرمز میپوشید، شلوار ماهوت آبی به پا میکرد، پوتین میپوشید، کلاه پوست تخممرغی به سر میگذاشت و یک قمه نیز زیر سرداری خود میبست. این زن از طرف نظمیه مأمور رسیدگی به کارهای زنانه و مجرمانِ زن بود!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
ماجرای ساخت کاروانسرای شاه عباسی در کرج ، به خواب ترسناک شاه عباس اول صفوی در یکی از شبهای حکومتش باز میگردد. شاه عباس اول در یکی از این شبها، خواب میبیند که سال هزار هجری قمری پایان دنیا است. او از اینکه خواب به وقوع بپیوندد و نتواند به سلطنتش ادامه دهد، برای رفع خواب نذری در نظر میگیرد.
او تصمیم میگیرد اگر خوابش به وقوع نپیوندد، برای رفاه حال مسافران مراکز اقامتی ای به نام کاروانسرا بسازد. سال هزار و هشت هجری قمری در حالی که چند سال از خوابش میگذر برای ادای نذر پیاده راهی مشهد میشود و پس از بازگشت (یعنی در سال هزار و نُه) تصمیم به ساخت کارونسرا میگیرد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
در جنگ جهانی اول همچنان از کبوتران نامه بر به عنوان عامل انتقال پیام های فوری استفاده می شده است.
در این عکس زیبا سربازان انگلیسی داخل تانک از طریق یک کبوتر درحال ارسال یک پیغام فوری هستند.
این روش برای ارتباط تانک ها با یکدیگر و نیز با پیاده نظام و مقر فرماندهی صورت می گرفت.
جنگ جهانی اول/ نیروهایی انگلیسی حاضر در فرانسه ☝️
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
در مورد صدای لطفعلی خان زند گویند که صدایی داشت گرم و با تُنی غمناک که دیگران را تحت تاثیر قرار میداد. آغامحمدخان قاجار قبل از به قتل رساندن او به خاطر حسادت به صدایش، دستور داد حین شکنجه در حلقش سرب داغ بریزند. بخاطر تحمل شکنجه های اغامحمدخان مقامش را در تاریخ شرق همچون شهید میدانند.
سر هارفورد جونز نویسنده بریتانیایی در کتابش درباره او چنین نوشته:
لطفعلیخان به وقت نعمت جوانمرد، خوشایند و دست و دلباز و به وقت سختترین مصیبتهایی که بتوان بر آدمی روی آورد، باوقار و خوددار و با عزم بود.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
نقاشی خونه رو بکش!
این تصویر غم انگیز به یکی از نمادهای جنگ جهانی دوم معروف شد. این دختر لهستانی در ۴ سالگی والدینش رو در بمباران از دست داد. با خواهرش چند روز توی خرابه ها آواره بود تا به جای امنی رسیدند.
بعد از چند سال در پرورشگاه، وقتی ازش خواستند که "خانه" رو نقاشی کنه، فقط تونست این خطوط درهم و برهم رو بکشه چون تصویری از خونه نداشت! او بعدها دچار مشکل روانی شد و در ۳۰ سالگی در آسایشگاه روانی وقتی سعی میکرد یه سوسیس که از یه بیمار دیگه دزدیده بود رو بخوره، در اثر خفگی از دنیا رفت!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
وقتی یاکوف پسر استالین توسط آلمانها به اسارت گرفته شد،آلمانها به شوروی پیشنهاد دادند که یاکوف را با فریدریش پائولوس، تنها فِیلدمارشالی که در تاریخ آلمان دستگیر شده بود مبادله کنند، ولی استالین این پیشنهاد را رد کرد. گفته میشود استالین در مورد این پیشنهاد گفت:من یک فیلدمارشال را با یک ستوان مبادله نمیکنم. بنابر برخی منابع به استالین پیشنهاد مبادله یاکوف با خواهرزاده هیتلر لئو رودلف نیز داده شد که استالین آن را نیز نپذیرفت.
استالین بعدها به اطرافیانش گفت در شرایطی که همه ملت روسیه عزادار پسران خود بودند چگونه میتوانستم دست به چنین معامله ای بزنم.
استالین وقتی خبر اسارت پسرش را به او دادند گفت:حتی عرضه این را نداشت که به خودش شلیک کند.
بعدها یاکوف پسر استالین را به اردوگاه اسرای جنگی زاکسن هاوزن بردند، روز ۱۴ آوریل ۱۹۴۳ یاکوف که در حال پرسه در حیاط اردوگاه بود ناگهان خطاب به نگهبانان فریاد زد:شلیک کنید و سپس به سوی سیم خاردار دوید،یکی از نگهبانان به نام کنراد هارفیخ به سوی او شلیک کرد و او را کشت!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
در زمان پادشاهی فتحعلیشاه قاجار در طی دو عهدنامه استعماری گلستان و ترکمان چای شهرهای قفقاز از تسلط ایران خارج شد و به روسیه تعلق گرفت. عهدنامه پاریس که در زمان ناصرالدین شاه بود بخشهایی از هرات و افغانستان را به مالکیت بریتانیا درآورد!
عهدنامه آخال نیز که در زمان ناصرالدینشاه امضا شد؛ مرو و خوارزم را به روسها بخشید و این پایان بخششهای بزرگ قاجاریه به استعمار بود. آخرین قسمتی که از خاک ایران گرفته شد، بحرین بود که در سال 1970م. در زمان محمدرضا شاه پهلوی استقلال خود را اعلام کرد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸