بیشتر شخصیت های تابلوهای داوینچی مربوط به زنان و تاکید روی لبها و گونه هاست. چشم ها نیز به صورت رو به پایین و نگاه بیننده را به طرز خارق العاده و هوشمند از چشم به لب هدایت می کند!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
زمانی که چنگیز خان 10 ساله بود، پدرش یسوگئی توسط قبیله تاتارها مسموم شد. این کار نوعی انتقام بود چرا که پدرِ چنگیز، مادرش هولون Hoelun را از آنها دزدیده و با او ازدواج کرده بود!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
یک دعا برای روشن شدن مسیرت، یک پیام برای آرزوی روزی خوب برای تو،
صبح بخیر
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
هلی کوپتر نجات بر روی سفارت امریکا در ویتنام. اوریل ۱۹۷۵
در این تاریخ امریکایی ها پس از شکست فضاحت بار تصمیم گرفتن از ویتنام خارج شوند.در طی بزرگترین عملیات انتقال با بالگرد هزاران نفر از اتباع امریکایی به همراه کارکنان محلی از ویتنام خارج شدند. جالب اینکه اولویت خروج با سفیدپوستان بود و در مراحل بعد تعداد کمی از سیاه پوستان امریکایی موفق به خروج شدند
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
کوکاکولا از زمان تولید غیر از نوشیدن 48 نوع کاربرد متفاوت دیگر نیز داشته است. تا 1903 به خاطر مقدار کمی کوکایین که در آن وجود داشت به عنوان ماده ترک اعتیاد و جایگزین الکل نیز استفاده میشد!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویری از دو زن کلدانی
ایران
از نشریهی the Graphic
چاپ لندن
ژوئن 1885
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویر برداری سیتی اسکن نشان داد که رامسس سوم فرعون مصر، قربانی یک جنایت خانوادگی شده!
زخمهای مومیایی درگردن و سینه نشان میدهد او همزمان و از سوی چند فرد با سلاحهای مختلف ترور شده!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
جهان پهلوان تختی چند ماه پس از کودتای امرداد ۳۲ در مسابقات جهانی توکیو ۱۹۵۴ با قاب عکس زنده.یاد دکتر مصدق در جمع کشتی گیران حاضر در تصویر، وفاداری خود را به نماد میهنپرستی، استقلال، آزادی، عدالت و اخلاق و تلاشهای ایرانیان برای بهروزی، این چنین ابراز داشت.
تختی همیشه به دلیل موضع گیری سیاسی تحت اعمال محدودیتها و محرومیتهای سنگین اجتماعی و ورزشی حکومت وقت قرار میگرفت، اما در هیچ شرایطی از مردم رویگردان نشد و مصلحت اندیشی نداشت..... بیهوده نیست که محبوب قلبهای ایرانیان بوده و خواهد ماند.
چنین است که میهن پرستان راستین، شکوهمندانه خطاب به ملت ایران گفتهاند و اثبات کردهاند:
«ایرانیام، نه آن ایرانیِ نادلبستهای که بگوید حب وطن تا آنجا حدیث شریفیست که مایهی درد و رنج نباشد» و بر این کلام استوار ماندند تا میهن را پاس داشته و هر آنچه درد اسارت و استبداد بود بر جان خریده و از جان خویش میکاهند و میایستند و قامت فرو نمیآورند، مگر به سختکشیِ بیدادگران انیرانی
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
ورود ناصرالدین شاه قاجار به میدان رژه و اهدای شمشیر به مارشال مک ماهون
فرانسه
ژوئیه 1873
عکس از Le Monde illustré
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
❌ ایرانیها از سرتاسر این مملکت ۱۲ سال با روسهای تزاری جنگیدند تا سرزمین های تاریخی مان در شمال ارس را از دست ندهیم .
✅ یک نقاشی قدیمی از عباسمیرزا سردار رشید ایران، مربوط به ۱۸۳۵ م ...
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
نقشه مناطقی که زندیان در 1776 بر آن تسلط داشتند.
بعد از زندیان، قاجاریان به حکومت رسیدند.
مناطق غیر سبزرنگ حالتی تقریباً خودمختار داشتند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
شیرین و فرهاد
کاشی
ساخت ایران، اواخر قرن 19
موزهی هنرهای شرقی روسیه
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
آرامگاه کوروش کبیر از نگاه دوربین "گئورگ گرستر" در دهه 70 میلادی
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
به دستور شاهزاده حسام السلطان عموی ناصرالدین شاه یک نفر آخوند روحانی را نمیدانم به چه جرمی زنده زنده در حضور مردم به آتش کشیده بودند. واقعه از این قرار بود که به دستور شاهزاده ابتدا روحانی بیچاره را به ستونی واقع در وسط میدان بستند. سپس مقداری نفت بر روی لباس و سر و صورت او پاشیدند و آتش زدند در حالی که مردم زیادی بهت زده ناظر بر جریان بودند و جرئت دم زدن نداشتند. چند ساعت بعد آتش خاموش شد و آخوند مظلوم به صورت گوشت و استخوان سوخته در آمده بود. اما هنوز زنده بود و ناله های جگر خراشی می کرد.ماموران جریان را به اطلاع حسام السلطان رساندند گفته بود نفت بیشتری بر رویش بپاشید تا دوباره مشتعل شود! همین کار را هم کردند. آخوند دوباره آتش گرفت و مرد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
برای یک شروع جدید نیاز به یک روز جدید نداری
تو فقط نیاز به یک طرز فکر جدید داری
صبحن پر از انرژهای مثبت
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
عبارت "چشم روشنی" از كجا آمده؟
یوسف پیامبر پس از سالها دربدری و سرگردانی و در زندان به سربردن، سرانجام در سن سی سالگی عزیز مصر شد.
سالی که در کنعان قحطی رخ داد, برادرانش نزد یوسف رفتند و بدون آنکه یوسف را بشناسند از او استمداد کرده و آذوقه خواستند.
یوسف برادران را شناخت و به آنها گندم و آذوقه داد و باضافه پیراهنی از خویش به این سفارش که حتما به پدر پیرشان برسانند و اینکه اگر دوباره آذوقه خواستند پدر را به همراه بیاورند.
برادران پیراهن را به پدرشان یعقوب دادند و او چون جان شفا بخش پیراهن را در آغوش کشید و بینائی به وی بازگردانیده شد و چشم بی فروغ پدر را روشنی بخشید.
از آن پس به میمنت و مبارکی روشن شدن چشمان یعقوب که بر اثر بوی پیراهن یوسف که برای پدر نوید بخش زنده بودن یوسف بود؛ هرنوع هدیه ای را که از باب تهنیت و مبارک باد می فرستند به منظور شگون و تبرک به چشم روشنی تعبیر و تمثیل میکند تا چون پیراهن یوسف چشم و دل گیرندگان هدایا را روشن کند...
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
سرزمین آریان
سرزمینی که در تاریخ جهان نام ایران زمین به خود گرفت از زمانهای بسیار دوری مسکن جماعات متعدد و قبایل بی شماری از قوم بزرگ آریا بود که در سراسر این زمین پهناور پراکنده بودند . این سرزمین از تاجیکستانِ کنونی شروع میشد، زمینهای میانِ دو رودِ بزرگ آمودریا و سیردریا (که اکنون در ازبکستان و ترکمنستان واقع اند ) را دربر می گرفت، بخش اعظمِ سرزمینِ ا فغانستانِ کنونی را شامل می شد، بلوچستانِ بزرگ (که اکنون بخش اعظمِ آن
در پاکستان است ) را شامل می شد، ایرانِ کنونی را در می نوردید، در شمال شامل سرزمینهای دوسوی شرقی و غربیِ دریای مازندران می شد و به کوههای قفقاز می رسید، در غرب شامل سرزمینهای شرقی و جنوبیِ دریاچۀ وان امروزی بود، و سرزمینهای کوهستانی کردستانِ بزرگ را شامل می شد (که اکنون بخش اصلی آن در تصرف دولتهای ترکیه و عراق است ).
همۀ این سرزمینها را »فلات ایران « می نامند. ساکنانِ باستانی این سرزمینها به آنچه ما فلات ایران میگوئیم، آن گونه که در اوستا آمد ه است » َ ائیریانە وائی جا « می گفتند، که معنای لفظیش »جایگاه نشیمنِ آریان « است، و تلفظِ امروزینش می شود »آریان زمین .
بن مایه
تاریخ ایران باستان مرحوم خنجی
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
کاسیان یا کاسیها مردمانی باستانی بودهاند که منشأ آنها در زاگرس بوده و در فاصله سدههای ۱۲ تا ۱۶ پیش از میلاد بر بابل فرمانروایی کردند. محل سکونت دقیقشان مشخص نیست ولی بیشتر پژوهشگران بر این باورند که ریشه و منشأ این مردمان در رشته کوههای زاگرس در شرق بابل بوده و در منطقه لرستان امروزی زیست میکردند و بازماندگانی از این مردم تا دوره اسکندر مقدونی با نام کاسایی در منطقه حضور داشتند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
مردم هیچ حق شکایت کردن ندارند!
هر کس از ظلمی که به او شده شکایت کند او را به یاغیگری و نافرمانی متهم و به سختی مجازاتش میکنند . من خود روزی شاهد این مدعا بودم. ناصرالدینشاه از سپاهیانی که به هرات میرفتند رژه می دید. به هنگام عبور سربازان از پیشگاه شاه، سربازی به گریه و مویه افتاد و گفت که از گرسنگی مشرف به موت است و علت آن است که حقوق و مواجبش را نداده اند. شاه از وزیر جنگ که در کنارش بود پرسید: در برابر این سخنان چه جوابی داری؟ وزیر جنگ گفت: این مرد خل است و علاوه بر آن آشوبگر. شاه نیز به مجازات سرباز بخت برگشته فرمان داد وزیر جنگ شخصاً سرباز مذکور را زیر مشت و لگد گرفت و چند سیلی به گوش او نواخت و او را دور کرد.
مأخذ
سفرنامه پولاک ص 40، یاکوب ادوارد پولاک (پزشک مخصوص ناصرالدین شاه) ترجمه کیکاووس جهانداری. انتشارات خوارزمی. تهران 1368
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویری از نشریهی ملانصرالدین
2 مارس 1908
در مورد سبک زندگی با اشاره به تغییر محل نشستن از روی زمین به روی صندلی
"این دیگه چه اروپابازی ای هست؟ اروپایی ها هیچ وقت از لحاظ علمی و معیشتی نمیتونن از ما بهتر باشن"
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
منارهای در جزیرهی هرمز
سال 1870
عکس از آرشیو British Library
-
در تصویر، دو نفر در پای مناره رو به دوربین نشستهاند. شاید اندازهی آن دو نفر معیار خوبی برای تخمین ارتفاع مناره باشند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
گویند ملا مهرعلی خویی، روزی در کوچه دید دو کودک بر سر یک گردو با هم دعوا میکنند.
به خاطر یک گردو یکی زد چشم دیگری را با چوب کور کرد.
یکی را درد چشم گرفت
و دیگری را ترس چشم درآوردن، گردو را روی زمین رها کردند و از محل دور شدند.
ملا رفت گردو را برداشت و شکست و دید، گردو از مغز تهی است.
گریه کرد.
پرسیدند تو چرا گریه میکنی؟
گفت: از نادانی و حس کودکانه، سر گردویی دعوا میکردند که پوچ بود و مغزی هم نداشت.
دنیا نیز چنین است، مانند گردوییست بدون مغز که بر سر آن میجنگیم و وقتی خسته شدیم و آسیب به خود رساندیم و یا پیر شدیم، چنین رها کرده و برای همیشه میرویم.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
آغاز تهاجم استعماري فرانسه به سرزمين گينه در افريقا (24 دسامبر 1849)
حمله سپاهيان فرانسه به سرزمين گينه در غرب افريقا در 24 دسامبر 1849م مقدمه تسخير اين سرزمين زرخيز بود. قبل از اين حمله، شركتي تجاري به نام كمپاني ساحل طلا در گينه ايجاد شده بود كه زمينه را براي ورود قواي فرانسه به اين سرزمين فراهم آورد. پس از آن، دولت فرانسه پايگاههايى در اين منطقه ايجاد كرد و با انعقاد پيمانهاي متعدد با ديگر دولتهاي اروپايي، موقعيت خويش را در گينه مستحكم ساخت. بدين ترتيب، گينه در سال 1913م به طور رسمي به تصرف فرانسه درآمد. سرانجام مردم گينه در يك همه پرسي در سال 1958، خواستار رهايي از سلطه فرانسه شدند و گينه در همان سال به استقلال دست يافت.
.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸