💎 شاخصهای برای مردمداری
🔻امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
خالِطوا النّاسَ مُخالَطَةً إن مِتُّم مَعَها بَکَوا عَلَیکُم ، و إن عِشتُم (غِبتُم) حَنُّوا إلَیکُم
❇️ با مردم چنان معاشرت کنید که اگر بمیرید بر شما بگریند و اگر زنده باشید [غایب شوید] مشتاق دیدن شما باشند.
📚 نهج البلاغة : الحکمة ۱۰
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
🌼اهتمام به عبادت
✍زمانی که امام حسن عسکری علیه السلام در زندان صالح بن وصیف بسر می برد عباسیون و صالح بن علی و کسانی که از مذهب تشیع منحرف بودند نزد صالح رفتند تا از او بخواهند بر امام حسن علیه السلام سختگیری کند.
صالح گفت:چه کنم؟من دو نفر از شرورترین افراد را بر او گماشتم اما در اثر مشاهده رفتار او هر دو در نماز و عبادت خود بسیار کوشا شدند.به آنها گفتم چه خصلتی در حسن بن علی است که این گونه در شما تاثیر گذارده است؟
گفتند:چه می گویی درباره مردی که روز را روزه می گیرد و شب را عبادت می کند،نه سخن می گوید و نه به چیزی سرگرم می شود،وقتی به او نگاه می کنیم رگهای گردن ما می لرزد و حالی به ما دست می دهد که نمی توانیم خود را نگه داریم.وقتی این سخنان را از صالح بن وصیف شنیدند ناامید برگشتند.
📚اصول کافی،باب مولد ابی الحسن بن علی علیه السلام،ح۲۳.
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
📚سوره هود آیه ۶۱
وَإِلَىٰ ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا ۚ قَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ ۖ هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَكُمْ فِيهَا فَاسْتَغْفِرُوهُ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ ۚ إِنَّ رَبِّي قَرِيبٌ مُجِيبٌ🍃
🔷️ترجمه👇
و به سوی قوم ثمود، برادرشان صالح را [فرستادیم] گفت: ای قوم من! خدا را بپرستید؛ شما را جز او هیچ معبودی نیست، و او شما را از زمین به وجود آورد و از شما خواست که در آن آبادانی کنید؛ بنابراین از او آمرزش بخواهید، سپس به سوی او بازگردید؛ زیرا پروردگارم [به بندگانش] نزدیک و اجابت کننده دعای آنان است.🍃
- سرچشمه ى آفرينش انسان از خاك است. «انشأكم من الارض»
✔میگویند گاهی تنها یک دعا🍃
از ته دل کافیست تا❤
همه چیز عوض شود.🍃
نمیدانم چه میخواهی❤
از او خواهم برای تو🍃
هرآنچه در دلت خواهی❤️
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
【یا مونس】
❤اِن الله بِعِبَادِه لَخَبیر بَصیر
🌹یقینا خدا به بندگانش آگاه و بیناست:)
📚|سوره فاطر،آیه ۲۱|
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
#تلنگر
براے نمـازت وقتِ جداگانه اے بـگزار
بزرگترین حسرت یه آدم توے آخرت ڪه از هر جهنمے آدم رو بیشتر میسوزنه اینه ڪه
من میتونستم نماز بخونم و نخوندم.
میتونستم وقت بذارم براے نمازم ولے نذاشتم،
میتونستم نمازم را اول وقت بخونم ولے نخوندم
میتونستم نمازم را باحضور قلب بخونم ولے نخوندم،
چون تو آخرت مے فهمیم بیشترین چیزے ڪه انسان را در آخرت خوشبخت مے ڪنه، میزان نشست و برخواست خصوصے با خدا و یاد خداست.
جوون خیلے حواست باشه نمازت رو ترک نڪنے، خیلے ها آرزوے یه سجده ڪردن تو دلشون مونده ولے دیگه نمیتونن،
از نمازت مواظبت ڪن، براش یه وقت جداگانه اے تو برنامهریزے ها داشته باش ڪه یه روز حسرت نخورے!
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
اگرچه ذات پاکش لامکان است
چو نیکو بنگری در دل نهان است
دلی در سینهی صاحبدلان است
که آن دل جای آن آرام جان است
✍وقتی دلت را #تهذیب کردی، وقتی روحت را از قیدوبند #علایق_مادی مجرد کردی، از گوشهی دل خودت هاتفی ندا در میدهد و خودش را به تو نشان میدهد، و آنوقت تو به خدای خودت یقین خواهی کرد.
👤 #آیت_الله_حقشناس
📚 برگرفته از کتاب #مواعظ
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
✳ علی را دوست داشته باش...
🔻 یکی از روزها که فرشتهی وحی بر #پیامبر (ص) فرود آمد، این پیام را برای آن حضرت آورد: ای محمد! این فرمان خداست که #علی را دوست بداری و به دوستان او نیز محبت بورزی؛ زیرا خداوند متعال علی را دوست دارد و دوستان او را نیز دوست میدارد.
📚 از کتاب #علی_از_زبان_علی
📖 ص ۲۵
👤 #حجت_الاسلام_محمدیان
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
💠 #صَفْح
🔹 مستحضرید که ما یک «عَفو» داریم و بالاتر از «عَفو»، «صَفح» داریم. «صَفح» آن است که از صفحه خاطرات آدمی این را بزداید و به یادش نباشد. اگر کسی نسبت به ما بد کرد ما می توانیم انتقام بگیریم که ﴿فَمَنِ اعْتَدی عَلَیكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَیهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدی عَلَیكُمْ:وهركس به شما تجاوز كرد، به مانند آن تجاوز، بر او تعدى كنيد ﴾،[1] این کفِ دین است، چون عدل بر همه واجب است و از عدل پایین تر که ما نداریم. عدل یک تکلیف عمومی است، چون بر همه واجب است؛ اما از این گذشتن میشود احسان، «عَفو» و بالاتر از «عَفو»، «صَفح» است. «صَفح» این است که صفحه خاطره را ورق بزنیم، اصلاً به یادمان نباشد که این آقا به ما بد گفته، فراموش بکنیم؛ تا این جا مقدور ماست، آدم وقتی چیزی را به ذهن نسپارد و بازگو نکند، کمکم در طول زمان یادش می رود. اما کاری که از ذات اقدس الهی بر می آید و نسبت به ما می کند، مقدور ما نیست. ما اگر کسی نسبت به ما بد کرده، ما چند کار میتوانیم بکنیم، یکی اینکه کلاً از او صرف نظر بکنیم و در صدد انتقام نباشیم. دوم اینکه اسم این را هم در هیچ مجامعی و محفلی نبریم. سوم اینکه در اثر عدم توجه، ذهن ما و صفحه ذهن ما را هم به این مشغول نکنیم، کم کم بعد از گذشت چند سال یادمان می رود؛ اما خود آن طرف که نسبت به ما بد کرد، هر اندازه ما نسبت به او احسان بکنیم، او شرمنده تر میشود، ما بخواهیم آن شرم او را جبران بکنیم مقدور ما نیست. اگر بگوییم ما کاری نداریم، احسان بکنیم، مرتّب نسبت به او کرامت بکنیم، هر اندازه که ما نسبت به او احسان بکنیم، شرمندگی درونی او بیشتر می شود. ما اگر بخواهیم این شرم درونی او را برطرف کنیم، قدرت نداریم. ما که قدرت «إسهاء» و «إنساء» نداریم تا یک کسی را سَهو بدهیم یا یک کسی را نسیان بدهیم، این مربوط به ما نیست.
🔹 اما خدا! کسانی که سالیان متمادی مشرک بودند، بت پرست بودند، برگشتند و اسلام آوردند؛ راهزنی کردند، برگشتند و اسلام آوردند، توبه اینها مقبول است، «الْإِسْلَامُ یجُبُّ مَا قَبْلَهُ:اسلام گناهان پیش از خود را نابود میکند»،[2] ذات اقدس الهی انتقام نمی گیرد، اینها را وارد بهشت می کند. اما اینها در درونشان نگران هستند که چرا من سالیان متمادی بیراهه رفتم! این در درون هر انسان تبهکاری هست، ولی وقتی بهشتی شد و ذات اقدس الهی او را وارد به بهشت کرد، چون او «مُقَلِّبَ الْقُلُوب»[3] است، کلّ صحنه و صفحه قلب او را تطهیر می کند، اصلاً این شخص یادش نیست که کار بد کرده است. اگر یادش باشد که کار بدی کرده، در بهشت رنج می برد، در حالی که در بهشت رنجی نیست! اگر حُر (سلام الله علیه) یادش بیاید که با پسر پیغمبر چه کرد، این در بهشت اوّلین داغ و غدّه اوست، اصلاً یادش نیست، این خداست! مگر حُر (سلام الله علیه) در بهشت یادش است که با حسین بن علی چه کرد؟ این کار فقط از خدا بر می آید که «مُقَلِّبَ الْقُلُوب» است. اصلاً جریان حُر (سلام الله علیه) هیچ یادش نیست که در دنیا چه کرد. ما با این خدا روبهرو هستیم! فرمود بگذر تا او بگذرد. او این توان را دارد که کلّ صحنه را عوض کند.
[1]. سوره بقره، آيه194.
[2]. المجازات النبويّة، ص67؛ عوالی اللئالی، ج2، ص54.
[3]. تهذيب الاحکام، ج2، ص74.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
4_5870445649035528677.mp3
4.59M
🖤🍃😌
🍎ٵࢪٵݦـــــۺ ۺب انهٜٜ
طبق قࢪاࢪهࢪشب
.یه ساعت طلایی 🌟داࢪیم
🍎خلوت شبانہ باقࢪانمون....
🌱#حالـــــتوسادهخوبکن
قاری: امیرحسین ساجدی
#سوه_فلق
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
🌴امام صادق -علیه السلام- چهار راهکار برای #حضور_قلب در نماز بیان میفرماید:
1. در نماز، هنگام قیام به سجدهگاه خود نگاه کن و هنگام رکوع، بین دو پا و موقع سجده روی بینی و هنگام تشهد روی زانوی خود را نگاه کن. چون نگاه کردن به این سو و آن سو از تمرکز انسان میکاهد و حواس او را به امور دیگر متوجّه میکند، حضرت اولین راهکار را، #تمرکز در نگاه کردن بیان فرمود تا در هر بخشی از نماز، نگاه نمازگزار به موضعی خاصّ باشد.
2. نماز را در وقتش بخوان. رعایت اوّلِ
وقت، به معنی داشتن تمرکز زمانی در #نماز است نه اینکه انسان هر وقت خواست نماز را به جا آورد و بگوید: وقت نماز وسیع است و هنوز قضا نشده است!
البته تمرکز مکانی هم داریم که این امر هم میتواند در حضور قلب مؤثر باشد؛ یعنی اگر شخص مقیّد باشد نماز خود را در مسجد یا حرم اهل بیت به جا آورد، به یقین تأثیر آن نماز و تمرکز شخص، بیشتر خواهد بود.
3. نماز کسی که آخرین نماز اوست و وداعکننده این عالم است را به جای آور. یعنی توجه داشته باش، شاید آخرین نمازت باشد. هنگامی که انسان به خود وعدهی حتمی برای زنده بودن ندهد، برای او بریدن از دنیا و آرزوها راحتتر خواهد بود.
4. توجه به اینکه در پیشگاه چه کسی ایستادهایم؟ البته این بخش، سختتر از موردهای قبلی است. انسان باید درک کند در پیشگاه چه حقیقتی ایستاده؛ او ما را میبیند در حالی که ما او را نمیبینیم؛ پروردگار عظیمی که دارای قدرت، عظمت و کمال بیانتهاست و بهترین نمازهای ما نیز در برابر شأن و منزلت ربوبی، کوچک و ناچیز است.
🔰بیانات استاد تحریری
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
@qoranketabehedayt
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯