خانه زینت الملک
#سرمایه_ملی
#گردشگری_ایران
زینت الملک از خاندان قوام الملک است که نسبتشان به حاج ابراهیم کلانتر(اعتمالدوله شیرازی) می رسد که در دوره های مختلف، حکمران و کلانتر شهر شیراز و فارس بوده اند. او دختر حبیب الله قوام(قوام چهارم) و همسر فروغ الملک بوده است.
زینت الملک زنی خیر و نیکوکار بوده و سفره اطعامش برای نیازمندان پهن و دستانش برای یاری به هم نوعان خود گشاده بوده، او دهه های محرم در منزلش مراسم عزاداری، خیریه و نذر را برپا می داشت.
در خیابان لطفعلی خان زند شیراز در ضلع غربی نارنجستان قوام، بنایی زیبا و باشکوه قرار دارد که به پاس نیکی های مالکش، زینت الملک مشهور شده است. شروع ساخت این خانه قاجاری که در سال ۱۲۹۰ هجری قمری توسط علی محمد خان قوام الملک دوم و اتمام آن در سال ۱۳۰۲ هجری قمری توسط محمد رضا خان قوام الملک سوم صورت گرفت قرار دارد.
در سال های ابتدایی جنگ تحمیلی این خانه مدتی محل نگهداری جنگ زده های خوزستانی بوده است.
بنیاد فارس شناسی در سال ۱۳۷۳شمسی با همکاری میراث فرهنگی به بهسازی و مرمت این خانه تاریخی پرداخت و در سال بعد زیرزمین آن به نگارخانه ای برای نمایش آثار هنرمندان شیرازی و ایرانی تبدیل شد. سپس با همکاری سازمان ایرانگردی و جهانگردی پارس و بنیاد فارس شناسی از سال ۱۳۸۲شمسی به موزه گنجینه فارس تبدیل شد.
در این موزه مفاخر تندیس ها و ماکت هایی از بزرگان و نام آوران شیراز از دوران باستان تا عصر حاضر است که گردشگران از نزدیک با آن ها آشنا می شوند.
موزه زینت المک شبیه موزه مادام توسو در شهر لندن است.
@quran_ac
هدایت شده از تربیت مسجدی
#در_محضر_قرآن
حقیقت انسانی
در جامعه ایمانی همه چیز فرق میکند؛ هم مشکلات و هم راه حلها! در حالی که همه جای دنیا معیارهای دنیایی و اعتباری را برای برتری انسانها نسبت به هم قرار میدهند، در جامعه ایمانی معیار، حقیقت هر انسان است. اما این حقیقت چیست؟ تقوا. یعنی حقیقت من و شما نه به مال و منال، و نه به زن و مرد بودنمان، و نه حتی به قوم و قبیلهمان است. چون همه اینها دیر یا زود از بین میرود و فقط تقوایمان میماند:
يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثي وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ خَبيرٌ
ای مردم، ما همه شما را نخست از مرد و زنی آفریدیم و آن گاه شعبه های بسیار و فرق مختلف گردانیدیم تا یکدیگر را بشناسید، همانا بزرگوار و با افتخارترین شما نزد خدا با تقواترین شمایند، همانا خدا کاملا دانا و آگاه است.