میلاد ابن الرضا جواد الائمه علیهما السلام مبارک باد.
🟢 آشنایی مختصر با زندگینامه امام جواد علیه السلام
محمد بن علی (علیهالسلام) پیشوای نهم شیعیان است که دهم رجب سال 195 ق در شهر مدینه بدنیا آمدند. ایشان تنها فرزند امام رضا علیه السلام بودند. مادر ایشان سبیکه نام داشت که امام رضا علیه السلام ایشان را خیزران میخواندند.
از جمله القاب امام جواد علیه السلام میتوان به تقی، زکی، مرتضی، قانع، رضی، مختار، متوکل، مرضی، متقی، منتجب و عالم ربانی اشاره کرد.
امام جواد علیهالسلام هفت سال و اندی از عمر پدرش، امام رضا علیهالسلام، را درک کردند و و با دو خلیفه عباسی، مأمون و معتصم، معاصر بودند. ایشان نخستین امامی بودند که در خردسالی به امامت رسیدند.
یکی از ویژگیهای رفتاری و اخلاقی ایشان که بر آن تأکید شدهاست سخاوت ایشان است؛ چنان که لقب جواد حاکی از آن است که آن حضرت اهل دهش و بخشش و به سخاوت مشهور بودند.
ایشان در سال 220 هـ . ق در به دست همسرشان ام فضل (دختر مأمون عباسی) و به دستور معتصم عباسی در بغداد به شهادت رسیدند و در کاظمین کنار مضجع شریف جدشان امام موسی کاظم مدفون شدند.
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
سومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی
بخش های جشنواره:
ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر: قرآنی (قرائت، ترتیل و اذان)، معارفی (احکام، اخلاق و اعتقادات)
تمامی دانشگاهیان سراسر کشور: ادبی(داستان کوتاه و شعر)، هنری(خوشنویسی، طراحی و نقاشی ، عکاسی و طراحی پوستر)
لینک شرایط و ضوابط جشنواره: شرایط و ضوابط جشنواره
کلیه اطلاعیه ها، دستورالعمل ها و آئین نامه های مربوط به این جشنواره در سایت اداره کل به نشانی زیر می باشد.
آدرس سایت: shahed.saorg.ir
آدرس ایمیل: shahed@saorg.ir
❇️ مهلت ثبتنام ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ (امکان تمدید زمان ثبتنام وجود ندارد)
❇️ اختتامیه دوره در اردیبهشت ماه و به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار خواهد شد.
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
دانشجویان علوم قرآنی با قرآن مانوس شوند
مهدی فروغی گفت: در شان دانشجوی علوم قرآنی نیست که پس از اتمام دوران تحصیل خود نتواند قرآن را با تجوید که یک مرحله ابتدایی از تلاوت قرآن است، بخواند.
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
دانشجویان علوم قرآنی با قرآن مانوس شوند مهدی فروغی گفت: در شان دانشجوی علوم قرآنی نیست که پس از اتم
مهدی فروغی، حائز رتبه اول رشته ترتیل در مسابقات سراسری قرآن کریم و استاد دانشکده علوم قرآنی قم در شرح مسابقهای که در سال جاری برگزار شد و همچنین مسابقاتی که در سالهای گذشته به عنوان برگزیده معرفی شده، گفت: در مسابقات سراسری قرائت قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه که اخیرا در شهر تبریز برگزار شد، در رشته ترتیل به لطف خدا رتبه اول رو کسب کردم و قبلاً هم مسابقات زیادی را شرکت کرده بودم که از مهمترین آنها غیر از رتبههای استانی، رتبههای کشوری متعدد در رشتههای قرائت، قرائت تحقیق و ترتیل و همچنین ابتهال، تواشیح و انشاد انفرادی رتبه آوردهام. در بخش بینالملل نیز سه رتبه بینالمللی از قبل داشتم که یکی از آنها، رتبه اول مسابقات بینالمللی کشور عراق در رشته تحقیق سال ۹۲، رتبه اول مسابقات بینالمللی طلاب جهان اسلام سال ۱۴۰۰ و رتبه اول مسابقات بینالمللی ترتیل اقرا که توسط رادیو قرآن برگزار شد.
وی همچنین در خصوص تحصیلات خود افزود: بنده در حوزه، سطوح عالی را پشت سر گذاشتم و به تحصیل در درس خارج مشغول هستم. برای تکمیل اطلاعات و تکمیل علوم قرآنی که مربوط به بحث قرائت قرآن و آموزشهای قرآنی که دارم میشد، لازم دانستم که در مقطع کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث را در دانشگاه بخوانم و هم اکنون مقطع کارشناسی ارشد را پشت سر گذاشتم و اگر خدا توفیق بدهد، در حال آماده شدن برای مقطع دکتری این رشته، در دانشکده علوم قرآنی قم هستم.
استاد فروغی انس با قران خود را مدیون فضای مانوس خانواده خود با قران دانست و گفت: انس من با قرآن، به فضای قرآنی خانواده که خانواده ما یک اجتماع کوچک قرآنی هست، برمیگردد. اعضای خانواده قرآنی بنده به این شکل بودند که تلاوت قرآن سرلوحه همه اعضای خانواده بود و تلاوت قرآن همیشه و همه روزه، در همه ساعات در خانه ما روشن بود و پخش میشد.
وی افزود: گوش فرادادن به صوت قرآن در ساعات متعدد روز، باعث شد تا انس ما با قرآن کریم روز به روز، افزایش پیدا کند و باعث شود که آیات زیادی را با همین استماع حفظ بشویم و حتی بتوانیم قرائت قرآن به شکل زیبا را یاد بگیریم.
فراگیری قرآن کریم، بدون تجهیزات پیشرفته
استاد فروغی ضمن شرح چگونگی فراگیری قرآن در دوران کودکی خود گفت: در زمان کودکی بنده، استفاده از نوار کاست معمول و مرسوم بود. توسط همین ضبط صوت، قرآن را فرا میگرفتیم و علاوه بر اینکه قرآن را یاد میگرفتیم، حال خوبی که در منزل ما حاکم بود و یک حس معنوی را به ما منتقل میکرد، نعمتی بود از سوی خدای متعال که شکرش بر ما واجب است.
وی تاکید کرد: توصیهام به همه عزیزان این است که اگر میخواهند خانواده قرآنی داشته باشند که فرزندان این خانواده در مسیر قرآن و سعادت دنیا و آخرت قرار بگیرند، دست خود و دست بچههایشان را در دست قرآن کریم بگذارند تا دست قرآن که ضمانت سعادتمندی را برای بشر دارد و هرچه ما بیشتر قرآن را بشنویم و بخوانیم، باعث میشود که با قرآن کریم همنشینی داشته باشیم و خواسته یا ناخواسته به سمت خوبیها رهنمون بشویم.
دوست تو، تبدیل به گفتار و رفتارت میشود
استاد فروغی ضمن تاکید بر انتخاب قرآن به عنوان دوست و همنشین بیان کرد: حتما این جمله را شنیدهاید که هرکسی دوستی انتخاب کند، رفتار و گفتارش مانند آن میشود. پس با این انتخاب قرآن به عنوان دوست و همنشین، خواهیم دید که چه روحیات و اخلاقیاتی از ما اصلاح میشود و چه آرامشی سراغ ما میآید.
وی ادامه داد: حتی با این همه گرفتاریها و خلاصه مشغولیتهای ذهنی و گرفتاریهای زندگی، با قرآن به آرامش میرسیم و هم اینکه هدف را گم نمیکنیم. هدف آفرینش خودمان را که به هر حال اگر مشکلاتی وجود داشته باشد، میتوانیم در کنار قرآن و با کمک خدای متعال آنها را پشت بگذاریم.
وی همچنین خانواده خود را علت اصلی علقه پیدا کردن به قرآن دانست و اظهار کرد: علاقه من از دوران کودکی به قرآن کریم ایجاد شد. با تشویق پدر و مادر و اهل خانواده که بنده عضو کوچکی از خانواده بودم، حتی برادران و خواهران بزرگتر کمکم میکردند و بنده را در این فضا بیشتر حرکت میدادند و این برای من نعمت است.
استاد فروغی در ماسخ به این سوال که انس با قرآن چه اثری در زندگی شخصی شما دارد، بیان کرد: یکی از آثار انس با قرآن در زندگی من، همین آرامشی بود که عرض کردم. قرآن کریم حس معنوی که غیر قابل توصیف است را به ما تزریق میکند. حقیقتاً تلاوت زیبا شنیدن و منقلب شدن توسط قرآن کریم، میتواند تصدیق حرف بنده باشد. در حقیقت میتوانم خیلی خودمانی بگویم که آزمایشش هزینهای ندارد. علاوه بر استماع قرآن کریم، تلاوت آن با لحن زیبا نیز این حس معنوی را دو چندان میکند.
برکت را صرفا مادیات ندانیم
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
دانشجویان علوم قرآنی با قرآن مانوس شوند مهدی فروغی گفت: در شان دانشجوی علوم قرآنی نیست که پس از اتم
وی افزود: وجود قرآن در زندگی من سراسر برکت و خیر را به همراه داشته است. اینطور نیست که برکت را صرفا از جهات مادی ببینیم بلکه چهبسا خانواده هایی در سطح متوسط و ضعیف باشند اما خود را سراسر برکت ببینند و از بودن در کنار قرآن کریم لذت ببرند. قرآن و انس با قرآن آنقدر برکت به زندگی میدهد که با اندک برخورداری امور مادی، هیچوقت محتاج دیگران نمیشویم.
استاد فروغی گفت: هرکسی صرفا به دنبال مادیات و اموال دنیا باشد، از بدست آوردن سیر نمیشود و مانند باتلاقی است که انسان را در خود میکشاند. این چیزی است که معصومین(ع) از آن یاد کردند و فرمودند:《 غنی کسی است که قانع باشد و به همان چیزی که دارد، راضی است.》
قرآن مایه عزت و آبروی انسان
وی گفت: حال خوب، عزت و آبرو ثمراتی است که از همینشینی با قرآن کریم بدست میآید.شما میبینید قاریان و حافظان بزرگ امثال عبدالباسط و امثال اساتید بزرگ حفظ قرآن کشورمان کهچه افراد عزیزی نزد مردم هستند. عزتشان فقط و فقط به خاطر قرآن است. یعنی مردم آنها را وقتی میبینند با قرآن هستند عزیز میشمارند و دوست میدارند. این محبتی است که خدا در دل مومنین گذاشته است.
استاد فروغی با معرفی جلسات و فعالیتهای قرآنی خود در سطح شهر بیان کرد: در مکانهای مختلف به اجرای برنامه میپردازم. همچنین به تدریس در مراکز و موسسات قرآنی در دانشگاه ها، حوزههای علمیه میپردازم. تلاوت قرآن و زیباخوانی قرآن کریم، از دیگر فعالیتهای بنده است.
وی افزود: دو جلسه آموزش عمومی در دو نقطه از شهر مقدس قم داریم که یکی از آنها یکشنبه شبها در پایگاه بسیجی شهید چمران، جنب پارکینگ شرقی حرم مطهر که مخصوص آقایان است از ساعت ۶ تا ۸ برگزار میشود. این جلسه به مدت ۱۶ سال است که در حال برگزاری است و دیگر جلسه قرآنی، سه شنبه شب ها در مسجد ۱۴معصوم، واقع در خیابان لقمان حکیم کوچه ششم است که عموم مردم و خانوادهها تشریف میاورند و یک جلسه عمومی خیلی خوب و یک فضای معنوی خیلی عالی، سه شنبه شب، بعد از نماز مغرب برقرار است.
حائز رتبه اول ترتیل در مسابقات سازمان اوقاف اساتید خود را معرفی کرد: اساتید بنده هم که اخوان بزرگتر اساتید اولیه بنده بودند و علاوه بر همراهی، آموزش مباحث روانخوانی، تجوید و امثال اینها را نزد ایشان فراگرفتم. سپس از سن ۱۴ سالگی به قم آمدم و نزد اساتید مرحوم استاد شهیدی، مرحوم استاد علامه و مرحوم استاد رنجبر که از اساتید بزرگ و مطرح قم و کشور بودند که بنده تلمذ کردم.
وی ادامه داد: اساتید شهرهای دیگه مثل اصفهان و تهران استاد شاه میوه، استاد استاد ابوالقاسمی، استاد پورزرگری و اساتید دیگر که خدمتشان رسیدیم و نکاتی رو دریافت کردیم. همچنین نزد استاد علی حبیبی در قم مباحث تجویدی را در سطوح بالاتر فراگرفتم.
دانشجویان علوم قرآنی، مهر قرآنی بودن به پیشانی دارند
وی در پایان با بیان توصیهای به دانشجویان علوم قرآنی تاکید کرد: همان توصیهای که عرض کردم، خانه خود و اگر دانشجو هستید خوابگاه خود را به یک فضای قرآنی تبدیل کنید. هر روزه اگر شما یک سری آیات و یک سری صحبت کوتاه از قرآن کریم بشنوید، هم آرامش میگیرید و حس معنوی خوب میگیرید و هم آیات را کم کم حفظ میشوید. یعنی توفیق حفظ قرآن نصیب شما میشود و هم به لحاظ فنی به لحاظ تجویدی، صحت ادای کلمات را متوجه میشوید و باعث ارتقا تجوید شما میشود.
وی ادامه داد: همچنین، صوت و لحن و آهنگ پردازی تلاوت قرآن شما رشد و ارتقا پیدا میکند. یعنی همراه با اثر معنوی، شما در امور فنی هم حرفهای میشوید. این چیزیست که ما تجربه کردیم و به آن رسیدیم. توصیه اکید من به همه دانشجویان علوم قرآنی این است که چون ما مهر قرآنی بودن به پیشانی ما خورده، برازنده ما نیست که نتوانیم قرآن را صحیح بخوانیم و حتی در حد روانخوانی و تجوید که یک مرحله بسیار ابتدایی قرآن است، لنگ بزنیم.
💠فراخوان شناسایی و معرفی خادمان قرآن کریم
انجمن خادمان قرآن کریم وابسته به معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تمامی خدمتگزاران به ساحت نورانی قرآن و مدیران و فعالان این عرصه برای شناسایی و معرفی خادمان قرآن که خدمات مؤثری را در حوزههای حفظ، قرائت، تدریس، تحقیق و پژوهش، ترجمه و تفسیر، نشر و کتابت و هنرهای مختلف قرآنی در حوزههای مختلف هنری، نمایشی و فیلمهای قرآنی، فعالان رسانههای قرآنی و مدیریت امور قرآنی، دعوت کرد.
📆 مهلت ثبت نام و تکمیل مدارک: دهم بهمنماه ۱۴۰۳
☎️کسب اطلاعات بیشتر با تماس:
۰۲۱۸۸۸۱۰۴۰۱✅ اطلاع از آئیننامه و ثبت نام: 🌐 https://qia.farhang.gov.ir/fa/khademan #بنیاد_خیران_وواقفان_دانشگاه_قرآن دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇 ایتا: 🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir آپارات: 🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
#اطلاعیه_جشنواره_ملی
✳️برگزاری اولین آیین اهداء نشان ملی کربلایی کاظم ساروقی (جایزه قرآنی سال)
🔰محورها:
حافظ ویژه قرآن کریم
معلم قرآن کریم
هنرمند قرآنی
پژوهشگر قرآنی
خانواده قرآنی
فرصت ثبت نام: حداکثر تا پایان دیماه 1403
🌐 وبگاه ثبت نام: https://karbalaikazem.ir/
📞 شماره تماس دبیرخانه (استان مرکزی):
08633121800
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
💐 سالروز ولادت امام علی علیه السلام مبارک باد.
امام علی علیه السلام، امام اول شیعیان در سال 30 عام الفیل (23 سال قبل از هجرت) در مکه درون کعبه بدنیا آمدند. ایشان امام اول شیعیان، پسرعمومی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و کاتب وحی بوده و به فرمان خداوند و تصریح پیامبر اکرم جانشین ایشان میباشند.
امام علی علیه السلام همسر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (دختر پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله) و پدر و جد 11 امام پس از خود هستند.
حضرت علی علیه السلام به دلیل فقر پدرشان جناب ابوطالب از 6 سالگی نزد پیامبر اکرم بزرگ شدند. ایشان نخستین کسی هستند که پیامبر ایمان آورده و مسلمان شدند.
رشادتهای ایشان در غزوات پیامبر و بویژه از جانگذشتگی ایشان در جنگ احد و فداکاریشان در دفاع از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از ویژگیهای امام علی علیه السلام است.
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
⚫️ وفات عقیله بنی هاشم حضرت زینب سلام الله علیها تسلیت باد.
❇️ حضرت زینب سلام الله علیها دختر اول امام علی و حضرت فاطمه و خواهرِ امام حسن و امام حسین و امکلثوم علیهم السلام است. برخی منابع، ولادت ایشان را ۵ جمادیالاول سال پنجم هجری نقل کردهاند.
نامگذاری حضرت زینب سلام الله علیها، توسط پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله صورت گرفته است؛ گفته شده که جبرئیل از سوی خداوند این نام را به پیامبر رسانده است.
القاب فراوانی برای ایشان نقل شده است. برخی بیش از ۶۰ لقب برای وی ذکر کردهاند که بعضی از آنها عبارتند از: عَقیله بنیهاشم، عالمة غیر مُعَلَّمَة، عارفه، فصیحه و محبوبة المصطفی.
حضرت زینب سلاماللهعلیها به عنوان «عابده آل علی» به دلیل تعهد به عبادت و تهجد معروف بود و حتی در شب عاشورا نیز شبزندهداری و نماز شب را ترک نکرد. امام حسین علیه السلام هنگام وداع از او خواست در نماز شب به یادش باشد.
ایشان به عنوان تجسم و نماد صبر جمیل شناخته شده و با مقاومت در برابر ناملایمات و پاسداری از حریم دین، به یاری امام سجاد علیه السلام در حفظ جانش پرداخت و در مقابل دشمنان ضعف نشان نداد.
تاریخ دقیقی از زمان و مکان وفات حضرت زینب سلام الله علیها تا سده هشتم هجری موجود نیست، اما مشهور است که ایشان در ۱۵ رجب سال ۶۲ق درگذشتهاند. همچنین سه دیدگاه درباره محل دفن ایشان وجود دارد: شام، مصر، و مدینه، اما هیچکدام با اطمینان قابل تأیید نیستند.
🔰 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سایت | ایحا | ایتا | آپارات
کتابخانه دیجیتال | فروشگاه کتاب
🆔 @quran_ac_ir
جلسه مشترک «دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی» و «دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم»
حجت الاسلام و المسلمین سید کریم خوب بین خوشنظر معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با حجت الاسلام والمسلمین محمدی، دبیر دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی نظام، دیدار کرد
در این جلسه، عرصههای مختلف تعامل و همکاری علمی در قالب کتاب، پایاننامه، مجلات علمی، ترجمه، همایشهای علمی، فراخون ایده و آثار رسانهای مطرح و بر گسترش تعاملات عملی تاکید شد.
#معاونت_پژوهشی_فناوری
🔰 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سایت | ایحا | ایتا | آپارات
کتابخانه دیجیتال | فروشگاه کتاب
🆔 @quran_ac_ir