#نهج_البلاغه
🌙وَ #صَوْمُ شَهْرِ رَمَضَانَ فَإِنَّهُ جُنَّةٌ مِنَ الْعِقَابِ
👈و روزه ماه رمضان ،سپرى برابر عذاب الهی است»
🖋تعبير به (#سپر) درباره #روزه ماه رمضان که يک وسيله مهم دفاعى در ميدان مبارزه است، به خاطر آن است که سرچشمه اصلى گناهان وسوسه هاى شيطان و ابزار شيطان، هواى نفس است. هنگامى که به وسيله روزه، شهوات در کنترل عقل در آيند انسان با اين وسيله #دفاعى، از #حملات شيطان محفوظ مى ماند.
📘#خطبه_110
🌺🥀🌺
@quranekarim1398
هدایت شده از مصباح قرآنیان ۳
03.mp3
4.16M
تحدیر ( تندخوانی ) جزء سوم قرآن کریم با صدای استاد معتز آقایی
@quranekarim1398
امام کاظم(ع): دعای شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب می شود.
(بحارالانوار، ج۹۳، ص۲۵۵، ح ۳۳)
@quranetratnamaz_nahaja
مصباح قرآنیان ۳
#دعای روز سوم ماه رمضان @quranetratnamaz_nahaja
🔸شرح دعای روز سوم ماه مبارک رمضان
رسول خدا فرمود: آیا شما را خبر دهم به اموری که اگر به آن امور عمل کنید شیطان از شما دور میشود؛ مثل دور بودن مشرق از مغرب؟! اصحاب گفتند: بله یا رسول الله حضرت فرمودند: روزه بگیرید چرا که روزه صورت شیطان را سیاه میکند یکی از کارهای خیر روزه گرفتن است از خدا بخواهیم که در ماه رمضان مریض نشویم و توفیق روزه داری داشته باشم یکی از کارهای خیر دیگر صدقه است؛ صدقه دادن هم پشت شیطان را میشکند «و کَسْرَ ظَهره» و در ادامه آمده است مواظبت بر عمل صالح؛ نماز شب و دوستی با خدا و استغفار ریشه و رگ شیطان را قطع میکند.
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ
خدایا در این ماه رمضان روزی من را اینگونه قرار ده که هوشیار شوم و حافظه پیدا کنم و از خواب غفلت بیدار شوم انسان اگر بیدار شود خیلی لذت میبرد، بعضی انسانها در غفلت هستند لذا در ماه رمضان از خدا درخواست کنید که از خواب غفلت بیدار شوید.
عقل و خرد، زینت و سرمایه زندگى و هوش و ذکاوت، چراغ راه و وسیله نجات ذهنى انسان است حافظه، هوش و ذکاوت، تیز رأیى، حضور ذهن، آمادگى اندیشه، خاطرى جمع، تنبّه و بیدار دلى و آگاهىِ دل و جان، همه و همه، از روزى هاى پروردگار است که هم شکرى لازم و واجب دارد، و هم تکلیف انسان را سنگین مى کند.
اگر میبینید حافظه ضعیفی دارید یا اینکه حافظه تان درست و حسابی کار نمیکند علت آن گناه است. پس از خدا حافظه بخواهید و ترک گناه کنید؛ این دعا را هم بعد از هر نماز بخوانید «سبحان من لایعتدی علی اهل مملکته ...» که باعث تقویت حافظه میشود.
وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ.
خدایا در این روز مرا از کارهای باطل و سفیهانه دور گردان؛ غیبت نکنم، دروغ نگویم و ... (سفاهت به معنای؛ کار بی خردانه و بچگانه است.)
سفاهت در معنای نابخردى و کارهاى غیرعقلایى کردن و اندیشه اى نابهنجار و سخنى نسنجیده داشتن و گفتن است. تمویه به معنای زر اندود کردن، نقره اندود کردن، آراستن باطل به لباس حق، دروغ را راست جلوه دادن، نیرنگ و ترفند است. سفاهت، یا در رفتار و گفتار است، یا در اندیشه و عمل، یا در خرج و دخل و معاشرت و معاملات، یا در بى تدبیرى نسبت به زندگى و آینده، یا اهل خواب و خیال و آرزوهاى نابخردانه بودن است.
وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِین
خدایا هر خیری که در ماه رمضان نازل میکنی برای من نصیبی از آن خیر قرار بده به جود و بخشش خودت ای کسی که جود و بخششت از همه بخشندگان بیشتر است.
مؤمن، در هر چه که قناعت کند، در «طلب خیر» آن هم از سرچشمه خیر و منبع فیض (اللّه) قانع نیست و مى خواهد که در هر خیرى که خدا نازل مى کند، بهره و نصیبى داشته باشد. وقتى طرف خواسته ما، خداوند است که دریاى جود و بخشش است، بزرگى او اقتضاى آن را دارد که حاجت بزرگ نیز از او بطلبیم.
#شرح
#روز_سوم
@quranetratnamaz_nahaja
مصباح قرآنیان ۳
#سوالات جزء سوم قرآن کریم👇👇👇 #ویژه مسابقه و آزمون پایان ماه مبارک رمضان @quranetratnamaz_nahaja
1. رشته محکم و استواری که هر کس به آن چنگ زند، هرگز پاره نمی شود، کدام است؟
( ۲۵۸-۲۴۹بقره)
الف) قرآن
ب) نماز
ج) ایمان به خداوند
٢. منظور از عبارت «قول معروف» چیست؟
(۲۵۷-۲۶۵ بقره)
الف) صدقه بی منت
ب) سخن نیکو
ج) ثواب عمل نیک
٣. کدام گناه در حکم جنگ با خدا و رسولش است؟
(۲۷۱-۲۸۲ بقره)
الف) رباخواری
ب) رشوه خواری
ج) ترک عمدی نماز
۴. اهل ایمانی که مؤمنان را واگذاشته ، کافران را به عنوان دوست برگزینند، چه عاقبتی دارند؟
(۲۱ - ۳۱ آل عمران)
الف) لعنت خداوند و ملائکه بر آنهاست.
ب) رابطه آنها با خداوند قطع می شود.
ج) دچار عذاب سخت دنیوی و اخروی می شوند.
۵. مثل خلقت حضرت عیسی از جانب خداوند همانند خلقت کدام پیامبر است؟
( ۶۳-۵۳آل عمران)
الف) حضرت آدم
ب) حضرت عزیر
ج) حضرت شعیب
۶. در روز قیامت، خداوند با چه کسانی سخن نگفته و با نظررحمت نگاه شان نمی کند؟
(۶۹-۸۰ آل عمران)
الف) کسانی که به مسخره کردن پیامبران می پردازند.
ب) کسانی که علنا فسق و فجور می کنند.
ج) کسانی که عهای خدا و سوگند خود را به اندک بهایی بفروشند.
۷. کیفر کسانی که با ادله روشن خداوند هدایت نشدند، چیست ؟
(۸۱-۹۰ آل عمران)
الف) لعنت خدا و فرشتگان و همه مردم بر آنان
ب) عذاب جاوید و بدون تخفیف در جهنم
ج) هر دو مورد
@quranetratnamaz_nahaja
مباهله با مسیحیان نجران
گروهی از مسیحیان نجران به محضر پیامبر اکرم(ع) شرفیاب شده و با حضرت درباره حقانیت اسلام، آفرینش حضرت عیسی(ع) و الوهیت خدای تعالی به مباحثه پرداختند. پاسخ های پیامبر آن چنان محکم و مستند بود که آنها هیچ جوابی جز سکوت نداشتند. با این حال قانع نشده و قرار بر مباهله گذاشتند تا هریک، فرزندان و زنان و کسانی را که مانند جان خویش می دانند، هم زمان به صحرا برده و لعنت خدا را بردروغگویان قرار دهند.
روز موعود فرا رسید و رسول گرامی اسلام تنها با چهار نفر از عزیزان خویش؛ یعنی امام حسن و امام حسین (ع) که خردسال بودند ودختروپاره تنشان حضرت فاطمه(ع) و امیرمؤمنان علی (ع) برای مباهله به صحرا رفتند.
بزرگ مسیحیان که این صحنه را دید، از مباهله دست کشید و به همه اعلان کرد آن حضرت و دین اسلام بر حق است؛ چرا که او، به جای لشکربا نزدیکانش برای مباهله آمده است.۱
آیه ۶۱ سوره آل عمران دراین باره نازل شده است:
فَمَن حاجَّكَ فيهِ مِن بَعدِ ما جاءَكَ مِنَ العِلمِ فَقُل تَعالَوا نَدعُ أَبناءَنا وَأَبناءَكُم وَنِساءَنا وَنِساءَكُم وَأَنفُسَنا وَأَنفُسَكُم ثُمَّ نَبتَهِل فَنَجعَل لَعنَتَ اللَّهِ عَلَى الكاذِبينَ؛
پس اگر کسی درباره آن « بندگی و رسالت عیسی(ع)» بعد از آن که علم آن به تو رسیده است، بحث کرد، پس بگو ما فرزندان مان و شما هم فرزندانتان و ما زنان خود و شما هم زنان خود و ما جان های خود و شما هم جان های خود را دعوت کنیم، سپس مباهله می کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار میدهیم. طبق این آیه امیرمؤمنان علی(ع) جان پیامبر اکرم (ع) است.
(تفسیر قمی، ج۱، ص ۱۱۲)
@quranetratnamaz_nahaja
_اگر کسی نداند فردا اول ماه رمضان است یا آخر شعبان،آیا گرفتن روزه واجب است؟ به چه نیت روزه بگیرد؟
همه مراجع: خیر؛ گرفتن روزه آن روز واجب نیست.ولی اگر بخواهد روزه بگیرد،نمی تواند به نیت ماه رمضان بگیرد، بلکه باید به نیت ماه شعبان یا روزه قضا اگربه ذمه دارد و مانند آن روزه بگیرد و چنانچه بعد معلوم شود که ماه رمضان بوده است،از رمضان محسوب می شودو اگر در اثنای روزبفهمد،باید فوری نیت خود را به روزه ماه رمضان برگرداند.
_اگر فردی شب اول ماه رمضان نیت روزه را فراموش کند و پیش از ظهر یادش بیاید،تکلیف روزه اش چیست؟
همه مراجع:اگر مبطلات روزه را مرتکب نشده،باید نیت کند و روزه اش صحيح است واگر یکی از آن ها را مرتکب شده، روزه اش باطل است، ولی باید تا اذان مغرب از کاری که روزه را باطل میکند، خودداری کند و بعداز ماه رمضان آن روز را قضا کند.
آیت الله وحید:اگر مبطلات روزه را مرتکب نشده،باید نیت کند و روزه بگیرد وبنا براحتیاط واجب بعداز ماه رمضان نیز قضا نماید و اگر یکی از آنها را مرتکب شده، روزه اش باطل است، ولی باید تا اذان مغرب از کاری که روزه را باطل میکند، خودداری و بعداز ماه رمضان آن روز را قضا کند.
توضیح المسائل مراجع،ج۱
@quranetratnamaz_nahaja