نهج_البلاغه_یکشنبه98.10.8.mp3
40.57M
#نهج_البلاغه_استادحسینی_جلسه_هشتم_8دی98 https://eitaa.com/quranlive
به نام خدا
خلاصه مباحث کرسی نهج البلاغه (۹۸/۱۰/۸)
موضوع: تشویق و تنبیه
اولین نکته در بحث تربیت، تشویق و تنبیه و بین این دو اولویت با تشویق و اصل بر تشویق است. تا جاییکه جایی برای تشویق باشد جایی برای تنبیه باقی نمیماند.
امیر المؤمنین (علیه السلام) می فرمایند: نِصْفُ الْعَاقِلِ احْتِمَالٌ وَ نِصْفُهُ تَغَافُلٌ: خردمند، نصفش تحمل و بردبارى است و نصف ديگرش ناديده گيرى؛ یعنی میبیند ولی خودش را به ندیدن می زند تا شاید خطاکار به اشتباه خود پی ببرد.
حکمت ۲۴۸: «مَنْ ظَنَ بِكَ خَيْراً فَصَدِّقْ ظَنَّه»: کسی که به تو حسن ظن دارد طوری باش که حسن ظن او را تصدیق کنی؛ البته منظور این نیست که اگر کاری انجام نداده ای از تعریف او خوشت بیاید و به دروغ بگویی انجام دادم یا اگر گناهی کرده ای، گناهان خودت را برایش علنی کنی چون بیان یک گناه از خود گناه، گناهش بیشتر است؛ بلکه در تصدیق خود نه افراط داشته باش نه تفریط: بگو هر چه داریم لطف خداست و ...)
خطبه ۱۹۳ (خطبه همام): در بخشی از این خطبه، در وصف پرهیزگاران آمده است:
«إِذَا زُكِّيَ أَحَدٌ مِنْهُمْ خَافَ مِمَّا يُقَالُ لَهُ فَيَقُولُ»: وقتی کسی از انسان با تقوا تعریف و تمجید می کند، انسان با تقوا از تعریف او می ترسد از اینکه شاید تعریف او باعث شود بدیهای خود را فراموش کند و می گوید: «أَنَا اعْلَمُ بِنَفْسِي مِنْ غَيْرِي وَ رَبِّي أَعْلَمُ بِي مِنِّي بِنَفْسِي»: من خودم را بهتر از دیگران می شناسم و خداوند هم بهتر از خودم مرا می شناسد و از گناهان من خبر دارد. و دعا می کند که: «اللَّهُمَّ لَا تُؤَاخِذْنِي بِمَا يَقُولُونَ وَ اجْعَلْنِي أَفْضَلَ مِمَّا يَظُنُّونَ وَ اغْفِرْ لِي مَا لَا يَعْلَمُون»: خدايا من را به اين ستايشها و تعريفها مؤاخذه نکن؛ و من را بهتر از آنچه گمان ميکنند، قرار بده و گناهاني را که مرتکب شدهام و آنها نميدانند، ببخش.
تشویق واقع گرایانه:
«فَإِنَّ كَثْرَةَ الذِّكْرِ لِحُسْنِ [فِعَالِهِمْ] أَفْعَالِهِمْ»: پيوسته آنها را تشويق نما و پياپى کارهاى مهمى را که افرادى از آنها انجام داده اند برشمار.
پس برای تشویق فرزندان به نماز، لازم نیست مرتب تذکر بدهیم، بهتر است مرتب از کارهای خوبش یاد کنیم حتی کارهای خوبی غیر از نماز را.
زیرا يادآورىِ کارهاى نيکِ آنها:
«تَهُزُّ الشُّجَاعَ»: افراد شجاعشان را به فعاليتِ بيشتر وامى دارد.
«وَ تُحَرِّضُ النَّاكِلَ إِنْ شَاءَ اللَّهُ»: و کم کاران را به کار تشويق مى کند، ان شاءالله.
که اگر نیکوکار و بدکار نزد تو یکسان باشند باعث می شود که:
«تَدْرِيباً لِأَهْلِ الْإِسَاءَةِ عَلَى الْإِسَاءَةِ»؛ بدکاران به اعمال بد تشويق گردند.
تنبیه:
الف. روش تنبیه گناهکاران
حکمت ۱۷۷: «ازْجُرِ الْمُسِيءَ بِثَوَابِ الْمُحْسِن»: شخص بدكار را با پاداش دادن به نيكوكار تنبيه كن.
به این ترتیب، اولین تنبیه آدم بد تشویق آدم خوب است.
ب. روش برخورد با دوستان خطاکار
حکمت ۱۵۸: «عَاتِبْ أَخَاكَ بِالْإِحْسَانِ إِلَيْهِ وَ ارْدُدْ شَرَّهُ بِالْإِنْعَامِ عَلَيْه»: برادرت را با احسانى كه در حق او مى كنى سرزنش كن، و شر او را با بخشش باز گردان.
گاهی با یک هدیه، محبت، شاخه گل، زنگ زدن و... شر یک آدم بر میگردد.
تدبر_دوشنبه_98.10.9.mp3
39.91M
#تدبردرقرآن_استادمهریزیان10_9دی98 https://eitaa.com/quranlive
خلاصه مباحث کرسی تدبر در قرآن دوشنبه 9 دی 98
بخش پایانی دسته سوم از مجموعه سوم آیه ۲۱ و ۲۲ سوره جاثیه
آیه ۲۱_ آیا کسانی که مرتکب بدیها و گناهان شدند فکر کرده اند که ما اینها را مانند کسانی قرار می دهیم که ایمان آوردند وکارهای شایسته کردند؟ فکر کردند که زندگی و مرگشان یکی است؟خیلی اشتباه فکر می کنند. یک نگاهی به این عالم بندازند متوجه می شوند که: خدا عادل است آسمان وزمین را به حق آفریده (حق یعنی عدالت) و یکی از مصادیق حق این است که به انسان ها ظلم نشود و به هر کسی به موجب آنچه بدست آورده جزا داده شود. بنابراین هدف خلقت، برقراری عدالت است یعنی کیفر بدکاران و پاداش صالحان (آیه 22) مجموعه چهارم سوره مبارکه جاثیه آیات (35 - 23) و دسته اول این مجموعه آیات (26-23): در این آیات ویژگیهای انسانهای هوس ران و مادی گر و ریشه های فکری انکار معاد در این افراد ، متذکر می شود. انسانهایی که دنبال هوس هستند رابطه بین چشم و گوش را با عقل قطع می کنند برای اینکه راحت تر زندگی کنند. (آیه 23) هوس نقطه مقابل عقل است یعنی اگر هوس عامل عذاب است عقل عامل پاداش است البته منظور هوسی است که بر عقل غلبه کند و افسار گسیخته شود. ریشه های فکری این افراد هوس ران این است که می گویند: چیزی در این عالم جز زندگی دنیا نیست .مرگ و زنده شدن ما به خاطر طبیعت این روزگار است .دلیلی بر رد معاد ندارند جز این که می گویند: اگر راست می گویید پدران ما را که از دنیا رفتند زنده کنید. (آیات 25-24)آیه بعدی به عنوان اتمام حجت می گوید: یادتان باشد کسی که شما را می میراند و روز قیامت زنده می کند خداست ولی اکثر مردم نمی خواهند بپذیرند.(آیه 26)
دسته دوم از مجموعه چهارم این سوره مبارکه جاثیه (آیات 35-27) وارد فضای قیامت شده و ان را توصیف می کند که خودش باعث تحریک انگیزه و احساس می شود.خدایی که فرمانروای آسمان و زمین است قیامت را بر پا میکند و آن روز انسانهای مبطل (بی منطق که بر پایه باطل حرف می زنند) بدبخت اند.(آیه 27) در ان روز هر امتی را می بینی در حالیکه به زانو درآمدند از روی پشیمانی و حسرت به خاطر سیئات اعمالشان و هر گروهی به سوی کتابان می روند. گفته میشود این نامه کاملا به حق نوشته شده و ما از انچه عمل می کردید نسخه برداشتیم.(آیات29-28)
https://eitaa.com/quranlive
باسلام خدمت فراگیران محترم
به اطلاع میرساند عزیزانی که در جلسات زندگی بر مدار قرآن در دارالقرآن شرکت می کنندوکدملی و تاریخ تولد خود را در لیست کلاسی ثبت نکرده اند لطفا تا پایان امروز سه شنبه 10 دیماه با ذکر نام ونام خانوادگی به ادمین ارسال فرمایند. باتشکر
خانواده_قرآنی_98.10.11.mp3
34.72M
#خانواده_قرآنی_استاد_فیض_آبادی_جلسه_هشتم_11دی98 https://eitaa.com/quranlive
#خانواده قرآنی_استاد_فیض_آبادی
خلاصه مباحث کرسی خانواده قرآنی 11 دی ماه 98
عوامل تحکیم خانواده با استناد به آیه 34 سوره نساء:
الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللَّهُ : مردان، سرپرست زنانند، به دليل آنكه خدا برخى از ايشان را بر برخى برترى داده و [نيز] به دليل آنكه از اموالشان خرج مىكنند. پس، زنان درستكار، فرمانبردارند [و] به پاس آنچه خدا [براى آنان] حفظ كرده، اسرار [شوهران خود] را حفظ مىكنند.
*الرجال قوامون علی النساء: مرد تکیه گاه زن است و مدیریت خانواده با اوست چون؛
1- بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ: خداوند به مرد قدرت عقل محوری داده و این فضیلت برای مدیریت زندگی لازم است.
نکته: مدیریت به معنای زورگویی نیست.
2- وَبِمَا أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِمْ: پرداخت نفقه(خوراک –پوشاک- مسکن) به عهده مرد است.
نکته: مِنْ أَمْوَالِهِمْ یعنی مرد باید اهل کار و تلاش باشد و استقلال اقتصادی داشته باشد تا بتواند هزینه های زندگی را مدیریت کند.
فَالصَّالِحَاتُ: اگر مرد بتواند مدیریت درست در زندگی داشته باشد در نتیجه زن صالح می شود.
ویژگی های زنان صالح در خانواده:
1- قَانِتَاتٌ : مطیع شوهرند(اطاعت الهی) 2- حَافِظَاتٌ لِلْغَيْبِ : اسرار زندگی با شوهر را پیش هیچ کس فاش نمی کنند.
https://eitaa.com/quranlive
عند ربهم يرزقون
قلب پاكان از بي بصيرتي خواص بي خاصيت، خون...
تبريك وتسليت شهادت سردار ولايي اسلام
حاج قاسم سليماني توسط بالگرد آمريكايي، به حضرت وليعصر ارواحنا فداه و نايب برحقش امام خامنه اي و عموم امت حزب الله
نسال الله منازل الشهداء
جنايتكاران منتظر سيلي سخت باشند
اداره علوم قرآنی آستان قدس رضوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای حاج قاسم مستجاب شد...
💠 بسم الله الرحمن الرحيم 💠
🌷 منَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ؛ فَمِنهُم مَن قَضى نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ وَما بَدَّلوا تَبديلًا
همه دوستان -و نيز همه دشمنان- بدانند خطّ جهاد مقاومت با انگيزه مضاعف ادامه خواهد يافت و پيروزي قطعي در انتظار مجاهدان اين راه مبارك است. فقدان سردار فداكار و عزيز ما تلخ است ولي ادامه مبارزه و دست يافتن به پيروزي نهايي كام قاتلان و جنايتكاران را تلختر خواهد كرد. (از پيام تسليت حضرت امام خامنهاي سلّمهالله به مناسبت شهادت سردار حاج قاسم سليماني)
🔴 سربازان حضرت بقيهالله عجّل الله تعالي فرجه الشريف
💠 سلَامٌ عَلَيْكُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ
⚫️ با بغضهاي گلوگير از ماتم و سينههاي برافروخته و منتظر انتقام، وداع ميكنيم با پيكر پاك علمدار رشيد ولايت، سردار فاتح كرّار، شير بيشه نبرد عليه كفر و تكفير و مدافع حريم و حرم
🌷شهيد حاج قاسم سليماني رضوان الله تعالي عليه🌷
در حالي كه لبيكگويان به نداي هل من ناصر رهبر عزيزمان، به محضر مباركش تهنيت و تسليت ميگوييم و جانفداييمان را بار ديگر فرياد ميزنيم.
🇮🇷 تشييع جنازه آن سرباز دلير اسلام و انقلاب در مشهدالرضا عليهالسلام، مدال افتخار ديگري خواهد شد براي مردم انقلابي و وفادار اين شهر مقاومت و شهادت انشاءالله 🇮🇷
✅ وعده ما فردا يكشنبه ۱۵ دي۹۸ ساعت ۱۲ از ميدان ۱۵ خرداد (فلكه ضد) به سمت حرم مطهّر حضرت امام رضا عليهالسلام
❤️ حضور پرشور و حماسي همه قرآنیان و خانوادههاي ايشان، اعلام قدرداني از مجاهدتهاي آن شهید خواهد بود.
https://eitaa.com/quranlive