نبرد شک و یقین بود!! 🍃📿
رسم #مباهله در میان اقوام و ادیان مختلف وجود داشت. و آن زمانی بود که تعصب و حق ناپذیری راه را بر استدلال می بست. آنگاه دو طرف، گفتگو را کنار می گذاشتند و دست به دعا بر می داشتند و از خدا می خواستند تا دروغگو را رسوا سازد عذابش را بر او نازل نماید.
مسیحیان نجران اگر چه در گفتگو مغلوب استدلال رسول خدا (ص) شدند اما از پذیرش حق رویگردان شدند. چنین بود که رسول خدا (ص) به فرمان خدا آنها را به مباهله دعوت نمود.
«فَمَنْ حآجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جآءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْنآءَنا وَ أَبْنآءَکُمْ وَ نِسآءَنا وَ نِسآءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَةَ اللّهِ عَلَی الْکاذِبین »«پس هر کس با تو درباره او (عیسی) پس از دانشی که بر تو آمده ستیز کند، پس بگو: بیایید فرزندان ما و فرزندان شما و زنان ما و زنان شما و جانهای ما و جانهای شما را بخوانیم سپس مباهله (دعا و زاری) کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار بدهیم»(آل عمران/۶۱)
روز واقعه دیدند که رسول خدا (ص) همراه با چهار نفر دیگر به میعادگاه می آیند.
فاطمه آمد تا تأویل «نِسآءَنا» باشد. حسن و حسین (ع) آمدند تا مظهر « أَبْنآءَنا» باشند و علی (ع) آمد تا جان پیامبر (ص) و مظهر «أَنْفُسَنا» باشد.
اسقف نجران باد دیدن چهره نورانی پاکان روزگار پا پس کشید و گفت: «چهره هایی را میبینم که اگر از خدا بخواهند که کوه را از جای خود بکَند، کوه کنده میشود، با آنان مباهله نکنید که هلاک میشوید و تا روز قیامت یک نصرانی در روی زمین پیدا نمیشود»
اداره علوم قرآنی آستان قدس رضوی به مناسبت دهه اول ماه محرم الحرام برگزار می کند :
🏴 با آل الله در محضر کلام الله 🏴
🗒 ۳۱مرداد تا ۹ شهریور ماه ۱۳۹۹
🕙 ساعت ۱۱
📝 آیات ماندگار حسینی( تبیین استنادات قرآنی امام حسین علیه السلام از آغاز حرکت تا شهادت)
📝 تدبر در سیره حسینیان
📝 تدبر در زیارت عاشورا(همراه با مسابقه و پویش)
📝 مداحی و نوحه سرایی
🆔@quranlive
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧#آیات_حسینی
#موضوع:تبیین علت استناد امام حسین(ع) به_ #آیه_142_سوره_نساء درمسیر حرکت
👤راوی: #استاد_حدادیان
🆔@quranlive
تدبرزیارت عاشوراصوتی.mp3
4.74M
🎙صوت:#تدبر_در_زیارت_عاشورا
#موضوع:شرح زیارت عاشورا_جلسه اول
👤سخنران: #حجه_الاسلام_والمسلمین_مهریزیان
🆔@quranlive
🏴 ➖ 🚩 ➖ 🏴 ➖ 🚩 ➖ 🏴 ➖ 🚩
◀️ خلاصه مباحث نشست تدبر در زیارت عاشورا (جلسه اول)
🗓 تاریخ: ۹۹/۵/۳۱
⏺ سخنران: حجه الاسلام و المسلمین مهریزیان
🏴 ➖ 🚩 ➖ 🏴 ➖ 🚩 ➖ 🏴 ➖ 🚩
▪️السلام علیک یا اباعبدالله: سلام به معنای سلامتی است؛ یعنی از ناحیه من به شما هیچ شر و آسیبی نمیرسد. اینگونه به امام حسین (علیهالسلام) اعلام میکنیم که من تمام تلاشم را میکنم که از طرف من در مسیر اهداف شما که هدایت و اصلاح مردم بوده است، هیچ مانع و آسیبی به وجود نیاید.
اباعبدالله، به معنای پدر بندگی خدا است؛ به این جهت که امام حسین (علیهالسلام) در مقام اظهار عبودیت و خداپرستی به گونهای عمل کردند که احدی به جز جدّ و پدر و برادر بزرگوار ایشان نتوانسته آنگونه عمل کند.
▪️السلام علیک یابن رسولالله ... یابن امیر المؤمنین ... یابن فاطمه سیده نساءالعالمین ... : این سه سلام، سلام بر امام حسین (علیهالسلام) است با بیان جایگاه والای آباء و اجداد ایشان در پیشگاه پروردگار. ابتدا حضرت را با نام پیامبر، سپس با نام پدر بزرگوار و بعد با نام مادر بزرگوار (علیهمالسلام) ایشان صدا میکنیم.
▪️السلام علیک یا ثارالله و ابن ثاره ... : سلام بر شما، ای کسی که خونخواه او و پدر او خداست. ثارالله یعنی خون خدا؛ خون امام حسین (علیهالسلام) آنقدر عظمت پیدا کرد که عبارت ثارالله را برای آن به کار بردند؛ چرا که در راه دفاع از خدا ریخته شد.
▪️و الوتر الموتور ... : ای کسی که یکّه و تنها شدی. اشاره به اینکه امام حسین (علیهالسلام) که فرزند رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) بودند، در روز عاشورا در میان مسلمانان یکّه و تنها شدند و هیچ یار و یاوری نداشتند.
▪️السلام علیک و علی الارواح التی حلت بفنائک ... : سلام بر شما و بر آن ارواح مطهری که در کنار شما و در رکاب شما شمشیر زدند و جان خود را فدا کردند.
▪️علیکم منی جمیعا سلام الله ... : هدیه من به همگی شما، سلام دائمی خداوند است؛ مادامی که من زنده باشم و روز و شب برقرار باشد. از آنجا که ما خودمان را لایق و شایسته سلام کردن به امام حسین (علیهالسلام) و یاران با وفای حضرت نمیدانیم، خودمان را حامل سلام خدا میکنیم و به این اعتبار به آنها سلام و تحیت میفرستیم.