#سیره_امام_صادق_علیه_السلام
نگاهی کوتاه در سیره امام صادق علیه السلام
نام مبارک: جعفر - کنیه شریف: ابوعبدالله - لقب مبارک: صادق - ولادت: 17 ربیع الاول سال 83 هجری در مدینه منوره
شهادت: 148 هجری به علت مسمومیت با زهر به دستور منصور دوانیقی - مدت عمر با برکت: 65 سال
بخش اول: پیش از امامت
الف- تاثیرپذیری از مقام علمی و معنوی جد بزرگوارش امام سجاد علیه السلام (12 سال)
ب- بهره مندی از مقام علمی و معنوی پدر گرامی اش امام باقرعلیه السلام و پیروی و همراهی با ایشان (19سال)
این دوره که 31 سال از عمر شریف امام صادق علیه السلام را دربرمی گیرد، تاثیری جاودانه در شکل گیری شخصیت و روح و جان امام داشت،
و ایشان در این دوره به حمایت از جایگاه امامت پرداخت.
بخش دوم: دوره امامت
امام صادق علیه السلام در مدت 34سال امامتشان با خلافت پنج تن از خلفای اموی و دو تن از خلفای عباسی معاصر بود.
در حالیکه حاکمان غاصب سعی داشتند اسلام ناب نبوی را برای همیشه از کره خاکی محو کنند، آن حضرت در ادامه راه پدران بزرگوارش ،هر آنچه توان داشت برای تبیین علمی و فرهنگی اسلام ناب گذاشت.
مجموع اقدامات آن حضرت در سه عرصه کلی سیاسی، معارف وحیانی و اجتماعی جای می گیرد
https://eitaa.com/quranlive
#سیره_امام_صادق_علیه_السلام
برخی اقدامات امام صادق علیه السلام در عرصه ولایی سیاسی:
امام اقدام نظامی علیه حکومت نکرد چون به خوبی می دانست نتیجه چنین حرکتی بدون تحقق مقدمات آن چیزی جز شکست نیست.
الف- زنده نگه داشتن قیام عاشورا و تقویت روحیه جهادی امت با فعالیتهایی نظیر؛ بیان اصول و هدفهای قیام عاشورا ، عزاداری و گریه بر امام حسین علیه السلام ، توجه دادن به مسئله زیارت امام حسین علیه السلام .
ب- صیانت از مقام رفیع امامت:
در شرایطی که عباسیان با تکیه بر نَسب خود با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم ، خود را امام منسوب به رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم معرفی می کردند ،امام صادق علیه السلام برای گمراه نشدن شیعیان در مسئله امامت اقداماتی انجام داد ازجمله؛ معرفی امامان در روز عرفه و در میان حجاج ، تصریح به امامت خود، گواه گرفتن بزرگان شیعه بر مرگ اسماعیل پسر ارشد امام، اعلام امامت امام کاظم علیه السلام در میان خواص، وصیت حکیمانه برای حفظ جان امام کاظم علیه السلام.
https://eitaa.com/quranlive
#سیره_امام_صادق_علیه_السلام
برخی اقدامات امام صادق علیه السلام در عرصه معارف وحیانی:
یکی از انحرافات امت، در عصر امام صادق علیه السلام جهل مردم به اسلام ناب بود که در اثر معرفی وارونه اسلام توسط خلفای غاصب به وجود آمده بود.آن حضرت در این شرایط با جهاد علمی به میدان آمد؛
الف- مبارزه با جریان تحریف قرآن و تبیین و تفسیر صحیح قرآن؛ تفسیر به رأی یکی از راههای دستیابی خلفا یا فرقه های انحرافی به منافع خود بود، امام صادق علیه السلام با تفسیر آیات متشابه، با تفاسیر جعلی مبارزه و شاگردانی متخصص در تفسیر تربیت کردند و آحاد مردم را با مفاهیم صحیح قرآنی آشنا کردند.
ب- مبارزه با افکار و عقاید انحرافی و بدعت های نوظهور مثل جبریه ، مرجئه و غُلات
ج-مبارزه با مکاتب فقهی منحرف از قرآن و سنت نبوی
د- تخصصی کردن علوم اسلامی مانند؛ تفسیر، حدیث، فقه ، کلام ، طب و فلسفه و ریاضیات و...
امام هر یک از شاگردان خود را با رشته ای که با ذوق و استعداد او سازگار بود، تعلیم می کرد.
https://eitaa.com/quranlive
#سیره_امام_صادق_علیه_السلام
برخی فعالیت های امام صادق علیه السلام در عرصه اجتماعی:
تقویت علمی و معرفتی جامعه بهترین خدمت به جامعه است که امام صادق علیه السلام با برپایی نهضت علمی (موسوم به دانشگاه جعفری) به بهترین گونه ممکن بر آن همت گماشت؛ آن حضرت علاوه بر نشست های درسی، ملاقات های خصوصی و عمومی در مسجد نبوی یا منزل یا در مراسم حج داشت که در آنها پرسش های مردم را پاسخ گفته و سخنرانی می کرد. و در راستای گسترش فرهنگ اسلام ناب و بیداری جامعه نقش آفرینی کرد.
بدین سان امام صادق علیه السلام در فضای سیاسی پیچیده زمان خود که با انقراض حکومت اموی و روی کار آمدن عباسیان و کارشکنی های خلفا همراه بود ،رسالت خویش را به انجام رساند و تبیین علمی و فرهنگی اسلام ناب را که توسط جدش امام سجاد علیه السلام آغاز، و با تلاش های پدر گرامی اش ادامه یافته بود، تکمیل و عمومی سازی کرد.
https://eitaa.com/quranlive
📖 *خانه بیقرآن*
💠 *امام صادق(ع)فرمودند:*
خانه اى كه درآن قرآن خوانده نمى شودوازخداياد نمی گردد،
۳گرفتاری درآن خانه بوجودمی آید:
1️⃣ *بركتش كم شده،*
(دائم مشکل مالی دارند.)
2️⃣ *فرشتگان آن راترك میكنند* (رحمت وفیض خاص خداوندبه آن خانه نازل نمیشود.)
3️⃣ *شياطين درآن حضورمى يابند.*
(نزاع وجدال درآن خانه زیاداست.)
🟤خواندن قرآن درخانه این سه گرفتاری رابرطرف میکند.
📚 *كافى،ج 2،ص 499،ح1*
https://eitaa.com/quranlive
#خانواده_قرآنی
خلاصه مباحث کرسی خانواده قرآنی۲ (۹۹/۳/۲۸)
موضوع: شناخت کودک
کودک کیست؟
در تربیت کودک، می خواهیم انسان تربیت کنیم. پس برای شناخت کودک، باید انسان را شناخت.
تعریف نخست قرآن از انسان:
اولین معرفی خدا از انسان در قرآن کریم این است: (انی جاعل فی الارض خلیفه)؛ من انسان را به عنوان جانشین و خلیفه خودم در زمین قرار دادم.
خلیفه یعنی نماینده تام الاختیار خدا در کره زمین. انسان خدا نمی شود؛ اما می تواند کار خدایی کند.
سه نکته در آیه فوق:
نکته ۱: انسان موجودی است که نماینده خدا در زمین است.
نکته ۲: این موجودی که نماینده خداست، مقام او از جانب خدای متعال است، پس انسان آن را خودبخود به دست نخواهد آورد و اگر بخواهد به جایی برسد، خدا باید عنایت کند.
نکته ۳: راهکارش این است که خلافت و امامت و ... را خدا با ابزار معنویات به انسان می دهد.
تعریف دوم قرآن از انسان:
خدا در قرآن می فرماید: (نفخت فیه من روحی)؛ انسان موجودی است که بُعد روحی دارد. و همین بُعد روحانی انسان است که بسیار کلیدی و مهم است.
تعریف سوم قرآن از انسان:
از نظر ساختار بدنی، خداوند در قرآن می فرماید: (لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم)؛ ما انسان را در بهترین قوام خلق کردیم، چه از نظر فکری، چه جسمی، چه روحی، چه روانی؛ یعنی موجودی بهتر و زیباتر از انسان در عالم نداریم.
تعریف چهارم قرآن از انسان:
انسان موجودی است که ملائکه بر او سجده کردند. وقتی خدا حضرت آدم (ع) را خلق کرد به ملائکه دستور داد آدم را سجده کنید (اسجدوا لآدم)؛ سجده یعنی تواضع در برابر آدم. لذا تمام دنیا سرباز آدم و در خدمت بشر هستند.
تعریف پنجم قرآن از انسان:
خداوند فرموده است: (خلق لکم ما فی الارض جمیعا ...)؛ و فرموده: (سخر لکم الشمس ...)؛ خداوند، خورشید و ماه و هر آنچه که در عالم خلق کرده را برای انسان و انسان را برای خودش قرار داد.
شناخت کودک:
۱. از نظر عقل و تفکر، در ابتدای تولد، کودک عقل ندارد و به تدریج قدرت تفکر پیدا کرده و عقل او رشد می کند.
۲. از نظر عاطفی، در ابتدای تولد، بُعد عاطفی کودک بسیار قوی است و نیاز به محبت و نوازش و توجه دارد.
۳. از نظر جسمی، کودک در ابتدا ضعیف است و کاری از او ساخته نیست. والدین نسبت به جسم او مسئولیت دارند که چگونه به جسم او رسیدگی کنند.
۴. از نظر ذهنی، ابتدا اطلاعات کودک صفر است و چیزی نمی داند ولی بعد شروع می کند به یادگیری اطلاعات.
۵. از نظر فطری، زمانی که کودک متولد می شود یک موجود الهی است و فطرتی خداگرا و توحیدی دارد؛ زیرا خدا از همان ابتدای انعقاد نطفه از او پیمان فطری و توحیدی گرفته است.
نگاه قرآن به انسان و فرزند:
نوع نگاه ما در بحث شناخت کودک باید اینگونه باشد:
۱. هدیه الهی است.
۲. باقیات الصالحات آخرت است.
۳. نعمت است و باید شکرگزار آن بود.
۴. امانت است و نباید در آن خیانت کرد.
https://eitaa.com/quranlive
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوره ماعون
قاری: عبدالرحمن مسعد
#عکس_نوشت
#مسابقه_حفظ_حدیث
🔹زمان برگزاری مسابقه:14تیرماه
🔸همراه با هدایای متبرک
📚جهت شرکت در مسابقه عکس نوشته های هر روز را مطالعه کنید و سپس برای ارائه محفوظات در تاریخ14تیر به صحن جمهوری اسلامی.اتاق153مراجعه کنید.
#عکس_نوشت
#مسابقه_حفظ_حدیث
🔹زمان برگزاری مسابقه:14تیرماه
🔸همراه با هدایای متبرک
📚جهت شرکت در مسابقه عکس نوشته های هر روز را مطالعه کنید و سپس برای ارائه محفوظات در تاریخ14تیر به صحن جمهوری اسلامی.اتاق153مراجعه کنید.
44.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ردیف1.mp3
7.27M
#نشست_قرآنی
خلاصه مباحث نشست قرآنی، تاریخ 99/4/2
موضوع: حضرت معصومه(س)بانوی پیشتاز
محور بحث: فضایل حضرت معصومه(س)
حضرت معصومه سلام الله علیها از بانوان والا مقام جهان اسلام و از مقام علمی و معنوی رفیع برخوردار بود،از این روی امامان معصوم به ایشان توجه ویژه ای داشتند.
لقب معصومه را امام رضا علیه السلام به خواهر خود عطا فرمود و زیارت خواهرش را همتای زیارت خودشان بیان فرمودند: «مَنْ زَارَ الْمَعصُومَةَ بِقُمْ کَمَنْ زَارَنى»(ناسخ التواریخ،ج3،ص68)؛هر کس معصومه را در قم زیارت کند مانند کسی است که مرا زیارت کرده است.
و امام جواد علیه السلام فرمود: «مَن زار قَبَر عَمتی بقُمَّ فلَه الجَنَّه»( کامل الزیارات،ص324)؛ هر که عمه ام را در قم زیارت کند،بهشت از آنِ اوست.
این تعبیر را از امام معصوم در مورد کمتر کسی داریم.
گروهی از شیعیان به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر علیه السلام و پرسیدن پرسش هایی از ایشان به مدینه آمدند. امام کاظم علیه السلام در مسافرت بود،پرسش های خود را به حضرت معصومه سلام الله علیها تحویل دادند و ایشان پاسخ دادند.هنگام بازگشت در میان راه با امام کاظم علیه السلام روبرو شدند و ماجرای خویش را بازگفتند،وقتی امام پاسخ پرسش ها را مطالعه کرد،سه بار فرمود:فداها ابوها؛پدرش فدایش .(تدبر در سیره حضرت معصومه س، ص 22)
در مکتب اهل بیت علیهم السلام فقط دو نفر داریم که پدر درباره آنها چنین تعبیری دارد؛ یکی وجود نازنین زهرای اطهر و دیگری حضرت معصومه سلام الله علیها.
البته حضرت زهرا سلام الله علیها، معصوم بودند و پیامبر نسبت به یک شخص معصوم چنین فرمودند و حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها ظاهرا جزء 14 معصوم نیستند و امام کاظم علیه السلام این جمله را درباره ایشان می فرمایند.
با توجه به اینکه امام معصوم حجت خداست و هر چه می گوید از اراده و حکمت الهی است، جان امام هم جان حجت خداست و باید در راه خدا و در یک مسیر پرارزش فدا شود، برای کسی که او هم حجت خداست یا به آستانه این مقام رسیده باشد.بنابراین این تعبیر از زبان معصوم دلیل بر عظمت مقام معنوی آن بانوست.
ایشان از زنان بزرگ محدثه و راوی احادیث ارزشمند اهل بیت علیهم السلام نیز هستند؛ از جمله روایت طولانی که از پدرش از اجداد بزرگوارش ازییامبرخدا از جبرییل از خداوند متعال که فرمود:مَن ماتَ علی حبِّ محمد و آل محمد ماتَ شهیدا ......مغفورا له.....تائبا........؛ هر کس بر محبت محمد و آل محمد از دنیا برود شهید و آمرزیده و درحال توبه و ......از دنیا رفته است.
https://eitaa.com/quranlive