🔵توصیه امام زمان به خواندن صحیفه سجادیه
🌕 محدث عظیم و سالک وارسته، مرحوم مجلسی(پدر علامه مجلسی) می فرماید: «در اوایل جوانی مایل بودم نماز شب بخوانم، اما نماز قضا بر عهده ام بود و به همین دلیل احتیاط می کردم و نمی خواندم. خدمت شیخ بهائی عرض نمودم که فرمود: نماز قضا بخوان. اما من با خودم می گفتم نماز شب، خصوصیات خاص خود را دارد و با نمازهای واجب فرق می کند.
🔹 یک شب بالای پشت بام خانه ام در خواب و بیداری بودم که امام زمان را در بازار خربزه فروش های اصفهان در کنار مسجد جامع دیدم. با شوق و شعف، نزد او رفتم و سئوالاتی کردم که از جمله آن، خواندن نماز شب بود. فرمود: بخوان!
عرض کردم: یابن رسول الله، همیشه دستم به شما نمی رسد. کتابی به من بدهید که به آن عمل کنم.
فرمود: برو از آقا محمد تاج، کتاب بگیر.
گویا در خواب، او را می شناختم؛ رفتم کتاب را از او گرفتم. مشغول خواندن بودم و می گریستم که از خواب بیدار شدم. از ذهنم گذشت که شاید «محمد تاج» همان شیخ بهایی است و منظور امام از «تاج» این است که شیخ بهایی، ریاست شریعت را در آن دوره به عهده دارد.
🔹 نماز صبح را خواندم و خدمت ایشان رفتم. دیدم شیخ با سید گلپایگانی مشغول مقابله صحیفه سجادیه است. ماجرا را برایش نقل کردم. فرمود: ان شاءالله به چیزی که می خواهی می رسی.
بعد ناگهان یاد جایی که امام را در آن ملاقات کرده بودم، افتادم و به کنار مسجد جامع رفتم. در آنجا آقا حسن تاج را دیدم که از آشنایان قدیم ما بود. مرا که دید، گفت: ملا محمد تقی! بیا برویم خانه، یک سری کتاب به تو بدهم.
🔹 مرا به خانه اش برد. در اتاقی را باز کرد و گفت: هر کتابی را که می خواهی بردار. کتابی را برداشتم؛ ناگهان دیدم همان کتابی است که در خواب دیده بودم؛ صحیفه سجادیه.
به گریه افتادم. برخاستم و بیرون آمدم. گفت: باز هم بردار. گفتم: همین بس است.
پس شروع نمودم به تصحیح و مقابله و آموزش صحیفه سجادیه به مردم؛ و چنان شد که از برکت این کتاب، بسیاری از اهل اصفهان مستجاب الدعوه شدند.»(۱)
🔹 مرحوم علامه مجلسی (نویسنده کتاب بحارالانوار) می فرماید: «پدرم چهل سال از عمر خود را صرف ترویج صحیفه کرد و انتشار این کتاب، توسط او باعث شد که اکنون هیچ خانه ای بدون صحیفه نباشد. این حکایت بزرگ مرا بر آن داشت که بر صحیفه شرح فارسی بنویسم تا عوام و خواص از آن بهره مند شوند.»(۲)
📚 (۱) . امام شناسی، ج ۱۵، ص ۴۹
📚 (۲) . بحارالانوار، ج ۱۱۰ ، ص ۵۱
#توصیه_های_امام_زمان
ماه عرضه اعمال سال
حضرت #رسول_الله (ڝ) فرمود:
ماه شعبان ماهی ست که پرونده اعمال سال مردم به پروردگار بلندمرتبه عالمیان عرضه می شود و دوست دارم هنگام عرضه عملم روزه باشم.
🖌 رَسُولُ اللَّهِ ص ...ِ قَالَ شَهْرَ شَعْبَان َ...َ وَ هُوَ شَهْرٌ یُرْفَعُ فِیهِ الْأَعْمَالُ إِلَی رَبِّ الْعَالَمِینَ جَلَّ جَلَالُهُ فَأُحِبُّ أَنْ یُرْفَعَ لِی عَمَلِی وَ أَنَا صَائِمٌ.
📚 فضائل الأشهر الثلاثة، ح ۲۶.
#حدیث #ماه_شعبان
✳️دلایل فراموشی محفوظات
۱.بی علاقگی
اگر به انجام برنامه علاقه نداشته باشید احتمال این که به آن توجه نکنید زیاد است،درنتیجه نمی توانید در حافظه بسپارید.
۲.♦️متمرکز نبودن♦️
این موضوع نیز به بی علاقگی شما مربوط است اگر موضوع و هدفی که تعیین کردید توجه شما را به خود جلب نکند ،روی آن تمرکز نمی کنید و در حین انجام برنامه به موضوعات دیگر فکر میکنید و در نتیجه دچار پرش ذهن میشوید.
۳.فشار روانی زیاد
وقتی از طریق موارد مختلف که یکی از آنها حساسیت بیش از حد والدین است ،تحت فشار روانی زیاد قرار دارید برای استفاده ی موثر از حافظه ی خود در بدترین وضعیت ممکن هستید در این حالت هم حفظ آیات مشکل است و هم به خاطر سپردن آن.
۴.ارتباط و اتصال ضعیف آیات
اصولا مغز کلمات و آیاتی را به خاطر می سپارد که به صورت مجموعه ای هستند.
اگر ارتباط بین آیات و کلماتی به ذهن می سپارید ضعیف و نامنظم باشد به یاد آوردن آن مشکل است.
۵.محفوظاتی که مدت زمان زیادی از آن گذشته است
اگر مدت زمان زیادی از مرور بعضی صفحات گذشته باشد و مرور و تکرار و تمرینی بعد از آن نباشد،قطعا آیات حفظ شده به فراموشی سپرده میشود
بنابراین تکرار و تمرین و مرور بعد از حفظ بسیار اهمیت دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#در_محضر_رهبر_انقلاب
✅باید با صحیفه سجادیه انس بگیریم
«یامن تحل به عقد المکاره و یامن تدفع به حرّ الشدائد» با زبان درخواست و التماس حقیقت را بیان مىکند. انسان را به آنچه که هست و کیفیتى که باید پیدا بکند آشنا مىکند.
ما باید با صحیفهى سجادیه انس بگیریم، و من خواهش مىکنم از همهى برادران و خواهران کتاب صحیفهى سجادیه را بگیرند، مطالعه کنند، بخوانند تدبر کنند، هم از توجهى که انسان از دعاى صحیفهى سجادیه به خدا مىبرد، پیدا مىکند، بهره ببرند و هم معارف عظیم این کتاب تالى تلو قرآن و نهجالبلاغه را یاد بگیرند، و باید دانشمندان و متفکرین و دانایان امور معارف روى صحیفهى سجادیه بیش از این کار کنند.
۱۳۶۶/۰۶/۲۰