🔹 #مناجات_شعبانیه دعای اهل وصال و اهل فراق (۱)
🔸🤗مناجات شعبانیه آمیخته شدن (رجا با خوف و خوف با رجا ) است. یعنی از یک طرف در این مناجات آن چنان پیش می رود که خواننده دعا در خوف و یأس کامل قرار می گیرد و خودش را در وسط #عذاب_الهی می بیند؛ ولی از طرف دیگر و در همان حال از متن و دل این خوف و یأس، امید و رجا بر می خیزد که قطعاً حق تعالی با رحمت واسعه اش بنده خود را عفو می کند.
🔻بطور کلی مناجات کنندگان دو دسته اند:
1⃣ برخی از مناجات کنندگان از این جهت در مناجات و دعایشان بی قراری می کنند که احساس و فراق و فاصله بین خود و خدا می بینند و احساس #شرمندگی می نمایند و می خواهند با مناجات و ابتهال فاصله بین خود وخدایشان راکم کنند وبه ذات باری تعالی نزدیک شوند.
2⃣ کسانی اند به وصال حضرت حق رسیده اند و در اوج ابتهاج و لذت قرار دارند و بی قراری آنان از این جهت است که مبادا از این وصال خارج شوند.
💠 امام العارفین، امام علی (ع) در حالی که خود در اوج وصال قرار دارد ولی مناجات شعبانیه اش بین مناجات اهل (وصال و اهل فراق) دور می زند؛ چراکه:
⬅️ از یک طرف با زبان اهل فراق مناجات کرده و با اعتراف به این که از سر تقصیر و قصور لغزش و گناهانی مرتکب شده است و فاصله و جدایی بین خود و پروردگار به وجود آورده است سخت #پشیمان از پیشگاه ربوبی است و از پروردگار می خواهد با نادیده گرفتن اشتباهاتش وی را #دست_گیری کرده و به خود وصل نماید.
🔺از همین رو امام (ع) می فرمایند: (الهی والحقنی بنورک عزک الابهج فاکون لک عارفا وعن سواک منحرفا و منک خائفا مراقبا: معبودم! مرا به پر فروغ ترین عزتت متصل فرما تا عارف برای تو بوده و ازغیر تو روی گردان باشم و تنها از تو بترسم و مراقبت او امر تو را نمایم).
⬅️ از طرف دیگر با زبان اهل وصال مناجات کرده و از حق تعالی رسیدن به مقام قرب بالاتر که بریدن از خلق و فنا شدن در صفات جمال و جلال الهی است را درخواست می کند. ازهمین رو آهنگ مناجات عوض شده و می فرمایند: (الهی هب لی کمال الانقطاع الیک وانر ابصار قلوبنا بضیا نظرها الیک حتی تخرق ابصار القلوب حجب النار فتصل الی معدن العظمه تصیر ارواحنا معلقه بعز قدسک: معبودم! عنایت فرما به من دل بریدن کامل از دیگران و پیوستن به خودت را ، و منور فرما دلهای ما را به روشنی نگاه خودت، تا آن جا که دیدگان دل های ما حجاب های نو را بشکافند و متصل به منبع عظمت شوند و ارواح ما آویخته به عز قدس تو گردند).
http://eitaa.com/qurantehran
🔹 #مناجات_شعبانیه دعای اهل وصال و اهل فراق
🔸شرح فراز اول
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
در این فراز اول از مناجات شعبانیه که باصلوات پیامبر و اهل بیت مطهرش آغاز شده است چند پیام مهم معنوی وعرفانی وجود دارد:
1⃣ مناجات با خدا نیک ترین و زیباترین کار از بین خوبی ها است، و از آنجایی که به حکم زیارت جامعه کبیره که می خوانیم: «اِنْ ذُکِرَ الْخَیْرُ کُنْتُمْ اَوَّلَهُ وَ اَصْلَهُ وَ فَرْعَهُ وَ مَعْدِنَهُ وَ مَأْویهُ وَ مُنْتَهاهُ؛ هرجا که نامی از خیر و نیکویی باشد، شما اولِ خیر و ریشه آن و فرعِ آن و معدن آن و مبدأ و منتهای آن می باشید.
پس چون اول واخر همه خوبی ها پیامبر و اهل بیت اند، پس #ادب در دعا یا ذکر اقتضاء دارد که هر مناجات ودعا با #صلوات آغاز شود.
2⃣ اگر دعا بخواهد به استجابت نزدیک شود، علاوه بر دو امر کلیدی اضطرار و انقطاع یکی دیگر از آدابش آن است که در آغاز دعا، صلوات فر ستاده شود، پس از آن به طرح خواسته با خدا مبادرت گردد، و در پایان هم صلوات فرستاده شود، چراکه از امام صادق علیه السلام روایت است که فرمود: «مَنْ کانَتْ لَهُ اِلَی اللّهِ عَزَّ و جَلَّ حاجَةٌ فَلْیَبْدَأْ بِالصَّلاةِ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ثُمَّ یَسْأَلُ حاجَتَهُ، ثُمَّ یَخْتِمُ بِالصَّلاةِ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ. فَاِنَّ اللّهَ عَزَّ وَ جَلَّ اَکْرَمُ مِنْ اَنْ یَقْبَلَ الطَّرَفَیْنِ وَ یَدَعَ الْوَسَطَ اِذا کانَتِ الصَّلاةُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ لا تُحْجَبُ عَنْهُ».(مکارم الاخلاق، ج۲، ص۱۹)
👈 هر که به درگاه خدای عزّ و جلّ حاجتی دارد باید به صلوات بر محمد و آلش شروع کند، و سپس حاجتِ خود را بخواهد، و دعا را نیز به صلوات بر محمدو آل محمد ختم نماید، زیرا که خدای عزّ و جلّ کریم تر از آن است که دوطرفِ دعا را بپذیرد ولی وسطِ دعا را وا گذارد و به اجابت نرساند، زیراصلوات بر محمد و آل محمد، محجوب نیست و از طرفِ خداوند،پذیرفته می شود.
3⃣ دعا و مناجات زمانی لذت روحی و معنوی برای خواننده دعا ایجاد می کند که همراه با آمادگی روحی با قلبی مصفا و نورانی باشد از برکات #صلوات فراهم کردن زمنیه روحی برای مناجات کننده است، از همین رو در زیارتِ جامعه کبیره می خوانیم: «وَ جَعَلَ صَلَواتِنا عَلَیْکُمْ وَ ما خَصَّنا بِهِ مِنْ وِلایَتِکُمْ طیبا لِخَلْقِنا وَ طَهارَةً لِاَنْفُسِنا وَ تَزْکِیَةً لَنا»؛ و خداوند، قرار داد، صلواتِ بر شما وولایت شما را، سببی برای پاکیزه شدنِ خلقتِ ما و طهارت جان هایِ ما و تزکیه ما.
http://eitaa.com/qurantehran
ادامه دارد...
مؤسسهٔ قرآن و عترت علی بن موسی الرضا(ع)
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم 🌺صفحه ۵۷۳ مصحف شریف 🌸 سوره مبارکه #جن ━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━ @qurantehran
#ترجمه(بهرامپور)
14 - و از میان ما برخی تسلیم [امر خدا] و برخی منحرفند پس هر که تسلیم خدا گردد، آنهایند که راه رشد را در پیش گرفتهاند
15 - ولی منحرفان، هیزم جهنم خواهند بود
16 - و اگر [جن و انس] در راه درست پایداری کنند، قطعا آبی گوارا بدیشان مینوشانیم [و روزی فراوان به آنان میدهیم]
17 - تا آنها را در این [نعمت فراوان] بیازماییم و هر کس از یاد پروردگار خود روی بگرداند، وی را در عذابی روز افزون بکشاند
18 - و این که مساجد ویژهی خداست، پس هیچ کس را با خدا نخوانید
19 - و این که چون بندهی خدا [پیامبر به عبادت] برخاست تا او را بخواند، نزدیک بود که [به ازدحام] بر سر او فرو افتند
20 - بگو: تنها پروردگار خود را میخوانم و کسی را شریک او نمیکنم
21 - بگو: بیتردید من [از جانب خودم] برای شما اختیار هیچ زیانی و هیچ رشد و هدایتی را ندارم
22 - بگو: هرگز کسی مرا از [عقوبت] خدا پناه نمیدهد، و هرگز پناهگاهی جز او نخواهم یافت
23 - [آنچه میتوانم] تنها ابلاغی از جانب خدا و رساندن پیامهای اوست و هر که خدا و رسولش را نافرمانی کند، قطعا برای او آتش جهنم است که جاودانه در آن خواهند ماند
24 - تا آنگاه که آنچه را وعده داده میشوند ببینند، پس به زودی خواهند دانست چه کسی از جهت [داشتن] یاور ضعیفتر و در عدد کم جمعیتتر است
25 - بگو: من نمیدانم که آیا آنچه وعده داده میشوید نزدیک است یا پروردگارم برای آن مدتی قرار میدهد
26 - [او] دانای غیب است و کسی را بر غیب خود آگاه نمیکند
27 - مگر پیامبری را که [برای این امر] بپسندد که از پیش رو و پشت سرش مراقبانی گسیل میدارد
28 - تا بداند که محققا پیامهای پروردگار خود را رساندهاند و [خدا] بدانچه نزد ایشان است احاطه دارد و هر چیزی را به عدد بر شمرده است
@qurantehran
🌺 پیامبر (ص) میفرمایند:
«مَن اَرادَ عِلمَ الاَوَّلینَ وَالآخَرینَ، فَلیُثَوِّرِ القُرآنَ»
هرکه علم اولین و آخرین را میخواهد، باید آن را در قرآن بجوید.
(کنزل العمال ج۱ ص۵۴۸)
@qurantehran
🌼 #سلام_امام_زمانم
📖 السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْخَلَفُ الصَّالِحُ لِلْأَئِمَّةِ الْمَعْصُومينَ الْمُطَهَّرينَ...
🌱سلام بر تو ای صاحب علم علی علیه السلام و ای آیینه دار صبر حسن علیه السلام و ای وارث شجاعت حسین علیه السلام و ای میراث دار غربت فرزندان حسین علیهم السلام .
باید کمی خلوت کنم با حال زارم
من از هر آنچه غیر تو دلشوره دارم
باید کمی در خویشتن آوار گردم
تا تو بسازی هر چه را در سینه دارم
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
eitaa.com/qurantehran
#میلاد_حضرت_عباس
🌸فــرزنـــد دلیــر حیــــدر آمـــــد
🌸عبــاس امیــــر لشکـــر آمـــد...
🌸می خواست نشان دهد ادب را
🌸یـــک روز پـس از بـرادر آمــد...
🌱عباس آمد تا برادری را معنا کند، وفا را شرح دهد...ایثار را الگو باشد، شجاعت را تفسیر کند و دلاوری را مصداقی والا گردد.
🌹🍃رهبر معظم انقلاب:
❤️🍃ارزش ابالفضلالعباس علیهالسلام به جهاد و فداکاری و اخلاص و معرفت او به امام زمانش است؛ به صبر و استقامت اوست. (۸۴/۵/۵)
✨ولادت با سعادت #حضرت_ابالفضل العباس، قمر منیر بنی هاشم را به محضر مولایمان #امام_زمان و منتظران حضرتش تبریک و تهنیت می گوییم.✨
http://eitaa.com/qurantehran
16.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 #میلاد_حضرت_عباس علیه السلام
♨️وفاداری و تسلیم حضرت عباس علیه السلام
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙حجت الاسلام #رفیعی
💎 ادب یعنی عباس
ادب، معنای درک مقام حبیب است، یعنی حضور او را به عظمتش ببینی. ادب، یعنی همه رفتارت بجا و به اندازه باشد، نفست تو را لحظه ای از حبیب غافل نکند. ادب، زیبایی روح و عقل در رفتار و گفتار است.
🌺 میلاد حضرت عباس علیه السلام و #روز_جانباز مبارک باد.
http://eitaa.com/qurantehran
7.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💫 ویژه #روز_جانباز
📹 نماهنگ | شهادت تدریجی
🔺 رهبر انقلاب، خطاب به جانبازان: زحمات شما و اجر شما پیش خدای متعال، هم محفوظ است و هم انشاءالله روزبهروز رو به افزایش است؛ چون کار شما یکسره تمام نشد؛ بتدریج این ابتلاء و این امتحان بر شما حاکم است...اجر جانبازان روزبهروز رو به افزایش است. هر ساعتی که شما بیشتر عمر کنید، به همان اندازه اجر شما رو به افزایش است.
@qurantehran