falsafeh emtehanat elahi.kafi-p.mp3
4.43M
﷽
📲 فایل صوتی
🎙واعظ: حاج آقا #شیخ_محسن_کافی
🔖 فلسفه امتحانات الهی 🔖
@qurantehran
✅ #امتحان_الهی چیست؟
🔺 هر چه را ذات اقدس الهی به انسان بدهد، مادامی که انسان در دنیا هست این سند فخر نیست، این #آزمایش الهی است. این بیان نورانی حضرت امیر از متقنات و محکمات بیان آن حضرت است که «إنَّ الْغِنَی وَ الْفَقْرِ بَعْدَ الْعَرْضِ عَلَی اللهِ»؛ چه کسی توانگر است و چه کسی تهیدست است؟ در یوم حساب معلوم میشود، آن روز هر کس به پاداش خوب خود رسید یک واقعیت است؛ اما الآن خدای سبحان هر چه به هر کس میدهد امتحان است. اگر قدرت به کسی داد امتحان است و اگر قدرت به کسی نداد آزمون است، این یک مطلب.
🔻 #سلامت امتحان است، #بیماری امتحان است؛ منتها ما عادت کردیم بیماری را ابتلا میدانیم، ولی سلامت را ابتلا نمیدانیم، ولی در فرهنگ قرآن برابر آیه سوره «فجر» آنکه در بیمارستان بستری است او مبتلا به #مرض است، آنکه در کارگاه خود مشغول #کار است یا در پژوهشکده مشغول #تحقیق است یا در مدرسهها مشغول #درس و بحث است او مبتلا به سلامت است!
🔺 «مبتلا»؛ یعنی ممتحَن. سوره مبارکه «فجر» این است که فرمود ﴿فَأَمَّا الْإِنْسانُ إِذَا مَا ابْتَلاَهُ رَبُّهُ فَأَکْرَمَهُ وَ نَعَّمَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَکْرَمَنِ﴾ ما بعضیها را سالم قرار میدهیم، این مبتلا به سلامت است؛ یعنی #ممتحَن به #سلامت است، در کلاس امتحان نشسته است، این میگوید خدا مرا گرامی داشت یا مالی به او میدهیم، قدرتی به او میدهیم، منزلتی به او میدهیم، تمکّنی به او میدهیم، او میگوید خدا مرا گرامی داشت و اگر کسی را به جهت مقابل او امتحان کردیم، میگوید خدا مرا اهانت کرد: ﴿ وَ أَمَّا إِذَا مَا ابْتَلاَهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَهَانَنِ ٭ کَلَّا﴾ این دو تا فرضیه را ذکر میکند، بعد هر دو را نفی میکند، میفرماید: ﴿کَلَّا﴾. ما اگر به کسی نعمت دادیم، او را تکریم نکردیم، او را امتحان کردیم. #تکریم در قیامت است، برای اینکه معلوم نیست که او از این نعمت چگونه استفاده میکند، او از این قدرت چگونه استفاده میکند! پس هر چه را خدا به ما داد #آزمون است و هر چه را هم که به ما نداد آزمون است تا یکی را به #شکر بیازماید و دیگری را به #صبر بیازماید.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
26.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔹 جلسه شانزدهم
#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی
تاريخ جلسه: ۱۳۷۵
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
@urantehran
1_935029312.mp3
6.8M
🌺 شرح #دعای_افتتاح ـ جلسه چهاردهم
💭استاد #پناهیان
🔺 اما با خواندن دعای افتتاح در مورد دولت امام زمان ومختصات حکومت ایشان باخدامناجات مے کنیم.
🔺در فراز مهم «اللهم إنّا نرغبُ
إلیکَ في دولةٍ كريمةٍ» دو ویژگی برای دولت کریمه امام زمان، ذکر می شود: 🌱 اینکه اسلام واهلش عزیز،
🌱 ونفاق واهلش ذلیل می شوند.
🔺 در قرآن، گرامی داشتن علاوه بر همه بنے آدم، مخصوص اهل تقواست «إنّ أکرمکم عندالله اتقاكم»
🔺رفتار خوب مردم در دولت کریمه امام زمان هم، براساس انگیزه های درونی و تقواست ونه از ترس قانون یا انگیزه های بیرونے.
🔺دولت امیرالمؤمنین ورسول خدا، دونمونه از دولت کریمه بودند که رفتار کریمانه این حضرات باعث مظلومیت آنها شده بود؛ اما خداوندزمانے فرمان فرج را صادر می کند که دولت کریمه امام زمان باوجود کریمانه بودنش، مظلوم واقع نشود.
@qurantehran
🌸🍀🌺
🍀
🌺
#استاد_شیخ_جعفر_ناصری
💠 آثار تلاوت سوره قدر
🔻تلاوت سوره قدر انسان را به درک ليلة القدر، نزديکتر و نزديکتر ميکند. خوشا به حال آن کساني که با این سوره انس داشتهاند و زياد ميخواندهاند. چون وقتي اين حرکت شروع شد دیگر پايان ندارد.
🔸 مرحوم آيت الله بهجت به اين سوره خيلي علاقه داشتند و از بعضي اساتيدشان، نقل ميکردند (شايد مرحوم کمپاني بوده) که وقتي ميپرسيدند از ایشان که شما چه ميخوانيد که اينقدر مشغول هستيد؟ نميگفت چه ميخوانم؛ ولی ميگفت: هر کسي در شبانه روز 1000 مرتبه سوره قدر بخواند، عمودي از نور بين او تا آسمان برقرار خواهد شد. چه انسی! چه لذتی! چه معرفتی! چه شهودی! چه درکی! چه يقينی! چه اطمينانی! چه ليلة القدری!!!
🔹 ولی اينها يک ورودی و لازمه دارد و آن طلب مغفرت از حق تعالي است. استغفار و طلب مغفرت، مقدمات توبه را فراهم ميکند؛ توبه، مقدمات فضل و رحمت الهي را؛ فضل و رحمت الهی مقدمه ميشود براي اتصاف به تهذيب و تزکيه؛ تهذيب و تزکيه، راه را بازتر و بازتر ميکند و شب قدر، شب عظيمي است. شب انس با خدا است. شب قدر است نه فقط براي رزق مادي، آنقدر سفرهها هست که انبياء ميدانستند چه بخواهند: «رَبَّنا أَنْزِلْ عَلَينا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَکونُ لَنا عيداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا» ديگر يک نفر نيستند.
🔸 انسان وقتي شروع ميکند، يک نفر است. خودش است و خودش. وقتي به باور رسيد فضا متفاوت ميشود. سفره بزرگتر ميشود. ديگر خودش نيست. یک تفکر است، يک حرکت و باور است. در يک مدار ديگر قرار ميگيرد. فقط مانع در گامهاي اوليه بسته بودن در است که فتحش با استغفار است و توبه، و برون رفت از تشتت فکري و به کار بستن اخلاص و صلاة و سجده.
@qurantehran
-WWW.SARALLAH-ZN.RI-ma0001272.mp3
28.63M
زمزمه فرازهایی از دعای #ابوحمزه ثمالی ـ بخش اول ـ هیئت ثارالله زنجان
بامداحی: حاج مهدی رسولی
جمعه ۲۷ فروردینماه ۱۴۰۰
@qurantehran