11.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 برشی از پیام نوروزی ۱۴۰۰ رهبر انقلاب
🔺سال ۱۴۰۰، سال "تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها"
💐 عید نوروز و حلول سال نو را تبریک میگویم💐
@qurantehran
میدانی؟
این بهارها فقط میآیند
آغازشان اما با آمدن توست!
❣ #سلام_امام_زمانم ❣
💐 اللهم عجل لولیک الفرج
@qurantehran
📇 تفسیر آیات ۳۳-۳۵ سوره مبارکه #زخرف
📚 مفسر: دکتر رضایی اصفهانی (تفسیر مهر)
🔸وَ لَوْ لا أَنْ يَكُونَ النَّاسُ أُمَّةً واحِدَةً لَجَعَلْنا لِمَنْ يَكْفُرُ بِالرَّحْمنِ لِبُيُوتِهِمْ سُقُفاً مِنْ فِضَّةٍ وَ مَعارِجَ عَلَيْها يَظْهَرُونَ* وَ لِبُيُوتِهِمْ أَبْواباً وَ سُرُراً عَلَيْها يَتَّكِؤُنَ* وَ زُخْرُفاً وَ إِنْ كُلُّ ذلِكَ لَمَّا مَتاعُ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةُ عِنْدَ رَبِّكَ لِلْمُتَّقِينَ
🔹نكته ها و اشاره ها:
1⃣ در آيات پيشين بيان شد كه در #نظام_ارزشى_مشركان، ثروت و مقام #معيار برترى است و اينك در اين آيه به آنها پاسخ مى دهد كه در نظام ارزشى #الهى، معيار برترى #تقواست، نه ثروتهاى ظاهرى دنيوى.
2⃣ ثروتها و قصرها و تختها و طلا و نقره آنقدر در نزد خدا بى ارزش اند كه اگر مفسده اى نداشت، زندگى كافران را غرق در آنها مى ساخت تا از مواهب دنيوى به خوبى بهره ببرند و بر #غفلت و غرور و گناه و عوامل عذاب آنان افزوده شود.
3⃣ اگر خدا ثروت زيادترى به كافران مى داد، آن گاه مردم ساده لوح به كفر متمايل مى شدند و يك پارچه كافر مى گشتند؛ چرا كه بسيارى از مردم ارزش را در همين زيورهاى ظاهرى و فريبنده ى دنيوى مى بينند.
4⃣ «زخرف» در اصل به معناى هرگونه زيور همراه با نقش و نگار است و از آن جا كه طلا هم زيور است به آن زخرف مى گويند.
4⃣ اين آيات دنيا و آخرت را مقايسه كرده، طلا و نقره و قصرها را زندگى پست دنيوى مى خواند كه بسيار بى ارزش و لايق كافران است، اما آخرت را كه نزد پروردگار و باارزش است، براى پارسايان قرار داده است؛ يعنى نه ثروتمندى كافران به معناى بزرگى شخصيت آنان است و نه فقر مؤمنان دليل بر كمبود شخصيت آنها.
5⃣ اينگونه آيات بدان معنا نيست كه مؤمنان از مواهب دنيوى استفاده نكنند، بلكه مقصود آن است كه دنيا تنها هدف شما و تنها ارزش در نزد شما نباشد، تا شما را از خدا و معنويت جدا سازد بلكه دنيا را ابزار و مقدمه ى رسيدن به اهداف عالى انسانى و الهى بدانيد و ارزشهاى دروغين را از ارزشهاى اصيل جدا سازيد.
6⃣ اگر محروميت مردم از ثروت موجب انحراف عقيدتى آنان مى شود، بايد از آن جلوگيرى كرد و آنقدر به آنان امداد رساند كه چشم به ثروت كافران ندوزند و به خاطر نياز مادى به طرف كفر نروند. هر چند اين آيه روش خدا را براى تقسيم روزى ميان بندگان بيان مى كند، ولى اين شيوه مى تواند سرمشق سرپرستان بيت المال و حاكمان الهى نيز باشد، كه در توزيع عادلانه ى ثروت بكوشند و نخواهند كه همه چيز را با اندرز حلّ كنند.
◀️ به عبارت ديگر، محروميت و بهره مندى از ثروت دنيوى در كفر و ايمان مردم تأثير دارد؛ #فقر زمينه ساز #كفر است، همانطور كه برخوردارى از امكانات مالى فرصت انديشيدن به سخنان حق را مى دهد و موانع ايمان را برطرف مى سازد.
@qurantehran
🔺 رهبر انقلاب:
من شعار امسال را این جور تنظیم کردم: «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها». ما بایستی تولید را محور کار قرار بدهیم و حمایتهای لازم را انجام بدهیم و مانعها را از سر راه تولید برداریم. امیدواریم انشاءاللّه به لطف الهی این شعار تحقّق لازم را پیدا کند.
🍃🌺 سال نو مبارک 🌺🍃
@qurantehran
☀️فرا رسیدن سال ١۴٠٠مبارک☀️
«سال تولید،پشتیبانیهاومانع زداییها»
روزها نو نشده کهنه تر از دیروز است
گرکند #یوسف_زهرا نظری نوروزاست
لحظه ها در تپش تاب و تب #آمدنش
آسمان چشم به راه قدمش هر روز است
ای خدا کاش شود سال نوام عید فرج
که نگاهم نگران #منتظر آن روز است
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#سال_نو_مبارک
@qurantehran
📇 تفسیر آیات ۴۶-۴۸ سوره مبارکه #زخرف
📚 مفسر: دکتر رضایی اصفهانی (تفسیر مهر)
🌺 وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآياتِنا إِلى فِرْعَوْنَ وَ مَلَائِهِ فَقالَ إِنِّي رَسُولُ رَبِّ الْعالَمِينَ* فَلَمَّا جاءَهُمْ بِآياتِنا إِذا هُمْ مِنْها يَضْحَكُونَ* وَ ما نُرِيهِمْ مِنْ آيَةٍ إِلَّا هِيَ أَكْبَرُ مِنْ أُخْتِها وَ أَخَذْناهُمْ بِالْعَذابِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ
نكته ها و اشاره ها:
1⃣ سرگذشت موسى عليه السلام و فرعون در سوره هاى متعدد قرآن آمده و در هر سوره از زاويه اى خاص به اين سرگذشت عبرت آموز نگريسته و بخشى از اين ماجرا بيان شده است تا فوايد تربيتى خاصى از آن گرفته شود.
2⃣ موسى صلى الله عليه و آله پس از سالها زندگى نزد شعيب پيامبر صلى الله عليه و آله، مأموريت يافت كه به نزد فرعون برود و او را به سوى خدا فرا خواند. موسى به همراه نشانه هاى معجزه آسا (همچون عصا و دست سفيد) راهى كاخ فرعون شد و اعلام كرد كه من فرستاده ى پروردگار جهانيان هستم.
فرعون كه خود را پروردگار بزرگ مردم مى خواند، چوپانى را در حدّ يكى از بندگانش در برابر خود ديد كه سخنان تهديدآميز مى گويد؛ از اين رو او را به باد ريشخند گرفتند و به او خنديدند.
3⃣ مقصود از «آيات» همان معجزات موسى عليه السلام است كه نشانه ى درستى و راستى دعوت او بود؛ همچون عصا، كه در برابر فرعون و ساحران به كار آمد.
البته موسى عليه السلام معجزات ديگرى همچون دست سفيد و بلاهاى طبيعى نيز ظاهر كرد كه هر كدام از ديگرى بزرگتر بود.
4⃣ خدا فرعونيان را در دنيا گرفتار بلاها و مصيبتهايى همچون #خشكسالى و #قحطى و كمبود كرد، تا شايد بيدار شده، توبه نمايند و دست از ستمكارى و سركشى بردارند و به سوى خدا آيند.
@qurantehran