📇 خلاصه تفسیر آیه ۹و ۱۰ سوره #تغابن
📚 مفسر: حجت الاسلام #قرائتی (تفسیر نور)
🌺 يَوْمَ يَجْمَعُكُمْ لِيَوْمِ الْجَمْعِ ذلِكَ يَوْمُ التَّغابُنِ وَ مَنْ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ وَ يَعْمَلْ صالِحاً يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئاتِهِ وَ يُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِينَ فِيها أَبَداً ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ «9» وَ الَّذِينَ كَفَرُوا وَ كَذَّبُوا بِآياتِنا أُولئِكَ أَصْحابُ النَّارِ خالِدِينَ فِيها وَ بِئْسَ الْمَصِيرُ
🔸 «تغابن» به معناى آن است كه غبنها جلوه مى كند، يعنى روز قيامت، كافران به خاطر ايمان نياوردن و فاسقان به خاطر نداشتن عمل صالح و مؤمنان به خاطر آن كه مى توانستند عمل بيشترى انجام دهند، همه به نوعى احساس خسارت، حسرت و غبن دارند، و شايد بدين معنى باشد كه در آن روز هركس به فكر آن است كه چگونه بار خود را به دوش ديگرى اندازد، همانگونه كه در قرآن صحنه هايى در اين زمينه مطرح است كه شيطان مى گويد: «مرا ملامت نكنيد، مقصّر خودتان هستيد» يا مجرم دوست دارد كه به جاى خود فرزند و تمام بستگان بلكه تمام مردم به جاى او به دوزخ رفته و او نجات يابد.
🔹شايد تغابن به اين معنا باشد كه رهبران فاسد پيروان خود را مغبون كردند و پيروان نيز به خاطر اطاعت كوركورانه به رهبران فاسد فرصت فساد بيشترى داده و آنان را مغبون كردند كه اگر اطاعت آنان نمى شد، فساد آنها اين همه توسعه نمى يافت.
🔸 «يوم الجمع»، يكى از نامهاى قيامت است. چنانكه در آيه اى ديگر مى فرمايد: «وَ نُفِخَ فِي الصُّورِ فَجَمَعْناهُمْ جَمْعاً» در صور دميده شود و همه را يك جا جمع مى كنيم.
🔹 مغبون كيست؟
🔺طبق روايات؛ هركس دو روزش يكسان باشد مغبون است. «من استوى يوماه فهو مغبون»
🔺 تكبّر و غرور، در دنيا سبب فقر و در آخرت موجب غبن است.
🔺كسى كه از نماز شب محروم شود، مغبون است. و...
🔸در قيامت، دو گروه در برابر يكديگرند: گروه مغبون، «يَوْمُ التَّغابُنِ» و گروه رستگار. «ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ»
در تربيت، بشارت و هشدار در كنار هم لازم است، آيه ۹ بشارت به بهشت جاودان است و آيه ۱۰، خطر دوزخ جاودان براى كافران.
🍀 پيامها:
1⃣ قيامت، روز ياد كردنى است. ( «إِذْ»*، «إِذا»* و «يَوْمَ» در آغاز جمله، معمولًا به معناى آن است كه «ياد كن زمانى را كه») «يَوْمَ يَجْمَعُكُمْ»
2⃣ راه نجات از غبن، ايمان و عمل صالح است. «ذلِكَ يَوْمُ التَّغابُنِ وَ مَنْ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ وَ يَعْمَلْ صالِحاً»
3⃣ ايمان، از عمل صالح جدا نيست. يُؤْمِنْ ... يَعْمَلْ صالِحاً
4⃣ عمل صالح، كفاره بدى هاست. «يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئاتِهِ»
5⃣ تا پاك نشويم به بهشت نمى رويم. ابتدا بايد گناهان محو شود، سپس داخل بهشت شد. يُكَفِّرْ ... يُدْخِلْهُ
6⃣ باغها و نهرهاى بهشتى، هم متعدّد است، هم دائمى و ابدى. جَنَّاتٍ ... الْأَنْهارُ خالِدِينَ فِيها أَبَداً
7⃣ بزرگترين رستگارى آن است كه انسان با ايمان و عمل صالح وارد بهشت شود. «ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ»
@qurantehran
✅ امیر المومنین امام علی (ع) میفرمایند: اَلصِّحَّةُ اَفضَلُ النِّعَمِ؛ سلامتى بهترين نعمت است.
🔸یادمان باشد هنوز امواج بیماری کرونا عالم را فرا گرفته است، و برخی خانواده ها با اضطرار نگران وضعیت بیماری عزیزانشان هستند.
🔹ذکرها، توسلات، دعاها و عمل به ادعیه معصومین علیهمالسلام در دفع بلاها و بیماریها میتواند نور امید را در دلها روشن نگه دارد و قوت قلبی برای بیمار و اطرافیانش باشد.
🍃به نیت شفای بیماران محبت کرده، سوره حمد را تلاوت کنید.
🌺بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿۱﴾
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿۲﴾ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ﴿۳﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿۴﴾ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿۵﴾ اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ ﴿۶﴾ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ ﴿۷﴾
@qurantehran
⭐مؤمنین!«فراموشی سراغتان نیاید»
🌺وَلَا يَكُونُواْ كَالَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ مِن قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِّنْهُمْ فَاسِقُونَ ـ سوره حدید آيه۱۶
⭐امام خامنه ای( ۱۳۹۸/۱۰/۱۸)
🔸نگذارید این درس فراموش بشود؛ عزیزان من! چه مسئولین تبلیغاتی کشور، چه علمای معظّمی که در قم و در سایر مناطق کشور هستند، چه جوانهای فعّال در حوزهی فرهنگی، چه آحاد مردم، نگذارید این درس بینظیری که جلوی چشم ما اتّفاق افتاد فراموش بشود؛ درس شروع مظلومانهی متّکی به ایمان و غیرت دینی و برکتی که خدای متعال به این جور حرکتی میدهد و این حوادث عظیم را پشت سرِ هم به وجود میآورد. خداوند متعال در جای جای قرآن این نکته را که «فراموشی سراغتان نیاید» تکرار کرده است به مناسبت اُمم گذشته
🔹بنیاسرائیل یک روزی آن چنان قدرت معنویای پیدا کردند که با اینکه مردشان، زنشان، فرزندانشان زیر شکنجهی فرعون بودند، توانستند فرعون را مغلوب کنند، توانستند ایستادگی کنند، مقاومت کنند تا اینکه خدای متعال راه را برای آنها باز کند و فرج به آن عظمت را با غرق فرعون و فرعونیان به آنها عطا کند. همین بنیاسرائیل بعد از اندکی، فَطالَ عَلَیهِمُ الاَمَدُ فَقَسَت قُلوبُهُم؛ یک مقداری که زمان گذشت، با گذشت زمان از آن حالت اوّلیه خارج شدند، دلها سخت شد، سنگین شد، قسی شد؛ آن توکّل، آن اعتماد به خدا، آن حرکت در راه خدا، آن صبر، آن استقامت را از دست دادند، نتیجه این شد که «وَ ضُرِبَت عَلَیهِمُ الذِّلَّةُ وَالمَسکَنَةُ وَ باءو بِغَضَبٍ مِنَ الله» این آیه یکی از آیات است؛ آیات متعدّد دیگری هم [وجود دارد]
10.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️چرا باید رئیسی رئیس جمهور آینده ایران شود؟!
🎙تحلیل فوق العاده ویژه از:
▪️شهید بهشتی
▪️آیت الله جوادی آملی
▪️سردار سعید قاسمی
▪️استاد رحیم پور ازغدی
▪️استاد پورآقایی
#مشارکت_حداکثری
#انتخابات۱۴٠٠
@qurantehran
🔺 آنچه باید درباره #تبلیغات_سیاسی بدانید ( قسمت دوم )
🔻روش های رایج برای موفقیت پروپاگاندا
1⃣ #برچسب_زدن: برانگیختن وحشت یا تعصب افراد جامعه علیه یک گروه.
2⃣ #شعار_های_فریبنده: دادن شعارهایی با مفهوم مبهم و کلّی.
3⃣ #حمله_شخصی: حمله کردن به شخصیت فرد؛ اتهام روابط نامشروع یا خیانت به کشور به جای رد کردن منطقی افکار و سخنان او.
4⃣ #تکرار: تکرار بی وقفه یک حرف، مخصوصاً اگر یک شعار ساده باشد، باعث می شود که کم کم به عنوان یک حقیقت بدیهی پذیرفته شود.
@qurantdhran
💠 باید کاری کنیم که این جوان ما بتواند مغالطه را بشناسد
🔸 در دنیای سیاست هیچکسی صریحاً نمیآید بگوید که من میخواهم به تو ظلم کنم؛ نه به یک ملت، نه به یک شخص؛ اینطور که نمیگویند.
میآیند با «مغالطههای سیاسی» کاری میکنند که بتوانند بر او تسلط پیدا کنند. درست مثل مغالطههای فلسفی، ذهن طرف را با یک چشمبندی علمی - در واقع یک تردستی - منحرف میکنند.
یک مغالطهی سیاسی درست میکنند، میخ خودشان را میکوبند. ما باید کاری کنیم که این جوان ما بتواند مغالطه را بشناسد؛ کما اینکه در فلسفه و منطق، شناخت مغالطه یکی از هنرهاست.
🔹 ما بتوانیم جوان خودمان را آشنا کنیم به اینکه مغالطه چیست، تا بتواند مچ مغالطهکننده را بگیرد. بگوید این قضیهای که درست کردی، اینجایش اختلال و اشکال دارد.
♦️ قدرت تحلیل سیاسی این است؛ بایستی این را در جوان به وجود آورد.
🔖 رهبر معظم انقلاب (بیانات در دیدار رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی) ۱۳۸۵/۰۵/۲۳
@qurantehran
🛑حکم شرکت در انتخابات:
سوال 1⃣ : آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرعا واجب و عدم شرکت، حرام است؟
✅ جواب : شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی است.
سوال2⃣ : آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران واجب عینی است یا کفایی؟
✅پاسخ : واجب عینی است.
توضیح : واجب عینی یعنی بر تک تک افراد واجد شرایط ، شرکت در انتخابات ، واجب است
سوال3⃣ : با توجه به این که زن جهت شرکت در انتخابات می بایست از منزل خارج شود؛ آیا واجب است از شوهر اجازه بگیرد؟ و اگر شوهر به همسرش اجازه شرکت در انتخابات را ندهد یا رضایت نداشته باشد تکلیف زن چیست؟
✅پاسخ : شرکت در انتخابات منوط به اذن شوهر نیست.
سوال4⃣ : در ایام انتخابات جهت شناخت نامزد مناسب، می بایست نواقص، عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود، آیا صحبت کردن پشت سر نامزدها برای انتخاب فرد اصلح، جایز است؟ ملاک چیست؟
✅پاسخ : در امور مربوط به انتخابات در حد مشاوره، اشکال ندارد.
📚پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
@qurantehran