آیت الله جاودان - سخنرانی 25 اسفند ماه .mp3
28.89M
#دانلود_رایگان
#درس_اخلاق (۱)
🎙 جلسه درس اخلاق
🗓 پنج شنبه | ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۱
🕌 مسجد امام خمینی (ره) بازار تهران
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
در حال آماده سازی محتوای مناسب برای ایام وفات ام المومنین حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها هستیم.
ان شاءالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دانلود_رایگان
#تلنگر
📌زیاد شدن عمر هر کسی به چیست؟
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اطلاعرسانی
#سواد_رسانه
🎞این فیلم تماماً با هوش مصنوعی ساخته شده است.
📌تکنولوژی آینده را جدی بگیریم.
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
بسم الله الرحمن الرحیم
دهمین روز از ماه میهمانی خدا با حزن و اندوهی عجیب عجین است. این روز، سالروز وفات بزرگ بانوی جهان اسلام است که با بذل جان و مال خود نهال نوپای اسلام را یاری کرد تا در آینده این نهال به درختی تنومند و استوار تبدیل شود.
آری دهم ماه مبارک رمضان سالروز وفات ام المومنین حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها ست بانوی بزرگواری که پیامبر اسلام در طول حیات مبارکشان همواره با احترام از ایشان یاد می کردند و در اکثر اوقات این ذکر و یاد با دانه های اشک همراه بود و حتی زمانی که یکی از همسران ایشان از این کار حضرت گلایه کرد با عتاب حضرت مواجه شد که فرمودند:
خَدِيجَةُ وَ أَيْنَ مِثْلُ خَدِيجَةَ صَدَّقَتْنِي حِينَ كَذَّبَنِي النَّاسُ وَ آزَرَتْنِي عَلَى دِينِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِي عَلَيْهِ بِمَالِهَا
خدیجه و کجاست فردی مانند او، زمانی که همه مردم مرا تکذیب می کردند او مرا تصدیق و تایید کرد، و مرا در مسیر دین خداوند کمک کرد و با مال خود مرا در تبلیغ دین خدا یاری کرد. ( 📗 كشف الغمة في معرفة الأئمة، ج۱، ص: ۳۶۰ )
در واقع نام خدیجه سلام الله علیها همواره در طول تاریخ نامی پر افتخار و پر آوازه بوده که حتی هرگاه یکی از ائمه خواسته خود را معرفی کند با افتخار خود را از فرزندان آن بانوی بزگوار معرفی کرده است که این امر خود حاکی از بزرگی شان و منزلت این بانو دارد.
در خصوص معنی و مفهوم خدیجه در لغت گفته شده است که:
•خدیجه به معنی ( السحاب الممطره ابر باران زا ) یا (النخل المثره درخت خرمای پرثمر)
•خدیجه نام زنی است که همه خوبیها و زیباییهای اخلاقی و خوش خلقی و ارزشهای والایی را با خود حمل میکند.
اما با عرض تاسف باید گفت شان و منزلت این بانوی بزرگ در جهان اسلام و به خصوص در بین تشیع آنگونه که باید باشد، نیست و این خود جای تامل دارد که چرا باید اینگونه باشد؟؟!!
🟢 برای رسیدن به پاسخ این سوال مطالب بعدی را بخوانید.
یکی از دلایل مظلومیت حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها را باید دشمنان اهل بیت دانست که هدفشان از این امر برجسته کردند فردی دیگر از همسران رسول خدا صلی الله علیه و آله است. در واقع با پایین آورد فرد دارای شان و منزلت فرد دیگر را که دارای این مراتب نبوده را برتری بخشند درست مثل همان استراتژیکی که در خصوص امیر المومنین علیه السلام در پیش گرفتند یعنی با انکار فضائل امیر المومنین علیه السلام وجعل فضایلی برای دو خلیفه امیر المومنین علیه السلام و دو خلیفه را در یک سطح قرار دهند و یا حتی بعضا دو خلیفه بر ایشان برتری دهند.
در ادامه در خصوص دو مورد از این انحرافات فکری که توسط مخالفین اهل بیت در سطح جامعه اسلامی نشر و رواج یافته است خواهیم پرداخت.
🔰 سن حضرت خدیجه در زمان ازدواج با پیامبر اسلام
یکی از مسائلی که به دروغ در بین ما در خصوص زندگی این بانو جای افتاده و حتی در برخی از موارد از آن به عنوان شاهد مثال یاد می کنیم سن حضرت خدیجه در زمان ازدواج با پیامبر خداست.
متاسفانه آنچه در ذهن ما رسوخ کرده آنست که پیامبر اسلام صلوات الله علیه و آله در سن بیست و پنج سالگی با بانویی که چهل سال داشته ازدواج کرده اند. ( درست نقطه مقابلی که دشمن سعی کرده عایشه را تنها همسر جوان پیامبر جا بزند ).
حال فارغ از آنکه پذیرش این قول مستلزم مواردی است که جای آن در اینجا نیست برای رسیدن به پاسخ این مسأله باید به منابع تاریخی مراجعه کرد تا صحت و سقم این مطلب را بررسی کنیم.
مرحوم علامه سید حعفر مرتضی عاملی در کتاب معروف خود با عنوان "الصحيح من السيرة النبي الأعظم " که در ۳۵ جلد به بررسی سیره پیامبر اسلام صل الله علیه و آله پرداخته است؛ در جلد ۲ از صفحه ۱۱۴ در بابی با عنوان "عمر خديجة حين الزواج " در خصوص سن حضرت خدیجه در زمان ازدواج با پیامبر ۸ قول مطرح می کند ( ۲۵ و ۲۸ و ۳۰ و ۳۵ و ۴۰ و ۴۴ و ۴۵ و ۴۶ سالگی )
ایشان در مقام بررسی این اقوال معتقد است که قول ۲۵ سالگی را که بیهقی در کتاب " دلائل النبوه " ذکر کرده است صحیح ترین اقوال است ( 📕 رجوع شود به دلائل النبوة للبيهقي ط دار الكتب العلمية ج ۲ ص ۷۱)
علامه عاملی در ادامه به بررسی و نقد اقوال دیگر می پردازد و با دلایل عقلی و نقلی آنها را رد می کند و نظر خود را که همان ۲۵ سالگی حضرت خدیجه است؛ را بر کرسی مینشاند.
🔴 نکته دیگر آنکه همین اقوال مختلف در مسأله (که ۸ قول گفته شده است ) خود حاکی از وجود اخبار جعلی و کذب در بین اقوال است و برای محقق لازم است در اینگونه موارد به دنبال قول صحیح باشد.
حال آیا واقعا می توان دست دشمنان مکتب اهل بیت را در چنین انحراف اذهان عمومی مسلمانان به خصوص شیعیان نادیده گرفت؟؟
✅ نتیجه آنکه:
در واقع حضرت خدیجه در زمان ازدواج با نبی مکرم اسلام هم سن پیامبر بوده و هر دو بزرگوار در سن ۲۵ سالگی با یکدیگر ازدواج کرده اند.
🔰 آیا حضرت خدیجه سلام الله علیها قبل از پیامبر اسلام با کس دیگری ازدواج کرده بود؟ 🤔
یکی دیگر از تهمت های ناروا به ساحت حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها آنست که ایشان قبل از ازدواج با پیامبر اسلام صل الله علیه و آله دو ازدواج دیگر هم داشته است.
مدعیان این امر، دو همسر سابق حضرت خدیجه را عتيق بن عائذ بن عبد اللّه المخزومي، و أبو هالة التميمي می دانند.
علامه عاملی در 📕 جلد ۲ ص ۱۲۱ بابی را تحت عنوان " هل تزوجت خديجة بأحد قبل النبي (ص)؟! " باز کرده و در خصوص این امر مطالبی را نقل کرده است.
او در ابتدا این اقوال را نقل کرده و معتقد است تنها دلیل این اقوال مسائل سیاسی است تا عایشه را به عنوان تنها همسر دوشیزه پیامبر معرفی کنند و حال آنکه بر اساس برخی از منابع تاریخی شیعه و اهل سنت پیامبر اسلام با حضرت خدیجه ازدواج کردند در حالیکه ایشان " عذرا " بود یعنی کسی که تا به حال ازدواج نکرده است. ( 📗 رجوع کنید به مناقب آل ابی طالب / ابن شهر آشوب / ج۱ ص ۱۵۹)
مرحوم عاملی در خصوص این امر از حیث مسائل تاریخی تشکیکاتی دارد من جمله اینکه این منابع بیان نکرده اند از این دو فرد کدام همسر اول و کدام همسر دوم است و فقط هر دو را به عنوان همسران سابق حضرت خدیجه مطرح کرده اند که خود این امر حاکی از جعل و باعث شک در صحت است.
نکته بعد آنکه بنا بر گزارشات تاریخی تقریبا همه بزرگان و اشراف قریش برای خواستگاری حضرت خدیجه اقدام کرده بودند و زمانی که ایشان با حضرت محمد صلوات الله علیه و آله ازدواج کردند ایشان را به دلیل ازدواج با فردی یتیم و فقیر از قریش ملامت و سرزنش کردند ولی چگونه است که ایشان با فردی اعرابی از قبلیه تمیم ازدواج کرده است ولی هیچگونه مخالفت و یا سرزنشی گزارش نشده است. ( قبیله قریش از برترین قبایل عرب است و هر چند پیامبر اسلام خود از این قبیله است ولی عامل سرزنش فقر و یتیم بودن ایشان است و حال آنکه ابوهاله از قبیله تمیم است که از نظر شرافت به مراتب پایین تر است و از او با عنوان اعرابی (دهاتی و بیابان نشین) یاد شده است که در این صورت حضرت خدیجه به مراتب سزاوارتر به سرزنش بود تا با ازدواج با پیامبر اسلام که از قبیله قریش بودند).
نکته دیگر آنکه دو فردی را که به عنوان فرزند حضرت خدیجه از آنها در تاریخ یاد شده است یعنی زینب و رقیه، در واقع این دو فرزندان همسر هاله خواهر حضرت خدیجه بوده اند ( فرزندان همسری غیر از هاله) و بعد از مرگ همسر هاله که فردی از بنی تمیم بود حضرت خدیجه سرپرستی خواهر و دو فرزند همسر خواهر را به واسطه تمکن مالی بر عهده گرفتند و بعد از ازدواج با پیامبر هاله هم از دینا رفت و این دو دختر در حجر پیامبر باقی ماندند و به همین دلیل برخی خیال کرده اند زینب و رقیه ربیبه ( دختر همسر فرد که از همسر دیگری هستند) پیامبر هستند
✅ نتیجه آنکه
حضرت خدیجه سلام الله علیها قبل از پیامبر اسلام با مرد دیگری ازدواج نکرده بود و به شهادت منابع تاریخی اولین همسر ایشان پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله بودند و آنچه که در تاریخ به عنوان فرزند ایشان ادعا شده فرزندان همسر خواهر ایشان بوده اند که حضرت خدیجه سرپرستی آنها را برعهده داشته است.
14.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
باصدای:حامدجلیلی
شعر : محمد حسین رحیمیان
ملودی و تنظیم : مسعود بقایی
مدیر تولید : سید مهدی عبداللهی
تهیه کننده : موسسه حضرت خدیجه(سلام الله علیها)
تولید : رمضان ۱۳۹۹
حضرت خدیجه.mp3
9.18M
باصدای:حامدجلیلی
شعر : محمد حسین رحیمیان
ملودی و تنظیم : مسعود بقایی
مدیر تولید : سید مهدی عبداللهی
تهیه کننده : موسسه حضرت خدیجه(سلام الله علیها)
تولید : رمضان ۱۳۹۹