#دانستنی
#معرفی_مقاله
🔸#معرفی_مقاله | منزلت عقل فقهی در تمدن سازی نوین اسلامی
🔹آیا فقه رایج و موجود توانایی پرداختن به مساله تمدن نوین اسلامی را دارد؟
🔹برای دریافت اصل مقاله و آشنایی بیشتر با آن و پاسخ سوال بالا #وسائل را ببینید🔻
🔹 vasael.ir/0004LQ
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
#دانستنی
#تمدن_غرب
#وحشیگری
📌 #روبی_بریجز اولین سیاهپوستی که به مدرسه رفت.
¶ کلاسهای او تنها تشکیل میشد زیرا
¶سفیدپوستان اجازه نمیدادند بچه هایشان با او سر کلاس بنشینند
¶و مادر یکی از بچه ها تهدید میکرد در غذایش زهر میریزد!
https://www.amazon.com/The-Story-Ruby-Bridges-Anniversary/dp/0439472261
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
#اطلاعرسانی
#همایش
📌 همایش ملی ظرفیتهای علوم انسانی برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب
✅ تا ۳۱ خرداد تمدید شد.
🔹 rasanews.ir/002kOt
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
#دانستنی
#تمدن_غرب
#وحشیگری
🔞 #تفتیش_عقاید : (۳)
📌دوران قرون وسطی یکی از ظالمانه ترین مقاطع در تاریخ بشر بشمار میآید؛ دورانی که با خلاقیّت در شکنجه و ابزار شکنجه (به دلائل بسیار احمقانه) زیر نظر کلیسای مسیحی (که الآن داعی مهر و محبت و صلح است!!) شناخته میشود. در دورانی که ابن سینا و ابن هیثم ها در تاریخ اسلام درحال رشد بودند ، یکی از ابزارهای شکنجه در اروپا برای کسانی که اختراع یا کشف جدیدی میکردند و در واقع طبق نظر کلیسا «در کار خدا دخالت میکردند» صندلی اسپانیایی بود:👇🏼
💥🇪🇸 #صندلی اسپانیایی(صندلی تفتیش عقاید) :
برای شکنجه، صندلی های مختلفی وجود دارد. تمامی آنها در یک زمینه مشترک هستند: وجود میخ هایی که پشت، زیر دست، زیر پا، و نشیمن گاه، را میپوشاند. تعداد میخ ها در یکی از صندلی ها، بین ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ عدد در متغییر بود. متهم روی این صندلی نشانده میشد تا عقاید ضاله و مخربش از سوراخ میخها بیرون بزند. کسی که دچار تفتیش میشد، روی صندلی پیچ میشد، میخها قابل تنظیم بودند تا جلو و عقب بروند. ، میخها را گاها حرارت میدادند تا متهم بیشتر شکنجه شود.
👈🏼برای آنکه قربانی نتواند حرکت کند، مچ های او را به صندلی میبستند؛ در یکی از مدل ها، دو وزنه را به بازوها وصل میکردند تا با پایین کشیدن دست ها، میخ ها در بدن قربانی فرو رود و درد او را بیشتر نماید. در برخی از مدل ها، دو سوراخ در زیر صندلی ایجاد میکردند تا شکنجه گر اگر احساس میکرد که قربانی هوشیار است، با استفاده از زغال، بدن او را شدیدا بسوزاند.
📌موزه آمستردام
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
#دانستنی
#تقویم
#مناسبتی (امروز ۲۱ شوال)
📜فتح اندلس به دست مسلمانان و سقوط آن در ۷۱۴ میلادی (۹۲ قمری) صورت گرفت.
🔖مسلمانان شبه جزیره ایبریا در جنوب غربی اروپا را اندلس یا اندلس اسلامی مینامیدند. مسلمانان پس از فتح مراکش در اندیشه تصرف اندلس برآمدند. این فتح پس از گشایش جبلطارق و توسط طارق بن زیاد در ۲۱ شوال ۹۲ در عهد ولید بن عبدالملک صورت گرفت و تا آخرین تصرفات آن ۴ سال بطول کشید.
📚📖تاریخ اندلس در دوره فتح اسلامی و حکومت والیان عرب
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
#دانستنی
#تمدن_اسلامی
#عبرت_پژوهی
🔖عبرت های آندلس👆
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
#معرفی_کانال :🔻
مهمان ما باشید ...
🌷صفحات زندگانی اهل بیت ع را دوباره می کاویم تا راه و رسم زندگی را شاگردی کنیم.
🍀گذرگاه کانال انجمن علمی پژوهشی تاریخ جامعه الزهرا را با سیره پژوهی ، ارائه صفحاتی از زندگانی اهل بیت (ع) و معرفی منابع علمی و پژوهشی سیره ،ابنیه تاریخی ومناسبت ها تاریخی دنبال کنید.
@tarikh_j
#معرفی_کتاب
📘کتاب “جستارهایی دینی و فلسفی در تاریخ و تمدن” که به قلم "دکتر سید ضیاء الدین میرمحمدی" و تلاش گروه پژوهش تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی سامان یافته، به همت این دانشگاه و دفتر نشر معارف در ۲۱۶صفحه و در قطع وزیری منتشر شد.
علاقه مندان به این کتاب می توانند این کتاب را از مدیریت پخش دفتر نشر معارف: قم، خیابان شهدا، کوچه ۲۳، تلفن و نمابر: ۳۷۷۴۰۰۰۴ و یا فروشگاه های پاتوق کتاب سراسر کشور تهیه نمایند.
روی خط تاریخ و تمدن...
#معرفی_کتاب 📘کتاب “جستارهایی دینی و فلسفی در تاریخ و تمدن” که به قلم "دکتر سید ضیاء الدین میرمحمدی"
#اطلاعرسانی
#معرفی_کتاب
📘بخشی از ناآزمودگی و ناپختگی در تحلیل کلان در باب تاریخ و تمدن به خلأ مطالعاتی در عرصه فلسفه تاریخ و تمدن باز می گردد. فقدان مطالعات کیفی در نگرش کلی و نظری به فلسفه تاریخ و تمدن و تمرکز انحصاری بر دیگر مباحث این عرصه مطالعاتی حصاری برای کاویدن در عرصه تاریخ و تمدن فراهم آورده که ذهن را از پویایی و درک پارهای از افقهای برتر و عمیق تر باز میدارد. بر این اساس بر دوستداران این موضوع در این دیار لازم است تا اندکی از این حصار برون آیند و نگاهی مدقانه به این عرصه علمی بیفکنند.
💠 آنسان که ملاحظه می گردد شیوه و حال و هوای مطالعه در عرصه تاریخ و تمدن نشان از ضعف یا فقدان پشتوانه فلسفی در این باب است. همچنین حجم و سطح تألیفات در باب فلسفه تاریخ و تمدن نیز موید همین وضعیت است.
💠هرچند جایگاه موضوع این اثر فی نفسه در خور توجه و اهتمام است اما آنچه این اثر را شأن و منزلتی خاص میبخشد تبیین فلسفه تاریخ و تمدن از نظرگاه «دین» است. به نظر میرسد به جهت ویژگی خاص موضوعات و مسائل مطروحه در فلسفه تاریخ و تمدن و احاطه نداشتن ذهن انسان به وجوه گسترده تاریخ، تنها کسانی میتوانند نگاهی جامع به تاریخ و قوانین و سنن حاکم بر آن داشته باشند که خود حاکم بر تاریخ باشند. بر این مبنا تنها منبع راهگشا در تدوین فلسفه تاریخ و تمدن «دین» است.
💠میتوان اذعان داشت که شناخت مسائل فلسفه تاریخ و تمدن و جستجوی تأثیرات و جلوههای معرفتی آن در عرصه های گوناگون پژوهش ها و بررسی های زیادی را می طلبد. در این راه که بی نشیب و فراز هم نخواهد بود رسالت و سهم اندیشمندان دینی از روی قاعده بیش از دیگران است و باید هم چنین باشد.
💠جناب آقای دکتر سید ضیاءالدین میرمحمدی که بیش از یک دهه از عمر خویش را در فهم داده های قرآن و دین در عرصه فلسفه تاریخ و تمدن گذارنده است با تفسیر گزینشی برخی از مقالات خویش این جستار را سامان داده است.
💠گروه پژوهشی تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی امید دارد با انتشار این جستار و جدی گرفتن مسائل آن و درگیر شدن با محورهای اصلی آن زمینه طرح اندیشه های عمیقتر و جدیدتری برای اندیشیدن در فلسفه تاریخ و تمدن معاصر به بار آید.
💠گروه پژوهشی تاریخ و تمدن اسلامی در راستای اهداف پژوهشی خود این کتاب را به جامعه علمی و همه علاقهمندان به مطالعه در عرصه نگرش دینی-فلسفی به تاریخ و تمدن تقدیم میکند.
💠 نیاز به چنین پژوهههایی فراوان است و این گروه پژوهشی سعی میکند تا با بهرهگیری از تلاشهای خالصانه جمعی از پژوهشگران افقهای جدیدی را فراروی علاقهمندان بگشاید.
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
23.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دانستنی
#تمدن_غرب
#وحشیگری
✳️ #تفتیش_عقاید (۴)🔻
🎥 [ این فیلم مربوط به موزه آمستردام هلند می باشد که در آن ابزار شکنجه ی قرون وسطای اروپا و ابزار #تفتیش عقاید دستگاه کلیسا (جهت عبرت) نگهداری می شود... ]
🔞این فیلم حاوی صحنه های #ناراحت کننده است.
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir
#اطلاعرسانی
#تمدن_اسلامی
#تمدن_غرب
✍🏼 یادداشت:
📝از دیرباز تقابل بین تمدن غرب و تمدن اسلامی در مجامع علمی جهان محل بحث و نظر بوده و بالتبع در بین عموم و آحاد جامعه نیز مورد گفتگو قرار میگرفته.
🔖علی رغم تلاش بسیاری از عالمان و محققان در زمینه ی نشان دادن چهره ی واقعی غرب (حکومت پلیسی وحشی) ، عده ای از روشنفکران و برخی از عموم مردم چنان عاشق زرق و برق دنیای غرب هستند که هیچ نقطه ی منفی ای را در آن نمیابند و یا حقیقتا اطلاعی از آن ندارند. (مرغ همسایه غاز است...)
📍در هر صورت در این باره صحبت بسیار است ، اما دو نکته ی بسیار حائز #اهمیت این است که:
🔹1- در دوره ای قرار داریم که کوچیکترین و بی اهمیت ترین اخبار از دورترین نقاط جهان در کسری از ثانیه در سطح جهانی و در بین عموم جامعه بدون هیچ فیلتری بازتاب داده میشه و عموم جامعه جهانی از آن مطلع میشن (و تاکنون چنین چیزی در تاریخ سابقه نداشته.) و این یک فرصت بی نظیر در جهت شناساندن چهره ی واقعی غرب و تقویت حس خودباوری در عموم جامعه ی اسلامی را به ما میده.
🔸2- دو موضوع بسیار مهم در سطح جهان اتفاق افتاد که لازم هست رسانه های اسلامی به نحو احسن آنرا پوشش دهند و چهره ی حقیقی غرب را به مردم نشان دهند ، مورد اول وضعیت تمدنی غرب در مواجهه ی با ویروس کرونا بود و مورد دوم موج ضد نژاد پرستی که در حال اتفاق هست.
📌از این فرصت استفاده کنیم.
(شاید چنین فرصتهایی کمتر پیش بیاید).
📌مراد از چهره ی واقعی غرب ندیدن پیشرفت های مادی نیست ، بلکه اطلاع از جهان بینی و اصل اهداف آنها مدنظر هست.
┅┅❅❈❅┅┅
🔸انجمن علمی تاریخ و تمدن اسلامی
🆔 @r_kh_tarikh
🌐 www.r-kh-tarikh.rzb.ir