چگونه فیلمنامه نویسی را شروع کنیم؟ / درس چهارم: فیلمها به زندگی آدمها شکل میدهند
💢فیلمساز با ناخودآگاه مخاطب دست و پنجه نرم میکند و به آن شکل میدهد. فیلمها میتوانند تفکر و سبک زندگی ما را تغییر بدهند.
💢وقتی یک نفر فیلم میبیند، در مرحله اول سرگرم میشود. حالا در این زمان شما یک مطلب را به او القا میکنید و او نباید متوجه این القا بشود.
💢داستان میتواند به شدت عاطفه ما را تحریک کند و ما را متوجه چیزهای بخصوصی بکند و روی ما اثراتی بگذارد.
⭕️داستانگویی ناقص یا غلط چه آثاری دارد؟
💢نقش منفیهای یک فیلم معمولا چه شکلی هستند؟ مثلا زشت هستند یا نقص ظاهری دارند. شخصیتهای مثبت معمولا چه نشانههایی دارند؟ مثلا پوست سفید و چشمان آبی. این فیلمساز یک تفکر و یک الگو به جامعه القا میکند که مثلا با آدم زشت همصحبت نشوید.
💢داستانگویی ناقص و غلط عملا مخاطب را گمراه میکند.
💢تصویری که داستانهای غلط از شما برای خودتان ساختهاند باعث میشود نگاه آگاهانه و واقعبینانهای نسبت به جامعه و مشکلات و حوادث آن نداشته باشیم.
💢فیلمنامههای خوب روی زمین نمیمانند. سینما داستانهای خوب را میبلعد. کافی است داستانگویی را یاد بگیرید.
✅مشاهده کامل آموزش:
🌐b2n.ir/n19084
🛑مطالب بالا گزیده ای از فایل آموزشی فیلمنامهنویسی #جلیل_سامان، کارگردان و نویسندهی سهگانه ارمغان تاریکی، پروانه و نفس است. برای دریافت فایل صوتی این جلسات میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
#آموزش_فیلمنامه_نویسی
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
⭕️@rah_nevesht_ir
دیپلماسی همبرگری/ نقدی بر مستند مک دونالدز
🖊نویسنده: رامین ابوئی
🔸قرنها خونهای زیادی در روند کشورگشاییها ریخته شد تا رهبران کشورهای استعماری متوجه شدند که برای تسخیر، زیاد هم نیاز به باروت و ریختن خون نیست. احساسات یک ملت را تصاحب کردن به دنبال خود همان منافعی را به ارمغان میآورد که تسخیر سرزمین ها.
🔹در مستند «مک دونالدز تقدیم می کند» با نوع خوشمزهای از ابزار کشورگشایی مواجه می شویم؛ فست فود.
🔸مستند مروری بر روند شکلگیری و تغییرات مدیریتی «مک دونالد» دارد.
🔹با بررسیهای عمیق در مستند به این واقعیت میرسیم که مک دونالدز خود وسیلهای برای تنظیم ساختارهای اجتماعی کشورهای مختلف متناسب با اهداف نظام سرمایهداری است.
🔸شاید در دید اول با توجه به کلیشهها فکر کنیم فستفود صرفا بر اندام مصرفکنندگان تاثیر منفی بگذارد اما در این مستند با این حقیقت روبرو میشویم که ماجرا فراتر از تاثیرگذاری بر جسم مصرفکنندگان است.
🔹مک دونالد متهم است به استثمار کارکنان شعب خود، تخریب سنگین جنگلها، تاثیرگذاری بر ناخودآگاه کودکان و سایر تاثیرات مخرب این برند بزرگ فستفود آمریکایی.
🔸سرمایهداری دیگر تحت سلطه سیاستمداران نیست بلکه خود سیاستمداران را نیز راهبری میکند تا هموارکنندگان مسیر رسیدن منافع به سردمداران سرمایهداری باشند.
✅مشاهده کامل یادداشت:
🌐b2n.ir/w08795
✅تماشای اثر:
🌐b2n.ir/r57608
#مک_دونالدز
#مستند
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
🎥سینما؛ کلید پیشرفت کشور / بررسی نقش و جایگاه «سینما» و مفهومشناسی آن در منظومهی فکری رهبر انقلاب
🗓به مناسبت روز ملی سینما
❇️فیلم چیز جذابی است؛ سینما خیلی عنصر جذابی است، رسانهی فوقالعادهای است، یعنی واقعاً الان هیچچیزی مثل سینما نیست از لحاظ اثرگذاری.
❇️هنر سینما بلاشک یک هنر برتر است؛ یک روایتگر کاملاً مسلط که هیچ روایتگری تاکنون در بین این شیوههای هنرىِ روایت یک واقعیت و یک حقیقت، تا امروز به این کارآمدی نیامده.
❇️من میگویم امروز کلید پیشرفت این کشور، به میزان زیادی دست شما [سینماگران] است. من شأن سینما را این میدانم.
🔻مفهومشناسی سینمای متعهد، دینی و انقلابی
❇️بعضی کسان میگویند در هنر متعهد، کلمهی اول با کلمهی دوم تناقض دارد؛ این دو چگونه با هم میسازد!؟ بحث مسئولیت و تعهد هنرمند، قبل از هنرمند بودن او به انسان بودن او برمیگردد.
❇️هنرمند، هم در باب فرم و قالب هنرِ خودش و هم در قبال مضمون تعهد دارد و نباید به سطح پایین اکتفا کند.
❇️هنر دینی عدالت را در جامعه به صورت یک ارزش معرفی میکند؛ ولو شما هیچ اسمی از دین و هیچ آیهای از قرآن و هیچ حدیثی در باب عدالت در خلال هنرتان نیاورید.
❇️شما [سینماگران] میتوانید این نسل را یک نسل پیشرونده، امیدوار، پُرشوق و معتقد به ارزشهای اسلامی و ملىِ خود بار بیاورید؛ و همینطور میتوانید این نسل را شرمنده، پشیمان، زیر سؤال برندهی افتخار انقلاب و دفاع مقدس بار بیاورید.
✅مشاهده کامل مطلب:
🌐b2n.ir/k54562
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
🎬اصغر، اصغر است / نگاهی به مستند «اصغر آقا آکتور سینما»
🗓به بهانهی روز ملی سینما
🖊نویسنده: فاطمه محجوبی
✴️کمتر مستندی راوی زندگی شخصیِ بازیگران میشود.
✴️مستند «اصغر آقا آکتور سینما» سراغ سوژهای رفته است که ابراهیم حاتمیکیا معتقد است خود این سوژه دستمایه تولید یک فیلم است.
✴️«اصغر نقیزاده» بازیگر سینما و تلویزیون، از قصهای روایت میکند که او را از زیرزمین حوزه هنری به جلوی دوربین و قابهای ماندگار کشانده.
✴️روایتهای ابراهیم حاتمیکیا، گلعلی بابایی، رضا کیانیان و دیگران به تکمیل پازلی از شخصیت اصغر آقای قصهی ما کمک میکند.
✴️درکنار مرور خاطرات روزهای کودکی در محله جی، عکسها و سکانسهایی که ضبطشان ماجراها داشته هم به یاری قوهی خیال میآیند تا با آن روزهای آقای نقی زاده بیشتر همراه شویم.
✴️اصغر آقا خودش است؛ چه وقتی که میشود اصغرِ «از کرخه تا راین» و چه زمانی که اصغر «آژانس شیشهای» میشود. آدمهای متفاوت را زیست میکند، اما اینها ابعاد متفاوت او هستند که قابلیت عجیبی است.
✴️شاید سینما باید بیشتر از این به او توجه میکرد اما از زمانی که ارزش در سینمای ما «دیده شدن» شد، نه «شنیده شدن»، همه چیز تغییر کرد.
✴️سینما منتظر است؛ منتظر هنرمندانی از جنس اصغر نقیزاده.
✴️مستند «اصغر آقا آکتور سینما» قدمی است برای گفتن از هنرمندانی که شاید آنقدر مشهور نشدند، ولی حال سینما با حال آنها خوب شد.
✅مشاهده کامل یادداشت:
🌐b2n.ir/k65082
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
⭕️حکومت تفکر بساز و بفروشی بر سریالهای نمایش خانگی
🖊نویسنده: راضیه یگانه
🔸طبق نتایج یک نظرسنجی که به تازگی دربارهی دلایل اقبال مردم به فیلمهای نمایش خانگی انجام شده، نیمی از شرکت کنندگان، گزینهی «کمتر بودن محدودیتها در فیلمنامه و تولید» را انتخاب کردهاند
🔹کیفیت مطلوب و ساخت قوی، حضور ستارهها و افزایش اوقات فراغت نقاط قوتی هستند که میتوانند ملاک اقبال به یک فیلم یا سریال باشند؛ اما نیمی از طرفداران نمایش خانگی معیار دیگری برای تماشای سریال برگزیدهاند؛ «کمتر بودن محدودیتها در فیلمنامه و تولید»
🔸آیا «کمرنگ بودن محدودیتها در نمایش خانگی» اثر مطلوبی داشته یا توهمی بیش نیست؟
🔹با نگاهی به سریالهایی که اخیرا در نمایش خانگی پخش شده این دم خروس دیده میشود که اکثر فیلمسازهای ما جز داستانهای تکراری تزئین شده با بیهودهجات، چیز جدیدی ارائه نکردهاند
🔸«محدودیتهای کم» در VODها تنها دستاویزی به سازندگان داده تا با ظاهرنمایی و زرورقکشی روی اجناس بُنجل قبلی،تفاوتی ظاهری در سریال خود نسبت به تلویزیون ایجاد کنند
🔹باید از سازندگان این سریالها سوال کرد که کمرنگ شدن محدودیتهایی که آنها را دست و پاگیر میدانند چه کمکی به صنعت فیلمسازی ایران کرده است؟
🔸فریب کمرنگ بودن محدودیتها تنها برای جیب نمایشخانگیسازان آورده داشته است
🔹«کیفیت»؛ اصل مغفولماندهای است که هر جا به درستی به آن پرداخته شده، پربار میوه داده است
✅مشاهده کامل یادداشت:
🌐b2n.ir/t45337
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
گزارش آشوب؛ روایتی که باید ادامهدار باشد / اثرگذاری سبک به کار رفته در مستند
✴️دهه 60 یک دهه عجیب و تکرارنشدنی در تاریخ ایران است؛ مطلع این دهه اما از تمام سالهای آن بهنظر عجیبتر است. حضور سه رئیسجمهور، ترور رئیس دو قوه از قوای سهگانه کشور، ترور امام جمعهتهران و هزاران اتفاق ریزودرشت دیگر گواهی بر خاصبودن آن است
.
✴️در تمام این سالها سینمای ایران چه در فضای مستند و چه در بخش داستانی، نسبت به روایت اتفاقات آن سالها و بهخصوص سال 1360 منفعل عمل کرده است.
✴️در روزهای اخیر مستند «گزارش آشوب» منتشر شده که بهصورت خاص و مطالعه موردی به فضای سال 60 پرداخته است.
✴️این مستند سعی دارد بهدور از هرگونه قضاوت نسبت به اتفاقات آن سال و همچنین با دوری جستن از موضعگیری، صرفا یک گزارش باشد از سال پرآشوب تاریخ ایران.
⭕️اثرگذاری سبک به کار رفته در مستند گزارش آشوب
✴️جامعه امروز ایران بهشدت نیازمند این سبک روایت تاریخی است، روایتهای موجز، بهاندازه و دور از قضاوت.
✴️واکنشها نسبت به تصاویری آرشیوی این مستند جالب توجه بوده و بهنوعی موید موفقیت و اثرگذاری سبک مستند «گزارش آشوب» است.
✴️این جنس روایتها بهخوبی نشان میدهد امنیت نعمت گرانبهایی است که هیچچیز جای آن را نمیگیرد؛ هرچند برخی به تمسخر و کنایه در مواجهه با هر مشکلی بگویند: «در عوض امنیت داریم.»
✅مشاهده کامل یادداشت:
🌐b2n.ir/j20038
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
هدایت شده از کتاب پیشه
📽 «فیلم بخوانید»؛ بستهٔ پیشنهادی کتاب درباره سینمای ایران
🔴 در این مجموعه کتابی که برای مخاطب عمومی علاقهمند به سینما پیشنهاد دادهایم؛ تلاش کردهایم تا در دلِ نقد فیلمها و به زبان نقد، مهمترین ویژگیهای سینمایی که در ایرانِ بعد از انقلاب بوده و سینمایی که انتظار میرود باید باشد را نشان دهیم.
🔻«آینه جادو؛ جلد دوم»: مجموعه نقد فیلمهای نوشتهشده توسط شهید آوینی است که مطالعهٔ همه آنها در کنار هم، نوع نگاه و مبانی نقد او به سینما را تا حد زیادی روشن میکند.
⚠️کتاب با قیمت قدیم ۱۱ هزار تومانی به تعداد محدود موجود است. چاپ جدید آن ۵۰ هزار تومان است.
🔻«عبور از سینمای سانسور»: نظرات وحید جلیلی دربارهٔ وضعیت غیرطبیعی سینمای ایران است که اصرار دارد بسیاری از ظرفیتهای فکری و واقعیتهای تاریخی جذاب ایرانی را نبیند.
🔻«لانگ شوت»: محمدرضا شهبازی برای شکستن فضای نقدهای ستایشگرانهٔ برخی فیلمهای جشنواره فجر، راهی به جز طنز نیافته است.
🔻«سکّهٔ تقدیر»: بررسی سریال معروف «روزی روزگاری» بر اساس مبانی زیباییشناسی دینی سینماست. نعمتالله سعیدی در حین نقد، از ویژگیهایی که فیلمسازیِ دینیِ ایرانی باید واجد آن باشد نیز سخن میگوید.
🔻«ده قاب، ده قهرمان»: نقد و بررسی ده مستند برگزیدهٔ بخش «ملت قهرمان» جشنوارهٔ عمار، به قلم نعمتالله سعیدی است که با مصاحبهٔ کارگردان هر فیلم کامل شده است.
🚫هزینه آثار: ۱۰۶ هزار تومان
♨️ تخفیف ویژه و ارسال رایگان: ۹۰ هزارتومان
💢 سفارش مستقیم:
@sarir1_admin
🌐 Vaketab.ir
✅ کتاب را هم به داراییهای خود اضافه کنید.
🆔 @Vaketab_ir
🎥گاندو سه یا سریال حضرت معصومه / جواد افشار به سراغ کدام پروژه خواهد رفت؟
♦️پس از پایان سریال گاندو2 و استقبال مخاطبان زمزمههایی مبنی بر تولید سریال گاندو 3 از سوی تهیهکننده این اثر شنیده شد.
♦️خرداد ماه سال جاری خبری نیز مبنی بر پایان نگارش سریال حضرت معصومه (س) توسط جواد افشار در رسانهها مطرح شد.
♦️به احتمال زیاد تهیه کننده و کارگردان هر دو اثر یعنی گاندو3 و سریال حضرت معصومه (س)، مجتبی امینی و جواد افشار خواهند بود.
♦️حال باید دید در ماههای آینده این تیم به سراغ کدام پروژه خواهند رفت.
♦️طبق گفتهی جواد افشار، سریال حضرت معصومه (س) اثری تاریخی-مذهبی است و بیش از 100بازیگر و 50 لوکیشن دارد.
♦️ با توجه به استقبال زیاد از گاندو2، بعید نیست افشار و امینی، ابتدا سراغ گاندو 3 هم بروند و سپس ساخت این سریال تاریخی مذهبی را به سرانجام برسانند.
♦️گفتنی است، در صورتی که این سریال تاریخی مذهبی جلوی دوربین برود، سیما فیلم در کنار این اثر مذهبی تاریخی، سریال های حضرت موسی به کارگردانی حاتمی کیا و سلمان فارسی به کارگردانی میرباقری را هم در دست تولید دارد.
✅مشاهده خبر در راهنوشت:
🌐b2n.ir/w64235
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
عطر غذای خانگی در خط مقدم نبرد با داعش / روایتی از عشق مادران سوری به فرزندان وطن در مستند «مادران سلحب»
🖊نویسنده: امالبنین سپهری
🔶شعلههای جنگ در سوریه را آمریکا، اسرائیل و غربیها برافروختند؛ اما زنانی که با دستان خودشان همسر، برادر و فرزندانشان را با قلبی نگران بدرقهی جنگ با دشمن میکردند، روزی دیگر با قلبی مملو از غم همان عزیزانشان را به خاک میسپردند.
🔶مادران داغدیده سوری با مرگ عزیزشان مصمم و مقاومتر شدند و حالا برای کمک به جبهه آستین همت بالا زده اند و عشق و علاقه مادرانه خود را با غذایی گرم و خانگی به فرزندان شجاع و مقاوم وطن که برای حفاظت از مرزهای سلحب با داعش مبارزه میکنند، میرسانند.
🔶مستند «مادران سلحب» در سی دقیقه گوشهای از این محبت و همدلی را در قاب دوربین به تصویر میکشد.
🔶کارگردان از روایت دورهمیهای بعدازظهر زنان و مهمانداریشان هم غافل نمیشود.
🔶مستند مادران سلحب سیر داستان را منظم روایت میکند، ولی در حین حال این سادگی چیزی از جذابیت مستند کم نمیکند.
🔶مستند مادران سلحب گویا تکرار روزهایی است که مادران و دختران ما در گوشه گوشه ایران، عزیزانشان را تا جنگ بدرقه میکردند و خودشان در بخش پشتیبانی جنگ ایفای نقش میکردند.
🔶فیلم با صحنهای تمام میشود که دوربین به سمت شهر میچرخد؛ چرخشی که به ما میفهماند زندگی در شهر همچنان ادامه دارد.
✅مشاهده کامل یادداشت:
🌐b2n.ir/q73163
✅تماشای اثر:
🌐b2n.ir/salhb
#مستند
#مادران_سلحب
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
🎬چگونه یک مستند تاثیرگذار بسازیم؟ / درس دوم: مدیریت حس مخاطب
✳️ما باید براساس منطق خودمان راجع به حس مخاطب فکر کنیم. مثلا اگر مستندی با موضوع فرهنگ میخواهیم تولید کنیم باید ببینیم در فرهنگ مردم جای چه چیزی خالی است.
✳️بعد از آگاهی از کمبودها، باید ببینیم میخواهیم برآیند حس مخاطب مثبت باشد یا منفی.
✳️برای اینکه حس مخاطب مثبت باشد، باید یک بخشی از اثر حس منفی داشته باشد تا مخاطب بعد از حس منفی به شیرینی حس مثبت برسد.
✳️ما میتوانیم مستند را به دو صورت تولید کنیم: میتوانیم یک سویه به سمت ماجرا برویم، یا اینکه میتوانیم دو سویه به سمت ماجرا برویم و قضاوت را به مخاطب بسپاریم.
✳️روش دوسویه به ساده و پیچیده تقسیم میشود.
✳️برای چگونه گفتن و چگونه برانگیختن حس مخاطب باید پژوهش کنیم که مستند توصیفی است یا اکتشافی.
✳️سپس به پرده ها و پس از آن به مرحله طراحی روایت میرسیم و به هر کدام از پردهها نسبت به حس مخاطب حس مثبت یا منفی میدهیم.
✳️براساس رویکرد (مثبت یا منفی)، (یک سویه یا دوسویه) و (ساده یا پیچیده) تصمیم میگیریم کدام چیدمان را داشته باشیم.
✅مشاهده کامل آموزش:
🌐b2n.ir/d20187
⭕️مطالب فوق، گزیدهای از فایل آموزشی کارگاه «مدیریت حس مخاطب در فیلم مستند» است که توسط #محمدصادق_باطنی، مستندساز، پژوهشگر و کارگردان مستندهایی از جمله «او با ما» و «دوپینگیها» ارائه شده است. برای دریافت فایل تصویری این کارگاه میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
#آموزش
#مستند
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
📣فراخوان برای نوجوانان علاقمند به بازیگری/ فرصت همکاری با گروه سازنده فیلم «منطقه پرواز ممنوع»
💢گروه سازنده فیلم سینمایی «منطقه پرواز ممنوع»، برای تکمیل گروه بازیگران فیلم جدیدشان، در جستجوی چند بازیگر نوجوان اند.
💢دختران و پسران ۱۰ تا ۱۷ ساله می توانند شانس خود را برای حضور در این اثر محک بزنند.
💢علاقه مندان باید یک فیلم ۲ الی ۳ دقیقه ای از خود بگیرند و در آن قصه، خاطره یا ماجرایی را روایت یا نقشی را بازی کنند.
💢پس از گرفتن فیلم باید نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، اندازه قد، محل سکونت، شماره تماس و سابقه بازیگری شان (اگر سابقه ای دارند) را به شماره ۰۹۰۳۶۶۷۲۴۴۴ در پیامرسان های بله،تلگرام یا واتساپ ارسال کنند.
💢گروه سازنده پس از بررسی تمامی فیلمهای فرستاده شده، با افراد منتخب تماس می گیرند. آخرین فرصت شما برای ارسال ویدیو، دهم مهرماه است.
✅مشاهده خبر در راه نوشت:
🌐b2n.ir/p51656
#منطقه_پرواز_ممنوع
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
⭕️ حامد زمانی و وضعیت تأسف بار مدیریت فرهنگ
🖊مسعود ملکی
⭕️ هشت سال پیش موسیقی مرگ بر آمریکای حامد زمانی تولید و منتشر شد، کار او تنها اثر هنریِ جدی ای بود که آن سال 92 مقابل گفتمان آمریکا دوستی روحانی و دولتش یک تنه ایستاده بود.
⭕️ مدتی بعد از آن هم موسیقی گزینه های روی میز را منتشر کرد، آن هم مثل اثر مرگ بر آمریکا تیز و برنده و زیبا و بود.
⭕️ حضور حامد با این آثار سیاسی مؤثر، ژانری را داشت در موسیقی انقلاب احیاء می کرد. طوری که انقلابی ها می خواستند مانند او خوب و مؤثر باشند و خط شکن.
⭕️ خلاصه حامد زمانی با جسارت و هنری که داشت هنرنمایی می کرد و تبعا گونه سیاسی و زاویه انقلابیِ آثارش برجسته و شهره شد. تقریبا هر مناسبت انقلابی و مدهبی سعی می کرد اثری تولید کند و بخواند. از سالگرد طوفان شن در صحرای طبس گرفته تا نقد مذاکرات منفعلانه با آمریکا ( اثر گله گرگ)، از روز ازدواج امیرالمؤمنین و حضرت زهرا(س) گرفته تا برای پیامبر (ص) و …
⭕️ حامد زمانی در معرکه جدید جنگ نرم، شبیه ترین فرد به حاج صادق آهنگران دفاع مقدس بود.
⭕️ زمانی پدیده دهه 90 هنر انقلاب بود و همین کافی بود برای عنودها، حسودها و ساده لوحها که تا می توانستند برایش حاشیه بسازند؛ حامد داشت در میدان امروز نقش آفرینی می کرد ولی عده ای آینده اش را پیش بینی می کردند. آینده پژوه های امنیتی بازی را بردند؛ کار به جایی رسید که کار کردن اخبار و گزارش های حامد از رسانه های انقلابی ممنوع شد!!!
ادامه دارد ...
🔵 خوانش کامل یادداشت :
🌐 b2n.ir/x25486
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
💢حکمت هنر ۱ - تأثیرگذاری و فرهنگ سازی هنرهای نمایشى
✳️ بازخوانی سخنان بزرگان درباره هنر
💬 آیت الله خامنه ای
➕ به نظر من تلویزیون، صدا و سیما و بخصوص بخش هنر نمایشى - بخش سریال و فیلم- امروز براى ما از همیشه مهمتر است.
➕ من به هیچ وجه یک نگاه مسامحى و گذرا و بارى به هر جهتى نسبت به تلویزیون ندارم.
➕ هنرهای نمایشى خیلى مهمند؛ ابعاد تأثیرگذارى و فرهنگسازى هنرهاى نمایشى خیلى وسیع است و امروز ما به عنوان یک ملتى که چون زنده است، چون حرف دارد، چون احساس هویت و وجود میکند، پس دشمنهاى بزرگى هم دارد، مواجهیم با دشمنىهائى از راههاى مختلف، به شیوههاى مختلف و از جمله به شیوهى استفادههاى هنرى و بیش از همه، هنر نمایش.
➕ این نشان میدهد که ما به عنوان یک ملت زنده، به عنوان یک مجموعهاى که در دنیا حرفى براى گفتن داریم و هدفى داریم، چقدر باید روى مسئلهى هنرهاى نمایشى اهتمام بورزیم و سرمایهگذارى مادى و معنوى کنیم.
لذا من حقیقتاً به این موضوع اهمیت میدهم.
⭕️ بیانات رهبر انقلاب در دیدار هنرمندان و دست اندرکاران صداوسیما
✅ مشاهده مطلب در راه نوشت:
🌐b2n.ir/q51235
#حکمت_هنر
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
💢سید محمود رضوی تهیهکننده سینما در توئیتی احساس خود را از فاصله از سینما هنگام تماشای پشت صحنه فیلم ماجرای نیمروز از تلویزیون اینگونه در پست توییتری خود شرح داده است:
«شبکه ifilm پشت صحنه ماجرای نیمروز را پخش میکرد، بچه ها با اشتیاق تماشا میکردند، چند دقیقهای خیره به تلویزیون در فکر بودم، فشار و ضربان قلبم باهم بالا رفت، یهو گفتم شبکه را عوض کنید، دارم اذیت میشم! حس عجیبی بود! دلتنگی همراه با عصبانیت! خدا بانیان خداحافظیام از سینما را نبخشد!»
✅مشاهده کامل خبر:
🌐b2n.ir/y81769
#سینما
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
📚شعر و ادب پارسی؛ سلاحی به لطافت باران / نگاهی به مستندهایی با موضوع شعر و شعرای ایرانی
⭕️به بهانه روز ملی شعر و ادب پارسی
✳️از دیرباز اشعار حافظ، مولانا و فردوسی همواره توسط دوستداران ادب پارسی ترجمه و مورد استفاده اهالی فرهنگ و هنر در سراسر جهان قرار میگرفته است.
✳️درگذشته زندگی و روزگار مردم هم بیشتر با شعر گره خورده بود.
✳️ بيست و هفتم شهريور ماه، سالروز درگذشت شهريار، «روز ملي شعر و ادب پارسی» ناميده شده است.
💢معرفی چند مستند که معرفی شعرای پارسی را به عهده گرفتهاند:
◀️مستند «همزاد عاشقان»
◀️مستند «رزم آرزم»
◀️مستند «سپیده کاشانی»
◀️مستند «دادخواست»
✅مشاهده کامل یادداشت:
🌐b2n.ir/h90718
#مستند
#شعر
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
🎬«همزاد عاشقان» و حرف های ناگفته از قیصر امین پور
⭕️به بهانه روز ملی شعر و ادب پارسی
🎤گفتگو با تورج کلانتری، کارگردان مستند «همزاد عاشقان»:
✴️ من با دکتر امينپور از دوران درس و مدرسه آشنا شده بودم، اما بعد از فوت ايشان احساس کردم که خيلی ايشان را نشناختهايم.
✴️بعد از اينکه مجله «راه» در آن دوران ويژهنامهای برای مرحوم امينپور منتشر کردند، ديدم که هنوز هم حرفهايي براي گفتن مانده است که باید زده شود و تصمیم گرفتم این مستند را بسازم.
✴️در اين مستند سعی کردم که وجوه مختلف زندگی ايشان را به نمايش بگذارم. شعرشان، اعتقاداتشان، زندگی ساده، روحيات و اخلاقيات، نقدهای اجتماعی ودلبستگی ايشان به رزمندهها و انقلاب را که بارها و بارها بسيجيوار به مناطق جنگی رفته بودند و براي رزمندهها شعر خوانده بودند.
✴️هرکس تکهای از زندگی ايشان را که دوست داشته جدا کرده است. اما من سعی کردم اينگونه نباشم.
✴️در این مستند آقايان ميرشکاک، مؤدب، بيوک ملکی، مصطفی رحماندوست و بعضی ديگر از شخصیتهای فرهنگی درباره دکتر امين پور صحبت کردهاند.
✅خوانش کامل گفتگو:
🌐b2n.ir/r79580
✅تماشای اثر:
🌐b2n.ir/g98915
#مستند
#قیصر_امین_پور
#همزاد_عاشقان
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
⭕️ مردم درباره گاندو 2 چه می گویند؟/نگاهی به واکنش ها در توییتر
🔸از زمان پخش سریال گاندو دو حدود 17000 نفر از مردم درباره گاندو 2 در توییتر، 47500 محتوا درباره سریال منتشر کردند.
🔸بررسی ها نشان می دهد که 71 درصد از محتواها رویکرد مثبتی نسبت به این سریال داشتند و تنها ۱۱ درصد نظرات انتقادی بوده است.
🔸 کاربران انقلابی در این موضوع فعالیت بیشتری داشتند.
🔸اشاره به حضور جاسوسان انگلیسی در کشور اصلیترین موضوع سریال بوده که بسیاری از کاربران نیز به آن اشاره کردند.
همین موضوع موجب انتقاد به اقدامات دولت آقای روحانی از سوی کاربران شده و برخی نیز به همین دلیل، خواستار محاکمه رییس جمهور دولت قبل شدند.
✅مشاهده کامل خبر در راه نوشت:
🌐 b2n.ir/n55100
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
📝چگونه فیلمنامه نویسی را شروع کنیم؟ / درس پنجم: انسان شناسی به چه کار فیلمنامه نویس می آید؟
💢برای اینکه داستان گوی خوبی بشویم به شناخت انسان و جامعه نیاز داریم.
💢مسیر شناخت سرشت انسان از خودشناسی شروع می شود؛ ما باید به تک تک واکنش های خودمان توجه کنیم.
💢به عنوان یک فیلمنامه نویس باید حس شاعرانه را در خود به وجود بیاوریم.
💢تولستوی می گوید واکنش های خود را تجزیه و تحلیل کنید و حواستان به مواجهه با انسان ها باشد.
💢مهمترین وظیفه یک فیلمنامه نویس این است که ناخودآگاه خودش را کشف کند.
⭕️۴ سوال اساسی که داستان خوب برای آن ها جواب قانع کننده دارد.
💢اگر انسان یک داستان خوب بنویسد فقط سی درصد نگارش می خواهد که تبدیل به یک فیلمنامه خوب بشود.
💢فیلمنامه نویس باید بتواند به چهار سوال جواب بدهد. اگر بتواند به جواب این چهار سوال برسد، هفتاد درصد راه را طی کرده است.
💢با این مقدماتی که تاحالا برای یک نویسنده گفتیم، فیلمنامه نویس می تواند روانشناس و جامعه شناس خوبی باشد.
💢درست است که فیلمنامه نویسی مثل شیمی نیست که فرمول داشته باشد، اما فرم پذیر است.
✅مشاهده کامل آموزش:
🌐b2n.ir/q40808
🛑مطالب بالا گزیده ای از فایل آموزشی فیلمنامهنویسی #جلیل_سامان، کارگردان و نویسندهی سهگانه ارمغان تاریکی، پروانه و نفس است. برای دریافت فایل صوتی این جلسات میتوانید به این لینک مراجعه کنید.
#آموزش_فیلمنامه_نویسی
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
📣مراسم رونمایی از مستند «دستمال سرخ ها» با حضور حاج حسین یکتا + عکس
♦️در آستانه چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس شامگاه روز شنبه ۲۷ شهریور طی مراسمی با روایتگری حاج حسین یکتا، از مستند سینمایی «دستمال سرخ ها» در کهفالشهدای تهران رونمایی شد.
♦️مستند سینمایی «دستمال سرخها» به روایت چگونگی شکلگیری گردان دستمالسرخها، نحوه شهادت شهید اصغر وصالی و شهید علی تیموری از فرماندهان این گردان و جنایات گروهگ تروریستی منافقین پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی اشاره دارد.
♦️در این مستند برای اولین بار تعدادی از بازماندگان گردان دستمالسرخها مقابل دوربین قرار گرفتهاند.
♦️این مستند سال گذشته برای اولین بار در چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» نمایش داده شد.
♦️مستند سینمایی «دستمال سرخها» به کارگردانی حنظله تاجالدینی و تهیهکنندگی حسین اسدیزاده، محصول سازمان هنری رسانهای اوج و تولید شده در خانه مستند است.
♦️ همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس این مستند عرضه اینترنتی خواهد شد.
✅مشاهده کامل خبر + عکسهای مراسم:
🌐b2n.ir/j12585
📽سینما را متفاوت دنبال کنید🔻
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe