⭕️ شاید این فیلم را باید شبکه «من و تو» می ساخت!
⭕️ «صرفهجویی در راستگویی» وامداری از بی بی سی
💬 مجید تفرشی سندنگار و پژوهشگر تاریخ، پس از تماشای مستند «دیوارکش»:
🔵 ریتم فیلم به لحاظ ساختاری تند بود و این در مستندسازی آثار این چنین نکته مثبتی است که میتواند در مستند سازی ایران تبدیل به مسیر موفقیت آمیزی شود، حتی طرح بحث «تندروهای سابق و اصلاح طلبان امروز» هم نکته بسیار خوبی بود که کاملاً درست است و من هم در زمانی به آن پرداخته بود.
🔵 اما تصور میکنم این فیلم عزم جزمی است برای خراب کردن این دولت! از سوی دیگر نادیده گرفتن برخی تندرویهایی که دهههای ۶۰ و ۷۰ وجود داشته و الان هم وجود دارند، نکته مغفولی است که به نظرم در این فیلم تعمدانه به آن پرداخت نشده است.
🔵 به اعتقاد من شاکله فیلم «صرفهجویی در راستگویی» است که از بی بی سی یاد گرفته شده و در این فیلم هم ما مانند این رویکرد را میبینیم.
🔵 رویکرد تخریبی که در این فیلم دیده شده، جوری وانمود میکند که خاتمی و روحانی میخواستند آزادی بدهند و ندادند، اما در فیلم گفته نشده که چه کسانی باعث شدند این آزادیها نباشد.
🔵 متاسفانه فیلم در مقطعی که به دولت احمدینژاد میپردازد، دفاع جانانهای از آن کرده و از ابزارهای تبلیغاتی خیلی ناشیانه استفاده میکند.
ادامه دارد ...
❌ خوانش کامل متن در این لینک
❌ تماشای مستند در این لینک
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
💬 «دیوار کش» متعلق به اصلاحطلب و اصولگرا نیست
💬 آیا آدمهای تندرو گذشته تغییر کردند یا قدرت آنها را تغییر داد؟
🔵 گزارشی از آیین رونمایی مستند دیوار کش
⭕️ مراسم رونمایی از مستند «دیوارکش» به کارگردانی محسن آقایی، در تالار سوره حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با حضور جمعی از اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی برگزار شد.
⭕️ محمدرضا دزفولی، تهیه کننده مستند:
درباره مراحل تهیه و تولید مستند «دیوارکش» به عنوان سومین قسمت از مجموعه «ایکسونامی» گفت: پژوهش درباره این مستند بیش از ۱۰ ماه طول کشید، بر همین اساس ما کار را از بهمن ماه سال ۱۳۹۸ آغاز و فرآیند تولید را تا آبان ماه سال ۹۹ ادامه دادیم.
آنچه در این مستند بیش از هر نکته دیگری برای ما مهم و اساسی بود توجه به برخی از رفتارهای انتخاباتی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ادوار مختلف در سالهای پس از انقلاب اسلامی بود.
بهویژه در یکی دو دهه اخیر که پارامترهایی چون «حجاب»، آزادیهای فردی و اجتماعی و آسیبشناسیهای مرتبط با آن مورد توجه کاندیداهای مختلف ریاست جمهوری در جناحهای مختلف سیاسی بوده و اصلاحطلب و اصولگرا هم ندارد، زیرا گرچه در ردیف مباحث عوامانهتری قرار دارد اما همیشه برای کاندیداها دربرگیرنده نتایجی بوده که بعضاً تبدیل به مهمترین بحثها هم شده است. این آسیبشناسی هم فقط مختص به ایران نیست؛ بلکه در همه کشورها توسط کاندیداهای مختلف ریاست جمهوری مطرح و تبدیل به موضوع فراگیری شده است.
⭕️ محسن آقائی، کارگردان مستند:
⭕️ ما هیچ قراردادی با هیچ فردی نداریم و از کسی هم چک دریافت نکردیم. مخاطبان فیلم من همان انسانهایی هستند که با ورود به ماجرای انتخابات بر روی ماجراهایی نظیر حجاب، ورود زنان به ورزشگاههای، موسیقی و کنسرت و موارد مشابه دیگر بیشتر از هر طیف دیگری تمرکز میکنند، و گرنه ما میدانیم جنس انتخاب بچههای حزب اللهی جور دیگری است. مساله ما کسانی هستند که چنین مواردی که به آن اشاره کردم برایشان بسیار مهم است.
این کارگردان در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: صحبت کلی ما در فیلم «دیوارکش» این است که آیا واقعاً این آدمهای تندرو گذشته عوض شدند؟ پرسش دیگرم هم این است که من از کجا بفهمم که این تغییر زیاد آیا میل به کسب قدرت است یا چیز دیگر؟ اصلاً حالا که تغییر کردید بیایید و به مردم بگویید: «من بودم».
من مطمئنم اگر چنین رویهای باشد دیگر برخیها روی انتخابات سوار نمیشوند و کاسبی هم نمیکنند. ما منتقد این رویکرد و از همه مهمتر مساله فرهنگ هستیم و اساساً بر این باوریم شمایی که میگویید طرفدار آزادی هستید، اصلاً چقدر زیربنای این آزادی را بنا کردید؟ و متاسفانه یک سری نکاتی که در این فیلم حسرت آن را میخوردم این بود که در این جنس سیاستورزی اصلیترین قربانی خانمها هستند.
مشروح جلسه را در این لینک بخوانید
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
⭕️ دیوارکِش به دانشگاه هم رسید / تخفیف ویژه برای 30 دانشگاهِ اول
✳️ اکرانهای دانشگاهی مستند «دیوارکش»، پس از رونمایی از این اثر و استقبال گسترده مخاطبان، آغاز شد.
🔵 «دیوارکش» تازه ترین اثر "محسن آقایی" به سراغ نقطه تلاقی دو امر حساس و بسیار چالشبرانگیزِ «زیست جنسی» و «امر سیاسی» رفته است و این اثر در ادامه نیز نحوه بهرهبرداری سیاسیون از امور مورد توجه مردم را به ویژه در ایران، بررسی میکند.
🔵 در این مستند جذابِ انتخاباتی که با تهیهکنندگی سید محمدمهدی دزفولی در مرکز مستند سفیرفیلم تولید شده است، چهرههایی نظیر ابوالحسن بنیصدر، فائزه هاشمی، سیدمحمد خاتمی و تنی چند از سیاسیون حضور دارند.
❌ اکران این مستند به دو صورت حضوری و آنلاین امکان پذیر میباشد.
🔵 با شیوع کرونا و محدود شدن اکرانها، طرح جدیدی به نام «اکران مردمی آنلاین» متولد شده است که در آن تماشای آنلاین فیلمها نه بهصورت انفرادی، بلکه با شکلی جمعی و همزمان صورت میگیرد؛ یعنی همان اکرانهایی که قبل از کرونا در دانشگاه ها برگزار می شد، امروز هم با حفظ هویت جمعی و محلی خود، در همان دانشگاه برگزار می شود و تنها تفاوتش این است که مخاطبان با گوشی، رایانه، تلویزیون هوشمندو ... (به صورت همزمان و جمعی) اثر را تماشا میکنند.
🔵 همچنین اعلام شده برای 30 دانشگاهِ اولی که درخواست اکران آنلاین این مستند را ثبت کنند، تخفیف ویژهای برای اکران این اثر در نظر گرفته شده است.
❌ ثبت نام اکران در این لینک
https://ekran.ammaryar.ir/
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
🎬 مستندهایی برای انتخاب اصلح
📍 هفت مستند که پیش از رأی دادن باید دید
🔵 به ایام انتخابات که نزدیک می شویم، حجم دیتاها و اطلاعاتی که در شبکه های اجتماعی و رسانه ها درباره انتخابات و انتخاب اصلح منتشر میشود آنقدر زیاد است که شاید همین کثرت انتشار مطالب خود عاملی باشد تا کسی که قرار است رأی دهد نتواند انتخاب درستی داشته باشد.
🔵 انتخاب درست نیازمند نگاه کلان و تحلیلی نسبت به یک موضوع است و ما در این مطلب قرار است تا مستندهایی به شما معرفی کنیم تا با تماشای آن ها بتوانیم انتخاب بهتری داشته باشیم و با معرفی آن ها به دیگران به انتخاب اصلح کمک کرده باشیم.
متن کامل یادداشت:
🌐 b2n.ir/g63845
مستند دیوارکش
مستند خارج از دید
مستند تعرفه
مستند انتخابات طنزیم شده
مستند جمهوریت در جمعه بازار
مستند جنون جدال و جمهوری
مستند قصه فیل و الاغ
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
🔵 جذاب در انتخاب موضوع و طناز در اجرا
🔵 مستندی برای روزهای انتخاباتی
⭕️ در دنیای رسانههای تصویری گاهی استقبال از یک فیلم سینمایی، سریال و حتی مستند سبب میشود که سازندگان به فکر ساخت اسپین آف از آن فیلم بیفتند و یا قصه را در قسمتهای بعدی ادامه دهند که بعضا هم یک تجربه مشترک را به دست میآوردند که شکست و حتی زیر سوال بردن آن تجربه موفق پیشین است.
⭕️ مستند «دیوارکش» که به نوعی قسمت سوم مستند ایکسونامی است، پس از رونمایی و اکران آنلاین این روزها از سایت عماریار در حال پخش است و به همین بهانه به نقاط ضعف و قوت آن پرداختیم.
✳️ مستندی برای روزهای انتخاباتی
⭕️ «دیوارکش» مستندی است که برای این روزهای منتهی به انتخابات ساخته شده است و اگر در این روزها اکران نمیشد کارکرد خود را از دست میداد.
✳️ جذاب در انتخاب موضوع و طناز در اجرا
⭕️ روایت مستند جز نقاط مثبت مستند دیوار کش محسوب میشد نگاه طنازانه و برخورد گرم راوی با سوژهها و افراد حاضر در مستند به گرم شدن فضای مستند کمک میکنند و مستند را از فضای سرد نجات داده بود؛ که البته این موضوع خلاقیت و نوآوری سازندگان آن را میرساند که برای چنین موضوعاتی که میتواند فضای خشک و سردی را داشته باشد از بین ببرند و هوشمندانه همراهی مخاطب را به دست بیاوردند.
⭕️ دیوار کش مستند جذابی است به لحاظ انتخاب موضوع، اما در پرداخت متوسط عمل کرده که با توجه به شرایط انتخاباتی و رسیدن مستند و اکران برای این روزها شاید به توان نقصها را نادیده گرفت.
... ادامه دارد
خوانش متن کامل:
blog.ammaryar.ir
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
⭕️ راز تلاش برای احیای یک مجمع منحله
✳️ در مستند مجمع عقلا چه خواهیم دید؟
🔵 مستند «مجمع عقلا» جدیدترین اثر مرکز سفیر فیلم به تهیه کنندگی محمدتقی بستجانی و کارگردانی سید محمد مهدی دزفولی عرضه شد.
🔵 این مستند تلاش دارد تا با نگاهی تحلیلی چگونگی پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و مذاکرات پیرامونی آن را بررسی کند و تفکر برخی مسئولان آن برهه را تحت عنوان مجمع عقلا برای اداره کشور را مورد بحث و بررسی قرار دهد.
🔵 در واقع این مستند اولین مستند و اثر پژوهشی است که به بررسی تفکر مجمع عقلا در کشورداری و اداره امورات کشور در سه دهه پیش میپردازد.
مستند «مجمع عقلا» به بررسی چگونگی ختم جنگ ایران و عراق و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در تیرماه سال ۱۳۶۷ میپردازد و پس از آن به بررسی دوران سازندگی در دولت هاشمی رفسنجانی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ میپردازد.
🔵 در این مستند 54 دقیقه ای با چهرههایی همانند دکتر صادق زیباکلام، مرحوم دکتر ابراهیم یزدی، مرحوم حسین شیخ الاسلام معاون سابق وزارت امور خارجه، دکتر عباس ملکی از اعضای تیم مذاکره کننده در مذاکرات ۵۹۸، سردار محسن رفیق دوست، سردار اسماعیل کوثری، دکتر فرشاد مومنی، دکتر محمد خوشچهره، ناصر نوبری سفیر ایران در شوروی، محمد غرضی و … مصاحبههای مبسوطی انجام شده است.
🔘 جهت تماشای این مستند به سایت عماریار مراجعه کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
⭕️ رونمایی از مستند «مجمع عقلا» | کوثری: تحلیل خاتمی از داوطلبان جبهه اشتباه بود/ عطریانفر: تاریخ سیاسی جنگ نوشته نشده است
🎥 مستند مجمع عقلا تولید مرکز مستندسازی سفیرفیلم به تهیهکنندگی محمدتقی بستجانی و کارگردانی سیدمهدی دزفولی، همزمان با انتشار در فضای مجازی، با حضور محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و اسماعیل کوثری از فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسولالله(ص) در خبرگزاری فارس رونمایی و نقد شد.
🔵 عطریانفر: مستند خوشساختی بود و از مجموعه فیلمهای آرشیوی جذاب و متنوعی استفاده شده بود و مجموعاً به عنوان یک مخاطب عادی این مستند را پسندیدم.
🔵 کوثری: امام میگفت «جنگ جنگ تا رفع فتنه»، اما آقای روحانی رفته بود در مجلس علیه جنگ صحبت میکرد! در حالیکه قانون اساسی مشخص کرده که سیاستهای کلان در اختیار رهبری است.
🔵 کوثری: بعد از پذیرش قطعنامه هم برخی فکر میکردند باید در چارچوب تفکر خودشان حرکت کنند. مثلاً مرحوم آقای هاشمی میخواست ایرانی مانند ژاپن یا آلمان درست کند اما بحث فرهنگ را نادیده گرفته بود و میگفت لباس رزم را کنار بگذاریم و شیکپوش شویم.
❌ خوانش گزارش کامل نشست رونمایی مستند
❌ جهت تماشای این مستند به سایت عماریار مراجعه کنید.
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
هدایت شده از عماریار
9.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 ما از اون خونوادههاش نیستیم اول اسممون رو جناب نگی بهمون بر بخوره❗️
💢 اولین تیزر رسمی سریال طنز #وضعیت_زرد منتشر شد
🎥 این فیلم، اولین سریال مدرسه اندیشه و هنر (ماه) است که به نویسندگی علی عموکاظمی، کارگردانی مجید رستگار و تهیهکنندگی حامد بامروتنژاد در مراحل میانی تولید قرار دارد.
⭕️ انتشار این #سریال_طنز سیتکامی بهزودی ...
✅ #عماریار عرضهکننده آثار جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
🆔 @AmmarYar_IR
⭕️ چگونه میتوان در اوج بدهکاری طلبکار بود؟
⭕️ «مجمع عقلا» ؛ روایتی از شکست کسانی که سال ها خود را عقل کل می دانستند
🖊 نقدی بر مستند مجمع عقلا
🔵 تاریخ پر افت و خیز ایران اسلامی آن قدر فراز و نشیب داشته و آنقدر سریع ورق میخورد که شاید اگر بخواهیم به چند سال قبل برگردیم گویی بیش از زمان واقعی خود باید به عقب برگردیم تا یادمان بیاید چه شده و چه بر سر ما و مملکت آمده.
🔵 کمتر از 40 سال از پایان جنگ تحمیلی گذشته است اما گویی بیش از این حرف ها از جنگ می گذرد، قطعنامه و جام زهر و حتی پس از آن را آن چنان که باید و به وضوح و به اصطلاح به صورت HD در یاد و خاطر نداریم.
🔵 «مجمع عقلا» مستندی 50 دقیقهای از سید مهدی دزفولی است که به سراغ مجمعی نیمه مرئی در سال های نخست انقلاب رفته و تلاش دارد تا به کمک پژوهش و مصاحبه هایی که گرفته، خط و ربط اتفاقات روزهای نخست انقلاب از قطع نامه و مذاکرت گرفته تا توافق هایی که پس از آن حاصل شد را پیدا کند و گریزی هم به آشوب های خیابانی این سال ها بزند و منشأ آن ها را به از پسِ پشت پرده مجمعی به نام مجمع عقلا به مخاطب نشان دهد.
🔵 جمله معروفی در عالم سیاست وجود دارد که می گوید «انقلاب فرزندان خود را میبلعد.»، همان گونه که از این جمله پیداست یعنی یک انقلاب پس از به ثمر نشستن از خط و ربط مدعیان انقلابی اش فاصله می گیرد و به نوعی بزرگانش را سرنگون می کند.
🔵 مجمع عقلا تا حدودی تبلور این نظریه سیاسی است که چگونه انقلاب تا آستانه بلعیدن فرزندانش می رود اما...
ادامه دارد
خوانش متن کامل یادداشت در این لینک
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
💣 چریک جنگ های نامنظم عقل و عشق
🔘 از درد مقدس تا خاطرات موتور سیکلت
⭕️ سه مستند برای شناخت منش تربیتی شهید چمران
🔵 اسم شهید چمران و سینما که با هم می آید، همه اثر «چ» به کارگردانی حاتمی کیا به ذهن شان می آید، اثری تحسین شده که دور روز از زندگی شهید چمران در پاوه را روایت می کند.
🔵 دو روزی که آمیخته از جنگ، صلح و عشق و خون بود، دو روزی که در اواخر مرداد گرم 58 مصطفی چمران به پاوه می رود تا درگیری های آن جا یعنی نبرد حزب دموکرات کردستان با نیروهای سپاه را خاتمه دهد.
🔵 سه رأس این درگیری های مورد نظر را مردم پاوه، پیشمرگههای حزب دموکرات و رزمندگان پاسدار تشکیل میدهند و چمران با تکیه بر نگاه عرفانی و بینش صلحجویانهاش، هم باید در برابر جسارت و میل به عدالتطلبی اصغر وصالی به عنوان فرمانده پاسداران مستقر در پاوه مقاومت کند و هم عنایتی به عنوان رئیس کردهای شورشی را قانع کند که دست از درگیری بردارد.
🔵 بدین ترتیب چمران که دردی عارفانه را در دل تحمل میکند، دو روز سخت و طاقت فرسا را پشت سر میگذارد، در حالیکه نیروهای معارض در حال تسخیر شهر هستند.
🔵 اما این تلاطم ها فقط برای دو روز از زندگی شهید چمران نیست، زندگی چمران از آمریکا تا لبنان و از لبنان تا ایران پر است از این تلاطم ها، تلاطم های مردی که همواره دوست داشت تا شروع کننده و محور آغاز یک اتفاق باشد و این را از فعالیت هایش در آمریکا و لبنان و بعد ها در ایران و دوران جنگ به خوبی می توان دید.
ادامه دارد...
⭕️ خوانش کامل متن یادداشت و تماشای مستندها در این لینک
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
😁 انتشار مستند روزگار گل آقایی
😂 مستند زندگی کیومرث صابری فومنی
⭕️ مستند «روزگار گل آقایی»، به شرح زندگی کیومرث صابری فومنی معروف به «گل آقای ایران» میپردازد و محور اصلی مستند، این است که چگونه مسائل روزمره را به زبان طنز برای اقشار مختلف جامعه بازگو میکرد.
⭕️ کیومرث صابری مشهور به گُلآقا، پایهگذارِ مؤسسه گُلآقا، نویسنده و پایه گذار مجله طنز پس از انقلاب بود که با کار خود میزان تحمل مسئولان حکومتی ایرانِ پس از انقلاب را تا حدّی بالا برد، بهگونهای که اگر طنزِ او فقط گزنده بود تا این اندازه تأثیرگذار نمیبود.
⭕️ در این مستند با بسیاری از طنز پردازان کشور و به نوعی همکاران مرحوم کیومرث صابری از جمله مصطفی تاجزاده، ناصر فیض، رضا رفیع و دیگر چهره های طنز و کاریکاتوریست های کشور مصاحبه شده است.
⭕️ مستند روزگار گل آقایی در ابتدا با شرحی بیوگرافیک از زندگی گل آقا آغاز می شود و در ادامه تلاش می کند با نگاهی به روند حرکت این مجله طنز در آن روزها به فضای طنز مطبوعات و رسانه و آستانه تحمل دولتمردان بپردازد.
⭕️ این مستند 80 دقیقه ای به کارگردانی و تهیه کنندگی محمدحسن یادگاری تهیه و در بسیج سازمان صدا و سیما به تولید رسیده است.
✳️ تماشای مستند در این لینک
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe
آنقدر که روشنفکران از ارگانهای جمهوری اسلامی ایران پول گرفتند بچهحزباللهیها نگرفتند
راز بقای 30 ساله یک گروه در صدا و سیما
🔵 کتاب «عبور از سینمای سانسور» مجموعه مصاحبهها و یادداشتهای وحید جلیلی است که به چاپ رسیده است. در این کتاب مطالبی از منظر نقد سینمای ایران نوشته شده اما بیشتر از هر نکتهای زیرعنوان کتاب جذاب است؛ «تأملاتی در سینمای غیرطبیعی ایران»، در واقع دو تیتر کتاب دارای نگاهی معترضانه نسبت به سینمای ایران است؛ «سانسورشده» و «غیرطبیعی» اما چرا جلیلی بهعنوان فعال و منتقد فرهنگی این عناوین را برای کتاب خود انتخاب کرده است؟
🔵 او در کتاب خود به مباحثی اشاره میکند که بهنظر میرسد باید بیشتر توضیح داده شود مانند ستایش وی از ظرفیت و هنرِ سینمای ایران و در عین حال نقد جدی و صریح همان سینما.
🔵 از سویی موضوع نقدِ سینما توسط روشنفکران و برخورد ایدئولوژیک با هنرمندان انقلابی، موضوعی بود که او در برخی از بخشهای کتاب به آن اشاره کرده اما باید بهصورت کامل شکافته میشد و بار دیگر مورد بررسی قرار میگرفت.
🎗 خرید کتاب در این لینک:
vaketab.ir
✳️ تیترهای مصاحبه وحید جلیلی :
⭕️ نعل واروونه به مدیریت سینمای ایران زدهاند
⭕️ همه مشکل ما در باندیبودن مدیریت فرهنگی نظام است
⭕️ اصلاحطلب و اصولگرا دستشان در یک کاسه است.
⭕️ آقای ضرغامی با افتخار تولید ۱۰۰۰ تلهفیلم را کارنامه خود میداند
⭕️ سکوت هنرمندان حرفهای انقلاب در فتنه ۸۸ غیرت نسل جدید هنر انقلاب را ایجاد کرد.
✳️ خوانش کامل متن گفت و گو
blog.ammaryar.ir/4757-2/
https://eitaa.com/joinchat/1748041776Cf90f6cedbe