😵💫 حسن آقامیری با این مقدمه که [دحوُالأرض یعنی زمین از زیر کعبه سفت شده] میگوید [من که نمیدانم در کدام ماه است] و بعد ادامه میدهد [چطور وقتی زمین نبوده است، ماه بود و شما میگویید فلانروز دحوُالأرض است؟!]
✍ واقعاً من تازه میفهمم که چطور مولای متّقیان امیرالمؤمنین علی علیهالسلام، ۲۵سال خانهنشین بودهاند و یکعده افراد بیسواد دارای تریبون و قدرت بودند و مردم هم دور همانها جمع میشدند و شخص خودش هم باورش میشد که خلیفه و عالم است.
😐 آخه آقای سخنران! دلبندکم! واقعاً میفهمی که چه میگویی؟! یا صرفاً میخواهی سخن برانی و چیزی بگویی؟!
😑 آخه دحوالارض چه ارتباطی به کره زمین و ماه و خورشید و ماهها و سالها دارد؟!
🥸 «دحوالارض» که هم در قرآن به آن اشاره شده و هم در روایات، مسألهٔ تحوّل زمین، از حالتی به حالت دیگر است؛ نه بهوجودآمدن زمین. پیشاز دحوُالأرض، کعبه وجود داشت که از زیر آن، خشکیها گسترش یافت. وقتی کعبه وجود داشته، یعنی کره زمین هم وجود داشته است.
😇 ایشان میگوید چطور زمین نبوده، ولی ماه بوده است و دحوُالأرض شده است!!
🧐 بعد میگوید [اگر به دحوُالأرض معتقد باشید یا نباشید چه فرقی میکند]!!
🥴 بنده که میگویم حسنآقا شما اگر کافر هم باشید، احساس شما چیزی را تغییر نمیدهد و همهچیز سر جای خودش خواهد بود!
😎 ولی بدان که دحوُالأرض، یک گزارهٔ دینی است که در قرآن و روایات آمده و اگر کسی دربارهاش نداند، مشکلی پیش نخواهد آمد؛ اما اگر کسیکه ادعای تفکر و علم دارد، آنرا انکار کند، در واقع، آیات قرآن و روایات اهلبیت علیهمالسلام را تکذیب کرده است.
🤨 درحالیکه قرآن کریم در سوره نازعات، آیه ۳۰و۳۱، به این مطلب اشاره دارد، حسنآقا میگوید دحوُالأرض و اعمال آن که در روایات آمده، دروغ است. بهنظر شما اینهمه اعتمادبهنفس را از کجا آورده؟!
💠 وَ اَلْأَرْضَ بَعْدَ ذلِکَ دَحاها* أَخْرَجَ مِنْها ماءَها وَ مَرْعاها [نازعات/ ۳۱،۳۰] زمین را بعد از آن، گسترش داد و از آن، آب بیرون آورد و چراگاهها پدید کرد.
✍ مرحوم علامه طباطبایی روایات دحوُالأرض را بسیار دانسته و آنرا مخالف دلایل علمی ندانسته است.[۱] همچنین در حدیثی طولانی که حکایت مناظره امام صادق ‹علیهالسلام› با إبنأبیالعوجاء است، حضرت امام صادق ‹علیهالسلام› از دحوُالأرض یاد کرده و در تعریف کعبه فرمودهاند:
«هَذَا بَیْتٌ اسْتَعْبَدَ اللَّهُ بِهِ عِبَادَهُ لِیَخْتَبِرَ طَاعَتَهُمْ فِی إِتْیَانِهِ فَحَثَّهُمْ عَلَی تَعْظِیمِهِ وَ زِیَارَتِهِ جَعَلَهُ مَحَلَّ أَنْبِیَائِهِ وَ قِبْلَةً لِلْمُصَلِّینَ لَهُ فَهُوَ شُعْبَةٌ مِنْ رِضْوَانِهِ وَ طَرِیقٌ یُؤَدِّی إِلَی غُفْرَانِهِ مَنْصُوبٌ عَلَی اسْتِوَاءِ الْکَمَالِ وَ مُجْتَمَعِ الْعَظَمَةِ وَ الْجَلَالِ خَلَقَهُ اللَّهُ قَبْلَ دَحْوِ الْأَرْضِ بِأَلْفَیْ عَامٍ فَأَحَقُّ مَنْ أُطِیعَ فِیمَا أَمَرَ وَ انْتَهَی عَمَّا نَهَی عَنْهُ وَ زَجَرَ اللَّهُ الْمُنْشِئُ لِلْأَرْوَاحِ وَ الصُّوَرِ[۲]
{این خانهای است که خداوند، خلق خود را توسّط آن، به پرستش وا داشته تا فرمانبری ایشان را بیازماید و به تعظیم و زیارت آن، تشویق کند؛ خداوند، کعبه را مرکز پیغمبران و قبله نمازگزاران ساخته؛ کعبه، شعبهای است از رضوان خدا و راهی است به آمرزش و غفران او؛ آن بر استواری کمال و بنیاد عظمت برجاست؛ خداوند آنرا ۲هزارسال پیش از دَحوِ(کششِ) زمین آفریده؛ بنابراین شایستهترین فردی که باید از آن فرمان برد و از آنچه ممنوع ساخته و بازداشته باز ایستاد، همان کسیاست که جانها و کالبدها را آفریده است.}
🔺در این روایت، تاریخ خلقت کعبه، ۲هزارسال قبلاز دحوالارض بیان شده که این بیانگر دو مطلب است: ⟨اول⟩ شرافت کعبه و ⟨دیگر⟩ آنکه خشکیهای زمین از زیر کعبه پدید آمده است و اولین خشکی زمین، کعبه بوده که آن گسترش یافته و منشاء حیات کره خاکی شده است.
.
عضو شوید 👈
@sheikh_farhad_fathi
🔰 کانال شیخ فرهاد فتحی 🔰
#سلام_صبحتبخیرمولایمن🤚
عشق یعنی
✨هر زمان یادش کنم
بی اختیار
قطره یِ اشکی
✨فرو ریزد
از این چشمانِ تار
عشق یعنی
✨لک زده قلبم به دیدارش
ولی تا به کِی باشم
✨نمیدانم
چُنین چشم انتظار
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#روزتونمهدوی
بسم الله الرحمن الرحیم
#حدیث_روز
امیرالمومنین علیه السلام:
دستى كه با آن چيزى به دست سائل داديد ببوسيد زيرا صدقه پيش از آنكه به دست سائل برسد،
به دست خدا میرسد؛
خدا میفرمايد:
«أَلَمْ يَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ وَيَأْخُذُ الصَّدَقَاتِ»
📚 خصال، ج۲، ص۶۱۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دحو_الارض
ابنِعبّاس (رحمة الله علیه) إِنَّ اللَّهَ تَعَالَی دَحَی الْأَرْضَ بَعْدَ السَّمَاءِ وَ إِنْ کَانَتِ الْأَرْضُ خُلِقَتْ قَبْلَ السَّمَاءِ وَ کَانَتْ رَبْوَهًًْ مُجْتَمِعَهًًْ تَحْتَ الْکَعْبَهًِْ فَبَسَطَهَا.
ابنعبّاس (رحمة الله علیه)- خداوند زمین را بعد از آسمان گسترش داد هرچند زمین قبل از آسمان آفریده شده بود و زمین، تپّهی جمعشدهای در زیر کعبه بود که خداوند آن را گسترش داد.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۷، ص۳۵۴
بحرالعرفان، ج۱۶، ص۲۹۷
12.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 فضیلت دحوالأرض از زبان مرحوم مجتهدی تهرانی