🕊 السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا النُّورُ السَّاطِعُ
نامش محمد بود رخسارش محمد بود
لحن نبوتوار گفتارش محمد بود
وقتی سخن میگفت میرویید خورشیدی
در هر کلام گرم پربارش محمد بود
وقتی قدم میزد میان کوچههای شهر
حتی نسیم نرم دستارش محمد بود
در خشت خشتش ذکری از باری تعالی داشت
محراب مسجد بود و معمارش محمد بود
در ایستادن کوه بود و در نشستن کوه
سرتاسر رفتار و کردارش محمد بود
آن چشم نور و نار و ظلمت را شکافنده
آن چشم...با اندوه بسیارش محمد بود
زیباییاش زیباییاش زیباییاش میگفت
تنها نه جدش،یار و دلدارش محمد بود
جابر تو میدانی کسی که مفتخر گشتی
یک دفعهی دیگر به دیدارش محمد بود
#اعظم_سعادتمند
✨ ﷽✨
قسم به زمان
که همه در خسرانیم مگر ....
❣️#فقط_به_عشق_علی_علیه_السلام
📚#خطبه_غدیر (۷)
💥بسم الله الرحمن الرحیم 💥
👈مطالب " پیش بسوی ظهور "استاد زلفا
موضوع: 🏴شهادت امام باقر علیه السلام🏴
«دوران شکوفایی فرهنگی امامت»
و جهان تاریک مان روشن شد آنگاه که نورعلم شما خط بطلانی بر جهالت زمانه کشید.
🔸امام باقرعلیه السلام در سوم صفر سال ۵۷ هجری در مدینه از مادری به نام أمّ عبدالله دختر امام حسن علیه السلام به دنیا آمد و نخستین کسی است که از دو طرف نسبتش به حضرت علی علیه السلام می رسد زیرا پدرش از نسل امام حسین و مادرش از نسل امام حسن بود.
◀️آن حضرت در حادثه عاشورا حضور داشت و حوادث واقعه عاشورا و شهادت امام حسین علیه السلام را از نزدیک مشاهده کرد.
⏪مشهورترین لقب ایشان باقر است که شکافنده علوم انبیاست و بازماندگان صحابه و بزرگان تابعین و رؤسای فقهای مسلمانان همگی معالم و احکام دین را از آن بزرگوار روایت کردهاند و در فضیلت و در دانش و زهد در خاندان خود برتری داشت.
🔅 از جابربن عبدالله انصاری روایت شده که پیامبر او را باقرالعلوم نام نهاد و فرمود از همه مردم به من شبیه تر و نامش هم نام من است پس سلام مرا به او برسان.( تاریخ بیهقی)
✍️امام در دوران امامت خود مشکلاتی در پیش روی داشتند که به برخی اشاره می کنیم:
۱ / فساد سیاسی:
حاکمیت و مدیریت سیاسی آل مروان بر جامعه اسلامی، نظامی متکی بر آداب و سنن جاهلی ایجاد کرده بود.
۲/ انحرافات فرهنگی:
آل مروان در جامعه از یک سو مانع رشد فکری و فرهنگی امت اسلامی می شوند از طرف دیگر به رشد جریانهای انحرافی در برابر اهل بیت نیز کمک می کردند به همین دلیل فرقه های انحرافی خوارج، مرجئه ( که معتقد بودند که خدا خواست که امام حسین بمیرد )، قدریه و ... مشغول فعالیت بودند.
۳/ فساد اجتماعی:
حاکمیت سیاسی باعث تبعیض، بیعدالتی جهالت و نادانی و فساد اخلاقی در جامعه شده بود و عیاشی و خوشگذرانی و فساد در همه جا راه یافته بود و دو شهر مکه و مدینه به مراکز تجمل پرستی تبدیل شده بود و خوانندگی کنیزکان و سرگرمی هایی چون تخته نرد و تاس بازی و شرابخواری و قمار بازی جزء تفریحات مردم شده بود و اشعار شهوانی رواج داشت.
⏮️امام باقر علیه السلام با حفظ موضع تقیه به تربیت شیعیان میپرداخت و اصلاحات فرهنگی را مقدم بر مبارزه بی حاصل می دانست و همچون جدش امیرالمؤمنین گاه برای حفظ اسلام خلفا را راهنمایی می کرد.
✔️ایشان در مسجد النبی جویندگان علم را از دور و نزدیک سوی خود کشاند و به تعلیم قرآن و احکام فقه و سیره و حدیث نبوی پرداختند و مقام علمی اهل بیت را بازگو کرده و بنیانهای فکری مکتب تشیع را پایهگذاری کردند و احادیثی را قبول داشتند که از اهل بیت روایت شده باشد لذا ایشان را پدر فقه شیعه میدانند و با استناد به روایت پیامبر که فرمود: هر که بدون امام بمیرد به جاهلیت مرده است، وجوب اعتقاد به امامت را مورد تاکید قرار دادند.
🔺 عقیده به امامت از دیدگاه امام محمد باقر مبتنی بر علم است نه بر قدرت سیاسی هرچند آن نیز حق امامان است.
🔻در زمان امامت امام باقر یهودیان و اهل کتاب برای انحراف در مبانی اصیل اسلامی بسیار تلاش کردند و روایات دروغ و ساختگی را در محافل علمی مسلمانان شیوع میدادند و در برخی محافل علمی، ساده لوح و جاهل نیز این روایات را در آثار خود می نوشتند به طوریکه که کعب الاحبار میگفت: هر صبحگاه کعبه در برابر بیت المقدس سجده می کند و امام باقر سخنان او را تکذیب کرد و فرمود: خدا بقعه ای محبوب تر از کعبه روی زمین نیافریده است همچنین با فرصت طلبانی که به اصل تناسخ یعنی انتقال روح از جسد مردگان به زندگان اعتقاد داشته و آن را در جامعه گسترش می دادند مبارزه گستردهای کردند و حتی بانیان آنرا لعن کردند.
❌ یکی دیگر از عقاید انحرافی زمان ایشان عقاید مرجئه بود آنان گروهی بودند که درباره گناهکاران مسلمان حکمی نمیدادند و حکم آن را به روز جزا موکول می داشتند و می گفتند هیچ مسلمانی را به سبب گناهانی که کرده محکوم نکنید و آنان به آیه ای از سوره توبه ( ۹ ) متوسل میشدند و جهم بن صفوان که پیشوای آنان بود واجبات عملی اسلام را تحقیر می کرد و امام به شدت با این گروه هم مبارزه کردند و آنان را کافر و دشمن اهل بیت میدانستند.(کافی جلد ۵ )
🌠امام باقر به منظور گسترش علوم خاندان رسالت به آمادهسازی یک نیروی راستین مدافع حقوق اهل بیت علیهمالسلام میپرداخت و آنان را از کسالت و تنبلی برحذر میداشتند و فرمودند: از تنبلی و بی حوصلگی بپرهیزید که این دو کلید هر شرّی است. آدم کسل هیچ حقی را ادا نمی کند و کم حوصله بر هیچ حقی ثابت نمیماند.(تحف العقول)
✒️و بدین ترتیب امام یارانی صالح و شیعیان استوار و متشرع را برای آینده دشوار تشیع تربیت کردند و در دوران ۱۹ ساله نهضت فرهنگی خود حدود ۴۶۷ شاگرد تربیت کردند که مشهورترین آنان زرارة بن أعین، ابوبصیر مرادی، برید بن معاویه عجلی و محمد بن مسلم ثقفی است که ا
مام صادق درباره ایشان فرمود: هیچ کس جز این چهار نفر یاد ما و احادیث پدرم را زنده نکرد و اینان کسانی هستند که خداوند درباره شان فرمود: «والسابقون السابقون اولئک المقربون»
⚫سرانجام در هفتم ذی الحجه سال ۱۱۴ هجری در حالیکه امام محمد باقر علیه السلام ۵۷ ساله بودند به دستور هشام بن عبدالملک مسموم و به شهادت رسیدند و در قبرستان بقیع در کنار پدر بزرگوارشان مدفون گردیدند.
آن حضرت ۷ فرزند داشتند که جعفر بن محمد ملقب به امام صادق علیه السلام، یکی از آنان میباشد.
هدیه به روح مطّهر حضرت امام باقر علیه السلام صلوات🌷
@raah_e_zolfa
https://eitaa.com/rahezolfa
❣️ #سلام_امام_زمانم❣️
خبر دارم که در فردای فرداها
#بهار_بهترینی هست
دری🚪 را میگشایی:
پشت آن ... درهای دیگر هم
خبر دارم ... گشوده میشود
آن #آخرین_در هم
بهاری پشتِ آن در
#لحظهها را میشمارد باز
و هر قفلی🔐
کلیدی تازه دارد باز
من از دیروزهایِ رفته دانستم
که در #امروزِ ما
تقدیرِ فردا آفرینی هست👌
#خبر دارم
بهار بهترینی هست😍
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج🌸🍃
عِنْدَ تَنَاهِی الشِّدَّةِ تَکُونُ الْفَرْجَةُ،
وَ عِنْدَ تَضَایُقِ حَلَقِ الْبَلاَءِ یَکُونُ الرَّخَاءُ.
هنگامى که سختى ها به
آخرین درجه شدت برسد
فرج حاصل مى شود و در
آن هنگام که حلقه هاى بلا
تنگ مى گردد نوبت آسایش
و راحتى فرا مى رسد.
📕 نهج البلاغه، حکمت۳۵۱
#حرکت_کاروان_سمت_کربلا
صدایِ پایِ کاروانِ حسین
میآید از دور
کَم کَم باید رَختِ عَزا را
دَستُ و پا کُنیم
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
#سلام_بر_امام_حسین_ع_و_اصحابش
•┈••✾◆✦✧✦◆✾••┈•
#مرثیه_مسلم_بن_عقیل
#حرکت_کاروان_سمت_کربلا
شبیه ابر بهاری به ناله می بارم
صدای قافله ات را به گوش دل دارم
شنیده ام که مسیرت عوض شده داری
به سمت کرب و بلا می روی و می باری
کنار اکبر و عباس و قاسمت بودی
چقدر دل نگران محارمت بودی
به چشم می خورد از دور نیزه ها انگار
به پای زینبت افتاده لرزه ها انگار
به دشت کرب و بلا بوی سیب می پیچد
صدای ناله و آهی غریب می پیچد
حذر کن از سفر کربلا بیا برگرد
ببین سکینه و حال رقیه را برگرد
سه شعبه های مهیبی برایت آوردند
چه نیزه های عجیبی برایت آوردند
چه نقشه های پلیدی کشیده اند اینها
برای پیرهن پاره یوسف زهرا
سرت حواله ی سر نیزه ها در این صحرا
تنت به نعل ستوران مقطع الاعضاء
زدند بر تن تو با هزار و صد حربه
جدا شده سر تو با دوازده ضربه
چه شد که این همه از هم تنت گسست اینجا
چقدر روی زمین استخوان شکست اینجا
#مسعود_اکثیری
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
#سلام_بر_امام_حسین_ع_و_اصحابش
•┈••✾◆✦✧✦◆✾••┈•
🚩خروج اباعبداللهالحسین علیه السلام از مکّه بهسمت کوفه
🗓 در روز هشتم ماه ذیالحجّهی سال شصتم هجریقمری ماجرای حرکت اباعبداللهالحسین علیه السلام از مکّه بهسمت کوفه و نهایتاً بهسمت کربلا ثبت شده است.
🚩حضرت اباعبدالله علیه السلام روز هشتم ماه ذیالحجّه که #یوم_الترویه (1) و روزی است که حجّاج آب برمیداشتند، در یومالتّرویه، یعنی درست در شرایطی که همهی مردم بهسمت منا و عرفات میروند، اباعبداللهالحسین علیه السلام راه را جدا کردند و بهسمت کوفه حرکت کردند.
⭕️اين هم یک اقدام کاملاً دقیق و حساب شده بود. کاری کاملاً چشمگیر بود؛ چون اگر حضرت چند روز قبل از آن حرکت میکردند، کسی احساس نمیکرد؛ امّا آن روز در ذهن همه این پرسش پیش آمد که چه شده پسر پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله مناسک را رها کرده است؛ بهجای اینکه همراه حاجیان بیاید و مراسم حج را انجام دهد؛ به جای دیگری سفر میکند؟ این یک حرکت بسیار دقیق بود برای اینکه ذهنها را برای پیجویی علّت این قضیه حسّاس کند.
⭕️ اینکه معمولاً مدّاحها و هیئتیها می گویند حضرت قصد حج را به عمرهی مفرده تبدیل کردند؛ حرف دقیقی نیست. حضرت اباعبدالله علیه السلام از روز اوّل که وارد مکّه شدند، به قصد عمرهی مفرده آمدند و قصد حج نداشتند؛ لذا عمرهیشان را که انجام دادند، رفتن به عرفات، مشعر و منا برآن حضرت واجب نبود.
↩️ حضرت در روز #هشتم_ماه_ذی_الحجه ی سال شصتم هجریقمری از مکّه بیرون آمدند و سفری را آغاز کردند؛ که به کربلا و واقعهی عظیم عاشورا منجر شد.
📝 1. "ترویة" یعنی آب برداشتن. حجّاج در این روز در مکّه آب بر می داشتند و همراه می بردند که شب عرفه را در منا بمانند؛ روز عرفه به عرفات و در پی آن به مشعر و منا بروند. برای این سفر آب همراه می بردند.