#شادی_روح_درگذشتگان
🍂پنج شنبه که میشود.
ثانیـه هایمـان
🍂سخت بوی دلتنگي میدهد.
وعده اي ازعزیزانمان ،
آن طرف
🍂چشم به راه هدیه ای،تاآرام بگیرند...
بافاتحـه وصلواتي،
هوایشان را داشته باشیم ...
●➼┅═❧═┅┅───┄
مسلم بن عوسجه «مسلم» فرزند «عوسجه»، فرزند «سعد» پسر «ثعلبه بن دوران» است. او از اهالی کوفه و از اصحاب حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام بوده است.
مسلم چون «حبیب بن مظاهر» از قبیله بنی اسد بود. او مردی شریف، عابد و اهل مروت و سخاوت بود.تاریخ نویسان و سیره نویسان گفته اند مسلم بن عوسجه از کسانی بود که از کوفه به امام نامه نگاشت و سپس به امام وفادار ماند. او از زمره مردانی بود که وقتی مسلم بن عقیل به کوفه وارد شد، از مردم برای او بیعت گرفت.
اگرچه در تاریخ از دوران پر برکت عمر ایشان به تفصیل سخنی وجود ندارد، ولی بنابر بیان زیارت ناحیه مقدسه، او اول شهیدی است که پیمان خویش با امام حسین علیه السلام را به انجام رسانید و در این زیارت نامه امام معصوم به پروردگار کعبه سوگند یاد کرده که او از رستگاران است.
مسلم بن عوسجه در کوفه مسلم بن عقیل در کوفه خروج کرده بود. او با مسلم بن عوسجه درباره یک چهارم قبیله «مذحج» و «اسد» پیمان بسته بود که در جنگ با یزید وی را کمک رساند. «ابن قبایل» بر«ابن زیاد» شورید تا این که او را در قصرش زندانی کنند، اما ابن زیاد از راه مکر همه را متفرق ساخت. مسلم از منزل «مختار» خارج شد و به منزل «هانی» رفت.
عبیدالله به دنبال کشف محل اختفای مسلم بن عقیل برآمد. بنابراین، به «معقل» غلامش سه هزار درهم داد تا مسلم را بیابد. معقل به مسجد جامع وارد شد و به سوی مسلم بن عوسجه رفت. مسلم بن عوسجه در زاویه مسجد مشغول نماز بود. معقل به انتظار نشست تا نماز مسلم بن عوسجه پایان یافت. به او نزدیک شد و بر او سلام داد و گفت: ای بنده خدا من مردی از اهالی شام غلام ذی کلاع هستم که خداوند به محبت این بیت و محبت دوستانشان بر من منت گذاشته است. اراده کرده ام که با این سه هزار درهم ملاقات کنم مردی از اهل بیت را که خبردار شده ام به کوفه قدم نهاده است تا این که با فرزند رسول خدا بیعت کنم. اما کسی را نمی شناسم که مرا به او رهنمون شود. چندی قبل، در مسجد نشسته بودم که کسانی می گفتند: این مردی است که نسبت به اهل بیت علیهم السلام علم دارد. پس من خدمت شما آمدم تا این مال را از من بگیرید و مرا بر دوستتان راهنمایی کنید تا با او بیعت کنم، و اگر می خواهید قبل از دیدارشان از من بیعت بگیرید.
مسلم بن عوسجه فرمود: خدای را بر این ملاقات شما سپاس می گویم. آری، خوشحال می شوم که آن چه خواسته ای برآورده سازم تا که به برکت آن، اهل بیت رسولش را یاری کند. اما این که تو مرا شناخته ای مرا ناراحت می کند. پیش از آن، خوف این دارم که اقتدار این طاغوت رشد یابد. پس از آن قبل از او بیعت گرفت و او را قسم های بسیار داد که خیر خواهی کند و این سرّ را پوشیده بدارد.
مسلم بن عوسجه به معقل گفت: با من چند روز رفت و آمد کن تا برای تو اجازه ملاقات گیرم. معقل هم با مسلم رفت و آمد می کرد تا این که برای او اجازه ملاقات گرفت و نزد مسلم بن عقیل آمد. معقل به عبیدالله بن زیاد مخفیگاه مسلم بن عقیل را نشان داد.
گفته اند: بعد از دستگیری و شهادت مسلم بن عقیل و هانی، مسلم بن عوسجه مدتی مخفی شد و پس از آن با اهل و عیالش به سوی امام حسین علیه السلام گریخت تا در کربلا به خدمت امام رسید و جان پاکش را در راه امام فدا کرد
شب عاشورا امام حسین علیه السلام اصحاب خود را گرد آورد و پس از اتمام حجت، بیعت خود را از گردن همه برداشت، بر اساس آن چه در زیارت ناحیه مقدسه آمده مسلم این گونه امام را پاسخ داد: ما شما را به کدامین عذر و بهانه رها کنیم؟ به خدا قسم، من از شما جدا نخواهم شد تا نیزه ام را به سینه دشمن فرو کنم و تا هنگامی که دسته شمشیرم به دستم است آنها را می کشم، و زمانی که سلاح با خود ندارم نیز با سنگ ستیزه می کنم تا با شما کشته شوم.
سخنان مسلم بن عوسجه را ابو مخنف به گزارش «ضحاک بن عبدالله همدانی» مشرقی نیز نقل کرده است. درسی که می توان گرفت: وفاداران راه حق، نباید در اعلان وفاداری خود دریغ ورزند، بلکه هرگاه خطر، رهبر و امام را تهدید می کند، باید با او تجدید بیعت و میثاق نمایند تا موجب اطمینان خاطر او و دیگر یاران اسلام شود.
همانند مسلم بن عوسجه که اولین مرد بیعت کننده با امام بود. در صبح عاشورا مرحوم شیخ مفید گزارش فرمود: هنگامی که امام حسین علیه السلام نی هایی را در خندق پشت خیمه گاه آتش زد، شمر از جلوی امام می گذشت، فریاد زد: ای حسین! آیا به آتش قبل از روز قیامت عجله کرده ای؟ امام حسین علیه السلام به او فرمود: ای پسر بز چران! تو برای ورود به آتش سزاوارتری.
در این هنگام مسلم بن عوسجه تیری در کمان نهاد تا او را هدف گیرد. امام حسین علیه السلام او را از این کار منع فرمود. مسلم گفت: این فاسق از دشمنان خداوند و بزرگ ستمگران است. اینک خداوند شما را بر او مسلط کرده است. امام فرمود: به او تیراندازی مکن که خوش ندارم شروع کننده جنگ باشم.
مسلم بن عوسجه از جنگاوران طرف چپ سپاه امام بود. در یکی از حمله های دشمن به سپاه امام حسین، «مسلم بن عبدالله ضبائی» و «عبدالرحمن بن ابیخشکاره به جلی» هر دو به «مسلم» حملهور شده و هر دو در کشتن او شراکت داشتند. غبار عظیمی اطرافشان را فراگرفته بود. همین که گرد و غبار فرونشست، مسلم به زمین افتاده مشاهده میشد.
حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به سوی او آمدند. هنوز رمقی از حیات داشت که امام به او فرمود: «ای مسلم! خدای تو را رحمت کند، آری برخی از آنها شهید شدند و بعضی دیگر در انتظار شهادت به سر میبرند. در حالی که (قضای الهی) تغییرپذیر نیست».
پس از آن امام به او نزدیک شدند و سپس «حبیب بن مظاهر» به مسلم نزدیک شد و گفت: «ای مسلم! رحلت تو بر من ناگوار است. تو را به بهشت مژده میدهم». «مسلم» با صدایی بیرمق و ضعیف پاسخ داد: «تو را به خیر بشارت میدهم» حبیب ادامه داد: «اگر نبود جز این که من خود در همین لحظه پای جای گام تو مینهم دوست داشتم که به آن چه بر تو مهم است مرا وصیت کنی تا آن را به انجام رسانم» مسلم در حالی که به امام اشاره میکرد، گفت: «تو را به این مرد سفارش میکنم، تلاش کن تا در رکاب او جان ببازی». حبیب گفت: «به پروردگار کعبه همین گونه رفتار خواهم کرد». در زیارت ناحیه کسانی چون «عبدالله الضبایی» و «عبدالله بن خشکاره البجلی» که در قتل «مسلم» شرکت داشتهاند، مورد لعن امام قرار گرفتهاند.
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
📓#عزادار_حقیقی14
🖊#فصل_دوم
🎴#مرتبة_چهارم_عزاداری
( شناخت معصومان علیه السلام و انواع مصائب آنها)
🔻چرا به شناخت #اهل_بيت «علیهم السلام» نيازمنديم؟
✍بدون شناخت اهل بيت «علیهم السلام» امكان برقرارى يك ارتباط صحيح بين ما و آنها وجود ندارد و بدون برقرارى يك ارتباط صحيح هرگز نمى توان راه راست و طريق خوشبختى را كه بايد مبتنى بر تخصصهاى هفتگانه باشد، پيمود.
🔹امكان ندارد كه كسى اهل بيت «علیهم السلام» را به طور صحيح بشناسد و براى خود رهبر و الگوى ديگرى انتخاب كند.
🔸اگر می بينيم انسان هاى زيادى در اطراف ما هنوز موفق به برقرارى يك ارتباط زنده با اهل بيت «علیهم السلام» نشده اند، به علت آن است كه شناخت صحيحى از اهل بيت «علیهم السلام» و فرهنگشان ندارند.
🌟حضرت رضا « علیه السلام» میفرمايند:
«إِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا محَاسِنَ كَلامِنَا لَاتَّبَعُونَا
اگر مردم حُسن كلام ما را بدانند حتماً از ما تبعيت میكنند».
🔹بنابراين، به شناخت معصومين نياز داريم، چون ذاتاً به رهبر و الگوى معصوم نيازمنديم.
🔸شأن انسان به قدرى بالا و با ارزش است كه خداوند براى هدايت او به كمتر از #معصوم راضى نيست و هر كس خود را به كمتر از معصوم بسپارد، در حق خود جفا و خيانت بزرگى كرده است
و هر كس به ديگرى رهبر و الگويى غير معصوم نشان دهد، هم به خود و هم به او جفا و خيانت بزرگى كرده است.
▫️پس به شناخت معصوم نياز داريم، چون كمتر از آن، #لايق ما نيست.
▪️به شناخت معصوم نياز داريم، چون نمیخواهيم و نبايد عمر خود را تلف كنيم و از سردرگمى و بحران بيزاريم.
🔻بنابراين مهمترين وظيفه ما قبل از هر چيز شناخت رهبران الهى و امامان هدايت و به خصوص امام زمان (عجل اللّه تعالى فرجه الشريف) است كه بدون پيوند با او وامانده و درمانده از راه و گمشده و حيرانيم و بدون پيوند با او كارها و زحمات ما بی نتيجه و عقيم است.
✨خداوند تبارك و تعالى براى اينكه انسان ها به زحمت و سختى نيفتند و راه سعادت را به راحتى و سلامت طى كنند، آنها را به پيروى از معصومين «علیهم السلام» امر فرموده است، و نيز از اينكه به جاى معصومين «علیهم السلام» كه تنها رهبران متخصص در امر هدايت تا بینهايت هستند، كسان ديگرى را كه هيچ گونه تخصص و تسلطى نسبت به راه بسيار باعظمت انسانيت ندارند، انتخاب كنند، برحذر داشته و میفرمايند:
📖«... اِتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا مَعَ الصَّادِقينَ
از خداوند بترسيد و با راستگويان باشيد.»
🌟از حضرت باقر « علیه السلام» درباره اين آيه سؤال كردند. فرمودند: «مقصود ما هستيم»
✨ادامه دارد...
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
📓#عزادار_حقیقی15
🖊#فصل_دوم
🎴#مرتبة_چهارم_عزاداری
🔻ادامه چرا به شناخت اهل بیت نیازمندیم
⬅️معصومين «علیهم السلام» راسخان در علم و عالمان به تأويل كتاب خدا هستند
📖«... وَ ما يَعْلَمُ تَأْويلَهُ اِلَّا اللَّهُ وَ الرَّسِخُونَ فِى الْعِلْمِ... و جز خدا و راسخان در علم، تأويل قرآن را نمىدانند.»
(آل عمران /۷)
🌟امام صادق « علیه السلام» درباره اين آيه میفرمايند:
«نَحْنُ الرَّاسِخُونَ فِى الْعِلْمِ وَ نَحْنُ نَعْلَمُ تَأْويلَهُ ماييم راسخان در علم و ما تأويل قرآن را میدانيم».
⬅ سينه معصومين «علیهم السلام» جايگاه حقيقت قرآنى است
📖«بَلْ هُوَ آياتٌ بَيِّناتٌ فى صُدُورِ الَّذينَ اُوتُوا الْعِلْمَ..
بلكه قرآن آيه هايى است روشن، در سينه كسانى كه به آنها علم داده اند.»
(عنکبوت/۴۹)
🌟امام باقر « علیه السلام» اين آيه را تلاوت فرموده و با دست به سينه خود، اشاره فرمودند و در عظمت و شأن علمى معصومين «علیهم السلام» چنين فرمودند:
«اسم اعظم خدا هفتاد و سه حرف است و تنها يك حرف آن نزد آصف بود، آصف آن يك حرف را گفت و زمين ميان او و تخت بلقيس را در هم نورديد تا او تخت را بهدست گرفت، سپس زمين به حالت اول بازگشت و اين عمل در كمتر از يك چشم به هم زدن انجام شد و ما هفتاد و دو حرف از اسم اعظم را داريم و يك حرف هم نزد خدا است كه آن را در علم غيب براى خود مخصوص ساختهاست».
⬅️ معصومين «علیهم السلام» نعمت ظاهر و باطن خداوند هستند
📖«وَ اَسْبَغَ عَلَيْكُمْ نِعَمَهُ ظاهِرَةً وَ باطِنَةً
خداوند نعمت هاى ظاهر و باطن خود را براى شما فراوان نمود.»
(لقمان/۲۰)
🌟امام موسی بن جعفر علیه السلام در مورد این آیه فرمودند: نعمت ظاهرى امام ظاهر و نعمت باطنى امام غايب است.....
▫️نعمت هاى خداوند بيكران است و هيچ نعمتى مهمتر و بالاتر از داشتن الگو و رهبرى معصوم نيست، اگر انسان از همه نعمت هاى الهى به جز نعمت ولايت و امامت برخوردار باشد، هرگز روى خوشبختى را چه در دنيا و چه در آخرت نخواهد ديد.
⬅️ رابطه وجودى ما و اهل بيت «علیهم السلام»
▫️با این توضیحات مختصر معلوم شد كه بدون شناخت معصومين «علیهم السلام» هرگز نه به سعادت دنيا می رسيم و نه به سعادت آخرت. نيز دانستيم كه آنها اصل و حقيقت ما هستند. رابطه ما با آنها يك رابطه وجودى است.
آنها همان روح خداوند هستند كه در همه انسان ها پرتو و تجلى دارند و همه ما ذاتاً سهمى از وجودمان از سنخ وجود آنها و تابش و تجلى آنها است.
✨ادامه دارد...
روایت سردار باقرزاده از وضعیت پیکر شهید قاسم سلیمانی و دیگر شهدا در محضر مقام معظم رهبری
به آقا عرض کردم: دیشب که خواستیم شهداء را کفن کنیم کربلا را دیدیم ، همه بدن ها اربا اربا بود، حاج قاسم پنج تکه شده بود، سر در بدن نداشت، بخشی ازکتف و دست راست وامعاء واحشاء و پای راست از مچ به پائین .
ابو مهدی مهندس هم فقط در ۴ الی ۵ کیلو گوشت .
عرض کردم : با اینکه برای کفن کردن همه وسائل را داشتیم ، پارچه داشتیم، پنبه داشتیم، پلاستیک ودیگر لوازم راداشتیم اما نمی توانستیم این پیکرها را خوب جمع و جور کنیم وبسختی تیمم داده و کفن کردیم، نمیدانم امام
زین العابدین در کربلا چطور جنازه سید الشهداء را با بوریا جمع کرد؟
🌷شهید حاج #قاسم_سلیمانی🌷
یاد شهدا با صلوات🌷
حاجی امشب در محضر ارباب ما را یادت💔😭😭