✳️ جستارهای قرآنی رحیق
#کارگزاران_فرهنگی (15) #قرآن #کارگزاران #فرهنگی 🔅🔅🔅 ❇️ اهداف کار #فرهنگی: ⏪11-اصلاح و ساختن جامع
#کارگزاران_فرهنگی (16)
#قرآن
#کارگزاران
#فرهنگی
🔅🔅🔅
✳️اصول کار #فرهنگی
1.اتکال و اتصال به مبدا قادر متعال (توحید محوری )
اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ لَهُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ ما بَيْنَ أَيْديهِمْ وَ ما خَلْفَهُمْ وَ لا يُحيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِما شاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ لا يَؤُدُهُ حِفْظُهُما وَ هُوَ الْعَلِيُّ الْعَظيمُ (255/بقره)
و قالوا سمعنا و اطعنا غفرانک ربنا و اليک المصير(285/بقره)
قَدْ كانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ في إِبْراهيمَ وَ الَّذينَ مَعَهُ إِذْ قالُوا لِقَوْمِهِمْ إِنَّا بُرَآؤُا مِنْكُمْ وَ مِمَّا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ كَفَرْنا بِكُمْ وَ بَدا بَيْنَنا وَ بَيْنَكُمُ الْعَداوَةُ وَ الْبَغْضاءُ أَبَداً حَتَّى تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَحْدَهُ إِلاَّ قَوْلَ إِبْراهيمَ لِأَبيهِ لَأَسْتَغْفِرَنَّ لَكَ وَ ما أَمْلِكُ لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ شَيْءٍ رَبَّنا عَلَيْكَ تَوَكَّلْنا وَ إِلَيْكَ أَنَبْنا وَ إِلَيْكَ الْمَصير ُ (4/ممتحنه)
توحید محوری بن مایه #مهندسی_فرهنگی است و کارگزار فرهنگی برای تحقق این اصل بنیادین در وجود خویش و جامعه با یاری گرفتن از مبداء هستی حرکت می کند.
#توحید_محوری
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
[یکصد و چهارده نکته از قران کریم درباره نماز - صفحه ۳۴]
📌اقامه ی #نماز برنامه ی رسمی انبیاء الهی
#قرآن کریم وقتی که از انبیای الهی سخن میگوید آنان را چنین میستاید که به امر ما مردم را #هدایت میکنند و ما به آنها کارهای خوب و اقامه ی نماز و پرداخت #زکات را وحی نمودیم؛
«و جعلناهم أئمة یهدون بأمرنا و أوحینا الیهم فعل الخیرات و اقام الصلوة و ایتاء الزّکوة و کانوا لنا عابدین». [۱]
با این که فعل خیرات شامل بر پا داشتن نماز هم میشود، اما در عین حال نماز را جداگانه بیان کرد و این به دلیل آن است که عطف خاص بر عام مفید اهمیت است.
▫️ تعبیر به «کانوا» که دلالت بر استمرار و دوام دارد شاید اشاره به این باشد که آنان حتی قبل از رسیدن به مقام نبوت و امامت بنده صالح خدا بودند که در پرتو آن خداوند مواهب تازه ای به آنان بخشید. [۲]
----------
[۱]: ۱. انبیاء / ۷۳.
[۲]: ۲. تفسیر نمونه / ج ۱۳ / ص ۴۵۶.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
💢قرآن محور وحدت
🗓امام حسن عسکری علیه السّلام فرمودند:
ان القرآن حق لاريب فيه عند جميع فرقها فهم في حاله الاجتماع عليه مصيبون و علي تصديق ما انزل الله مهتدون.
به درستی که قرآن حق است و نزد جمیع فرقها هیچ شکی در آن نیست، پس ایشان در حال اجتماع بر آن در صواب هستند و بر تصدیق آنچه خداوند نازل کرده هدایت شدگانند.
📚📚بحار الأنوار، ج 5، ص 20
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
اعراف 7.mp3
14.07M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی
#تفسیر_عمومی #تفسیر_روان
#سوره_اعراف
#جلسه 7
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪️با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #اعراف را می توانید گوش کنید.
☑️ ☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت امام حسن عسکری علیه السلام و حضرت محمد صلی الله علیه و آله...التماس دعا
🔅 تفسیر و قرآن پژوهی
🆔 @rahighemakhtoom
جایی برای ناامیدی نیست
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#امام_علی
#امیر_المومنین
#نا_امید
#نا_امیدی
#روزی
#ابوذر
#الرحمن
✳️ جستارهای قرآنی رحیق
🔸 پیروزی حق #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی 👇👇👇
💠 پیروزی حق
🔸 .در دنیا در هر پاراگراف تاریخی حق با متّقین است. به هر حال تاریخ این طور نیست که پایان نداشته باشد، در هر پاراگراف تاریخی ـ حالا یا پنجاه سال است یا شصت سال است یا دویست سال است یا سیصد سال ـ ﴿وَ الْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ﴾.[1]
▫️ شما ببینید سوره های قرآن یکی سوره مبارکه «بقره» است، یکی سوره مبارکه «نصر» است که یکی دو سطر است، یکی هشتاد صفحه است، یکی بیست صفحه است، فرق می کند؛ جریان های تاریخی هم همین طور است، گاهی صد سال است، گاهی دویست سال است، گاهی پنجاه سال است، گاهی کمتر است و گاهی بیشتر، در تمام این بخش های تاریخی ﴿وَ الْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ﴾. این طور نیست که گاهی اینها و گاهی آنها؛ در این محدوده مبارزه گاهی این پیروز است و گاهی آن پیروز است، ولی سرانجام #حق پیروز است.
🔸 یک بیان نورانی حضرت امیر (سلام الله علیه) در نهج البلاغه دارد که فرمود در جنگ ها ما «تصاول» می کردیم؛ گاهی آنها کشته می دادند، گاهی ما کشته می دادیم؛ گاهی آنها می زدند، گاهی ما می زدیم تا روشن شد که حق با ماست و خدا ما را پیروز کرد.[2] این بیان حضرت در نهج البلاغه است: ما «تصاول» می کردیم، گاهی آنها غالب بودند، گاهی ما غالب می شدی؛ گاهی آنها شکست می خوردند، گاهی ما شکست می خوردیم، آن وقت خدا ما را پیروز کرد. این طور نیست که عالم مبهم و بی نتیجه باشد. این طور نیست که ﴿وَ الْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ﴾، مربوط به خصوص معاد باشد، نخیر! در هر پاراگراف تاریخی #حق پیروز است.
[1]. سوره اعراف، آیه128؛ سوره قصص، آیه83.
[2]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، خطبه56؛ «...جِدّاً فِی جِهَادِ الْعَدُوِّ وَ لَقَدْ كَانَ الرَّجُلُ مِنَّا وَ الْآخَرُ مِنْ عَدُوِّنَا یتَصَاوَلَانِ تَصَاوُلَ 557 الْفَحْلَینِ...».
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس تفسیر سوره مبارکه مجادله جلسه 4
تاریخ: 1396/11/03
برداشت از آیات ۱۰۴ ـ ۱۰۳ #سوره_مائده
📌عقل و #خرد
#عقل همان معارف و حقایقی است که در #عالم ارواح از #ارواح عقل کل یعنی خاتم الانبیاء و ائمّه اطهار علیهم السلام یاد گرفته ایم می باشد. این #علوم و #حقایق ما را #عقال می کند و نمی گذارد به طرف #گناه و صفات رذیله برویم ولی #شیطان و نفس امّاره ما را به سوی بدی ها می کشانند، به ما دروغ #تعلیم می دهند و ما را از #عقل دور می کنند. لذا کسانی که به خدای تعالی کافرند و بر او #دروغ می بندند عقلشان را به کار نمی اندازند و به آنچه خدای تعالی بر پیامبرش نازل فرموده پشت می کنند و می گویند: «آنچه پدرانمان به ما داده اند برای ما کافی است» با آنکه می دانند پدرانشان علمی نداشته اند و راهی را بلد نبوده اند.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
💢انسان جوان
امام حسن عسکری علیه السّلام فرمودند:
ذلك القرآن يأتي يوم القيامة بالرجل الشاب يقول لربه عز و جل يا رب هذا اظمأتُ نهاره و اَسهرتُ ليلَهُ و قوّيتُ في رحمتِك طمعهُ و فسحت في رحمتك امله.
قرآن روز #قیامت با شخصی #جوان می آید و به پروردگار می گوید: ای #خدا این بنده شب کرد روزهایش را و روز کرد شبهایش را در حالی که طمعش را در رحمت تو قوی کرد و سیر کرد آرزوهایش را در رحمت تو.
📚مستدرک الوسائل، ج 4، ص 246
🌴🌴🌴
👈 به هنگام فتنه ها و بلاها از قرآن کمک بگیریم
التماس دعا🙏
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
💢اقامه ی #نماز هدف #هجرت ابراهیم علیه السلام
▫️حضرت ابراهیم علیه السلام هدف از هجرت خود و زن و فرزندش را از سرزمین خوش آب و هوای فلسطین به منطقه ی کوهستانی و بی آب و گیاه مکه ی معظمه موضوع نماز و بر پا داشتن آن بیان میکند؛ «ربّنا انّی اسکنت من ذرّیّتی بواد غیر ذی زرع عند بیتک المحرم ربّنا لیقیموا الصلوة». [1]
◽️◽️مرحوم علامه طباطبایی میفرماید: جمله ی «ربّنا لیقیموا الصلوة» غرض از اسکان اسماعیل و مادرش میباشد و اگر در میان نقاط مختلف زمین نقطه ای غیر قابل کشت و خالی از هوای معتدل را اختیار نمود برای این بوده که ذریه اش در عبادت خداوند خالص باشند و امور مادی، آنها را به خود مشغول نسازد، چه این که حضرت ابراهیم علیه السلام از خداوند تقاضا میکند که او و ذریه اش را از بر پا کنندگان نماز قرار دهد؛ «ربّ اجعلنی مقیم الصلوة و من ذرّیّتی». [2]
----------
[۱]: ۱. ابراهیم / ۳۷؛ المیزان / ج ۱۲ / ص ۱۱۱.
[2]: ۳. ابراهیم / ۳۷.
🌴🌴🌴
👈 به هنگام فتنه ها و بلاها از قرآن کمک بگیریم
التماس دعا🙏
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
کتاب ادب فناي مقربان جلد2
استاد علامه #جوادی_آملی
🔁 آفاتِ نبودِ #عقل 9
🌴🌴🌴
نهم. آن دسته از عالمان دين كه در صدد آنند تا معارف دين را فقط به خاطر بسپارند و در ذهن حفظ كنند و به همين روال، آنها را به ديگران منتقل سازند، عقلشان از دين، عقل روايت است، نه درايت. ليكن سيره اهل بيت عصمت و طهارت)عليهم السلام( بر اين اصل استوار است كه مآثر دين را گذشته از حفظ ذهني و نقل و نشر لفظي و مفهومي، كاملاً تعقلّ و معاني آنها را به خوبي تحليل و تحقيق كنند. عقل اينان از دين، عقل درايت و روايت است، نه صرف روايت. حضرت علي بن ابي طالب)عليه السلام( آنها را اينگونه وصف كرده است: «عقلوا الدين عقل وعاية ورعاية لا عقل سَماعٍ و رواية فإنّ رواةَ العلم كثيرٌ و رعاته قليلٌ».]1[
از اينرو پيروان خويش را به عقل مداري در وعاية و رعاية فرا خوانده و روايت آنان را با درايت،اشراب و سيراب ساختند: «إعقلوا الخَبرَ إذا سمعتموه عقل رعايةٍ لاعقل روايةٍ فإنّ رواة العلم كثيرٌ و رعاته قليل].»2[ يعني منقول را عاقلانه ارزيابي كنيد تا معقول گردد و هرگز در مدار تتبعّ و محور تحدّث و حوزه روايت، جمود نكنيد؛ زيرا راكدان نقلي زيادند، ولي سالكان عقلي اندكند و حافظان لفظي و مفهومي
كم نيستند، ليكن حافظان فكري، نوآوران اجتهادي و نگهبانان معنوي دين كمند. همان سيره خاص وَلوَي به پيروان آنان توصيه شده است و اين هم نكته فاخر ديگري در پردازش احاديث راجع به عقل است كه تا حدودي به صورت گسترده در اين كتاب ارائه شد.
===================
]1[ـ نهج البلاغه، خطبه 239.
]2[ـ نهج البلاغه، حكمت 98.
🌴🌴🌴
👈 به هنگام فتنه ها و بلاها از قرآن کمک بگیریم
التماس دعا🙏
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برشی از کتاب گرانقدر سروش هدایت ج 3- برش 255
(پيام به همايش مسئولان دفتر نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها)
#آیت_الله_جوادی_آملی
#سروش_هدایت
#اسلام_شناسی
#آموزه_های_اسلامی
#قرآن_شناسی
#آموزه_های_قرآنی
🔅🔅🔅
💢 آزادی بدون استقلال
▫ هرچند آزادي از هرگونه بندي، مانند استبداد، استثمار [و] استعمار، نعمت بزرگي است كه جامعه بشري مي كوشد آن را تجربه كند؛ ليكن بدون استقلال به دست نمي آيد، زيرا ملّتِ نيازمندْ، مجبور است خواسته بيگانه را كه برخاسته از خوي استكبار است، پذيرا باشد و جامعه وامدار، هماره افسرده و خوار است. آنچه در باره دَيْن وارد شد كه «الدَّيْنُ هَمٌّ بالليلِ و ذُلٌّ بالنهارِ» ، مخصوص قرض فردي و دَيْنِ مالي نيست، بلكه امّت مقروض را نيز دربرمي گيرد.
▫▫ رهايي ملّت از وابستگي به اموري نيازمند است كه بخش مهمّ آن مسائل فكري و فرهنگي است و مسئولان اين قطبِ عظيم، طيف حوزه و دانشگاه است، زيرا رهبر كوشش جامعه فرهنگ اوست و توليد فرهنگ و تكثير خرد، به رهبري علماي اين دو نهادِ هماهنگ است و آنچه از اهل بيت عصمت(عليهمالسلام) رسيده است كه «دانش حَبْلِ متيني است كه مخلوق را به خالق خود مرتبط مي كند»، ناظر به آن است كه جهل علمي و جهالت عملي، طوقِ نَحْسِ بردگي مستعمران است.
▫▫▫ بنابراين آزادي هر ملّتي در گرو استقلال اوست و جامعه فرهيخته، نه آويخته به غرب مي شود و نه آميخته به شرق، و استقلال همه جانبه يك ملّت، مرهون دانش محوري اوست و آنچه امّت را به تحصيل علوم گونه گون فرامي خواند و هر دانش صائب را تحرير كتاب تكويني يا تدويني دادارِ مُلك و ملكوت مي داند، اسلام است كه عقل را همتاي نقلِ معتبر و نقل را همسان عقل رهگشا معرفي نمود و تمام گفتار، رفتار، نوشتار و كردار را به پذيرش خردورزي وادار كرد و به جامعه بشري آموخت كه «إنّ من حقيقةِ الإيمانِ أن لا يَجوزَ مَنْطِقُكَ عِلْمَك» ، مقصود از منطق، تمام شئون زندگي فردي و جمعي است كه نبايد از مرز علم تجاوز نمايد.
▫▫▫▫ ملّتِ جاهلْ همواره كارهاي او عقب افتاده است، زيرا بدون علم توان كار ندارد و كار جاهلانه زيانبارتر از ترك آن است. امامت علمي جامعه به عهده حوزه و دانشگاه است كه بايد موحّدانه و متّحدانه در تمام علوم تجربي، رياضي و تجريدي مستقل شوند، تا آزاد گردند و حق بندگي خداوند را ادا كرده باشند. هشام بن سالم به امام صادق(عليهالسلام) عرض كرد: ما حقُّ اللهِ علي خَلْقِه؟ قال(عليهالسلام): «اَن يقولوا ما يعلمون و يكفّوا عمّا لا يعلمون فإذا فَعَلَوا ذلك فقد أدّوا إلي اللهِ حقَّه».
🌴🌴🌴
👈 به هنگام فتنه ها و بلاها از قرآن کمک بگیریم
التماس دعا🙏
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
😳او را بر سر دیوار نهید تا تلاوت کند
✅به بهلول گفتند که :
فلانی هنگام تلاوت #قرآن ، چنان از خود بیخود می شود که نقش بر زمین می شود و غش می کند😐 .
👌بهلول گفت : او را بر سر دیوار نهید تا تلاوت کند ، اگر غش کرد ، در عمل خود صادق است.
#لطائف_قرآنی
@rahighemakhtoom
#نهج_البلاغه
💥 فهُوَ مَعْدِنُ الْإِيمَانِ وَ بُحْبُوحَتُهُ وَ يَنَابِيعُ الْعِلْمِ وَ بُحُورُهُ وَ رِيَاضُ الْعَدْلِ وَ غُدْرَانُهُ وَ أَثَافِيُّ الْإِسْلَامِ وَ بُنْيَانُهُ وَ أَوْدِيَةُ الْحَقِّ وَ غِيطَانُهُ وَ بَحْرٌ لَا يَنْزِفُهُ الْمُسْتَنْزِفُونَ وَ عُيُونٌ لَا يُنْضِبُهَا الْمَاتِحُونَ وَ مَنَاهِلُ لَا يَغِيضُهَا الْوَارِدُونَ وَ مَنَازِلُ لَا يَضِلُّ نَهْجَهَا الْمُسَافِرُونَ وَ أَعْلَامٌ لَا يَعْمَي عَنْهَا السَّائِرُونَ وَ آكَامٌ لَا يَجُوزُ عَنْهَا الْقَاصِدُونَ
🌸 قرآن، معدن ایمان و اصل آن است، چشمه های دانش و دریاهای علوم است، سرچشمه های عدالت، و نهرهای جاری عدل است، پایه های اسلام و ستون های محكم آن است، نهرهای جاری زلال حقیقت، و سرزمین های آن است، دریایی است كه تشنگان آن، آبش را تمام نتوانند كشید، و چشمه هایی است كه آبش كمی ندارد، محل برداشت آبی است كه هر چه از آن برگیرند كاهش نمی یابد، منزلهایی است كه مسافران راه آن را فراموش نخواهند كرد، و نشانه هایی است كه روندگان از آن غفلت نمی كنند، كوهسار زیبایی است كه از آن نمی گذرند.
📚#خطبه_198
🌴🌴🌴
👈 به هنگام فتنه ها و بلاها از قرآن کمک بگیریم
التماس دعا🙏
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
معرفی سوره فجر.استاد ملکی.Mp3
1.53M
#سوره_والفجر
💢توضیحی درباره سوره مبارکه#والفجر
📼حجت الاسلام و المسلمین استاد حمید ملکی
🌴🌴🌴
👈 به هنگام فتنه ها و بلاها از قرآن کمک بگیریم
التماس دعا🙏
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
اسم اعظم.mp3
1.03M
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس تفسیر سوره مبارکه مجادله جلسه 4
تاریخ: 1396/11/03
💢"آه"سلاح درونی
🔸 شیخنا الاستاد (رضوان الله تعالی علیه) مرحوم علامه شعرانی در کتاب نثر طوبی ذیل کلمه «ربّ» که برخی ها گفتند این #رب اسم اعظم ذات اقدس الهی است نقل میکند که مرحوم ابوالفتوح رازی در تفسیرشان در جلد اوّل از وجود مبارک امام صادق (سلام الله علیه) این روایت را نقل کردند که کسی خدمت امام صادق (سلام الله علیه) آمد و عرض کرد که می خواهم اسم اعظم را از شما یاد بگیرم. هوای سردی بود، آب سردی هم در حوض بود، حضرت فرمود برو در حوض، او هم فرمایش امام را اطاعت کرد. مگر یک انسان در آن هوای سرد چقدر می تواند مقاومت کند؟! این شخص خیال کرد که مثلاً عادی است، بعد وقتی که دید مرتّب می لرزد، مدام استغاثه کرد که مرا در بیاورید، اما به اذن امام کسی او را در نیاورد. بعد از ته دل ناله زد: «یا ربّ اغثنی»! حضرت فرمود #اسم_اعظم از این جا شروع می شود.
🔸 اسم اعظم حال است! مقام است! آن جایی که وقتی کسی در اتاق عمل می رود و پزشک ناامیدش کرده، آن پدر یا آن مادر چگونه ناله می زند؟ این آغاز راه #اسم_اعظم است. اسم اعظم مفهوم نیست که انسان در حال عادی چند تا ذکر را بگوید که «یا الله»، «یا الله» و بتواند مشکلی را حلّ کند، #مقام است که آغازش از آن ناله شروع می شود، به هر حال جنگ درونی است، این جا آه می خواهد! سلاح بیرونی آهن است، سلاح درونی #آه است «وَ سِلَاحُهُ الْبُكَاء»، ناله است و ضجّه است. اگر گفتند اسم اعظم، طلیعه اش همین است.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۱۲۰ ـ ۱۱۹ #سوره_مائده
📌عادت به درستی و #صداقت
#سالک الی #اللّه باید تا می تواند خود را به راستی و درستی و #صداقت و سلامت #نفس عادت دهد. زیرا برای او از صداقت و درستی چیزی در دنیا و #آخرت بهتر نخواهد بود، بزرگترین فایده ای که از صداقتش می برد اولاً بهشتی است که همیشه در آن خواهد بود و هم خدا از او راضی است و هم او از #خدا راضی می شود و این بزرگترین #پیروزی برای او است.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌چرا اینقدر از قرآن دور شدیم...
#آیه_های_نور
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
تفسير سوره مطفّفِين جلسه 5.docx
38.6K
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#تفسیر_سوره_مطففین
#سوره_مطففین #مطففین
#تفسیر_متنی
🔅🔅🔅
📌نگاشت 50:تفسیر متنی سوره مطففین
📝 استاد فرزانه و مفسر عالیقدر آیت الله جوادی آملی
📒 جلسه پنجم
منشأ اين کمفروشي اين تطفيف و مال مردمخوري اين است که اينها قيامت را باور ندارند گمان هم نميکنند، سرّ آن استيفاي در اکتيال و خسران در کيل و وزن اين است که ﴿أَ لا يَظُنُّ أُولئِكَ أَنَّهُمْ مَبْعُوثُونَ﴾ نه تنها يقين ندارند گمان هم نميکنند.
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
🌴🌴🌴
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.یاریگر ما در انتشار این دغدغه باشید.
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
@rahighemakhtoom
Al-Mutaffifin05.mp3
5.45M
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#تفسیر_سوره_مطففین
#سوره_مطففین #مطففین
#تفسیر_صوتی
🔅🔅🔅
📌نگاشت 51:تفسیر صوتی سوره مطففین
📝 استاد فرزانه و مفسر عالیقدر آیت الله جوادی آملی
📒 جلسه پنجم
⏪ در درون جان انسان کتابچهاي است که بدي او و خوبي او، چه چيزي براي او بد است و چه چيزي براي او خوب است را در آن نوشتيم و به او داديم هيچ کس نميتواند بگويد که من حق و باطل را تشخيص نميدهم
🌴🌴🌴
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.یاریگر ما در انتشار این دغدغه باشید.
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
@rahighemakhtoom
#کارگزاران_فرهنگی (17)
#قرآن
#کارگزاران
#فرهنگی
🔅🔅🔅
✳️اصول کار #فرهنگی
⏪ 1-1 دعوت به خدارا بهترین کارها می داند
وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلاً مِمَّنْ دَعا إِلَى اللَّهِ وَ عَمِلَ صالِحاً وَ قالَ إِنَّني مِنَ الْمُسْلِمينَ (33/فصلت)
▪ تبليغ آموزه های دين، بهترين سخن است و بهترين سخنگوى هستى انبيا هستند. «وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا»
▫ 2-1در تمامی عرصه های زندگی خود را برخوردار از لطف و عنایت خداوند می بیند
فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ قَتَلَ داوُدُ جالُوتَ وَ آتاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَ الْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَهُ مِمَّا يَشاءُ وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَ لكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعالَمينَ (251/بقره)
☑ در این آیه به پنج نکته وعامل مهم دربه نتیجه رسیدن برنامه های فرهنگی تاکید دارد
1) رهبری آگاه ،توانمند و لايق. «زادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ وَ الْجِسْمِ»
2) نیروی انسانی معتقد و با ایمان. «قالَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلاقُوا اللَّهِ»
3) تکیه بر عامل توكّل به خداوند. «كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ»
4) صبر و پایداری در تحقق اهداف الهی. «رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَيْنا صَبْراً وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا»
5) انگيزه ى الهى داشتن. «وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْكافِرِينَ»
▫ 3-1نام ویاد پروردگاررا آغاز و انجام و دوام و اثر بخشی همه فعالیت های فرهنگی می داند.
بسم الله الرحمن الرحیم (در114 جای قران)
بسم الله مجراها و مرساها (سوره هود آیه41)
حضرت على عليه السلام فرمود: «بِسْمِ اللَّهِ» مايه بركت كارها و ترك آن موجب نافرجامى است.
اقرا باسم ربک الذی خلق.... اقرا و ربک الاکرم(سوره علق آیات 1تا6)
#توحید_محوری
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
پویش موضوعی سوره مطففین.docx
39.2K
#چشمه_حکمت
#تفسیر_قرآن
#پویش_موضوعی
#تفسیر_سوره_مطففین
#سوره_مطففین #مطففین
📌 نگاشت 52: پویش موضوعی سوره مطففین
✅فایل متنی پویش موضوعی سوره مطففین حاوی بیش از 500نکته برای محققان قرآن پژوه،مربیان و کانون های قرآنی و کسانی که در کوتاه ترین فرصت می خواهند پیام های قرآنی را دریافت نمایند.
🔰ثواب انتشار و استفاده این فایل را به پیشگاه امام جعفر بن محمد الصادق علیه السلام هدیه کنیم.
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
@rahighemakhtoom