eitaa logo
رهنما کرمان 1400
282 دنبال‌کننده
5.2هزار عکس
2.2هزار ویدیو
5 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️چرا ساخت پایگاه در قطب جنوب برای ایران اهمیت دارد؟ 👤فرمانده نیروی دریایی ارتش: 🔹موقعیت قطب جنوب از بُعد نظامی مهم است؛ چون بهترین مقر برای کنترل موشک‌های بالستیک است. 🔸ما از سواحل مکران مستقیما به قطب جنوب وصل هستیم و حضور در قطب جنوب نیز عملی خواهد بود. 🔹پایگاه باید از نظر ایجاد سازه، سرما، گرما و راه ارتباطی تامین شود. بدنۀ کشتی‌ها هم باید برای این ماموریت یخ‌شکن شوند و بدنۀ تحرکی آن‌ها معمولا هسته‌ای است.
⭕️روایت لوموند از تغییر رویه غذایی فرانسوی‌ها به‌دلیل گرانی 🗞روزنامه فرانسوی «لوموند» در گزارشی نوشت: 🔹با افزایش ناگهانی قیمت‌ها و تورم سر به فلک کشیده فرانسه، شهروندان فرانسوی وادار به تغییر رژیم غذایی و عادت‌های مصرفی خود شده‌اند. 🔸با افزایش قیمت مواد غذایی، مصرف‌کنندگان چاره‌ای جز تغییر رویه مصرفی خود ندارند و بسیاری از شهروندان وادار به کاهش مصرف گوشت قرمز شده و به تکه گوشت‌های مرغ روی آورده‌اند.
11.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کوتاه سهم 🔹برگرفته از خاطره همسر شهید نوروزی نژاد
⭕️ترکیه بار دیگر عقب نشینی از شمال سوریه را رد کرد 🔹یاشار اوغلو، وزیر دفاع ترکیه بار دیگر بر موضع کشورش مبنی بر رد عقب نشینی از شمال سوریه تاکید کرد. 🔸او این موضوع را «غیرمنطقی» دانست اما بر آمادگی آنکارا برای ازسرگیری مذاکرات عادی سازی روابط با دمشق تاکید کرد. 🔹ما همیشه آماده مذاکره‌ایم اما درخواست‌های طرف سوری چیزی نیست که بتوان فورا آن را پذیرفت. آن ها می خواهند ترکیه خاک سوریه را ترک کند اما چرا ترکیه باید (آنجا را) ترک کند؟ 🔸بار دیگر می گوییم که طرف سوری وقتی برای کسانی که نفت مردم سوریه را استخراج کرده و می فروشند ندارد، چراکه سوریه تنها درگیر مناطقی است که ما در آنجا صلح و امنیت را ایجاد کردیم و می خواهند که از آنجا خارج شویم. 🔹گولر ماه گذشته نیز در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت که رئیس جمهور ترکیه تلاش‌های بسیاری برای تحقق صلح در سوریه انجام می‌دهد و افزود که «ترکیه صادقانه در پی صلح است اما نقاط حساسی در میان هست، از جمله آنکه نمی‌توان تصور کرد که بدون تضمین امنیت مرزها و ملتمان خاک سوریه را ترک کنیم». 🔸او گفت که فکر می‌کند رئیس جمهور سوریه در این مسئله با عقلانیت بیشتری عمل خواهد کرد. 🔹وزیر دفاع ترکیه همچنین درباره عملیات کشورش در خاک عراق گفت که نیروهای ترکیه بخش بزرگی از پناهگاه‌های تروریست‌ها در شمال عراق را پاکسازی کرده‌اند و این عملیات با موفقیت ادامه دارد.
5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تفاوت جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها از نگاه حجت‌الاسلام طائب
🗓 دوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲
⭕️روزمان را با قرآن آغاز کنیم آل عمران 🔹الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ 🔸ﻫﻤﺎﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻭﻗﺘﻲ‌ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﻧﻔﻮﺫی‌ﻫﺎی ﺩﺷﻤﻦ ﮔﻔﺖ: «ﺩﺷﻤﻦ ﻧﻴﺮﻭﻫﺎﻳﺶ ﺭﺍ ﺑﺮﺍی ﺣﻤﻠﻪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﺴﻴﺞ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ؛ ﺍﺯ ﺁﻥ‌ﻫﺎ ﺑﺘﺮﺳﻴﺪ»، ﺍﺗﻔﺎﻗﺎً ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ ﺭﻭﺣﻴﻪ‌ﺷﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﻛﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺘﻨﺪ: «ﻫﻤﻴﻦ‌ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻫﺴﺖ، ﺑﺮﺍﻳﻤﺎﻥ ﺑﺲ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﻭ ﺧﻮﺏ ﺗﻜﻴﻪ‌ﮔﺎﻫﻲ ﺍﺳﺖ!» (١٧٣) ◽️بیانات رهبر معظم انقلاب ۱۳۹۵/۳/۱۴ 🔹این مردم بودند که نترسیدند؛ این مردم ایران عزیز بودند که ایستادگی کردند و مصداق این آیه‌ی شریفه شدند: اَلَّذینَ قالَ لَهُمُ النّاسُ اِنَّ النّاسَ قَد جَمَعُوا لَکُم فَاخشَوهُم فَزادَهُم ایمانًا وَ قالُوا حَسبُنَا اللهُ وَ نِعمَ الوَکیل. مدام تهدید شدیم، مدام گفتند حمله میکنیم، مدام گفتند تحریم میکنیم، مردم نه از تهدید نظامی ترسیدند، نه از تحریم ترسیدند، نه از تحریم فلج شدند؛ نترس، شجاع، سربلند، حرکت را ادامه دادند؛ از این پس هم باید همین باشد. مردم ما، قشرهای مختلف ما، جوانهای ما، روحانیّون ما، پیشه‌وران ما، دانشگاهیان ما، محقّقین ما، مسئولان ما، دولتی‌های ما، مجلسی‌های ما باید انقلابی بمانند و انقلابی حرکت بکنند -که شاخصهایی را عرض خواهم کرد- و همه انقلابی باشند تا بتوانیم این راه را با موفّقیّت پیش برویم و ادامه بدهیم. 🖊رجبعلی بازیاد
⭕️چگونه تورم به کانال 30 درصد بازگشت!؟ 🔹نرخ تورم به کانال 30 درصد بازگشته است و کارشناسان معتقدند این دستاورد مهم دولت سیزدهم، دو دلیل اصلی دارد: مهار رشد افسارگسیخته‌ی نقدینگی و ثبات‌بخشیدن به بازار ارز. مهم‌ترین عامل مهار نقدینگی، کنترل مقداری نقدینگی بوده است و مهم‌ترین عامل ثبات بخشیدن به بازار ارز را شاید بتوان احیای حکمرانی بانک مرکزی بر بازار ارز دانست و یکی از محورهای مهم این احیای حکمرانی، سامان بخشیدن به صرافی‌ها از طریق انحلال کانون صرافان و تشکیل جامعه‌ی صرافان – با اساسنامه‌ای جدید- است. 🔸به‌نظر می‌رسد در ساختار جدید صرافان، دیگر تخلفات قبلی همچون عدم افزایش سرمایه، عدم ارائه اطلاعات به بانک مرکزی، گران‌فروشی ارز نیمایی به بازرگانان و همچنین ظن پولشویی در فعالیت صرافان تکرار نشود و همه چیز طبق اساسنامه جدید در جامعه صرافان پیش برود. این اتفاق در کنار گشایش‌های ارزی دولت و حضور پررنگ بانک مرکزی در بازار ارز، نویدبخش ثبات در نرخ ارز خواهد بود. همچنین به نظر می‌رسد دولت بر مهار رشد نقدینگی مصمم است و راهش را نیز پیدا کرده است. بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد دولت سیزدهم در شرایطی به پایان برسد که تورم در اقتصاد ایران به متوسط بلندمدت خود برگشته باشد.
⭕️احیای بنگاه‌های راکد اقتصادی؛ میان‌بری برای رشد اقتصادی 🔹هر چند دولت سیزدهم صاحب مجموع محدودیت‌های سیاسی و اقتصادی نظیر تحریم، کرونا، مدیریت فشل دولت قبل و... بود اما اتخاذ یک استراتژی مشخص و تمرکز بر روی اجرای کارآمد آن توانست بسیاری از شاخص‌های کلان اقتصادی در این دولت را بهبود بخشد. رشد شاخص‌های کلان اقتصادی فی نفسه می‌تواند بدل به یک سیکل سازنده در اقتصاد ایران شود. بدین نحو که بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی منجر به بهبود انتظارات عاملان اقتصادی شده و در نتیجه عاملان اقتصادی تصمیم به افزایش سرمایه‌گذاری خواهند کرد. این افزایش سرمایه‌گذاری نیز می‌تواند منجر به رشد اقتصادی و بهبود دوباره شاخص‌های کلان اقتصادی منجر شود. در نتیجه می‌توان امیدوار بود که دولت با استفاده از میان‌برهایی نظیر احیای واحدهای راکد اقتصادی سیکل‌های معیوب اقتصادی را به سیکل‌های سازنده تبدیل نماید.
⭕️رشد صادرات؛ عملکرد دولت یا تورم جهانی!؟ 🔹دولت سیزدهم در حوزه‌ی تجارت خارجی، سه هدفگذاری مهم انجام داد. ابتدا میزان صادرات مطلوب را تعیین کرد، سپس برنامه‌ریزی کرد تا صادرات کالاهای با ارزش افزوده‌ی بالاتر بیشتر شود و صادرات خام‌فروشی تا حد امکان کاهش یابد. در ادامه مقاصد صادراتی را نیز هدفگذاری کرد. برنامه‌ دولت این است که تا جایی که می‌تواند برای صادرات با محصولات با ارزش افزوده‌ بالاتر مشوق‌های حمایتی قائل شود. 🔸در مقابل خام‌فروشی اخیراً مشمول 2 درصد عوارض تعرفه‌ای شده است. این باعث شده است که در سال 1401 حجم و وزن صادرات کمتر شود اما ارزش بیشتر گردد ؛ مثلاً در صادرات مصالح ساختمانی، حمایت‌های دولت بیشتر روی شیرآلات است تا کاشی و سرامیک. صادرات یک تن کاشی و سرامیک، حدود صد دلار درآمد دارد اما صادرات یک تن شیرآلات، ممکن است تا 2000 دلار درآمد داشته باشد. همچنین در کشورهای مقصد صادراتی، ایران کشورهایی را در نظر گرفته است که می‌تواند در بازارهای آنها محصولات با تکنولوژی و ارزش افزوده‌ی بالا را صادر کند و در ازای آن، از آن کشورها مواد اولیه دریافت کند؛ به عبارت دیگر اولویت صادرات به کشورهای همسایه، حوزه‌ی اوراسیا و آفریقا است.
⭕️پاکسازی قومی در قره‌باغ 🔹هرچند مقامات باکو هدف از عملیات نظامی خود را زدودن قره‌باغ از گروه‌های تروریستی اعلام کرده‌اند، اما در پس این اقدام، اهداف پنهانی نهفته است. وزارت خارجه ارمنستان در بیانیه‌ای ادعا کرد که آذربایجان «پاکسازی قومی» ارامنه ساکن در قره‌باغ کوهستانی را دنبال کرده است، چیزی که خود مقامات باکو هم به آن اعتراف می‌کنند. وزارت خارجه جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد که «تنها راه صلح در منطقه خروج کامل نظامیان ارمنی از قره‌باغ و انحلال رژیم در استپاناکرت» است. جمهوری آذربایجان همچنین اعلام کرد که در حال ایجاد کریدور‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان در منطقه قره‌باغ است. هدف از ایجاد دالان‌های بشردوستانه، فراهم شدن امکان تخلیه غیرنظامیان از این منطقه مورد مناقشه اعلام شده است. 🔸مقامات آذربایجان بر این باورند که کل قره‌باغ از آن این کشور بوده و باید به سرزمین اصلی خود بازگردد. هرچند در ماه‌های اخیر مقامات ارمنستان حاکمیت باکو بر قره‌باغ را پذیرفته‌اند، اما باکو به این راضی نشده و تنها قره‌باغ بدون ارمنی را می‌خواهد. بنابراین، با ایجاد ناامنی در قره‌باغ کوهستانی، سعی دارد ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این منطقه را فراری داده و پس از سه دهه، حاکمیت خود را بر سراسر قره‌باغ بگستراند. آذربایجان از دسامبر گذشته گذرگاه «لاچین» را که تنها راه کمک‌رسانی به قره‌باغ ارمنی‌نشین است، مسدود کرده تا ارمنستان را تحت فشار قرار دهد که به خواست باکو تن دهد. ارمنی‌های ساکن قره‌باغ به لحاظ معیشتی در مضیقه هستند و به رغم درخواست‌های بین‌المللی برای پایان دادن به محاصره این منطقه، باکو از مواضع خود عقب‌نشینی نکرده است و روز به روز حلقه محاصره علیه قره‌باغ کوهستانی را تنگ‌تر می‌کند.