eitaa logo
رهنما کرمان 1400
275 دنبال‌کننده
5.4هزار عکس
2.2هزار ویدیو
5 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️پاکسازی قومی در قره‌باغ 🔹هرچند مقامات باکو هدف از عملیات نظامی خود را زدودن قره‌باغ از گروه‌های تروریستی اعلام کرده‌اند، اما در پس این اقدام، اهداف پنهانی نهفته است. وزارت خارجه ارمنستان در بیانیه‌ای ادعا کرد که آذربایجان «پاکسازی قومی» ارامنه ساکن در قره‌باغ کوهستانی را دنبال کرده است، چیزی که خود مقامات باکو هم به آن اعتراف می‌کنند. وزارت خارجه جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد که «تنها راه صلح در منطقه خروج کامل نظامیان ارمنی از قره‌باغ و انحلال رژیم در استپاناکرت» است. جمهوری آذربایجان همچنین اعلام کرد که در حال ایجاد کریدور‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان در منطقه قره‌باغ است. هدف از ایجاد دالان‌های بشردوستانه، فراهم شدن امکان تخلیه غیرنظامیان از این منطقه مورد مناقشه اعلام شده است. 🔸مقامات آذربایجان بر این باورند که کل قره‌باغ از آن این کشور بوده و باید به سرزمین اصلی خود بازگردد. هرچند در ماه‌های اخیر مقامات ارمنستان حاکمیت باکو بر قره‌باغ را پذیرفته‌اند، اما باکو به این راضی نشده و تنها قره‌باغ بدون ارمنی را می‌خواهد. بنابراین، با ایجاد ناامنی در قره‌باغ کوهستانی، سعی دارد ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این منطقه را فراری داده و پس از سه دهه، حاکمیت خود را بر سراسر قره‌باغ بگستراند. آذربایجان از دسامبر گذشته گذرگاه «لاچین» را که تنها راه کمک‌رسانی به قره‌باغ ارمنی‌نشین است، مسدود کرده تا ارمنستان را تحت فشار قرار دهد که به خواست باکو تن دهد. ارمنی‌های ساکن قره‌باغ به لحاظ معیشتی در مضیقه هستند و به رغم درخواست‌های بین‌المللی برای پایان دادن به محاصره این منطقه، باکو از مواضع خود عقب‌نشینی نکرده است و روز به روز حلقه محاصره علیه قره‌باغ کوهستانی را تنگ‌تر می‌کند.
⭕️دیدار دو شیطان و توافقات خطرساز 🔹جو بایدن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایالات متحده به حمایت مستقیم لابی یهودی مستقر در آمریکا موسوم به «آیپک» نیاز دارد و به همین دلیل سعی شده که دیدارش با نتانیاهو، ولو به شکل صوری به عنوان یک دستاورد در دستور کار جو بایدن قرار گیرد. از سوی دیگر ، نتانیاهو به دلیل وضعیت پیچیده، بغرنج و بحرانی سیاسی در سرزمین‌های اشغالی و جایگاه بشدت شکننده ائتلاف حاکم و کابینه او به حمایت آمریکا بیش از هر زمان دیگری نیاز دارد. به همین دلیل برای نتانیاهو واجب بود که دیداری با جو بایدن انجام دهد. در همین راستا به نوشته روزنامه معاریو، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قبل از سوار شدن به هواپیما برای رفتن به نیویورک گفته بود، محل دیدار با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اهمیتی ندارد، مهم موضوع و محتوای دیدار است.
⭕️تروریسم علیه ایران عزیز 🔹رفتارشناسی جریان استکباری نشانگر این است که سرویس های جاسوسی و اطلاعات برای برهم زدن امنیت روانی پایدار جامعه ایران، خواهان اقدامات تروریستی هستند تا از این طریق یکی از پازل های جنگ ترکیبی علیه انقلاب اسلامی را کامل کنند ولی کارشناسان سیاسی- امنیتی معتقدند که با وجود تکاپوی فراوان آنان عملیات های موفق آنان بسیار نادر بوده است و در تحلیل منصفانه نمایانگر شکست سخت استکبار جهانی محسوب می شود. 🔸از سوی دیگر برخی از کارشناسان امنیتی معتقدند که حمله‌های تروریستی و اغتشاشات؛ مکمل و تشدیدکننده یکدیگر و دولبه قیچی ذیل جنگ ترکیبی محسوب می شوند. موفقیت‌های گسترده سربازان گمنام امام زمان(عج) در مقابله با تروریست‌ها نشان می‌دهد، تکفیری‌ها از فضای اغتشاشات و ناامنی برای اقدامات تروریستی خود نهایت استفاده را داشته‌اند. حمله‌های تروریستی و اغتشاشات مکمل و تشدیدکننده یکدیگر و دو لبه قیچی ذیل جنگ ترکیبی هستند. اغتشاشات و پشتیبانی از آن است که زمینه عملیات‌های تروریستی را فراهم می‌کند و در شرایطی که آشوب‌افکنی نیست، تروریست‌ها هم مجال عرض‌اندام پیدا نکردند.
⭕️چرا نتانیاهو دروغگو است؟ 🔹اگر سخنان نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس را از منظر سیاسی- امنیتی در چارچوب عامل تهدید و جامعه هدف تهدیدشده بنگریم و تحلیل کنیم باید از راهبرد دوپایه وضعیت فعلی رژیم اشغالگر قدس و وضعیت کنونی جمهوری اسلامی ایران صحبت کنیم. در گام اول وضعیت سنجی تهدیدکننده از منظر نقاظ ضعف مدنظر است. در این شرایط سه محور را باید مدنظر داشت که عبارتند از 1️⃣از بین رفتن قدرت بازدارندگی رژیم اشغالگر قدس در طول تاریخ زیست نامشروع آن بی سابقه بوده است. سرویس اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی (امان) اخیراً هشدار بی‌سابقه‌ای را به مقامات امنیتی و سیاسی و ارتش این رژیم در زمینه از دست رفتن قدرت بازدارندگی اسرائیل ارائه کرده است. 2️⃣ شکاف های جدی در بدنه و ساخت اجتماعی این رژیم نامشروع برای نمونه هرچند طرح اصلاحات قضایی با فشار تیم نخست وزیری تصویب شد ولی بحران آن پایان ندارد.پیامدهایی نظیر تضعیف شدید دستگاه قضایی و تعمیق شکاف‌های داخلی خواهد داشت. از سوی دیگر این اقدام موجب تضعیف ساختار نهادهای قدرت رژیم صهیونیستی شده و تحرک به سوی یکجانبه‌گرایی در عرصه سیاست داخلی را توسعه خواهد بخشید. در نتیجه در آینده ممکن است این رخداد به تشدید تعارضات داخلی میان جامعه چند پاره صهیونیستی منجر شده و نگرانی همیشگی استراتژیست‌های بزرگ صهیونیست درباره خطر فروپاشی از درون را شدت ببخشد. 3️⃣ارتش از هم پاشیده؛ بحران‌های حاکم بر ارتش رژیم صهیونیستی در دوران نتانیاهو نه تنها حل نشده بلکه شدت بیشتری نیز گرفته است. گادی آیزنکوت رئیس سابق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی اخیراً گفته است: اسرائیل در خطرناک‌ترین شرایط امنیتی خود از زمان جنگ اکتبر در سال ۱۹۷۳ قرار دارد، قدرت ارتش اسرائیل در معرض خطر قرار گرفته است.
⭕️همه گمانه زنی های هسته ای 1️⃣حزب دموکرات برای رقابت سیاسی آتی در انتخابات نیازمند دستاورد سیاسی جدی است و این دستاورد باید با رویدادهای غرب آسیا و اروپا تلقی معنایی پیدا کند. از این رو در برهه فعلی شرایط برای کاخ سفید احساس «نیاز» به دستاوردسازی در رایزنی های احیای برجام است؛ آنها برای صیانت از قدرت حزبی در برابر رقیب سنتی خود یعنی جمهوری خواهان باید فضا را برای جمهوری اسلامی ایران مهیا کنند. نمونه عینی این رویداد در تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی رخ داد که نویدبخش انعطاف بیشتر از طرف تیم مذاکره کننده آمریکایی است. 2️⃣اتحادیه اروپا در ادوار پیشین هدایتگری منحصر به فردی در مذاکرات داشت و با این ایفای نقش برنامه های متعددی و بسته های خاص را بر روی میز مذاکرات غیر مستقیم قرار داد اما پس از مدتی تحت تاثیر لابی رژیم اشغالگر قدس قرار گرفت و در پازل هدایتی آنان بروز نقش داشت. این رفتارغیرسازنده موجب فاصله گیری تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با آنان شده است و به نظرمی رسد که در هفته های آتی شاهد تمایل به بازگشت اتحادیه اروپا به نقش پیشین خود باشیم. 3️⃣جمهوری اسلامی ایران در بهترین وضعیت سیاسی در ادوار پیشین قرار دارد و برخلاف پیش بینی جریان استکباری، جنگ شناختی را با پیروزی سپری کرده است و در این شرایط با وضعیت سنجی مناسب نسبت به نیاز کاخ سفید به مذاکرات و همچنین منافع ملی گام بعدی را برخواهد داشت.
⭕️پیدا و پنهان سیاست منطقه ای اردوغان در زنگزور 🔹پس از درگیری های نظامی آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ و تاحدودی شکست ارمنستان و همچنین سفر اخیر رجب طیب اردوغان به نخجوان و حواشی تجهیز و ارسال سلاح سنگین از باکو به نخجوان و اکنون سقوط جمهوری خودخوانده آرتساخ در محدوده جغرافیایی قره باغ، شنیده شد که در خبرها آمده پس از مخالفت ارمنستان با کریدور زنگزور، اردوغان رئیس جمهور ترکیه از جایگزینی خاک ایران بجای کریدور زنگزور ارمنستان سخن به میان آورده است و حتی موافقت تلویحی ایران را نیز رسانه ای نمود. 🔸با این وجود این موضع مکارانه و مزورانه اردوغان در سیاست منطقه ای چند نکته را در حوزه جنگ های شناختی به ذهن متبادر می کند تا اهداف پشت پرده این سناریو را آشکار نماید: 1️⃣چنین مواضعی به درد اختلاف افکنی بچه گانه، میان ایران و ارمنستان می خورد که از جمله سناریوهای محتمل ترکیه، آذربایجان و رژیم صهیونیستی است. 2️⃣انتشار رسانه ای اخبار قبول فرضی چنین پیشنهادی از سوی ایران، می تواند موجب بی اعتمادی و تخریب چهره منطقه ای ایران و سرخوردگی و تضعیف اراده مقاومت در افکار عمومی و جریان مردمی متمایل به ایران در ارمنستان شود. 3️⃣این موضع، پیام غیرمستقیم و تحریک آمیزی است از سوی ترکیه به دولت و ملت ارمنستان که اگر دیر بجنبید، ایران سهم شما از سود کلان ترانزیت و فرصت آرمانی مشارکت در تحقق هاب انرژی منطقه و امکان همکاری آینده در تجارت جهانی را می رباید. لذا ترکیه انتظار دارد با چنین رویکردی حس رقابت و از دست ندادن فرصت ها در ارمنستان شکست خورده در جنگ قره باغ، تحریک شود و تا حدودی به موافقت اولیه با کریدور مزبور بیاندیشد.
⭕️پیامبرِ رحمت و مهربانی 🔹17 ربیع‌‌الاول سالروز میلاد باسعادت و فرخنده آخرین فرستاده خداوند و پیامبر رحمت و مهربانی، حضرت محمد مصطفی (ص) و فرزند برومندش، بنیانگذار مذهب جعفری حضرت امام جعفر صادق (ع) است. عید پربرکت میلاد پیامبر اسلام (ص)، بهانه و فرصتی است تا همه دلدادگان و شیفتگان آن نور الهی، یکبار دیگر سیره عملی او را در ارتباط با خانواده و جامعه مرور کنند. 🔸اخلاق و مهرورزی، گم‌شده امروز جامعه بشری است؛ همان گوهر ناب و گران‌بهایی که نبی خاتم حضرت محمد (ص)، برای تکمیل و تعالی آن مبعوث شده است. 🔹نبی مکرّم اسلام (ص) به عنوان کامل ترین اسوه راستین بشریّت، نسبت به تمام مردم بسیار صمیمی و مهربان بود. آن بزرگوار با داشتن این خصلت ستودنی توانست در طول 23 سال دل های بسیاری را شیفته مکتب خویش کند و از منجلاب ضلالت به صراط مستقیم هدایت نماید. قرآن کریم در این زمینه می فرماید: «ما تو را جز رحمتی برای جهانیان نفرستادیم.»
‌⭕️کم‌کاری در «ادبیات پایداری» ویژه نوجوانان 🔹بیش از سه دهه از اتمام جنگ تحمیلی و روزهای حماسی و پرافتخار و البته روزهای پُر از تلخی و شادی ملت ایران در دفاع مقدس گذشته است. در این سال‌هایی که گذشته است، نسل هایی به دنیا آمدند و بزرگ شدند که روزهای جنگ را ندیدند و شاید به جز آنچه که از بزرگترهای خود شنیده‌‌اند و در کتاب ها خوانده‌اند، تصوری از دفاع مقدس نداشته‌اند و ندارند. 🔸دفاع مقدسی که برگی غرورآفرین در تاریخ کشور ماست، نه فقط از آن جهت که با دست خالی جلوی تمام دنیا ایستادیم و از حیثیت و عزتمان دفاع کردیم و پیروز میدان شدیم،‌ بلکه از آن جهت که همگی در برابر دشمنی که تا بن دندان مسلح بود ایثارگرانه متحد شدیم و همین اتحاد بود که هویت مردان و زنان ما را در تاریخ ثبت کرد. 🔹اما اگر قرار باشد که این اتحاد و رشادت ها بازگو نشود، بدون شک ضربه بزرگی به هویت ملی مان خواهد خورد که جبران‌ناپذیر است؛ گویی که انگار هیچ دفاع و مقاومتی در برابر تهاجم جبهه متحد دشمنان نکردیم! 🔸تمامی تاریخ یک مملکت را نمی‌توان نسل به نسل و از زبان حاضران آن دوره تاریخی ضبط و ثبت کرد، بلکه برای ثبت و ضبط آن نیاز به زبان هنر و فرهنگ است. به خصوص برای نوجوانان امروز و نسل های بعد که هر روز فاصله‌شان با دوران دفاع مقدس بیشتر و بیشتر می‌شود.
⭕️الواح تخت جمشید و ارزش‌های تاریخی آن 🔹کاوش‌های تاریخی در آثار باستانی همواره مورد توجه باستان‌شناسان و مورخین تاریخی بوده است؛ بر همین اساس در سال 1311 با همکاری موسسه شرق شناسی و دانشگاه شیکاگو آمریکا، کاوش‌های تاریخی در منطقه تخت جمشید انجام می‌شود و در نتیجه این کاوش‌ها، حدود 30 هزار لوح گلی به خط عیلامی و میخی یافته می‌شود. 🔸قدمت آثار یافت شده به حدود 500 سال پیش از میلاد مسیح (حدود 2500 سال قبل) باز می‌گشت و از این منظر، هم ارزش تاریخی داشت و هم ارزش مطالعاتی. با درخواست دانشگاه شیکاگو برای بازخوانی خطوط این الواح و انجام مطالعات تاریخی، مقرر می‌شود تا این لوح‌ها از سال 1313 برای مدت سه سال به صورت امانت در اختیار این دانشگاه قرار بگیرد اما این رفتن لوح‌ها به دانشگاه شیکاگو بازگشتی نداشت تا اینکه در نهایت با رای دیوان عالی آمریکا، قرار شد تا پس از قریب 80 سال این لوح‌ها به کشور بازگردد. بخشی از آنها در مهرماه 1398 به کشور بازگشت و بخش بزرگتری هم در سفر اخیر رئیس جمهور به نیویورک تحویل مقامات ایرانی شد. 🔹این الواح، به لحاظ ارزش مادی، قابل قیمت‌گذاری نیستند؛ اما به لحاظ ارزش معنوی و تاریخی بسیار حائز اهمیت هستند؛ بخش مهمی از اطلاعات مربوط به تمدن تاریخی ایران باستان در دل این الواح تاریخی گنجانده شده است و این الواح منبع مهمی برای شناخت و دستیابی به اطلاعات مربوط به این دوران محسوب می‌شود.
⭕️همه دردسرهای یک گیمر ایرانی 🔹سال‌های پایانی دهه 90 میلادی، دسترسی عمومی به اینترنت پرسرعت موجب رواج پدیده‌ای جذاب تحت عنوان بازی‌های آنلاین شد. اتصال کنسول‌های بازی به اینترنت و مجهز شدن به قابلیت‌های روز فناوری هم به کمک این پدیده آمد و در فاصله سال‌های 1996 تا آستانه قرن 2000 انواع بازی‌های آنلاین تولید و منتشر شد؛ اما استقبال از بازی‌های آنلاین محدود به همین کنسول‌های بازی و سیستم‌های کامپیوتری نماند. 🔸شاید سال‌های آغازین معرفی سیستم‌عامل اندروید غیر قابل باور می‌نمود که این پلتفرم در سال‌های نه چندان دور به یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین پلتفرم‌های بازی تبدیل شود و حتی با کنسول‌های بازی رقابت کند اما پیشرفت فناوری از پلتفرم‌های جدید مانند گوشی‌های تلفن همراه به عنوان بستر جدید بازی‌های اینترنتی فراهم ساخت و اکنون که گوشی‌های هوشمند جزو لاینفک زندگی‌بخش عظیمی از افراد جامعه را تشکیل می‌دهد، به سادگی می‌توان مشاهده کرد اکثریت آدم‌ها که خیلی‌هایشان هم اصلاً «گیمر» نیستند، حداقل چند بازی روی گوشی‌های خود نصب کرده‌اند.