eitaa logo
رهنما کرمان 1400
275 دنبال‌کننده
5.4هزار عکس
2.2هزار ویدیو
5 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تفاوت جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها از نگاه حجت‌الاسلام طائب
🗓 دوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲
⭕️روزمان را با قرآن آغاز کنیم آل عمران 🔹الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ 🔸ﻫﻤﺎﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻭﻗﺘﻲ‌ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﻧﻔﻮﺫی‌ﻫﺎی ﺩﺷﻤﻦ ﮔﻔﺖ: «ﺩﺷﻤﻦ ﻧﻴﺮﻭﻫﺎﻳﺶ ﺭﺍ ﺑﺮﺍی ﺣﻤﻠﻪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﺴﻴﺞ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ؛ ﺍﺯ ﺁﻥ‌ﻫﺎ ﺑﺘﺮﺳﻴﺪ»، ﺍﺗﻔﺎﻗﺎً ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ ﺭﻭﺣﻴﻪ‌ﺷﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﻛﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺘﻨﺪ: «ﻫﻤﻴﻦ‌ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻫﺴﺖ، ﺑﺮﺍﻳﻤﺎﻥ ﺑﺲ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﻭ ﺧﻮﺏ ﺗﻜﻴﻪ‌ﮔﺎﻫﻲ ﺍﺳﺖ!» (١٧٣) ◽️بیانات رهبر معظم انقلاب ۱۳۹۵/۳/۱۴ 🔹این مردم بودند که نترسیدند؛ این مردم ایران عزیز بودند که ایستادگی کردند و مصداق این آیه‌ی شریفه شدند: اَلَّذینَ قالَ لَهُمُ النّاسُ اِنَّ النّاسَ قَد جَمَعُوا لَکُم فَاخشَوهُم فَزادَهُم ایمانًا وَ قالُوا حَسبُنَا اللهُ وَ نِعمَ الوَکیل. مدام تهدید شدیم، مدام گفتند حمله میکنیم، مدام گفتند تحریم میکنیم، مردم نه از تهدید نظامی ترسیدند، نه از تحریم ترسیدند، نه از تحریم فلج شدند؛ نترس، شجاع، سربلند، حرکت را ادامه دادند؛ از این پس هم باید همین باشد. مردم ما، قشرهای مختلف ما، جوانهای ما، روحانیّون ما، پیشه‌وران ما، دانشگاهیان ما، محقّقین ما، مسئولان ما، دولتی‌های ما، مجلسی‌های ما باید انقلابی بمانند و انقلابی حرکت بکنند -که شاخصهایی را عرض خواهم کرد- و همه انقلابی باشند تا بتوانیم این راه را با موفّقیّت پیش برویم و ادامه بدهیم. 🖊رجبعلی بازیاد
⭕️چگونه تورم به کانال 30 درصد بازگشت!؟ 🔹نرخ تورم به کانال 30 درصد بازگشته است و کارشناسان معتقدند این دستاورد مهم دولت سیزدهم، دو دلیل اصلی دارد: مهار رشد افسارگسیخته‌ی نقدینگی و ثبات‌بخشیدن به بازار ارز. مهم‌ترین عامل مهار نقدینگی، کنترل مقداری نقدینگی بوده است و مهم‌ترین عامل ثبات بخشیدن به بازار ارز را شاید بتوان احیای حکمرانی بانک مرکزی بر بازار ارز دانست و یکی از محورهای مهم این احیای حکمرانی، سامان بخشیدن به صرافی‌ها از طریق انحلال کانون صرافان و تشکیل جامعه‌ی صرافان – با اساسنامه‌ای جدید- است. 🔸به‌نظر می‌رسد در ساختار جدید صرافان، دیگر تخلفات قبلی همچون عدم افزایش سرمایه، عدم ارائه اطلاعات به بانک مرکزی، گران‌فروشی ارز نیمایی به بازرگانان و همچنین ظن پولشویی در فعالیت صرافان تکرار نشود و همه چیز طبق اساسنامه جدید در جامعه صرافان پیش برود. این اتفاق در کنار گشایش‌های ارزی دولت و حضور پررنگ بانک مرکزی در بازار ارز، نویدبخش ثبات در نرخ ارز خواهد بود. همچنین به نظر می‌رسد دولت بر مهار رشد نقدینگی مصمم است و راهش را نیز پیدا کرده است. بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد دولت سیزدهم در شرایطی به پایان برسد که تورم در اقتصاد ایران به متوسط بلندمدت خود برگشته باشد.
⭕️احیای بنگاه‌های راکد اقتصادی؛ میان‌بری برای رشد اقتصادی 🔹هر چند دولت سیزدهم صاحب مجموع محدودیت‌های سیاسی و اقتصادی نظیر تحریم، کرونا، مدیریت فشل دولت قبل و... بود اما اتخاذ یک استراتژی مشخص و تمرکز بر روی اجرای کارآمد آن توانست بسیاری از شاخص‌های کلان اقتصادی در این دولت را بهبود بخشد. رشد شاخص‌های کلان اقتصادی فی نفسه می‌تواند بدل به یک سیکل سازنده در اقتصاد ایران شود. بدین نحو که بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی منجر به بهبود انتظارات عاملان اقتصادی شده و در نتیجه عاملان اقتصادی تصمیم به افزایش سرمایه‌گذاری خواهند کرد. این افزایش سرمایه‌گذاری نیز می‌تواند منجر به رشد اقتصادی و بهبود دوباره شاخص‌های کلان اقتصادی منجر شود. در نتیجه می‌توان امیدوار بود که دولت با استفاده از میان‌برهایی نظیر احیای واحدهای راکد اقتصادی سیکل‌های معیوب اقتصادی را به سیکل‌های سازنده تبدیل نماید.
⭕️رشد صادرات؛ عملکرد دولت یا تورم جهانی!؟ 🔹دولت سیزدهم در حوزه‌ی تجارت خارجی، سه هدفگذاری مهم انجام داد. ابتدا میزان صادرات مطلوب را تعیین کرد، سپس برنامه‌ریزی کرد تا صادرات کالاهای با ارزش افزوده‌ی بالاتر بیشتر شود و صادرات خام‌فروشی تا حد امکان کاهش یابد. در ادامه مقاصد صادراتی را نیز هدفگذاری کرد. برنامه‌ دولت این است که تا جایی که می‌تواند برای صادرات با محصولات با ارزش افزوده‌ بالاتر مشوق‌های حمایتی قائل شود. 🔸در مقابل خام‌فروشی اخیراً مشمول 2 درصد عوارض تعرفه‌ای شده است. این باعث شده است که در سال 1401 حجم و وزن صادرات کمتر شود اما ارزش بیشتر گردد ؛ مثلاً در صادرات مصالح ساختمانی، حمایت‌های دولت بیشتر روی شیرآلات است تا کاشی و سرامیک. صادرات یک تن کاشی و سرامیک، حدود صد دلار درآمد دارد اما صادرات یک تن شیرآلات، ممکن است تا 2000 دلار درآمد داشته باشد. همچنین در کشورهای مقصد صادراتی، ایران کشورهایی را در نظر گرفته است که می‌تواند در بازارهای آنها محصولات با تکنولوژی و ارزش افزوده‌ی بالا را صادر کند و در ازای آن، از آن کشورها مواد اولیه دریافت کند؛ به عبارت دیگر اولویت صادرات به کشورهای همسایه، حوزه‌ی اوراسیا و آفریقا است.
⭕️پاکسازی قومی در قره‌باغ 🔹هرچند مقامات باکو هدف از عملیات نظامی خود را زدودن قره‌باغ از گروه‌های تروریستی اعلام کرده‌اند، اما در پس این اقدام، اهداف پنهانی نهفته است. وزارت خارجه ارمنستان در بیانیه‌ای ادعا کرد که آذربایجان «پاکسازی قومی» ارامنه ساکن در قره‌باغ کوهستانی را دنبال کرده است، چیزی که خود مقامات باکو هم به آن اعتراف می‌کنند. وزارت خارجه جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد که «تنها راه صلح در منطقه خروج کامل نظامیان ارمنی از قره‌باغ و انحلال رژیم در استپاناکرت» است. جمهوری آذربایجان همچنین اعلام کرد که در حال ایجاد کریدور‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان در منطقه قره‌باغ است. هدف از ایجاد دالان‌های بشردوستانه، فراهم شدن امکان تخلیه غیرنظامیان از این منطقه مورد مناقشه اعلام شده است. 🔸مقامات آذربایجان بر این باورند که کل قره‌باغ از آن این کشور بوده و باید به سرزمین اصلی خود بازگردد. هرچند در ماه‌های اخیر مقامات ارمنستان حاکمیت باکو بر قره‌باغ را پذیرفته‌اند، اما باکو به این راضی نشده و تنها قره‌باغ بدون ارمنی را می‌خواهد. بنابراین، با ایجاد ناامنی در قره‌باغ کوهستانی، سعی دارد ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این منطقه را فراری داده و پس از سه دهه، حاکمیت خود را بر سراسر قره‌باغ بگستراند. آذربایجان از دسامبر گذشته گذرگاه «لاچین» را که تنها راه کمک‌رسانی به قره‌باغ ارمنی‌نشین است، مسدود کرده تا ارمنستان را تحت فشار قرار دهد که به خواست باکو تن دهد. ارمنی‌های ساکن قره‌باغ به لحاظ معیشتی در مضیقه هستند و به رغم درخواست‌های بین‌المللی برای پایان دادن به محاصره این منطقه، باکو از مواضع خود عقب‌نشینی نکرده است و روز به روز حلقه محاصره علیه قره‌باغ کوهستانی را تنگ‌تر می‌کند.
⭕️دیدار دو شیطان و توافقات خطرساز 🔹جو بایدن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایالات متحده به حمایت مستقیم لابی یهودی مستقر در آمریکا موسوم به «آیپک» نیاز دارد و به همین دلیل سعی شده که دیدارش با نتانیاهو، ولو به شکل صوری به عنوان یک دستاورد در دستور کار جو بایدن قرار گیرد. از سوی دیگر ، نتانیاهو به دلیل وضعیت پیچیده، بغرنج و بحرانی سیاسی در سرزمین‌های اشغالی و جایگاه بشدت شکننده ائتلاف حاکم و کابینه او به حمایت آمریکا بیش از هر زمان دیگری نیاز دارد. به همین دلیل برای نتانیاهو واجب بود که دیداری با جو بایدن انجام دهد. در همین راستا به نوشته روزنامه معاریو، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قبل از سوار شدن به هواپیما برای رفتن به نیویورک گفته بود، محل دیدار با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اهمیتی ندارد، مهم موضوع و محتوای دیدار است.
⭕️تروریسم علیه ایران عزیز 🔹رفتارشناسی جریان استکباری نشانگر این است که سرویس های جاسوسی و اطلاعات برای برهم زدن امنیت روانی پایدار جامعه ایران، خواهان اقدامات تروریستی هستند تا از این طریق یکی از پازل های جنگ ترکیبی علیه انقلاب اسلامی را کامل کنند ولی کارشناسان سیاسی- امنیتی معتقدند که با وجود تکاپوی فراوان آنان عملیات های موفق آنان بسیار نادر بوده است و در تحلیل منصفانه نمایانگر شکست سخت استکبار جهانی محسوب می شود. 🔸از سوی دیگر برخی از کارشناسان امنیتی معتقدند که حمله‌های تروریستی و اغتشاشات؛ مکمل و تشدیدکننده یکدیگر و دولبه قیچی ذیل جنگ ترکیبی محسوب می شوند. موفقیت‌های گسترده سربازان گمنام امام زمان(عج) در مقابله با تروریست‌ها نشان می‌دهد، تکفیری‌ها از فضای اغتشاشات و ناامنی برای اقدامات تروریستی خود نهایت استفاده را داشته‌اند. حمله‌های تروریستی و اغتشاشات مکمل و تشدیدکننده یکدیگر و دو لبه قیچی ذیل جنگ ترکیبی هستند. اغتشاشات و پشتیبانی از آن است که زمینه عملیات‌های تروریستی را فراهم می‌کند و در شرایطی که آشوب‌افکنی نیست، تروریست‌ها هم مجال عرض‌اندام پیدا نکردند.
⭕️چرا نتانیاهو دروغگو است؟ 🔹اگر سخنان نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس را از منظر سیاسی- امنیتی در چارچوب عامل تهدید و جامعه هدف تهدیدشده بنگریم و تحلیل کنیم باید از راهبرد دوپایه وضعیت فعلی رژیم اشغالگر قدس و وضعیت کنونی جمهوری اسلامی ایران صحبت کنیم. در گام اول وضعیت سنجی تهدیدکننده از منظر نقاظ ضعف مدنظر است. در این شرایط سه محور را باید مدنظر داشت که عبارتند از 1️⃣از بین رفتن قدرت بازدارندگی رژیم اشغالگر قدس در طول تاریخ زیست نامشروع آن بی سابقه بوده است. سرویس اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی (امان) اخیراً هشدار بی‌سابقه‌ای را به مقامات امنیتی و سیاسی و ارتش این رژیم در زمینه از دست رفتن قدرت بازدارندگی اسرائیل ارائه کرده است. 2️⃣ شکاف های جدی در بدنه و ساخت اجتماعی این رژیم نامشروع برای نمونه هرچند طرح اصلاحات قضایی با فشار تیم نخست وزیری تصویب شد ولی بحران آن پایان ندارد.پیامدهایی نظیر تضعیف شدید دستگاه قضایی و تعمیق شکاف‌های داخلی خواهد داشت. از سوی دیگر این اقدام موجب تضعیف ساختار نهادهای قدرت رژیم صهیونیستی شده و تحرک به سوی یکجانبه‌گرایی در عرصه سیاست داخلی را توسعه خواهد بخشید. در نتیجه در آینده ممکن است این رخداد به تشدید تعارضات داخلی میان جامعه چند پاره صهیونیستی منجر شده و نگرانی همیشگی استراتژیست‌های بزرگ صهیونیست درباره خطر فروپاشی از درون را شدت ببخشد. 3️⃣ارتش از هم پاشیده؛ بحران‌های حاکم بر ارتش رژیم صهیونیستی در دوران نتانیاهو نه تنها حل نشده بلکه شدت بیشتری نیز گرفته است. گادی آیزنکوت رئیس سابق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی اخیراً گفته است: اسرائیل در خطرناک‌ترین شرایط امنیتی خود از زمان جنگ اکتبر در سال ۱۹۷۳ قرار دارد، قدرت ارتش اسرائیل در معرض خطر قرار گرفته است.
⭕️همه گمانه زنی های هسته ای 1️⃣حزب دموکرات برای رقابت سیاسی آتی در انتخابات نیازمند دستاورد سیاسی جدی است و این دستاورد باید با رویدادهای غرب آسیا و اروپا تلقی معنایی پیدا کند. از این رو در برهه فعلی شرایط برای کاخ سفید احساس «نیاز» به دستاوردسازی در رایزنی های احیای برجام است؛ آنها برای صیانت از قدرت حزبی در برابر رقیب سنتی خود یعنی جمهوری خواهان باید فضا را برای جمهوری اسلامی ایران مهیا کنند. نمونه عینی این رویداد در تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی رخ داد که نویدبخش انعطاف بیشتر از طرف تیم مذاکره کننده آمریکایی است. 2️⃣اتحادیه اروپا در ادوار پیشین هدایتگری منحصر به فردی در مذاکرات داشت و با این ایفای نقش برنامه های متعددی و بسته های خاص را بر روی میز مذاکرات غیر مستقیم قرار داد اما پس از مدتی تحت تاثیر لابی رژیم اشغالگر قدس قرار گرفت و در پازل هدایتی آنان بروز نقش داشت. این رفتارغیرسازنده موجب فاصله گیری تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با آنان شده است و به نظرمی رسد که در هفته های آتی شاهد تمایل به بازگشت اتحادیه اروپا به نقش پیشین خود باشیم. 3️⃣جمهوری اسلامی ایران در بهترین وضعیت سیاسی در ادوار پیشین قرار دارد و برخلاف پیش بینی جریان استکباری، جنگ شناختی را با پیروزی سپری کرده است و در این شرایط با وضعیت سنجی مناسب نسبت به نیاز کاخ سفید به مذاکرات و همچنین منافع ملی گام بعدی را برخواهد داشت.