⭕️دولت شهید رئیسی؛ الگوی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری
🔹شهید آیتالله رئیسی پس از پایان دهه ترسناک ۹۰ به ریاست جمهوری رسید. بعد از یک دهه شیوه غلط مدیریت کشور با سقوط آمارهای اقتصادی و نارضایتی مردم همراه بود. شیوه مدیریتی شهید رئیسی، حضور میدانی در مشکلات و نظارت ستادی توأمان بود. او همچنین با گره نزدن مشکلات اقتصادی به اخم و لبخند طرف خارجی تلاش کرد شرطی شدن اقتصاد را که تبدیل به اصل مهمی در دهه ۹۰ شده بود، در هم بشکند و با یک دیپلماسی اقتصادی و انجام کارهای بینظیری مانند ایجاد ارتباط دوباره با کشورهایی مانند عربستان سعودی، سودان و مصر، ایران را از انزوای اقتصادی در منطقه غرب آسیا خارج کند. سیاست اقتصادی دولت شهید رئیسی چند اصل مهم دارد که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید به آنها توجه ویژه کنند. با توجه به تجربه موفق شهید رئیسی در نظر مردم، نامزدی که بتواند این چند شاخصه را برای مردم تبیین و وعده تحقق آنها را بدهد، قطعا مورد اقبال جامعه ایران قرار خواهد گرفت.
⭕️فراز و فرود سیاست تثبیت؛ حذف اسمی و رسمی ارز ۴۲۰۰
🔹طبق اخبار به دست آمده قیمت دلار که در سایت بانک مرکزی تا مدتها همچنان ۴۲۰۰ تومان درج شده بود بهتازگی تغییر کرده و معادل ۳۷ هزار تومان شده است. بانک مرکزی در پاسخ به انتقادات مختلفی که در خصوص چرایی این اقدام مطرح شده، به نکات متعددی اشاره کرد. البته میتوان دلایل منطقی و سیاستی مناسبی را برای این اقدام ذکر کرد.
🔸در واقع باید گفت این نرخ موزون است و جنبه معاملاتی ندارد؛ نرخ موزون بر مبنای حجم معاملات ارزی انجامشده در یک ماه گذشته با نرخهای اعلامی در سامانه معاملات الکترونیک ارز (ets) در حوزه حواله، اسکناس و حواله کالاهای اساسی و ضروری محاسبه میشود و میشود گفت جنبه عملیاتی صرف ندارد. به همین دلیل هم نرخ اعلامی، صرفاً یک نرخ محاسباتی و نمایهای است و نرخ معاملاتی جدید محسوب نمیشود.
⭕️دکترین جدید مقاومت
🔹حمله به ناو هواپیمابر آیزنهاور یعنی هدف قرار دادن یک پایگاه هوایی متحرک روی دریا که اگر برجک یا باند این ناو را هدف قرار دهند عملاً این ناو مهم کارایی خود را از دست میدهد و از پا انداختن این ناو یک حرکت جدی و استراتژیک از سوی انصارالله یمن محسوب میشود.
🔸ضربه وارد کردن به ناو آیزنهاور ، افزون بر اینکه یک ضربه نظامی است، یک ضربه ابهتی و حیثیتی نیز محسوب میشود در واقع با این عملیات، حیثیت آمریکا خدشهدار شده است. مقامات ایالات متحده مانند بلینکن و سالیوان با مقامات قطری تماسهایی را برای توقف جنگ در غزه برقرار کردهاند تا با پایان یافتن جنگ، آتشباری انصارالله نیز در دریای سرخ و دریای عمان متوقف شود و همه این تلاشها بهدلیل مهم بودن موضوع در اختیار گرفتن ناو آیزنهاور توسط یمن است.
⭕️جنگ غزه، چالش « بایدن» در انتخابات نوامبر
🔹نظرسنجیها و به خصوص نظرسنجی اخیری که CNN اخیرا درباره موضع بایدن در جنگ اسرائیل و غزه انجام داد، نشان داده است ۲۸درصد با موضعگیری بایدن و رویکرد او موافقند، در حالی که ۸۱درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی رویکرد بایدن را رد میکنند. در میان کسانی که موضع او را رد کردهاند، ۷۱درصد جزو حامیان حزب دموکرات و ۵۲درصد طرفدار حزب جمهوریخواه هستند. این نظرسنجی بدترین میانگین بایدن در بین نظرسنجیها بوده است.
🔸از الان تا نوامبر پیش رو که زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست، عوامل مختلفی بر سیاست منطقهای و بینالمللی آمریکا اثر خواهد گذاشت و گرایشها و ملاحظات انتخاباتی ممکن است بالاو پایین زیادی را تجربه کند، اما جنگ غزه و پیامدهای آن یکی از عنوان های برجستهای خواهد بود که در آثار و جلوههای آن، به وضوح بر رأیدهندگان اثر خواهد گذاشت و از جمله عناوین اصلی و ملاحظاتی خواهد بود که آرای رأیدهندگان، مخصوصاً رأیدهندگان قشر جوان را تعیین میکند.
⭕️چهار اصل برای انتخابات 8 تیر
🔹یکی از موضوعاتی که آیت الله شهید، سید ابراهیم رئیسی در فضای سیاسی جمهوری اسلامی بار دیگر سر دست گرفت و مظهر و تبلور آن شد، سیاست ورزی اخلاقمدارانه بود، آقای رئیسی چه در انتخابات ۱۳۹۶، چه در انتخابات ۱۴۰۰، در مناظرات انتخاباتی با وجود همه تخریبها و تهمتها چنان رفتار کرد که روزهای پس از شهادت ایشان تصاویر و فیلم برخوردهای ایشان در فضای مجازی منتشر و میلیونها بار دیده و تحسین شد. سلوکی که در دوران ریاست جمهوری نیز شهید جمهور آن را حفظ کرد تا آنجا که رهبر انقلاب در دیدار با مردم در مرقد امام راحل فرمودند:« بعد از فقدان این عزیز، من دیدم تقریباً همهی روزنامهها، همهی مطبوعات، در فضای مجازی، اشخاص گوناگون از جریان های مختلف، از خدمات او و تلاش های شبانهروزی او حرف می زنند، از او تمجید میکنند، تعریف میکنند؛ دلم سوخت؛ دلم برای رئیسی سوخت؛ [بعضی از] اینها در زمان حیات او حاضر نبودند یک کلمه از این حرف ها را بگویند؛ در زمان حیات او این برجستگیها را میدیدند اما کتمان می کردند، بلکه عکس آن را می گفتند و او را میآزردند. البته او غالباً جواب نمیداد اما گاهی پیش من میآمد و مقداری شکایت می کرد. » مردم انتظار دارد نامزدهای انتخاباتی و منتخب مردم در ۸ تیرماه بر همان سلوک قدم بردارند.
⭕️روایت ترورِ «علم»
🔹«رخنه» نام یک مجموعه تلویزیونی ایرانی به کارگردانی علی غفاری و تهیهکنندگی مهدی شفیعی محصول سال (۱۴۰۱_۱۴۰۳) است. سریال رخنه، از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ به عنوان اولین محصول همکاری مشترک بین وزارت دفاع با سازمان صدا و سیما، از شبکه یک سیما در حال پخش است. قصه رخنه پیرامون تلاش دشمن برای ترور یک دانشمند کشورمان است که در زمینه موشکهای ماهوارهبر و فضایی تحقیق میکند، اما شخصیت اصلی داستان عباس مقدم است که هم شوهر خواهر دانشمند موشکی دکتر ناصر مهرآور است و هم مسئول امنیت و حفاظت از جان او. سریال از ابتدا به دلیل انتخاب بازیگران کاربلد مانند رامتین خداپناهی، نادر فلاح و مریم کاویانی جذابیت اولیه خود برای این که مخاطب شبکه را عوض نکند، دارد.
🔸با تمام این ضعف ها، قطعا سریال رخنه سریال جذابی است و توانسته نمره قبولی بگیرد؛ به خصوص کارگردانی اش و بدون شک بیشتر سوالات و نقدهایی که نسبت به سریال وجود دارد، متوجه نویسنده سریال است که بهتر بود پیش از نوشتن داستان، نسبت به عملیات های تروریستی و ساز و کار امنیتی و حفاظتی داشمندان، تحقیقات بیشتری می کرد. با این حال هر چند در سال های اخیر ساخت چنین سریال هایی - همان طور که پیش از این هم اشاره کردیم - کم نبوده است اما با توجه استقبال صورت گرفته از رخنه، به نظر میرسد هنوز هم مردم به تماشای این چنین آثار ملی تمایل نشان می دهند.
🔹بویژه اینکه دشمن از سال 1388 و با ترور شهید دکتر علیمحمدی، شمشیر را از رو بسته و از پوسته به ظاهر متمدنانه خودش بیرون آمده است! ترور دانشمندان سرافرازی همچون شهیدان علیمحمدی، شهریاری، رضایینژاد، احمدیروشن و فخریزاده و تهدید به ترور بسیاری از نخبگان علمی این مرز و بوم، آنهم در سایه سکوت مدعیان حقوق بشر در مجامع بینالمللی، از جمله حقایقی است که مردم حق دارند درباره آنها بیشتر بدانند؛ بنابراین، ساخت سریالهایی مانند «رخنه» - با رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت داستان – از ضرورتهای انکارناپذیر برای امروز است.