⭕️ توجه در فضای مجازی
🔹آنچه نیازمند توجه بیش از پیش است اینکه مؤلفه «توجه» کاربران یک جامعه به گونهای از افکار آنان نمایندگی میکند و افکار عمومی به عنوان ضمیر باطنی یک ملت و یک قدرت گمنام، امروز توسط بازیگران و تاجران رسانههای اجتماعی در معرض جهتدهی گاه ثواب و هدفمند و گاه ناصحیح و مخرب قرار دارند. فضاي مجازي با روند رو به رشد خود جاي رسانههای جمعی مانند تلویزیون و رادیو را در عرصه اقناع افکار عمومی در تمام زمینههای اقتصادي، اجتماعی و... گرفته است و از این رو وظیفه حراست از گزند سارقان و تلاش برای چارچوب بخشی به ساختار تبلیغات در فضای مجازی، باری است گران بر دوش نهادها و دست اندرکاران واقعیتی مهم به نام فضای مجازی...
⭕️ چگونه فضای مجازی را سامان دهیم؟
🔹بنابراین توجه به تفکری که بر سر فضای مجازی سایه انداخته بهویژه در حوزه کسبوکار دیجیتال و مهمتر از آن تبدیل شدن این فضا به ابزار جنگ فرهنگی و حتی سیاسی علیه کشورمان بیش از پیش نمایان شده و لزوم ورود نهادهای قانونگذار در این فضا تا رسیدن به یک چارچوب قانونی را اثبات میکند.
🔸با مروری بر سابقه اقدامات قانونی در فضای مجازی کشورمان شاید بتوان از راهاندازی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان شاخصترین حرکت دولت در مسیر تنظیمگری تخصصی فناوری ارتباطات در دهه 80 نام برد، طرحی که البته با توجه به نابسامانی نهادی موجود در فضای مجازی میتوان گفت ناکام مانده است و حتی تأسیس شورای عالی فضای مجازی در سالهای اخیر نیز نتوانسته به ارائه ایده جامع در حکمرانی فضای مجازی بیانجامد و باید فکری برای سروسامان دادن به این جهان جدید، متمدن و البته به هم ریخته کرد. جهانی جدیدی که هم فرصت است و هم تهدید و میزان غلبه هریک بر دیگری بدون شک وابسته به توان محتوایی و تکنیکی کشور در این فضاست.
🔹احصای نابسامانیهای فضای مجازی، ترغیب کاربران به استفاده از پلتفرمهای بومی با ایجاد زیرساختهای مقبول در بسترهای داخلی، ضرورت تدوین سیاستهای صحیح محتوایی، ایجاد بستر برای حضور و بازیگر مؤثر شرکتهای دانشبنیان نیز عزم جهانی برای ایجاد نظام حقوق بینالملل در فضای مجازی میتواند الگوهای پیشنهادی برای ایجاد حکمرانی در فضای مجازی باشد و البته برگزاری رویدادهایی مانند هماندیشی فروردینماه «حکمرانی جهانی اینترنت در آینه اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU)» میتواند زمینه دستیابی به فهم عمیق از این موضوع را فراهم نماید. و صد البته که یافتن راه حل مسائل و چالشهای این حوزه، پیشنیاز اصلی دستیابی به حاکمیت قوی در فضای مجازی است.
12.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 برداشت آخر
💬به بهانه روز ملی سینما یادی کنیم از هنرمندانی که در بینمان نیستند.
▪️روحشان شاد و یادشان گرامی
⭕️نیم نگاهی به اخبار
1️⃣ حماس: آماده اجرای توافق آتشبس هستیم.
2️⃣ مرکز دیپلماتیک آمریکا در بغداد هدف قرار گرفت.
3️⃣ دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در نشست نمایندگان عالی رتبه امنیتی کشورهای عضو سازوکار بریکس پیشنهاد ائتلاف بریکس علیه تحریمها را مطرح کرد.
4️⃣ در پی تشدید تنش های غرب با روسیه، وزیران امور خارجه آمریکا و انگلیس ساعاتی پیش برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی وارد کی یف پایتخت اوکراین شدند.
5️⃣ همزمان با پیشروی مداوم روسیه در منطقه دونباس، گزارشها نشان میدهد که ارتش این کشور در حال نزدیک شدن به منطقه مهم «پوکروفسک» هستند که نقش بسیاری در ارسال تدارکات برای نیروهای اوکراینی دارد.
6️⃣ لی کیانگ، نخستوزیر چین و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در نشستی در ریاض درباره گسترش همکاری در زمینه های مختلف از جمله انرژی، سرمایهگذاری و تجارت گفتگو کردند.
📱حکمرانی_سایبری_خارج_از_ایران
🔹استفاده از فیسبوک، اینستاگرام و تیک تاک برای زیر 14 سالهها در استرالیا ممنوع شد.
🔸قواعد ردهبندی سنی برای استفاده از انواع رسانه و محتواها در دنیا جدی و غیرقابل اغماض است.