❓ #سوال2367:
✅ آیا سخن زیر از پیامبر(ص) است؟
هر کس مژده ی ماه ربیع الاول را بدهد، من بشارت بهشت را به او می دهم.
🔻 پاسخ :
در منابع روایی نیافتیم. گویا جمله ی فوق در اصل به صورت زیر بوده است که تغییر یافته:
هرکس خروج ماه صفر را به من بشارت دهد، به بهشت می رود.
هرچند درست این حدیث به صورت زیر است:
مَنْ بَشَّرَنی بِخُرُوجِ آذارَ فَلَهُ الْجَنَّه؛[۱]
هر کس مرا به خروج [ماه] آذار بشارت دهد، به بهشت می رود.
آنچه در روایت آمده خروج ماه آذار ـ از ماه های رومی ـ است. پیامبر اکرم(ص) فرمود:
مَنْ بَشَّرَنی بِخُرُوجِ آذارَ فَلَهُ الْجَنَّه؛
هر کس مرا به خروج [ماه] آذار بشارت دهد، به بهشت می رود.
ملاحظه ی سبب صدور حدیث، نشان می دهد که حضرت با این جمله می خواسته ابوذر را به عنوان فردی بهشتی به مردم معرفی کند؛ زیرا پس از این جمله، ابوذر بود که این خبر را به حضرت داد. شیخ صدوق سبب صدور حدیث را از ابن عباس نقل کرده است:
کانَ النَبِی(ص) ذاتَ یوْمٍ فی مَسْجِدِ قُبا وَ عِنْدَهُ نَفَرٌ مِنْ أصْحابِهِ فَقالَ: «أوَّلُ مَنْ یدْخُلُ عَلَیکُمُ السّاعَه، رَجُلٌ مِنْ أهْلِ الجَنَه».
فَلَمّا سَمِعُوا ذلِکَ قامَ نَفَرٌ مِنْهُمْ فَخَرَجوا وَ کُلُّ واحِدٍ مِنْهُمْ یحِبُّ أنْ یعُودَ لِیکونَ أوَّلَ داخِلٍ فَیسْتَوجِبَ الْجَنَّه، فَعَلِمَ النَّبِی(ص) ذلِکَ مِنْهُمْ، فَقالَ لِمَنْ بَقِی عِنْدَهُ مِنْ أصْحابِهِ: «إنَّهُ سَیدْخُلُ عَلَیکمْ جَماعَه یسْتَبِقُونَ، فَمَنْ بَشَّرَنی بِخُرُوجِ آذارَ فَلَهُ الْجَنَّه».
فَعادَ القَوْمُ وَ دَخَلُوا وَ مَعَهُمْ أبوذرٍّ فَقالَ لَهُمْ: «فی أی شَهْرٍ نَحْنُ مِنَ الشُهورِ الرّومیه؟» فَقالَ أبوذرٍّ: قَدْ خَرَجَ آذارُ یا رَسولَ الله، فَقالَ(ص): «قَدْ عَلِمْتُ ذلِکُ یا أباذَرٍّ وَ لکِنّی أحْبَبْتُ أنْ یعْلَمَ قَوْمی أنَّکَ رَجلٌ مِنْ أهْلِ الجَنَّه، وَ کَیفَ لا یکُونُ ذلِکَ وَ أنْتَ الْمَطْرودُ عَنْ حَرَمی بَعْدی لِمَحَبَّتِکَ لأهْلِ بَیتی، فَتَعِیشَ وَحْدَکَ وَ تَمُوتَ وَحْدَکَ، وَ یسْعَدَ بِکَ قَوْمٌ یتَوَلَّوْنَ تَجْهیزَکَ وَ دَفْنَکَ، أولئِکَ رُفَقائی فِی الْجَنَّه الْخُلْدِ الَّتی وُعِدَ المَتَّقُونَ.»[۱]
روزی پیامبر در مسجد قبا با اصحاب خود نشسته بود. به آنان فرمود: نخستین فردی که اکنون بر شما وارد می شود، از بهشتیان است.
برخی افراد چون این سخن را شنیدند، بیرون رفتند تا شتابان باز گردند و به سبب این خبر، از بهشتیان شوند. پیامبر این را فهمید و به آنان که مانده بودند فرمود: اکنون چند نفر بر شما در می آیند که هر یک از دیگری سبقت می جوید. از میان آنان، هر کس به من بشارت دهد که ماه آذار تمام می شود، اهل بهشت است.
آن گروه بازگشته وارد شدند. ابوذر نیز با آنان بود. پیامبر به آنان فرمود: ما در کدام ماه رومی هستیم؟ ابوذر گفت: ای پیامبر خدا، آذار تمام شد. پیامبر فرمود: ای ابوذر، این را می دانستم، اما دوست داشتم که امت من بدانند تو بهشتی هستی، و چسان بهشتی نباشی، در حالی که تو را پس از من، از حرمم (مدینه) می رانند، چون به اهل بیت من محبت داری. پس تنها زندگی می کنی و تنها می میری و گروهی سعادت تجهیز و کفن و دفن تو را می یابند. آنان همراهان من در بهشت جاودان اند؛ بهشتی که به پرهیزگاران وعده داده شده است. [۲]
🔻 آیا منظور پیامبر(ص) فقط به شخص جناب ابوذر بوده و فقط برای اثبات ایشان بوده؟
این جای تأمل دارد.
همانطور که در محرم و صفر هیچ اتفاق پسندیده نیفتاده است و کلا شهادت بوده ...
پس با این دید
یا حدیث نامعتبر است
و یا تحریف شده
و یا منظور پیامبر(ص) فقط جناب ابوذر بوده است!
و ما در این ایام باید چه رفتاری داشته باشیم؟
حداقل کار این است که تبریک و شاد باش نباشد.
🆔 @rahpouanquestion
پرسش و پاسخ با آقا سید
❓ #سوال2367: ✅ آیا سخن زیر از پیامبر(ص) است؟ هر کس مژده ی ماه ربیع الاول را بدهد، من بشارت بهشت را
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
این مطلب را بخوانید؛
– چنين حدیثی صحيح نيست و سنديت ندارد.
– آنچه در احاديث آمده است بشارت بهشت به جناب ابوذر در ماه آذر رومي هست نه در ماه صفر! و علاوه بر آن اين بشارت شخصي است و مخصوص جناب ابوذر است، بنابراین قابل تعمیم نبوده و عمومي نيست.
(در ادامه متن روایت و توضیح آن خواهد آمد)
– اما آنچه زمينه ساز آن شده تا چنين مطلبي از سوي برخي بيان شود عبارت است از:
1. حديث با لفظ «من بشّرني بخروج صفر بشّرته بالجنّة».
الف) جناب ميرداماد در الرواشح السماوية ص 202 به ضعيف بودن اين حديث اشاره دارد.
ب) در كتاب مستدرك سفينة البحار نوشته الشيخ علي النمازي الشاهرودي اينچنين آمده: «…وعن كتاب عجائب المخلوقات قال: روي عن النبي (صلى الله عليه وآله) إنه قال: من بشرني بخروج صفر أبشره بالجنة».
(مستدرك سفينة البحار، ج 6 ص 293)
– همانطور كه مي بينيد بدون سند و با لفظ «روي» آمده است.
ج) در كتاب المراقبات (أعمال السنة) – ميرزا جواد آقا ملكي التبريزي – ص 37 اين حديث بدون سند آمده است.
د) مرحوم علامه محمدتقی جعفری نیز در شرح بر مثنوی معنوی آنجایی که مولوی به این مضمون اشاره دارد، مینویسد: «روایت فوق مأخذ معتبری ندارد، از میرداماد نقل شده است که روایت مجعول است. همچنین با نظر به اینکه بشارت به پایان یافتن یک ماه، مانند پایان یافتن روز برای همه معلوم میشود، پاداش بشارت پایان یافتن یک ماه را بهشت قرار دادن فوقالعاده بعید به نظر میرسد».
(تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی جلالالدین محمد مولوی؛ محمدتقی جعفری، ج10، ص455 – 457)
هـ) ملا علي القاري از علماي اهل سنت اين حديث را جعلي مي داند. حديث: «من بشرني بخروج صفر بشرته بالجنة» ، لا أصل له.
(الأسرار المرفوعة في الأخبار الموضوعة ( الموضوعات الكبرى )، ص 324)
و) همچنین در تفسير روح البيان آن هم بدون نقل سند آمده است.
(تفسير روح البيان، دار الفكر، بيروت، ج 4، ص 325)
ز) در کتاب «عجائبالمخلوقات و غرائبالموجودات و آثارالبلاد و اخبارالعباد» نوشته مرحوم زکریا بن محمد بن محمودالقزوینی نیز به آن اشاره شده که این نقل هم بدون سند رجالی است، کتاب مذکور نیز در اعتبار اسنادی دچار شبهه و تردیدهای جدی است.
2. حديث با لفظ «فَمَنْ بَشَّرَنِی بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّة».
الف) براي فهم روايت لازم است متن کامل حدیث را طبق نقل شيخ صدوق (ره) ببينيم؛
– ترجمه:
ابن عبّاس گوید: روزى پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله به چند تن از اصحابشان که در مسجد قبا در خدمت وى بودند فرمود: نخستین شخصى که اکنون بر شما وارد شود مردى از اهل بهشت است، چون این سخن را از آن بزرگوار شنیدند، گروهى از ایشان برخاسته و بیرون رفتند، و هر یک از آنان قصد داشت که سریعتر مراجعت نماید تا خود نخستین وارد شونده باشد و در نتیجه بهشتى گردد، پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله به نیّت آنان پى برد، و به باقى مانده اصحابش که نزد وى بودند فرمود؛ بزودى چند تن بر شما وارد مىشوند که از جهت زودتر رسیدن در حال سبقت از یک دیگرند، پس هر کدام از آنان که مرا به خروج «آذر» مژده دهد اهل بهشت است. سپس آنان که بیرون رفته بودند بازگشتند و أبو ذر نیز همراهشان بود، آنگاه پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله به ایشان فرمود: ما اکنون در کدام یک از ماه هاى رومى بسر میبریم؟
أبو ذر گفت: یا رسول اللَّه آذر بپایان رسیده است.
پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله فرمود: اى أبا ذرّ آن را مى دانستم و لیکن دوست داشتم قوم من بفهمند که تو مردى از اهل بهشت مىباشى، و چگونه چنان نباشد، حال آنکه پس از من بدلیل علاقهات به اهل بیتم تو را از حرم من دور گردانند، و تنها زندگى خواهى نمود، و تنها خواهى مرد، و قومى که عهده دار مراسم کفن و دفنت بشوند بسبب تو سعادتمند گردند و در بهشت جاودانى که به پرهیزگاران نوید داده شده همراه من خواهند بود.»
(معانی الأخبار ص205، علل الشرایع ج1 ص175)
ب) توضيح:
– اين حديث از جهت سند مورد قبول هست اما معناي خاص به خود را دارد.
– همانطور که از اين روايت بدست مي آيد و هدف پيغمبر بوده، همان معرفي جايگاه ويژه جناب ابوذر به ديگران بوده است. و گرنه معنا ندارد كه بهشت براي كسي باشد كه يك خبر ساده اين چنيني را مطرح نمايد بلکه آن خبر تنها یک نشانه بود تا ابوذر از دیگران تمییز داده شود.
– فرمايش رسول مكرم اسلام (ص) براي همان حادثه مي باشد و نمي توان آن را تعميم داد و بشارت بهشت را براي تمام زمانها و تمام انسانهاي پس از اين واقعه دانست.
– از همه اينها گذشته حضرت فرموده اند: «خروج آذر». آذر از ماه هاي رومي است و ماه رومي روزهايش با ماه قمري تطابق ندارد. لذا اينگونه نيست كه همواره ماه آذر با ماه صفر مطابق باشد. تا بتوان اين بشارت ها را براي اين ماه دانست.
🆔 @rahpouanquestion
پرسش و پاسخ با آقا سید
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی: سلام این مطلب را بخوانید؛ – چنين حدیثی صحيح نيست و سنديت ندارد. – آنچه د
📚 ادامه پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
– بنابراین براي اينكه كسي به اشتباه نيفتد در حديث به خوبي آمده است كه پيامبر صلي الله و عليه وآله وسلم ماه را مي دانستند و ملاك صرف خبر به خروج ماه نبود ه است، بلكه مقصود بيان فضيلتي براي ابوذر بوده است.«قَدْ عَلِمْتُ ذَلِکَ یَا أَبَا ذَرٍّ وَ لَکِنِّی أَحْبَبْتُ أَنْ یَعْلَمَ قُومِی أَنَّکَ رَجُلٌ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ ؛ اى أبا ذرّ آن را مى دانستم و لیکن دوست داشتم قوم من بفهمند که تو مردى از اهل بهشت مىباشى»
در این دوماه هم معمولا شیعیان اهل بیت علیهم السلام به عزاداری مشغول هستند واز برکت عزاداریها و اشکهایی که در این ایام ریخته میشود کل عالم بهره مند میشوند.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2368:
سلام.
وقتی خداوند در بند بند قرآنکریم از تحریف تورات، انجیل و سایر کتابهای آسمانی صحبت کرده است.
چرا نباید شک کنیم که قرآن نیز تحریف شده یا حداقل چیزی از آن کم شده است؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
در قرآن کریم تنها در چند مورد به تحریف کتابهای آسمانی اشاره شده است و اعلام تحریف کتابهای آسمانی دلیلی بر تحریف خود قرآن نیست.
این مقاله را مطالعه بفرمائید؛
https://www.andisheqom.com/fa/Book/View/47492/50766/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%88-%D9%86%D9%82%D8%AF-%D8%B4%D8%A8%D9%87%D9%87-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%81-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2369:
سلام
من فردا چهارشنبه ساعت ۵:۳۰ به سمت تهران بلیط قطار دارم، اذان شیراز هم ساعت ۵:۴۵ دقیقه است.
قطار معمولا بدون تاخیر حرکت میکند و به احتمال ۱۰۰ درصد در این یک ربعی که به اذان مانده و قطار حرکت میکند، قطار هنوز در شیراز است و از شهر خارج نشده که وقت اذان میشود و در همان زمان ایست نمیکند که ما نماز بخوانیم و تا دو سه ساعت به مسیر خود ادامه میدهد.
حال سوالم این است:
وقتی که در زمان اذان در شهر خودم بودم اما نتوانستم قبل از خارج شدن از شهر نمازم را بخوانم ، آیا بعد از خارج شدن از شهر باید نماز را شکسته بخوانم یا کامل؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
بعد از اینکه قطار در ایستگاه توقف کرد، چون شما مسافر هستید نماز را شکسته بخوانید.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2370:
سلام
من دوست ندارم با نامحرم ارتباط کلامی داشته باشم، از قرآنی که خواندم یاد گرفتم که ارتباط با نامحرم چه پنهان و چه آشکار گناه است.
خیلی هم خودم را نگه داشتم!
اقایی هستند که پیام میدهند. من آیات قران یادم میآید؛ اما گویا حسی دارم که تمایل به حرف زدن با ایشان دارم، مثل اینکه غریزه من را به این سمت هل میدهد؛ ولی من به خاطر خدا و آیات قرانی که خواندم مقابل این غریزه ایستادم اما گاهی اوقات یکباره یادم میآید و پروفایل ایشان را چک میکنم، بعد هم خود را سرزنش میکنم!
چه کار کنم که نسبت به چک کردن پروفایل ایشان بیتفاوت بشوم؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
بهترین کار این است که اصلا جواب پیامهای ایشان را ندهید و شماره ایشان را مسدود کنید و به ایشان اصلا فکر هم نکنید. شیطان معمولا از همین قدمهای کوچک برای فریب انسانها استفاده میکند.
نماز اول وقت، قرائت قرآن، دعا و توسل به اهل بیت علیهم السلام فراموش نشود.
بعد از نمازها و زمانهای اجابت دعا از خداوند متعال طلب کمک و یاری کنید.
اگر خودتان بخواهید به راحتی میتوانید این مساله را حل کنید.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2371:
سلام
وقتتون بخیر
حکم ژلیشکردنِ بدون لاک ناخن برای غسل و ضو چیست؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
چون جرم دارد و ظاهرا دائمی هم هست مانع از وضو و غسل میشود.
در انگشتان پا میتوان این کار را انجام داد به شرط اینکه حداقل یک انگشت را انجام ندهند و از روی همان یک انگشت مسح پا را انجام دهند؛
اما برای غسل ایراد دارد.
وضو و غسلی که قبل از این کار انجام شده نیز صحیح هست.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2372:
سلام
منظور آقای انجوی از آزادی اخلاقی در صوت سخنرانی آزادی اخلاقی چیست؟
این قسمت از سخنرانی برای بنده ابهام داشت:
راجع به حجاب میگویند اگر کسی بدحجاب است زمانی که از ایران خارج میشود دیگر به تو ربطی ندارد.
📚 پاسخ #آقا_سید:
سلام
در مسائل شخصی اخلاقی فقط تذکر لسانی باید داد. برخی اخلاقیات به جامعه مربوط میشود و طبق قانون باید برخورد کرد.
مسئلهای مانند حجاب چون در خارج از ایران چنین قانونی نیست. تذکر لسانی از باب امر بمعروف و با شرایطش با برخورد کردن خیلی فرق دارد.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2373:
سلام و عرض ادب خدمت استاد گرامی.
بنده تا جایی که یادم میآید بارها به اهمیت و ضرورت خلوت، توسل و... اشاره کردید و حتی متعجب بودید از کسانی که هفتهای را بدون توسل و ... سپری می کنند(چون مبارزه با شیطان خیلی مشکل است)
الان حدود ۹ماه میگذرد که از نعمت بزرگ توسل هفتگی محروم شدهایم؛ در این سالها چون فکرش را نمیکردیم که روزی اینگونه محروم شویم روی عبادت و توسل فردی ب صورت جدی و دائم کار نکردیم؛ حال روحمان شدید آسیب دیده است، روحی که هر هفته خوراک معنوی داشته. لذت زیارت و سفرهای کاروانی و... همه یک باره گرفته شده....
جنابعالی که استاد و بزرگ ما هستید چه راهی را برای کمشدن درد این خلا بزرگمعنوی پیشنهاد میدهید؟😔😔😔
ترسم این است که انقدر به بیمراسمی عادت کنم که.....
📚 پاسخ #آقا_سید:
سلام
توسل شخصی تعطیل نشده است. حرمها و زیارات هم باز هستند؛ جلسات کوچک هم به راه است.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2374:
با سلام خدمت اساتید محترم
عمر امانتدار صدقات مردم برای رساندن به دست نیازمندان میباشد.
اگر زید که مورد اعتماد عمر است بیاید و بگوید که فلان شخص نیازمند است؛ آیا همین اعتماد برای تشخیص نیازمند کفایت میکند و میش به نامبرده کمک کن
یا اینکه برای تشخیص نیازمندیاش باید تحقیق کند؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
کلمه *عمرو* را باید با واو آخر نوشت تا با *عمر* اشتباه نشود. لذا میشود؛ زید و عمرو البته در تلفظ واو آخر خوانده نمیشود و حرف عین هم با فتحه تلفظ میشود.
بله عمرو میتواند به زید اعتماد کند.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2375:
با سلام خدمت استاد شیرازی
لطف کنید درباره واجبالنفقه بودن توضیح بفرمایید.
چه کسانی بر چه کسانی واجبالنفقه هستند؟
سوال دوم اینکه اگر شخصی که زن و فرزند داشته باشد و مستقل از پدر زندگی کند و به دلیل شرایط بیماری و از کار افتادگی نیازمند کمک و صدقه باشد و پدری داشته باشد که تمکن مالی داشته باشد؛ آیا با این وجود میشود به وی پول صدقات را داد؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
همسردائم، پدر، مادر، فرزندان، نوهها و اجداد واجب النفقه انسان محسوب میشوند لذا زوجیت و یا قوم و خویشی از اسباب وجوب نفقه است.
موارد نفقه:
مسکن، پوشاک، غذا و لوازم منزل که به حد متعارف و متناسب با شأن افراد باشد، از موارد نفقه میباشد.
اگر این شخص نیازمند است میتوانید از صدقه به او پرداخت کنید.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2376:
سلام
یکی از دوستان هستند که برای بارداری مدتهاست اقدام کردند؛ اما موفق نشدند
به عنوان آخرین راه حل به امید خدا IUI را به ایشان معرفی کردند و گفتن از این طریق میتوانند
بخشی از این روش درمانی در محیط آزمایشگاهی اتفاق میافتد و بعد تزریق میشود
حالا به شدت مضطر و نگران هستتند.
اول بابت اینکه شاید وظیفه ایشان صبر و راضی بودن است.
دوم اینکه چون بخشی از آن غیر طبیعی است، نگرانند.
پیگیر بحث شرعی شده و از این بابت مشکلی نیست؛ نگران هستند که در آینده بچه و رشد اخلاقی خودشان اثر گذار باشد.
یک دختر خانم ۶ ساله هم دارند.
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
فعلا عجله نکنند و صبور باشند.
در مورد این روش و افرادی که این کار را انجام داده اند تحقیقات بیشتری انجام دهند و نتایج کار را ببینند و حتی با خانم هایی که این کار را انجام داده اند صحبت کنند و نظرشان را بپرسند تا اگر یک زمانی تصمیم گرفتند این روش را استفاده کنند ،اضطراب و نگرانی نداشته باشند.
الان این اضطراب و نگرانی ایشان به فرض اینکه این روش هم موفقیت آمیز باشد، ممکن است صدمه های ناگواری به جنین وارد کند.
اگر این روش از طریق ایشان و همسرشان انجام میشود، نگرانی ایشان نسبت به آینده بچه و رشد آن نیز منتفی است.
اینکه این روش را انجام دهند و یا اینکه صبور باشند و راضی به رضای خداوند متعال ،اختیارش با خودشان است و از آنجا که ایشان یک فرزند دارند چه بسا دو مرتبه نیز صاحب فرزند شوند.
نماز استغاثه به حضرت زهرا سلام الله علیها را به نیت فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بخوانند و مدتی توسلاتشان را بیشتر کنند ، تا اینکه بتوانند تصمیم درست را اتخاذ کنند.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2377:
سلام
اگر کسی حرفی به شما بزند و خیلی سفارش کند که به کسی نگو و قول بدهیم که نگوییم؛ اما شرایط و ضررهای نگفتن آن موضوع خیلی بیشتر باشد.
آیا میشود با فردی که بتواند کمک کند، موضوع را مطرح کنیم؟ آیا این خیانت نیست؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
باید به قولی که دادید عمل کنید. مگر اینکه واقعا یک ضرر قابل توجهی باشد و با گفتن شما به آن شخص دیگر این ضرر دفع میشود، اشکالی ندارد.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2378:
سلام وقت بخیر
نظر شما راجع به انتخاب جنسیت بچه قبل از بارداری چیست؟
آیا این کار، خلل ایجاد کردن در کار خدا یا به اصطلاح دست بردن در کار خداست؟
راهکار بیان شدهای جهت تعیین جنسیت وجود دارد؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
این قبیل کارها که امروزه علم به آن رسیده اگر مستلزم عمل حرامی نباشد ایرادی ندارد.
نکته مهم این است که این گونه اعمال خارج از اراده و خواست خداوند متعال انجام نمیپذیرد که ما پیش خودمان فکر کنیم خللی در کار خدا صورت گرفته است و در واقع یک روش علمی است برای کمک به افراد در موضوع فرزند آوری اما صد در صد هم تضمینی نیست.
میتوانید با توکل به خداوند متعال و اینکه از خدا بخواهید ما این کار را انجام میدهیم و هر چه خواست شما باشد راضی هستم و این کار را در طول اراده خداوند متعال ببینید نه در عرض اراده خداوند عزیز، ایرادی ندارد.
البته این مدل کارها تا زمانی ایراد ندارد که افراط و تفریط نشود و نظم جامعه و زندگی بهم نخورد مثلا اگر همه افراد دنبال پسر دار شدن باشند و یا بالعکس دنبال دختر دار شدن فقط باشند در این صورت توازن بین جنسیت ها با مشکل مواجه میشود که اگر این مفسده پیش بیاید آنوقت ایراد دارد.
به نظر میرسد هر چه که انسان با توکل به خداوند متعال و به صورت سنتی و معمولی در این موارد زندگی را پیش ببرد شاید بهتر باشد هر چند هم مخالفتی با پیشرفت های علمی در این زمینه نداریم.
🆔 @rahpouanquestion
هدایت شده از انجوی نژاد. رهپویان وصال شیراز
آرامش قسمت۱۱.MP3
11.41M
⚫️⚫️🔅🏴🔅⚫️⚫️
🖌 #سخنرانی : #آرامش قسمت یازدهم
🎙 #حجت_الاسلام_انجوی_نژاد
📅 جلسه تکمیلی بحث آرامش در دهه محرم۹۹
پاسخ به پرسشهای مخاطبین، قسمت اول
🔗حجم: ۱۰ مگابایت
#باید_تمام_زندگی_ام_مثل_او_شود
#ما_ملت_امام_حسینیم
#محرم99
💠🌀💠🌀💠🌀
@rahpouyan
@rahpouyanmp3
❓ #سوال2379:
سلام و عرض تبریک به مناسبت هفته وحدت.
آیا چله دعای سیفیصغیر را پیشنهاد میکنید؟
و اگر پیشنهاد میکنید برای کدام گرههای کور این دعامورد استفاده قرارمیگیرد؟
📚 پاسخ #آقا_سید:
سلام
بله، برای زمانهایی که گره کور و غیر طبیعی وجود دارد.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2380:
سلام وقتتون بخیر.
یک سوال راجع به بورس داشتم، جریان سهام رانتی چیست؟
آیا خرید و فروش از این طریق درست است؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
یکی از انواع رانت در بورس رانت اطلاعاتی در بورس است که همان دسترسی غیرمجاز به اطلاعات نهانی مرتبط با آمار و اطلاعات مهم بورس می باشد.
خیر خرید و فروش از این طریق درست نیست.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2381:
سلام حاج آقا خسته نباشید.
رئیس اداره میخواهد به اسم خانم و دخترش وام قالیبافی و خیاطی بگیرد.
یک برگه اورد و ما را مجبور کرد امضا کنیم که خانم و دخترش به کار قالیبافی و خیاطی در منزل اشتغال دارند؛ در صورتی که من راجع به این مورد علم و اطلاع ندارم.
با توجه به اینکه مصرف وام باید در همان مورد باشد و ایشان وام را در جایی غیر از آن صرف میکنند. آیا از لحاظ شرعی من هم مقصر محسوب میشوم؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
به عهده خود رئیس اداره هست و ایشان باید وام را درمورد خودش مصرف کنه اگر نکرد خودش مسئول هست.
شما هم اگر مجبور به امضا و تائید از روی اجبار شدید،استغفار و طلب توبه کنید.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2382:
سلام خداقوت
خانمی 41 ساله هستم که یک ازدواج ناموفق داشتم، 9 سال قبل جدا شدم و فرزندی ندارم.
الان خواستگاری دارم 57 ساله که بیست سال قبل متارکه کردند و سه فرزند دارند که دو نفر از آنها ازدواج کرده و یک دختر مجرد دارند (که با مادرشان زندگی میکند)... ایشان جانباز هستند و تنها زندگی میکنند...
فردی مذهبی با اعتقادات بالا هستند ولی خانواده ایشان مذهبی نیستند و به همین دلیل با خانواده رفت و آمد ندارند.
من اعتقادات و اخلاق ایشان را پسندیدم و چند جلسهای بیرون از منزل صحبت کردیم و بعد
ایشان رسما به خواستگاریم آمد؛ پدر و مادرم بخاطر اختلاف سنی نگران بودند و ایشان با بچه دار شدن هم مخالف هستند و یک مورد دیگر اینکه ایشان میگویند باهم محرم بشویم و مدتی باهم زندگی کنیم تا هم را خوب بشناسیم و بعد عقد محضری کنیم؛ ولی خانوادهام مخالف این قضیه هستند! و به ایشان گفتند باید زودتر محضری عقد کنید...
ولی در جلسه دوم خواستگاری بعد از مطرح کردن محرمیت و اینکه فعلا محضری نکنیم تقریبا توافق شد و پدرم به ایشان جواب مثبت داد؛ ولی بعد از اینکه ایشان رفتند، شوهرخواهرم با ناراحتی و سرصدا نظر پدر و مادرم را تغییر داد که نباید موافقت میکردید و نظر والدینم هم تغییر کرد و منفی شد.
الان تقریبا حدود یک ماهه با ایشون آشنا شدم و خودمان دو نفر راضی به این ازدواج هستیم، البته نظر خانوادهام برایم مهم است و دلم میخواهد که رضایت داشته باشند...
لطفا در صورت امکان راهنماییم فرمایید.
متشکرم
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
شما هر مقدار که بتوانید از این آقا شناخت بیشتری پیدا کنید به نفع خود شماست.
چون پدر و مادر شما دوست دارند عقد شما حتما محضری باشد و شما هم میخواهید احترام آنها را حفظ کنید مدتی صبر کنید و بعد موضوع عقد محضری را دوباره با این آقا مطرح کنید و ایشان را راضی کنید که قبول کنند.
در این موضوع، شما و آن آقا تصمیم گیرنده هستید حالا شما دوست دارید که نظر پدرو مادر را هم لحاظ کنید، اما نظر شوهر خواهر شما ملاک نیست.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2383:
سلام.
دو سال پیش آقا سید در یکی از سخنرانیهای خود فرمودند که دشمن و یهود وقتی که انقلاب به چهل سالگی برسد خواهی نخواهی آن را قبول میکنند و دیگر مانند قبل آنچنان فشاری برای براندازی ندارند.
اکنون که نظام و انقلاب از چهل سالگی هم عبور کردند ولی فشار و تحریم روز بروز بیشتر شده که کمتر نشده،؛ آیا سیاست آنها عوض شده یا حقیر مطلب را درست نفهمیدم. با تشکر
📚 پاسخ #آقا_سید:
سلام
دیگر اعتقاد به براندازی ندارند؛ البته آنهایی که واقعا به تورات معتقد هستند.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2384:
سلام
گویا حدیثی در مورد مذمت قطع کردن صحبت دیگران وجود دارد.
امروزه موقعیتهای زیادی پیش میآید که برای پیشبرد کارهای گروهی مجبور به مباحثه و تبادل نظر هستیم؛ خیلی مواقع از یک جایی به بعد صحبت فرد مقابل، قابل پیش بینی است و میدانیم که میخواهد چه بگوید یا صحبتهایش طولانی میشود و ممکن است بعدا فرصت بحث در مورد همه مسائلی که مطرح میکند نباشد یا حتی یک سری مطالب را فراموش کنیم، آیا در این مواقع هم اشکال دارر که صحبت دیگری را قطع کنیم؟
📚 پاسخ #آقا_سید:
سلام
نه. به وسواس دچار نشوید و ادب را رعایت کنید.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2385:
سلام و خداقوت.
چگونه معلوم میشود که امامزمان(عج) را شناختیم یا نه؟ چه کنیم به مرگ جاهلی نمیریم؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
همین که این سوال را پرسیدید نشان میدهد شما دنبال شناخت هر چه بیشتر حضرت ارواحنا فداه هستید.
نسبت به ایشان اطلاعاتی باید داشته باشیم که با خواندن کتاب و گوش دادن به سخنرانی هایی با موضوع مهدویت میتوان این اطلاعات و شناخت را بدست آورد و به مرور زمان میشود این شناخت را زیاد کرد.بدانیم ایشان رفیقی صمیمی پدری دلسوز و مادری مهربان هستند و دوستدار شیعیانشان هستند.
در کنار این مدل کسب اطلاعات و شناخت حضرت ارواحنا فداه، لازم هست یک ارتباط قلبی و صمیمی و عاطفی بین ما و ایشان برقرار شود به صورتی که راحت بتوانیم روزانه لحظاتی را با ایشان گفتگو کنیم برنامه هامون را با ایشان چک کنیم مشکلاتمون را درمیان بگذاریم و از عدم ظهور ایشان اظهار ناراحتی کنیم و با زیارات منسوب به ایشان مانند زیارت آل یاسین هر روز ایشان را زیارت کنیم.
در رابطه با وظایف ما نسبت به حضرت مهدی ارواحنا فداه کتاب مکیال المکارم خوب کتابی هست.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2386:
سلام خسته نباشید.
من آموزش خیاطی میدهم؛ در ابتدا شهریه را ۵۰هزار تومان گذاشتم ولی چند روز بعد شهریه را ۳۰هزار تومان کردم.
آیا بنده وظیفه دارم که به آن چند نفری که ۵۰هزار تومان پرداخت کردند، ۲۰هزار تومان پس بدهم؟
چون بقیه که ثبتنام کردند ۳۰هزار تومان واریز کردند.
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
اختیار با خودتون است.
اما اگر از همه یکسان شهریه بگیرید در آینده حرف و حدیثی پیش نمیآید.
🆔 @rahpouanquestion
❓ #سوال2387:
سلام
اگر مبلغی را نذر کنیم که به خیریه بدهیم و از نزدیکان کسی باشد که به آن هزینه نیاز داشته باشد؛ آیا میتوان مبلغ را به جای خیریه به آن فرد داد؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
اگر نذر شما واجب نباشد؛ یعنی صیغه نذر را هنگام نذر نخوانده باشید، میتوانید به اقوام پرداخت کنید.
🆔 @rahpouanquestion
پرسش و پاسخ با آقا سید
❓ #سوال2359: سلام اگر پسری قبلا مشروب مصرف میکرده و اکنون توبه کرده و قصد ازدواج با دختری مذهبی را
❓ #سوال2388:
سلام خسته نباشید در رابطه با سوال 2359 که حدیث از امامصادق(ع) در رابطه با همسر شراب خوار گفته بودند.
حال اگر زن بعد از ازدواج بفهمد که شوهرش مشروب میخورد و بخاطر بچهها مجبور به سکوت است؛ این زن باید چهکار کند؟ طبق این حدیث وضعیت بچههایی که پدرشان چنین مردی است چه میشود؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی:
سلام
مشکلی برا بچهها و خود ایشان پیش نمیآید،
خیلی از خانوادهها بودند که پدر اهل دین نبوده اما بچه ها و خانم خونه انسانهای خوبی شدند؛
آسیه همسر فرعون نمونه قرآنی است.
مادر این خانواده میتواند مدیریت کند تا خودش و بچهها آسیب نبینند. گناه و آثار گناه با خود آن آقا حساب میشود.
🆔 @rahpouanquestion