♨ اهداف سفر الکاظمی به تهران
* دیروز «الکاظمی» در فاصله یکساله نخستوزیریاش، برای بار دوم به تهران آمد. این امر نشان میدهد که ایران در سیاست خارجی عراق جایگاه ویژهای دارد. در این سفر هیئتهای سیاسی و اقتصادی وی را همراهی میکردند و دستورالعملهای این سفر متمرکز بر ابعاد سیاسی و اقتصادی بود.
👈 گزاره تحلیلی
1⃣ آنچه در این سفر بیش از همه موردتوجه است، تأکید بر گزارههایی همچون مسائل انرژی، میانجیگری بین ایران و عربستان و یک سری روندهای فیمابین همچون حضور برخی گروههای تروریست در شمال عراق است. در بحث انرژی، عراق همچنان به واردات گاز از ایران احتیاج دارد و تأکید دولت عراق نیز بر همین مسئله استوار است. حجم گاز دریافتی عراق از ایران چیزی در حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیون مترمکعب در روز است؛ اما مشکل اصلی در این زمینه بحث تحریمهای آمریکاست که علناً بحث انتقال پول را با مشکل مواجه میکند. در بحث برق نیز نزدیک به یکسوم برق عراق توسط ایران تأمین میشود. این مسائل نشان میدهد که عراق همچنان در بحث انرژی خواهان واردات از ایران است.
2⃣ عراق بر اساس رویکرد انفتاح عربی مصطفی الکاظمی، تعامل با همسایگان را در دستور کار قرار داده است. این نقش تعاملی برگرفته از کاهش تنش در داخل عراق و همچنین کاهش تنشهای منطقهای است؛ زیرا اختلاف بین بازیگران منطقهای منجر به افزایش تنشها در داخل عراق خواهد شد. اکنون عراق با نقش میانجیگرانه خود بین ایران و عربستان به دنبال اتخاذ چنین راهکاری است. برگزاری سه نشست بین ایران و عربستان و همچنین برگزاری برخی کنفرانسها همچون کنفرانس بغداد، نشان از چنین رویکردی دارد.
👈 نکته پایانی
با توجه به نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی عراق در ۱۸ مهرماه، الکاظمی به دنبال حفظ جایگاه خود در دولت آینده عراق است. در کنار این مسئله، الکاظمی برای فائق شدن بر بسیاری از مشکلات اقتصادی عراق به همراهی ایران نیاز دارد و در این زمینه نیز ایران همواره حسن نیت خود را نشان داده است.
✍ محمدرضا فرهادی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
#به_افق_اربعین موکب مجازی خودتو برپا کن و برای عرض ارادت راهی مشایه شو...
برای ثبت موکب مجازی در پویش سراسری به افق اربعین و بهره برداری از محتوای تبلیغی برای نشر در فضای مجازی همین الان اقدام کنید👇
http://farhangi.whc.ir/news/view/111402
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عاملی: لغو اجرای سند ۲۰۳۰ از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔻حدود ۲۹ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالهای گذشته در دولت قبل بر زمین مانده بود؛ مجموعه این مصوبات در اختیار آیتالله رئیسی، رئیس جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و بعد از طی کردن یک فرآیند، هفت مصوبه ابلاغ و دیگر مصوبات در دست بررسی است
🔻«لغو اجرا سند ۲۰۳۰» از جمله این مصوبات بود که توسط رئیس جمهور به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
❇️◾️❇️◾️❇️◾️❇️
#انسی_با_حضرت_قرآن
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
✨أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ قِیلَ لَهُمْ کُفُّواْ أَیْدِیَکُمْ وَ أَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَ آتُواْ الزَّکَاةَ فَلَمَّا کُتِبَ علَیْهِمُ الْقِتَالُ إِذَا فَرِیقٌ مِّنْهُمْ یَخْشَوْنَ النَّاسَ کَخَشْیَةِ اللّهِ أَوْ أَشَدَّ خَشْیَةً وَ قَالُواْ رَبَّنَا لِمَ کَتَبْتَ علَیْنَا الْقِتَالَ لَوْلا أَخَّرْتَنَا إِلَی أَجَلٍ قَرِیبٍ قُلْ مَتَاع الدَّنْیَا قَلِیلٌ وَ الآخِرَةُ خَیْرٌ لِّمَنِ اتَّقَی وَ لاَ تُظْلَمُونَ فَتِیلاً ✨
▪️آیا ندیدی کسانی را که به آنان گفته شد دست از جنگ بدارید و نماز را برپا کنید و زکات بدهید ولی همین که کارزار بر آنان مقرر شد، بناگاه گروهی از آنان از مردم ترسیدند، مانند ترس از خدا یا ترسی سخت تر و گفتند: پروردگارا! چرا بر ما کارزار مقرر داشتی؟ چرا ما را تا مدتی کوتاه مهلت ندادی؟ بگو: برخورداری (از این) دنیا اندک و برای کسی که تقوا پیشه کرده آخرت بهتر است و (در آن جا) به قدر نخ هسته خرمایی بر شما ستم نخواهد رفت *
📗سوره مبارکه نسا آیه ٧٧
🏴 از محمد بن مسلم، از امام باقر (علیه السلام نقل کرده که فرمود: به خدا سوگند، مثل روز روشن است که عمل حسین بن علی (علیه السلام) حتماً خیر امت اسلام بوده است و به خدا سوگند، آیه «أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ قِیلَ لَهُمْ کُفُّواْ أَیْدِیَکُمْ وَأَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّکَاةَ» هم برای این نازل شده که حتماً طاعت و فرمانبرداری از امام منظور است.
آنها خواستار جنگ بودند «فَلَمَّا کُتِبَ علَیْهِمُ الْقِتَالُ» با امام حسین (علیه السلام) «وَقَالُواْ رَبَّنَا لِمَ کَتَبْتَ علَیْنَا الْقِتَالَ لَوْلا أَخَّرْتَنَا إِلَی أَجَلٍ قَرِیبٍ» «نُّجِبْ دَعوَتَکَ وَنَتَّبِع الرُّسُلَ»(سوره مبارکه ابراهیم آیه ۴۴. ) تا دعوت تو را پاسخ گوییم و از فرستادگان (تو) پیروی کنیم] و خواستند این امر تا قیام امام زمان (علیه السلام) به تأخیر بیفتد.
📗 کافی، ج ۸، ص ۳۳۰، ح ۵۰۶.
🏴عبدالله بن جعفر، از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده که:
👈 تفسیر این آیه «أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ قِیلَ لَهُمْ کُفُّواْ أَیْدِیَکُمْ» با حسن (علیه السلام) معنا دارد
👈 و «وَأَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّکَاةَ فَلَمَّا کُتِبَ علَیْهِمُ الْقِتَالُ» با حسین (علیه السلام) معنا می یابد.
📗تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۲۸۴، ح ۱۹۵
❇️◾️❇️◾️❇️◾️❇️
راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
#سالروز_شهادت_امام_حسن (سلام الله علیه)
حضرت السید الزکی مولانا امام حسن بن علی (علیهما السلام) ضمن خطبه ای در بيان علل تشريع احكام و ارتباط آن با ولايت اهل بيت عصمت و طهارت (علیهم السلام اجمعین) فرمودند:
«... َ لَوْ لَا مُحَمَّدٌ وَ الْأَوْصِيَاءُ مِنْ وُلْدِهِ كُنْتُمْ حَيَارَى كَالْبَهَائِمِ لَا تَعْرِفُونَ فَرْضاً مِنَ الْفَرَائِضِ وَ هَلْ تُدْخَلُ قَرْيَةٌ إِلَّا مِنْ بَابِهَا»؛
اگر حضرت محمد و جانشينان ایشان نبودند، شما چون بهائم سرگردان بوده، به هيچيك از واجبات الهى آگاهى نداشتيد. آيا مى توانيد به خانهاى غير از در آن وارد شويد؟!
📓 علل الشرائع، ج1، ص 250
راه_ما_روشن_است
#انتشار_با_لینک_کانال
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝