✳️ حماسه 22 روز نبرد - قسمت سوم
✅ گزیده تیترهای مطبوعاتی از آذر 1358 تا پایان فروردین 1359
🔹 از موج بحران های سیاسی – اقتصادی – نظامی کشور تا اوج شرارت ضدانقلاب در سنندج
🔹 چگونه نظام نوپای جمهوری اسلامی ، هنوز یکساله نشده ، از اینهمه مشکلاتی که یکی از آنها برای از پا انداختن کافی بود عبور کرد ؟
🔹 شدت یافتن اختلافات با آمریکا بعد از تصرف سفارت آمریکا – تهدید نظامی و محاصره اقتصادی آمریکا – تجاوزات مرزی عراق – غائله کردستان و آذربایجان و گنبد و زاهدان – فتنه انگیزی مجاهدین خلق و چریک های فدایی –– بیماری قلبی حضرت امام – ترور شخصیت های بزرگ
🔹 ودر میانه این همه طوفان سهمگین برگزاری سه انتخابات بزرگ قانون اساسی ، اولین ریاست جمهوری و اولین مجلس شورای اسلامی
🔹 ماندگاری نظام جمهوری اسلامی در این شرایط غیر ممکن است ، مگر نصرت ، مدد و لطف الهی
May 11
33.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 ویژه برنامه چشم و چراغ
با حضور خانواده شهید حسن جوزائی بیدگلی
پخش شده در شبکه دو صدا و سیما
شادی روح شهید جوزائی و والدین مرحومش فاتحه و صلوات
🌐 گروه سایبری #لقمان
(مجمع رهروان وصال آران و بیدگل)
@rahrovan_vesal
✳️ حماسه 22 روز نبرد - قسمت چهارم
✅ رادیو بی بی سی - 29 فروردین 1359 :
(( چریک های کرد یعنی پیشمرگان بیشتر استان کردستان را در اختیار دارند . به طور مثال سنندج مملو از پیشمرگان است که کاملا مجهز هستند .
در چند کیلومتری جنوب سنندج از پیشروی یک ستون ارتش وقفه ایجاد کرده اند . مردم محلی از ورود واحدهای ارتش به داخل شهر سنندج جلوگیری کرده اند .
یکی از رهبران محلی حزب دموکرات کردستان به بی بی سی گفته وقوع یک جنگ تمام عیار اجتناب ناپذیر است ولی امیدواریم به تعویق بیفتد .
خبرنگار بی بی سی معتقد است این جنگ اجتناب ناپذیر خیلی زودتر از آنچه رهبران کرد انتظار داشتند فرا رسیده است ))
هدایت شده از تاریخی - اجتماعی - سیاسی
✳️ اعتراض مردم نسبت به وضع موجود از واقعیت تا هیاهو
✅ بسیاری از واژه ها بسیط التعریف هستند ، یعنی حکایت آن شعر مولوی ، هر کسی از ظن خود شد یار من .
به عنوان مثال واژه آزادی ، عالم اسلامی تعریفی دارد ، لیبرال تعریفی ، کمونیست و راست و چپ و.... شاید بیش از صد تفسیر و تعبیر .
✅ ((اعتراض مردم به وضع موجود)) نیز که 44 سال است در ادبیات سیاسی موافقین و مخالفین جمهوری اسلامی وارد شده است .
نفی و نادیده انگاشتن اعتراض ، حماقت و نادانی است ، اما آنچه مهم است ، اعتراض + مردم ، اعتراض به چه چیز ؟ مردم یعنی چه کسانی و با چه تعدادی .
🔹 سال 1358-59 ، نزدیک به 100 درصد مردم به جمهوری اسلامی و قانون اساسی رای داده بودند ، اما همان روزها گروههای ضدانقلابی چپ و راست مثل چریک های فدایی خلق که اصلا بیگانه با اسلامیت حرکت مردم بودند در نشریاتشان تیتر می زدند 📷👆 :
( اعتراض مردم به وضعیت موجود )
واقعا کدام مردم ؟ مردمی که 100 درصد به استقرار حکومت رای داده اند ؟ اعتراض به چه چیزهای مهم و حساسی ؟ چه موقع می توان در بیان کمیت نفرات از واژه مردم استفاده کرد ؟ آیا استفاده از واژه مردم یک ترفند مبارزاتی بیش نیست ؟
حماسه 22 روز نبرد - قسمت پنجم
🔹 1359-1-29: ضد انقلاب که موفق شده در راستای توافقات ، سپاه پاسداران را مجبور به خروج از سنندج کند ، حالا تنها مانعش برای تسلط کامل به منطقه ، نیروهای ارتش می باشند .
ضدانقلاب در پیش بینی های خود و احتمال عبور ستون ارتش از سنندج به سقز ، در سقز بر علیه نیروهای ارتش که از پل محافظت می کنند اجرای آتش و تعدادی را به شهادت می رسانند . در این درگیری ها، دو فروند بالگرد خسارت و دو دستگاه تانک ارتش منهدم می شود .
🔹 1359-1-31: ستون نظامی که شامل دو گردان پیاده می باشند ، ساعت شش و نیم صبح از فرودگاه سنندج ، بدون اینکه وارد شهر شوند از مسیر قشلاق به طرف سقز حرکت می کند . 📷👆
ضدانقلاب که از قبل اطلاع داشته و خود را آماده نموده با اجرای کمین به ستون حمله می کنند .
تا ساعت 10 صبح 11 شهید از جمله فرمانده تیپ یکم سرهنگ ایرج نصرت زاد و 19 زخمی ، از شدت درگیری خبر می دهد .
ستون بر اساس تدبیر فرماندهان لشکر با خروج از منطقه کمین به پادگان لشکر در سنندج باز می گردد .
✅ ضدانقلاب مست از پیروزی ، پیکر شهدا را در شهر می گرداند و خودروها و تجهیزات به غنیمت گرفته را نیز به نمایش می گذارد .
✳️ حماسه 22 روز نبرد - قسمت ششم
🔹 جانم فدای ایران - درود بر رهبر انقلاب
🔹 شقاوت داعشیان سال 59
✅ فرمانده تیپ در محاصره کامل قرار گرفت . پای چپش تیر خورده و دشمن برای اسارت او نزدیک می شود .
آخرین تماس بی سیمی با مرکز لشکر را برقرار می کند و اینگونه با رشادت سخن می گوید :
(( من سرهنگ ستاد ایرج نصرت زاد ، به علت مجروحیت در آخرین لحظات عمر سربازی خویش نکاتی را برای همرزمان بازگو می کنم :
جانم فدای ایران ، درود بر رهبر انقلاب - جاوید باد ارتش جمهوری اسلامی ایران ، زنده باد فرماندهان تیپ یکم لشکر 28 سنند ج ))
✅ ضدانقلاب بعد از اسارت و شکنجه او را به شهادت رساند و پیکر مطهرش را در عقب وانت در حالی که دستان و سرش از عقب ماشین آویزان بود در شهر سنندج چرخاندند .
🌷🌹 جاودانه باد یاد و خاطره سرلشکر قهرمان ایرج نصرت زاد
پیام تسلیت مجمع رهروان وصال در پی ارتحال والده شهیدان حاجی زادگان
بسم الله الرحمن الرحیم
▪️ کلُّ مَنْ عَلیها فَان وَ یبقَی وَجْهُ رَبَّک ذوالـجلالِ والاکـرامِ
▪️خانواده محترم شهیدان والامقام حسین و مهدی حاجی زادگان
سلام علیکم؛
خبر آسمانی شدن حاجیه خانم گنگی مادر شهیدان حسین و مهدی حاجی زادگان موجب تأسف و تألم فراوان ما گردید.
▪️ایمان و ایثار مادران معظم شهدا که فرزندان عزیز خویش را در راه دفاع از اسلام و انقلاب اسلامی هدیه کردند در وصف نمیگنجد و کلمات قادر به ستودن صبر جمیل این بانوان مؤمنه و والا مقام نیست مخصوصا این مادر شهید که پاره جگرش( فرزند شهیدش حسین) را به مردم شهیدپرور شهرستان هندیجان بخشید.
▪️بیشک ایمان و اراده راستین شهدای گرانقدر دفاع مقدس، ریشه در اعتقادات ناب و خالصی دارد که توسط والدین آنان بالندگی یافته که در این میان نقش این بانوی ارجمند در جهت تربیت اسوههای جهاد و مقاومت بیبدیل است.
▪️مادر شهیدان حاجی زادگان پس از ۳۴ سال چشم به راهی ،در آخر فرزندش، حسین را در گلزار شهدای گمنام شهرستان هندیجان زیارت کرد و قبرش را در آغوش گرفت.
▪️حاجیه خانم گنگی با اخلاص و قلب با صفای خود باعث شد تا دو شهید گمنام میهمانان شهر ما باشند و برای آنها مادری کرد و همچنین سفارش کرد تا نزدیک آنها دفن شود.
▪️از پيشگاه خداوند متعال و منان برای آن فقيده سعيـده آمرزش و رحمت واسعـه الهـی و برای بازماندگان معـزز، صبـر و اجـر و سلامتـی مسالت میداریم.
خادمان شهدا در مجمع رهروان وصال شهرستان آران و بیدگل
@rahrovan_vesal
May 11
▪️دیدار جمعی از اعضای مجمع رهروان وصال با خانواده شهیدان حاجی زادگان به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س)
🏴بازنشر به مناسبت آسمانی شدن والده شهیدان حاجی زادگان
@rahrovan_vesal
✳️ حماسه 22 روز نبرد - قسمت هفتم
🔹 آغاز تصمیم برای آزادسازی شهر سنندج
🔹 به تدریج مقامات کشوری و لشکری به تصمیم اشتباه توافق با ضدانقلاب مبنی بر اخراج سپاه پاسداران از شهر سنندج پی بردند .
ارتش با صدور بیانیه ای بدعهدی ضدانقلاب را یادآور شد که قرار بود با خروج سپاه از شهر ، هیچ فردی مسلحانه در شهر تردد نکند ولی ضدانقلاب هم به ستون ارتش حمله کرد و هم در داخل شهر علاوه بر سنگر بندی به مراکزی که ارتشی ها مستقر هستند تیراندازی می کنند .
🔹 در روزهای پایانی فروردین 1359 در شهر سنندج فقط ، پادگان ارتش - رادیو تلویزیون - باشگاه فسران و فرودگاه در اختیار ارتش است که همه این 4 مرکز در محاصره ضدانقلاب است .
ارتش جمهوری اسلامی از سپاه پاسداران درخواست کمک می کند . محمد بروجردی فرمانده عملیات سپاه در غرب کشور که از روزهای قبل پیش بینی این روزها را کرده بود ، وارد سنندج می شود .
🔹 در همین اثنا در اول اردیبهشت 59 ، در تهران سروان صیاد شیرازی - سروان سید حسام هاشمی - حاج آقا سالک و رحیم صفوی که همه از اصفهان به تهران آمده اند در جلسه با سرتیپ فلاحی فرمانده نیروی زمینی ارتش طرح خود را درباره سازماندهی مجدد نیروها برای حفاظت از مرزها ارائه می دهند .
سرتیپ فلاحی که به علت کسالت روی تخت بیمارستان است ، صدور دستور برای بررسی و اجرای این طرح را بسته به رئیس جمهور می داند و برای آنها وقت ملاقاتی با بنی صدر می گیرد .
بنی صدر در جلسه با این 4 نفر بعد از بیان مشکلات کردستان و سنندج خطاب به سروان صیاد شیرازی می گوید :
«شما که ادعا دارید، چرا به سنندج نمیروید تا اوضاع آنجا را سامان بدهید؟ همین الان شهر سنندج در دست ضدانقلاب است و لشکر ۲۸ در محاصره کامل به سر میبرد»
آقای صیاد شیرازی در جواب می گوید :
«ما حرفی نداریم و همین حالا هم آماده هستیم، به شرطی که شما ما را پشتیبانی نمایید»
بنیصدر :
«بسیار خب! شما میتوانید به عنوان نماینده من به منطقه کردستان بروید و به فرمانده نیروی زمینی میگویم شما را پشتیبانی کند.»
سپهبد شهید صیاد شیرازی در خاطرات خود روزهای بعد از جلسه با ابوالحسن بنی صدر را اینگونه بیان می کند :
((پس از ملاقات با رئیسجمهور، جلسهای با برادران همراه از جمله برادر رحیم صفوی، فرمانده عملیات سپاه پاسداران اصفهان تشکیل دادیم و قرار شد ایشان فوری به اصفهان برود و تعدادی از برادران پاسدار را برای رفتن به سنندج آماده کند. من هم به اتفاق سروان سیدحسام هاشمی همان شب به اصفهان رفتم و فردای آن روز با یکصد تن از برادران سپاه به فرماندهی برادر سیدرحیم صفوی عازم سنندج شدیم.))
✳️ و به این ترتیب روزهای نزدیک به حماسه آزادسازی سنندج آغاز می شود .