🔻حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در دیدار با جمعی از وکلای دادگستری سراسر کشور:
🔹️شفافسازی و واقعی کردن #حقالوکاله ها برای مردم، سازمان امور مالیاتی، دستگاهها و مجموعههای مختلف، از بسیاری از #بدبینیها نسبت به نهاد وکالت پیشگیری میکند.
🔹️سخن گفتن از سلامت قوه قضاییه بدون #سلامت جریان #وکالت امکان پذیر نیست و چرا باید اجازه دهیم چند وکیل، قاضی و کارمند ناسالم، نگاه مردم را به ما عوض کنند؟
🔹️عملکرد ما باید به گونهای باشد که مردم، #انصاف در وکیل و #عدالت در قاضی را با تمام وجود احساس کنند و باید با حاکم کردن نگاه تحولی گامهای متفاوتی برداریم تا مردم طعم #شیرین عدالت را بچشند.
🔹️موسسات حقوقی باید #ساماندهی شوند و این پذیرفته نیست که کسی بدون داشتن تواناییهای لازم، موسسه حقوقی تاسیس کند.
🔹️وکیل #مستقل کسی است که در تشخیص و پیگیری حق موکل خود، کاملا مستقل و نفوذناپذیر عمل کند اما این استقلال به معنای عدم #نظارت نیست.
🔹️امروز کشور با انواع #تحریمهای ظالمانه دست به گریبان است. دفاع از #حقوق ملت در برابر این تحریمها بر عهده جریان وکالت است. از طرفی شاهد ظلم و ستم به مردم فلسطین، یمن، لبنان و سایر نقاط جهان هستیم که هیچکس به اندازه وکلا و #حقوقدانان_بدون_مرز و آشنا به مبانی حقوقی و مقررات بینالملل نمیتواند از حقوق این مظلومان دفاع کند.
۱۳۹۸/۳/۱۱
@raisi_org
🔻حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه مسئولان عالی قضائی:
🔹️به مردم اطمینان میدهم که بنای قطعی دستگاه قضایی بر رسیدگی #قاطع، قانونمند، مقتدرانه و بدون هر گونه #نفوذپذیری در #پروندهها است.
🔹️اینکه امروز دستگاه قضایی میتواند بدون کمترین نفوذپذیری از ناحیه #صاحبان قدرت، ثروت، زر، زور و تزویر به دنبال احقاق #حق و اجرای #عدالت باشد و این نقش برجسته برای قوه قضاییه در قانون اساسی پیشبینی شده است، ناشی از نظام ولایی جمهوری اسلامی است.
🔹️امروز آمریکا محتاج #مذاکره است و اگر بر مواضع اصولی خود پافشاری کنیم، دشمن #عقبنشینی میکند.
🔹️مواضع اخیر مقامات آمریکا از جمله اظهارات روز گذشته وزیر خارجه این کشور مبنی بر اعلام آمادگی برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران، نشان میدهد که چگونه آمریکا #ملتمسانه به مذاکره با ایران اصرار دارد و این موضعگیری ثابت کرد که تنها راه پیروزی ملت ایران در برابر زیاده خواهیهای دشمن، ایستادگی و #مقاومت است
۱۳۹۸/۳/۱۳
@raisi_org
🔻حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه مسئولان عالی قضایی:
🔹️دولت، نیروی انتظامی و دستگاه قضایی مسئولیت دارند که از #امنیت روانی و اخلاقی جامعه صیانت کنند و اجازه ندهند کوچکترین بی عفتی و ناهنجاری، جامعه را #تهدید کند.
🔹️دستگاههای انتظامی و قضایی نیز به موجب شرع و قانون، موظفند از آمران به معروف و ناهیان از منکر #حمایت کنند.
🔹️نظام بانکی، رسانهها وسازمان ثبت اجازه رشد شرکتهای #صوری و #کاغذی را ندهند.
🔹️بسیاری از مردم که قربانی #سودجویی شرکتهای صوری و کاغذی میشوند، ادعا میکنند که بواسطه #تبلیغات این شرکتها در رسانهها به آنها اعتماد کرده و پولی را در اختیار این شرکتها یا موسسات قرار دادهاند.
🔹️این هم ادعای بر حقی است زیرا به هر حال #رسمیت یک رسانه باعث میشود آنچه تبلیغ میکند نیز رسمیت پیدا کند.
🔹️رسانه ها باید #هویت و #اصالت یک بنگاه اقتصادی یا شرکت را پیش از انجام تبلیغات، مورد بررسی قرار دهند
🔹️نظام بانکی نیز در اعطای #تسهیلات باید همانگونه که توانایی افراد و ضمانتهای لازم را برای اعطای تسهیلات لحاظ میکند، توانایی شرکتها در بازپرداخت تسهیلات و همچنین #وثایق مورد نیاز را به دقت مورد بررسی قرار دهد.
۱۳۹۸/۳/۲۰
@raisi_org
1⃣
«بسم الله الرحمن الرحیم
آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران
دراجرای قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران، مصوب ۹/۸/۱۳۹۴ مجمع تشخیص مصلحت نظام و به منظور افزایش اعتماد عمومی مردم به مسئولان جمهوری اسلامی ایران و ارتقاء سلامت اداری، آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران"، به شرح مواد آتی است:
🔹ماده 1- اصطلاحات مذکور در این آیین نامه در مفاهیم زیر به کار میرود:
الف- قانون: قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران، مصوب ۹/۸/۱۳۹۴ مجمع تشخیص مصلحت نظام؛
ب- آیین نامه: آییننامه اجرایی قانون؛
پ- مقامات مسئول: مقامات و مسئولان موضوع مواد 1 و2 قانون؛
ت- مرکز: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه؛
ث- اداره کل: اداره کل ثبت دارایی مقامات مسئول؛
ج- هیئت بررسی: هیئت بررسی کننده دارایی مشمولان ماده 1 قانون؛
چ- دوره مسئولیت: مدتی است که از زمان انتخاب یا انتصاب به سمت موضوع قانون شروع میشود و تا پایان مدت مسئولیت ادامه مییابد.
ح- فرزندان تحت تکفل: دخترانی که ازدواج نکرده و شاغل نباشند و پسرانی که سن آنها کمتر از 25 سال بوده، مگر اینکه ازدواج کرده یا شاغل باشند.
خ- همسر: اعم از همسر یا همسران دائم یا موقت؛
د- اعضای خانواده: اعضای خانواده برای مقامات موضوع ماده 1 قانون عبارت است از خود، همسر و فرزندان و برای مقامات موضوع ماده 3 قانون عبارت است از خود، همسر و فرزندان تحت تکفل؛
ذ- سامانه ثنا: سامانه ثبت نام الکترونیکی است که برای ثبت نام الکترونیکی و دریافت حساب کاربری توسط مرکز ایجاد میشود.
ر- سامانه: سامانه دارایی مقامات مسئول؛
ز- تعهدنامه: تعهدنامه موجود در سامانه مبنی بر ارائه فهرست دارایی اعضای خانواده؛
ژ- دستگاه اجرایی: دستگاه اجرایی مذکور در ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده 29 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران؛
🔹ماده 2- به منظور انجام وظایف موضوع قانون و آیین نامه آن، اداره کل با نظر رئیس قوه قضاییه در حوزه ریاست قوه قضاییه تشکیل میشود.
@raisi_org
2⃣
🔹ماده 3- مرکز موظف است ظرف 2 ماه از تاریخ تصویب آییننامه با همکاری اداره کل با رعایت سازوکارهای امنیتی، حفظ محرمانگی و حریم خصوصی و همچنین صحت و تمامیت دادهها، سامانه را به نحوی راهاندازی نماید که مقامات مسؤول پس از ثبتنام در سامانه ثنا بتوانند اطلاعات لازم را در فرمهای مخصوصی که در این سامانه قرار دارد ارائه نمایند.
تبصره- در صورتی که به هر علت دسترسی به سامانه امکان پذیر نباشد، مقامات مسؤول موظفند مراتب را به طریق مقتضی به اداره کل اعلام و به محض امکان دسترسی به سامانه، اطلاعات لازم را ارائه نمایند.
🔹ماده 4- مقامات مسؤول فهرست دارایی اعضای خانواده را به شرح مذکور در ماده 12 آیین نامه اعلام میکنند.
تبصره- تکمیل فرمهای اعلام فهرست دارایی بر عهده مقامات مسؤول است.
🔹ماده 5- به منظور شناسایی سمتها و افراد مشمول قانون، سازمان اداری و استخدامی کشور با هماهنگی عالیترین مقام دستگاه اجرایی موظف است کلیه سمتهای مشمول قانون و مشخصات مقامات مسئول را حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ تصویب آیین نامه به صورت فایل الکترونیکی در اختیار مرکز قرار دهد.
تبصره- چنانچه پس از اعلام سمتهای مذکور در ماده قبل هر گونه سمت جدید مشمول قانون ایجاد شود و یا هر گونه تغییری در تصدی این سمتها صورت گیرد، سازمان فوق مکلف است مراتب را در اسرع وقت به قوه قضائیه اعلام کند.
🔹ماده 6- مشمولان فعلی ماده 1 قانون، موظفند اظهار نامه مشتمل بر دارایی اعضای خانواده را مطابق آییننامه حداکثر ظرف یک ماه پس از پایان دوره مسئولیت خود از طریق ثبت در سامانه به طریق فوق به اداره کل اعلام کنند.
🔹ماده 7- مشمولان ماده 3 قانون باید فهرست دارایی اعضای خانواده را از زمان لازم الاجرا شدن قانون مطابق آیین نامه حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ راه اندازی سامانه اعلام نمایند.
تبصره 1- مشمولان ماده 3 قانون که پس از لازم الاجرا شدن قانون عهده دار سمتهای موضوع ماده فوق شدهاند فهرست دارایی اعضای خانواده را از زمان شروع تصدی اعلام و رسید آن را از سامانه دریافت میکنند.
تبصره 2- اشخاصی که بعد از اجرای قانون عهده دار سمتهای مذکور شده و دوره مسؤولیت آنان به اتمام رسیده باشد فهرست دارایی اعضای خانواده را در بازه زمانی ابتدا و انتهای مسئولیت اعلام میکنند.
🔹ماده 8- فهرست دارایی مقامات مسؤول و سمتها و مشخصات افراد مشمول و اسناد و اطلاعات مربوط به آن که به قوه قضائیه ارائه میشود، محرمانه بوده و افشای آن ممنوع است. مقامات مسؤول میتوانند شخصاً اطلاعات خود را افشا کنند.
🔹ماده 9- چنانچه بعد از اعلام فهرست دارایی، تعداد اعضای خانواده افزایش، کاهش یا تغییر یابد، مقامات مسؤول موظفند نسبت به اعمال تغییرات و اعلام فهرست دارایی آنان در پایان دوره مسؤولیت اقدام نمایند.
🔹ماده 10- چنانچه مقامات مسؤول، همزمان بیش از یک سمت داشته باشند باید به اعتبار هر سمت در شروع و پایان دوره مسؤولیت نسبت به ارائه فهرست دارایی اعضای خانواده اقدام نمایند.
🔹ماده 11- مقامات مسؤول موظفند بلافاصله پس از انتخاب یا انتصاب، فرم تعهد نامه را تأیید کنند. شروع به کار اشخاص فوق منوط به تأیید تعهد نامه (موضوع ماده 2 قانون) است.
🔹ماده 12- فهرست دارایی مقامات مسؤول اعم از داخل یا خارج کشور باید شامل موارد ذیل باشد:
1- کلیه اموال غیر منقول، با ذکر مشخصات پلاک ثبتی و یا با هر شناسه دیگر و در صورتی که ثبت نشده باشد با هر مشخصهای که به سهولت قابل شناسایی است.
2- حقوق دارای ارزش مالی از قبیل امتیاز مالی، حق انتفاع، بهره برداری و نظایر آن؛
3- مطالبات و دیون اعم از حال یا وعده دار؛
4- سرمایهگذاری؛
5. اوراق بهادار از قبیل اوراق مشارکت و سهام اعم از بی نام یا با نام، با قید نوع، میزان و مرجع صدور؛
6. موجودی حسابهای بانکی، مؤسسات مالی و اعتباری و صندوقها اعم از دولتی یا غیردولتی و یا قرضالحسنه و نظایر آن با ذکر شماره حساب؛
7. هرگونه منابع درآمدی مستمر؛
تبصره– چنانچه دارایی مقامات مسئول در خارج از کشور باشد، مشخصات کشور و منطقه مربوط و قید سایر مشخصات دارایی به نحوی که به سهولت قابل شناسایی باشد.
🔹ماده 13- هیأت بررسی توسط رئیس قوه قضائیه، مرکب از سه نفر از قضات عالی رتبه جهت بررسی وضعیت دارایی مشمولان ماده 1 قانون تعیین میشود.
🔹ماده 14- پس از ارجاع رئیس قوه قضائیه، هیأت بررسی با ملاحظه اسناد و مدارک دریافتی و با اطلاعات حاصله، چنانچه در خصوص میزان دارایی اعلام شده و افزایش آن در طول دوره مسؤولیت تشکیک نماید از افراد مشمول ماده 1 قانون میخواهد طرق تحصیل و نحوه افزایش دارایی را کتباً ظرف مدت یک ماه اعلام نمایند.
@raisi_org
3⃣
🔹ماده 15- هیأت بررسی میتواند در صورت لزوم از دستگاه اجرایی و بخش خصوصی نسبت به دارایی مشمولان ماده 1 قانون و افزایش و چگونگی تحصیل آن استعلام نماید. مراجع مذکور مکلفند با هیأت همکاری و در اسرع وقت به استعلامات پاسخ دهند.
🔹ماده 16- چنانچه مراجع قضایی در اثنای رسیدگی به پروندهها و یا سازمان بازرسی کل کشور و دیگر واحدهای نظارتی در حین بازرسی، مواردی را مشاهده کنند که حاکی از افزایش بر خلاف حق دارایی مشمولان ماده 1 قانون باشد، مکلفاند ضمن انجام وظایف قانونی، مراتب را به صورت مستقیم و محرمانه به اداره کل اعلام نمایند.
🔹ماده 17- نتیجه بررسی نهایی هیأت بررسی از طریق رئیس هیأت به رئیس قوه قضاییه گزارش میشود. چنانچه به تشخیص رئیس قوه قضاییه دارایی افراد مشمول قانون بر خلاف حق افزایش یافته باشد، ضمن اتخاذ تصمیم در خصوص دارایی افزایش یافته، در صورت ارتکاب تخلف یا توجه اتهام، مراتب را به مرجع صالح ارجاع میدهد تا مبنی بر تصمیم متخذه مورد رسیدگی قرار گیرد.
تبصره– چنانچه پس از رسیدگی به پرونده، دلایل و مدارک جدیدی کشف شود که بررسی مجدد را ضروری نماید، مراتب جهت اتخاذ تصمیم به رئیس قوه قضائیه اعلام میگردد.
🔹ماده 18- رئیس قوه قضائیه میتواند نتیجه رسیدگی به دارایی مشمولان ماده یک قانون را منتشر نماید.
🔹ماده 19- چنانچه مشمولان ماده 1 قانون در مهلت مقرر نسبت به ارائه فهرست داراییهای خود به اداره کل اقدام ننمایند و یا دارایی خود را کتمان یا گزارش ناقص ارائه نمایند، اداره کل موظف است مراتب را جهت تعقیب کیفری به دادستان تهران اعلام نماید تا در اجرای ماده 115 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اقدام قانونی به عمل آید.
🔹ماده 20- در صورت عدم اقدام افراد مشمول ماده 3 قانون در ارائه اطلاعات مربوط، اداره کل از طریق دستگاههای مربوط موضوع را پیگیری خواهد کرد.
تبصره – در صورتی که علی رغم پیگیری اداره کل، اشخاص مذکور به وظایف و تکالیف موضوع قانون و آییننامه عمل نکنند، اداره کل، موضوع را جهت اقدام مقتضی حسب مورد به مراجع ذیصلاح اعلام میکند.
🔹ماده 21- این آیین نامه در 21 ماده و 8 تبصره در تاریخ ۱۳۹۸.۳.۱۹ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید.
@raisi_org
🔻فراخوان رئیس قوه قضائیه در خصوص مشارکتجویی از مردم و نخبگان در روند تحولات دستگاه قضایی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹️امروزه با گسترش دسترسیهای ارتباطاتی، فارغ از چارچوبهای سنتیِ خشک و دیوانسالارانه، فضای مجازی و رسانههای اجتماعی به فرصتی بزرگ برای کم کردن فاصلههای زمانی و مکانی در ارتباطات و به اشتراکگذاری نظرات تبدیل شده است.
🔹️از این فرصت باید برای دریافت نظرات مردم و نخبگان از «ایده تا بازخورد» به بهترین نحو استفاده کرد.
🔹️آسیبهای فضای مجازی -که در جای خود باید به طور جدی دنبال و رفع شود- نباید ما مسئولان را دچار خطای محاسباتی کند و موجب شود که خود را از فرصت کمنظیر ارتباط با مردم در این بستر محروم نماییم. به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی باید از فرصت با ارزش فضای مجازی استفاده کرد و با اطلاع از نظرات و سؤالهای افکار عمومی، یک حضور مؤثر و جریانساز را به نفع مردم رقم زد.
🔹️نیل به «قوه قضائیه تراز انقلاب اسلامی» در گام دوم، بدون مشارکت و نقشآفرینی مردم، نخبگان و دلسوزان انقلاب ممکن نیست. در مدت کوتاهی که از مسئولیتم در قوه قضائیه میگذرد، و پیش از آن نیز خصوصاً در دوره خدمت در آستان قدس رضوی، از نظرات ارزشمند کاربران رسانههای اجتماعی استفاده کردهام و از این پس نیز امیدوارم خادمان ملت را در ساخت قوه قضائیهای مردمی، انقلابی و ضد فساد یاری کنید.
🔹️بر این اساس اعلام میکنم تا زمانی که سامانه اختصاصی دستگاه قضایی برای ارتباط دو سویه با مردم و نخبگان در دسترس قرار بگیرد، صفحات متعلق به اینجانب در رسانههای اجتماعی، یکی از مسیرهای دریافت نظرات مردم و نخبگان خواهد بود.
🔹️علاوه بر اینکه مردم عزیزمان میتوانند رأساً نظرات خود را از این مسیر منتقل کنند، اینجانب نیز حسب مورد، فراخوانهایی جهت دریافت نظرات در خصوص ایجاد، اصلاح یا تکمیل برخی رویهها، رویکردها، دستورالعملها و آئیننامهها اعلام خواهم کرد و در انتظار نظرات راهگشای صاحبنظران و متخصصان این امر خواهم بود.
🔹️امید است این رویکرد مورد رضای خداوند متعال از باب عمل به کریمهی «و شاورهم فی الامر» و موجب اعتماد و دلگرمی عموم انسانهای حقطلب و عدالتخواه باشد. توفیق روزافزون ملت رشید ایران را خواستارم.
سید ابراهیم رئیسی
۱۳۹۸/۳/۲۵
@raisi_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸حجتالاسلام و المسلمین رئیسی:
🔹️باید از فرصت با ارزش فضای مجازی استفاده کرد و با اطلاع از نظرات و سؤالهای افکار عمومی، یک حضور مؤثر و جریانساز را به نفع مردم رقم زد.
🔹️بر این اساس اعلام میکنم تا زمانی که سامانه اختصاصی دستگاه قضایی برای ارتباط دو سویه با مردم و نخبگان در دسترس قرار بگیرد، صفحات متعلق به اینجانب در رسانههای اجتماعی، یکی از مسیرهای دریافت نظرات مردم و نخبگان خواهد بود.
🔹️علاوه بر اینکه مردم عزیزمان میتوانند رأساً نظرات خود را از این مسیر منتقل کنند، اینجانب نیز حسب مورد، فراخوانهایی جهت دریافت نظرات در خصوص ایجاد، اصلاح یا تکمیل برخی رویهها، رویکردها، دستورالعملها و آئیننامهها اعلام خواهم کرد.
🔹️امیدوارم خادمان ملت را در ساخت قوه قضائیهای مردمی، انقلابی و ضد فساد یاری کنید.
۱۳۹۸/۳/۲۵
@raisi_org
🔻رئیس قوه قضاییه صبح امروز (یکشنبه) بصورت سرزده از مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه (129) بازدیدکرد.
🔹️حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در این بازدید ضمن حضور در مرکز مدیریت خطوط، از نزدیک در جریان روند اتصال خطوط تلفنی مردم به کارشناسان حقوقی، میزان تماسهای تلفنی، میزان معطلی مردم و کیفیت پاسخگویی کارشناسان قرار گرفت ودستورات لازم را برای بهبود فرآیندهای موجود صادر کرد.
🔹️رئیس قوه قضاییه همچنین برخی از پیامهای ضبط شده مردمی و مشکلات اعلام شده از سوی شهروندان را شنید و مورد ارزیابی قرار داد.
۱۳۹۸/۳/۲۶
@raisi_org
🔻حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه مسئولان عالی قضائی:
🔹مسئولان قضایی متوجه باشند که هیچکس از سر بیکاری و بیجهت به دستگاه قضایی مراجعه نمیکند و قطعا مشکلی داشته که به عدلیه پناه آورده است.
🔹مفاسد اقتصادی، چه کم باشد و چه زیاد، به هیچ عنوان از سوی جامعه تحمل نمیشود. مصمم هستیم ضمن رسیدگی دقیق و سریع به پروندهها، اطلاع رسانی مطلوب را در خصوص آنها انجام دهیم.
🔹ما معتقد به توسعه ارائه خدمات مشاوره حقوقی به شهروندان هستیم، زیرا قطعا این قبیل مشاورهها به کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی کمک زیادی میکند.
🔹وظیفه داریم با سوءاستفاده کنندگان از فضای مجازی، متجاسرین به قانون و مرتکبان جرایم سازمان یافته که این عرصه را جولانگاه و حیاط خلوت خود برای قانون شکنی و تعرض به حریم خصوصی و امنیت اخلاقی مردم میدانند، برخورد جدی کنیم.
۱۳۹۸/۳/۲۷
@raisi_org
🔻دستور رئیس قوه قضائیه در پی قتل یکی از زندانیان در زندان فشافویه:
🔹️از طرف سازمان زندانها و دادستانی کل کشور دو تیم مجزا در مورد #سهل_انگاری یا #قصور احتمالی مأمورین مربوط، بررسی دقیق انجام داده و نتیجه گزارش شود.
🔹️در صورت #محرز شدن تخلف یا جرم، برخورد قاطع و مناسب انجام پذیرد.
۱۳۹۸/۳/۲۷
@raisi_org
🔻رئیس قوه قضاییه در دیدار رئیس و اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس:
🔹️برخورد با #فساد در خود قوه قضاییه از اولویتهای کاری این دوره است و تلاش داریم که برخورد با قضات مسالهدار تشدید شود.
🔹️ما طی ماههای اخیر، تعدادی از قضات را از خدمت منفصل کردیم و شخصا نیز در چند دادگاه عالی مربوط به صلاحیت قضات حضور یافتم تا از نزدیک در جریان کار باشم.
🔹️از زمان صدور دستورالعمل مربوط به زندانیان #مهریه، حدود 1600 نفر آزاد شده و مابقی نیز که کمتر از 800 نفر هستند، تمکن مالی دارند اما از پرداخت مهریه استنکاف میکنند.
🔹️نیت ما تضییع حقوق #بانوان نیست اما معتقدیم در زندان ماندن کسی که توانایی پرداخت مهریه را ندارد، برای خود زوجه هم عملا فایدهای ندارد اما اگر همین فرد آزاد باشد و بتواند کار کند، امکان پرداخت مهریه از سوی او به دلیل کسب درآمد، فراهمتر است.
🔹️در برخی روستاهای کشور، اهالی به عشق روستا و زادگاهشان با وجود خشکسالی، نبود آب و امکانات لازم، در محل مانده اند و مهاجرت نکرده اند. حال اگر چنین فردی برای گذران زندگی خود، بنایی ساخت نباید با استناد به قانون منابع طبیعی با او برخورد شود. باید به چنین افرادی حتی جایزه داد که اجازه نمیدهند روستاها متروکه و مخروبه شوند.
🔹️حساسیتها باید در خصوص اماکنی باشد که سرسبز و پرآب است؛ نظیر استانهای شمالی کشور. بر همین مبنا، قانونگذاران محترم نباید یک نسخه را برای کل کشور بپیچند بلکه در چنین مواردی لازم است با در نظر داشتن ویژگیهای اقلیمی، فرهنگی و ... قوانین به صورت منطقهای و محلی تصویب شود.
۱۳۹۸/۳/۲۹
@raisi_org
🔻حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم:
🔹️همه دستگاهها در کشور ماموریت #پیشگیری از وقوع جرم را برعهده دارند.
🔹️یکی از وظایف شورای عالی پیشگیری، سیاستگذاری کلان و تهیه یک برنامه ملی برای پیشگیری از وقوع #جرم منطبق با وظایف سه قوه است.
🔹️باید هر جرمی که در جامعه اتفاق میافتد، #علل آن پیدا شود و برای از بین بردن علل وقوع جرم همگان تلاش نمایند.
🔹️ساختارها به گونهای تعریف شود که #فسادزدا باشد نه فسادزا.
🔹️در فرمان مقام معظم رهبری تعیین تکلیف شده که در دستگاه اجرایی اصلاح ساختارهای فسادزا، در دستگاه قانونگذاری بستن #منافذ فسادزا و در دستگاه قضایی برخورد با مجرمان مورد تاکید قرار گرفته است.
۱۳۹۸/۳/۲۹
@raisi_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹️پاسخ مقتدرانه و عزتمندانه مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) به نخست وزیر ژاپن، ترکیبی از #خردمندی_دیپلماتیک و رفتار #انقلابی بود و بیانات ایشان، همان پاسخ صریح ملت بزرگ ایران بود که باعث بالندگی و افتخار است.
🔹️نه تنها ملت ایران بلکه همه ملتهای آزاده، به این نوع موضعگیری که در آن #عقلانیت و #دیپلماسی انقلابی وجود دارد، مباهات میکنند.
۱۳۹۸/۳/۲۷
@raisi_org
🔻حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در مراسم تجدید میثاق مسئولان عالی قضایی با آرمانهای امام راحل(ره) و انقلاب اسلامی در حرم امام خمینی(ره):
🔹️از مهمترین برنامههای ما در این دوره و در #تحول قضایی، رفع اطاله دادرسی، کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی، رسیدگی عادلانه، صدور احکام متقن، توجه به مردم و حقوق عامه خواهد بود.
🔹️در سیره امام(ره) توجه به #حق_الناس بسیار مورد توجه است.
🔹️مدیران اجرایی، دستگاههای مسئول، بخش قانونگذاری و عزیزان قضایی، دیدگاه امام(ره) را نسبت به #حقوق_عامه در نظر داشته باشند.
🔹️حق مردم در استفاده از همه ظرفیت ها در این نظام نباید دچار #آسیب شود.
🔹️مبارزه با #تبعیض، #فساد و اجرای عدالت برنامه اصلی تحولی ما در این دوره خواهد بود.
۱۳۹۸/۴/۱
@raisi_org
سید ابراهیم رئیسی
🔸در اولین روز هفته قوه قضائیه، نشست هماندیشی صاحبنظران و نخبگان حوزه حقوق زنان با حضور حجتالاسلام
🔻رئیس قوه قضاییه در نشست هماندیشی صاحب نظران و نخبگان حوزه حقوق زنان:
🔹️معاون حقوقی قوه قضاییه در زمینه لایحه تامین #امنیت زنان
🔹️معاون فرهنگی قوه قضاییه نظر قضات و #فرهیختگان را در ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی خواسته که ضمیمه بُعد حقوقی خواهد شد تا نظر به این لایحه، نظر کاملی باشد.
🔹️این کار بدون وقفه استمرار خواهد داشت.
🔹️راهکار برخورد با مشکلات و آسیبهای خانواده دادگاه نیست بلکه راهکار #حکمیت است.
🔹️قضیه طلاقهای توافقی یکی از اشکالات بسیار بهجا و حکیمانهای بود که رهبری معظم انقلاب گرفتند.
🔹️خودمان را #مدافع حقوق حقه و مشروع همگان در جامعه میدانیم.
🔹️از حقوقی که ما حتما مدافعش هستیم حقوق بانوان و #زنان است.
🔹️ما باید مصادیق #خشونت را به دقت شناسایی کنیم. به عنوان مثال وقتی یک استاد #دانشگاه برای آنکه خودش بتواند به کارهایش برسد، یک کلاس دانشگاه را دیروقت برگزار میکند، اقدام او خشونت علیه آن دختر دانشجویی است که مجبور میشود یک مسیر طولانی را دیروقت طی کند تا به منزل برسد.
🔹️ما انواع بیعدالتیها، تضییع حقوق و هرآنچه را که یک خانم را در #مضیقه قرار میدهد، مصداق خشونت علیه زنان میدانیم.
🔹️پوشش #متهمان زن نباید لزوما چادر باشد بلکه میتوان ترتیباتی اتخاذ کرد که هر متهم زن با همان پوششی که به صورت عادی دارد منتها با رعایت شئونات، در دادگاه، دادسرا و زندان حضور یابد.
۱۳۹۸/۴/۱
@raisi_org
26.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹ببینید||
🔸روایت منتشرنشده حجتالاسلام و المسلمین رئیسی از دیدار وی با رهبر معظم انقلاب اسلامی که منجر به پذیرش ریاست قوه قضائیه شد.
🔹خاطرهای که آیتالله خامنهای برای او تعریف کرد.
@raisi_org
سید ابراهیم رئیسی
🎤پخش زنده || 🔹گفتگوی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با مردم، امشب (یکشنبه دوم تیرماه) بعد از بخش خبری
🔻گفتگوی تلویزیونی حجتالاسلام و المسلمین رئیسی به مناسبت هفته قوه قضاییه(۱):
🔹برخی مشکلات دستگاه قضا را که هم قضات از آن رنج میبرند و هم مردم باید حل کنیم.
🔹فقر، بیکاری و مشکلات فرهنگی همه زمینههای وقوع جرم است.هرچه بیکاری کمتر شود جرم کمتر میشود.
🔹اصلاح این موارد، ورودی پرونده به دستگاه قضا را کمتر میکند.
🔹رقمهایی که درباره ۱۷ میلیون پرونده درست نیست زیرا هر پرونده وارده به قوهقضاییه در مراحل و مقاطع مختلف، ثبتهای مختلف میشود.
🔹️یکی از مشکلات دستگاه قضایی میزان ورودی پرونده است که روز به روز افزایش پیدا می کند که باید کاهش پیدا کند و این نیاز به کارشناسی دارد که این کارشناسی مدتهاست که انجام شده است.
🔹️17 میلیون پرونده عدد رسیدگی به پرونده در دستگاه قضایی است و تعداد پرونده ها در قوه قضاییه کمتر از این یک سوم این تعداد است.
🔹️63 حساب عدد درستی نبوده که اعلام شده است و این حساب ها امکانی برای قوه قضاییه بوده تا در مواقعی برای رفع مشکلات و خدمات در دستگاه قضا استفاده کند.
🔹️تلاش شده تا حساب ها به 5 حساب تقلیل پیدا کند.
🔹️در دوره جدید در پایان هرسال گزارش درآمدها و هزینهکردهای حسابهای قوه قضاییه به صورت شفاف اعلام و در اختیار عموم گذاشته خواهد شد.
🔹️به هیچ عنوان اجازه نمیدهیم وکیل،کارشناس، قضات و یا ضابط ناسالم مطلقا در ابزار نظارتی حضور داشته باشد.
🔹️انفصال 60 قاضی تازه ابتدای راه سلامت سازی قوه قضاییه بود.
🔹️اولین اقدام ما تشکیل مجتمع مبارزه با فساد اقتصادی خواهد بود تا همه فرایند رسیدگی به پروندههای فساد متمرکز شود.
🔹️دومین گام ارتباط با همه دستگاههای اطلاعاتی و انتظامی است که میتوانند به دستگاه قضایی کمک کنند.
🔹️گام سوم شکل دادن مجموعه به هم پیوسته منسجمی است که هم بخشهای قضایی و غیرقضایی را به هم مرتبط کند که همین روزها این تشکیلات برپا خواهد شد.
۱۳۹۸/۴/۲
@raisi_org
سید ابراهیم رئیسی
🎤پخش زنده || 🔹گفتگوی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با مردم، امشب (یکشنبه دوم تیرماه) بعد از بخش خبری
🔻گفتگوی تلویزیونی حجتالاسلام و المسلمین رئیسی به مناسبت هفته قوه قضاییه(۲):
🔹️در قانون رسیدگی به اموال مسئولین پیشبینی شده که همه مسئولین لیست اموالشان را در اختیار قوه قضاییه بگذارند.
🔹️آییننامه قانون ابلاغ شده و تا دو ماه آینده سامانه آن راهاندازی خواهد شد.
🔹️همه مسئولین باید اموالشان را به رئیس قوه قضاییه و رئیس دستگاه قضا به نهادی که رهبری معظم انقلاب تعیین میکند، اعلام میكند.
🔹️من علاوه بر اعلام به رهبری انقلاب میخواهم لیست اموالم را به مردم نیز ارائه کنم.
🔹️سعی کردیم در این سه ماه بحث شورای حقوق شهروندی را که متشکل از مسئولین قضایی وغیرقضایی است، فعال کنیم.
🔹️بنا داریم موضوع حقوق شهروندی را نه درحد یک ادعا و سخن بلکه به صورت یک ضرورت صیانت کنیم.
🔹️در ارتباط با واقعه اخیر زندان فشافویه، بلافاصله هیئتی از سازمان زندانها، دادستانی کل و دادستانی تهران را برای بازرسی مامور کردم تا موضوع را بررسی کنند.
🔹️پرونده باید همانطور که کیفرخواست آن سریع صادر شد به سرعت هم رسیدگی شود.
من خودم هیئتی را برای دلجویی از خانواده مقتول اعزام کردم.
🔹️ غفلت احتمالی موردتوجه بیشتری قرار دارد و اگر مسئولی در این رابطه غفلت کرده باشد آن را برکنار میکنیم و دستور این قضیه صادر شده است.
🔹️برخورد سریع و عبرت آموز با حوادث بسیار مهم است
@raisi_org