⭕️ اطمینان داریم اگر ایران تمام تعهدات خود در حوزه FATF را انجام دهد باز هم از بلک لیست خارج نخواهد شد
👤 محمدرضا پورابراهیمی؛ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس
🔹موضعی که FATF نسبت به شفافیت مالی در ایران دارد یک موضع کاملا سیاسی است. FATF کشورهایی مثل عربستان که رسما از تروریست در دنیا حمایت میکنند را کنار گذاشته و بعد راجع به ایران اظهارنظر میکنند.
🔹دولت بدون هماهنگی با مجلس این اقدام را انجام داده که قابل قبول نیست و عدول از قانون اساسی محسوب میشود. خیلی از کشورهایی که به FATF پیوستند بعضی از تعهدات آن را قبول نکردند اما وزیر اقتصاد وقت ایران تمام تعهدات آن را پذیرفته است.
🔹در بین کشورهای منطقه، جمهوری اسلامی ایران پیشتاز شفافیت اقتصادی است. ما براساس مبانی دینی خود میگوییم که پولی که از حرام به دست بیاید مشکل دارد و در قانون ما هم این مسئله آمده است.
🔹در عربستان یک قانون علیه پولشویی تصویب نشده. این در حالیست که عربستان عضو ناظر FATF است و معلوم است که این یک رفتار کاملا سیاسی است.
🔹تجربه تلخی که در معاهدات بینالمللی داریم این است که طرف قرارداد ما هیچگاه به تعهدات خود عمل نکرده است. الان هم اطمینان داریم اگر ایران تمام تعهدات خود در حوزه FATF را انجام دهد باز هم ایران از بلک لیست خارج نشده و در تعلیق خواهد ماند.
🔹پیشنهاد دادیم که طرح آن در مجلس به عقب بیافتد و در حال حاضر دو ماه به تعویق افتاده است. پیشنهاد دولت این است که در صورت پیوست به FATF شروطی را میگذاریم.
🔹بنده پیشنهاد دادم که در صورت هرگونه اقدامی از سوی هر یک از اعضای کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم که منجر به بلااثر شدن شروط تعیین شده در متن قانون الحاق به این کنوانسیون توسط ایران شود، دولت مکلف است بلافاصله مطابق مقررات کنوانسیون ماده 27 عضویت ایران را ملغی اعلام کند./ تسنیم
@Rasad_tahlil
⭕️ ۵درصدپیش فروش سکه درانحصار ۵۰نفر/ سایت وزارت صنعت هک و حدود ٥ هزار خودرو مدل بالا وارد کشور شد
👤 ناصر سراج؛ رئیس سازمان بازرسی
🔹بازار سکه، خودرو، مسکن و ارز چهار بازاری است که سازمان بازرسی به آن ورود کرده است. در رابطه با سکه هفت میلیون و ششصد هزار ثبت نام سکه داشتیم که ۵۰ نفر، پنج درصد این سکه ها را در اختیار دارند و هر سکه ای یک میلیون سود دارد.
🔹(در خصوص افزایش قیمت خودروها) به عنوان مثال خودرو سوزوکی در حدود ١٠٠ میلیون تومان، خودرو ٢٠٠٨ ، ٧٠ الی ٨٠ میلیون تومان و خودرو استپ وی حدود ٣٠ میلیون تومان گران شد.
🔹در همین ارتباط سازمان ورود و سایت هایشان را بررسی کرد. امیدواریم بتوانیم ضمن کنترل قیمت ها شاهد کاهش قیمت هم باشیم.
🔹معتقدیم این قیمت ها حبابی است و قسمت واقعی نیست و مصرف کنندگان واقعی نیز در این بازارها وجود ندارند و اکثرا دلال ها هستند که بازار را ملتهب می کنند که امیدواریم با کمک دولت این مشکلات برطرف شود.
🔹(به موضوع خودروهای خارجی و گران شدن بیش از حد آن اشاره کرد) متاسفانه سایت وزارت صنعت ، معدن و تجارت(صمت) هک شد و حدود ٥ هزار خودرو مدل بالا و گران قیمت وارد کشور شد که از این تعداد حدود ٤ هزار خودرو ترخیص و وارد بازار شده است و هزار خودرو همچنان در گمرک است که امیدواریم در این خصوص نیز تصمیم گیری شود.
🔹اختلاف قیمت این خودروها به نزدیک نیم میلیارد تومان می رسد، مانند ولوو و بی ام و که هیچ کدام از این خودروها قیمت واقعی ندارند. امیدواریم با همکاری سه قوه این بازار را کنترل و قیمت ها را به قیمت واقعی برسانیم.
🔹(در پاسخ به سوالی مبنی بر لغو ثبت نام ایران خودرو، بی اطلاعی نمایندگی ها و احتمال احتکار از سوی این شرکت) پیشنهاد ما این است که به نمایندگی ها خودرو ندهند و خودروها مستقیم به مصرف کننده واگذار شود. قرار بود امروز سایت باز شود، این موضوع و عدم واگذاری خودرو به غیر از مصرف کننده را پیگیری می کنیم و امیدواریم با تمهیدات صورت گرفته بتوانیم وضعیت را کنترل کنیم.
🔹خودروسازان را در رابطه با برخی مسایل زیاد نمی توان مقصر دانست زیرا هزینه های سربار زیادی دارند، نیرویی که در حال حاضر در شرکت های خودروسازی مشغول به کار هستند انبوه است و این تعداد مورد نیازشان نیست و به خاطر بیکاری نمی توانند عذر نیروها را بخواهند، علاوه بر این برخی صاحب منصب ها فشار می آورند که این شرکت ها نیروی بیشتری جذب کنند. در مورد بحث احتکار نمی توان با قاطعیت صحبت کرد و باید موضوع بررسی شود./ مهر
@Rasad_tahlil
⌛️رصد دوشنبه (28خرداد، 4شوال، 18ژوئن):
1176؛ مرگ "آغامحمدخان قاجار" اولین پادشاه قاجاریه در گرجستان
1287؛ اولتیماتوم "محمدعلی شاه" به مجلس برای تبعید چند تن از رهبران مشروطه
1314؛ تمام افراد كشور مقید شدند كلاه بین المللی (تمام لبه به نام شاپو) استفاده کنند
1356؛ رحلت فقیه برجسته و عالم مجاهد آیت اللَّه "سید احمد خسروشاهی"
259ق؛ تصرف شهر نيشابور توسط "يعقوب ليث صفاری" و سرنگوني سلسله ی طاهريان
1815م؛ پايان زندگي سياسي "ناپلئون" به دنبال شكست در جنگ تاريخي "واترلو"
1997م؛ استعفاي "نجم الدين اربكان" نخست وزير اسلام گراي تركيه
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ نامه جنبش عدالتخواه دانشجویی به دادستان تهران؛ ویلای مصادرهای لواسان را از سرلشگر فیروزآبادی پس
📮 #توییت
⭕️ حسین دهباشی: نامه #جنبشعدالتخواهدانشجویی به دادستان تهران جهت درخواست تخلیه ویلای #سردارسرلشگرفیروزآبادی درلواسان مصداق فراغت از دلبستگیهای جناحی است
آیا #انجمناسلامیدانشجویانکشور مشابه همین آزادگی را برای درخواست تخلیه ویلای دفترنشرآثارامامخمینی که دفتر #جنابآقایخاتمی است، دارد؟
@Rasad_tahlil
⭕️ به رغم خروج آمریکا از برجام، افت و خیز خاصی در اقتصاد ایران وجود ندارد/ بیش از ۹۰ درصد از نیازهای کشور در داخل تولید و مصرف می شود
👤 حجت الله عبدالملکی؛ کارشناس اقتصادی
🔹پیش بینی بانک جهانی از اقتصاد ایران در سال جاری میلادی، پیش بینی مثبتی است و در واقع به رغم خروج آمریکا از برجام، گزارش منتشر شده نشان می دهد افت و خیز خاصی در اقتصاد ایران وجود ندارد و این خبر خوبی برای مردم و مسئولین است.
🔹متاسفانه درباره تحریم ها، برجام و همچنین خروج آمریکا از برجام بیش از حد غلو شد. گزارش بانک جهانی برای رشد اقتصادی ایران است اما بر اساس گزارش بانک جهانی، انتظار شوک های کوتاه مدت نداریم یعنی نگرانی بسیاری از مردم و فعالان اقتصادی از خروج آمریکا در برجام داشتند، اتفاق نخواهد افتاد و این نکته مثبت است.
🔹ظرفیت درونی اقتصاد ایران بالا است. این موضوع را کارشناسان بانک جهانی نیز اشاره کردند و آن را قبول دارند که با خروج یک کشور از برجام و تحریم ها، اتفاق خاصی نخواهد افتاد. اقتصاد ایران با اروپا در تعامل است و با شرق آسیا نیز تعاملات زیادی دارد، اما درون مایه های اقتصادی ایران بسیار بالا است.
🔹بیش از ۹۰ درصد از نیازهای کشور در داخل تولید و مصرف می شود و این یعنی اگر بتوانیم ثبات داخلی ایجاد کنیم، نوسانات بیرونی اثر زیادی نخواهد داشت. میزان واردات و صادرات ایران حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی است یعنی ۹۰ درصد تولید و مصرف را در داخل انجام می دهد و به همین دلیل یک اقتصاد بزرگ محسوب می شویم و مانند اقتصادهای کشورهایی چون قطر خیلی تحت تاثیر نوسانات اقتصادی بیرونی نیستیم.
🔹تلاطم های بیرونی چه در خصوص نرخ ارز و یا تحریم های جدید، می تواند در داخل کشور مدیریت شود زیرا همانطور که گفته شد، اقتصاد ایران در درون کشور انجام می شود. البته در این میان یک مسئله نیز باید مورد توجه قرار گیرد و آن شوک های روانی است که ممکن است بر تولید و مصرف در داخل کشور اثر بگذارد که این واقعه متاسفانه امروز صورت گرفته است یعنی شاهد هستیم قیمت ها به شکل نامتناسبی دارد رشد می کند که این موضوع به دلیل عامل روانی است درحالیکه وقتی پدیده های اقتصادی داخل کشور را تحلیل واقعی می کنیم، هیچ دلیلی برای این شوک ها وجود ندارد.
🔹اگر مردم مطئن شوند تهدیدات خارجی اثر زیادی بر اقتصاد ندارد و از سوی دیگر حاکمیت بر بازار را کنترل کنند و نظام بانکی را اصلاح کنند تا منابع بانکی به سمت تولید و سرمایه گذاری برود، به طور قطع نرخ رشد اقتصادی بالایی خواهیم داشت./ رادیو گفت و گو
@Rasad_tahlil
⭕️ جلسات همفکری با دولت درباره بازار ارز به نتیجه نرسیده است/ محدودیت در بازار ارز حباب را بیشتر میکند
👤 غلامرضا تاجگردون؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس
🔹(با اشاره به افزایش قیمت دلار و خودرو در بازار) پیش از این کمیسیون اقتصادی و کمیسیون برنامهوبودجه نظر خود را در خصوص بازار ارز داده بودند. زمانی که عرضه و تقاضای ارز آزاد است نمیتوان یکدفعه آن را بر روی 4200 بست و بعد گفت که سایرین قاچاق هستند.
🔹برای مثال یک شخصی گشایش ارز و گشایش کالا کرده و این موارد تقاضا است. چگونه بانک مرکزی داراییهایش را تبدیل به سبدهای مختلف میکند. بنابراین هرکسی اجازه دارد که داراییهای خود را متناسب با ریسکی که تشخیص میدهد در سبدهای مختلف ازجمله ارز، بورس، سهام، خانه و...بگذارد. افراد اختیار اموال خود رادارند و میتوانند داراییهای خود را در سبدهای مختلفی قرار دهند.
🔹زمانی که در بازار ارز محدودیت ایجاد میکنیم، حباب بیشتر میشود. دولت یا بانک مرکزی زمانی که نمیتواند بازار عرضه و تقاضا را جواب بدهد باید به بازار دیگری تن میداد اما چون دولت محدودیت ایجاد کرد اثرات روانی را به دنبال داشت و درصد کمی که تقاضایی در جامعه داشتند، بر کل بازار چیره شدهاند و توانستند خودرو و سایر بازارها را تحت تأثیر قرار دهند.
🔹محدودیت ارزی دولت اجازه نمیدهد که به همه متقاضیان دلار 4200 هزارتومانی بدهند. زمانی که این سیاست عمل نمیکند مردم متوجه میشوند که باید اتفاق دیگری صورت بگیرد. به نظر میرسد باید فضا را برای بازار دیگر شکل دهیم.
🔹(در خصوص واکنش مجلس به افزایش نرخ ارز) ما با دولت صحبت کردیم. در راستای اینکه قوانین ما با دولت در تعارض نباشد قرار بر این شد که جلسه مشترکی با دولت داشته باشیم و بر روی یک موضوعی توافق کنیم. دولت میگوید که من با همین روش کنونی میتوانم بازار دلار را کنترل کنم که مشخص شد نتوانستند. اگر بتوانند کنترل کنند ما با دولت همراهی میکنیم اما اگر نیاز به اصلاح سیاست باشد قطعاً این اقدام را انجام میدهیم.
🔹جلسات همفکری با دولت به نتیجه نرسیده و اگر رسیده بود شاهد این شرایط در بازار ارز نبودیم.
🔹بار دیگر از دولت درخواست کردیم تا جلسه همفکری حداقل در سطح محدود بگذارند تا بتوانیم بازار ارز را کنترل کنیم./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ ما پدیده خشکسالی نداریم بلکه کم آبی است
👤 رضا اردکانیان؛ وزیر نیرو
🔹(در پاسخ به این سوال که باتوجه به مشکل کمآبی و برای جلوگیری از کاهش محصولات کشاورزی، آیا وزارت نیرو با وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه تمهیداتی اندیشیدهاند؟) بله، در کار گروه ملی که تشکیل شده است چهار وزارتخانه نیرو، صنعت و معدن، جهاد کشاورزی و کشور به همراه دو معاونت حفاظت محیط زیست و برنامه بودجه حضور دارند که کار اصلیشان سازگاری با کم آبی است.
🔹زمانی که اولویت ما تأمین آب شرب است و آب کم است طبیعتا از بخش کشاورزی کسر خواهد شد، که در این بخش ابتدا سعی میشود باغات حفظ و آب مورد نیازشان تأمین شود و در بخش زراعت نیز سعی خواهد شد با ملاحضاتی که در مورد تأمین معیشت کشاورزان است محدودیت به بخش زراعت منتقل شود.
🔹اصل امیدواری این است که با فضای همکاری که فراهم هست کم کم بپذیریم که ما پدیده خشکسالی نداریم بلکه کم آبی است.
🔹خشکسالی یک پدیده موقتی است و باید با آن مقابله کرد اما کم آبی یک پدیده مستمر است که باید با آن زندگی کرد و سازگار بود.
🔹در بحث کم آبی باید بپذیریم که ما نباید در برخی از مناطق محصولات پر آب بر داشته باشیم، ما باید نوع کشت را عوض کنیم و روش آبیاری را تغییر دهیم.
🔹(در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا امسال واردات آب داشتهایم؟) تا این لحظه واردات آب نداشتهایم./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ پول از صهیونیست ها، اجرا از آمریکایی ها!
🔹یک بنیاد صهیونیستی از پروژه ای خبر داده که توسط بنیاد دفاع از دموکراسی ها اجرا شده و هدفش بررسی میزان اثر تحریم های آمریکا بر افزایش نارضایتی مردم ایران از حکومت است!
🔹در گزارش مذکور آمده: تاثیر تحریم های اقتصادی بر مردم ایران چیست؟ میزان گستردگی نارضایتی مردم ایران علیه حکومت چقدر است؟ بنیاد Targum Shlishi از پروژه ای مبتکرانه حمایت می کند که رسانه های اجتماعی مردم ایران را تحلیل می کند تا تاثیر تحریم های اقتصادی غربی را بر رژیم ایران ارزیابی و نشانه های نارضایتی گسترده مردم ایران و میزان فساد رژیم ایران را شناسایی کند. این پروژه توسط بنیاد دفاع از دموکراسی ها اجرا می شود!
🔹در ادامه گزارش آمده است: در این پروژه از تکنولوژی رده نظامی رسانه های اجتماعی برای جست و جوی هزاران مکالمه موجود رسانه های اجتماعی استفاده می شود تا مشخص شود که آیا تحریم های اقتصادی، عصبانیت مردم علیه حکومت ایران را از طبقه متوسط و بالا به طبقه کارگری این کشور گسترش می دهد یا خیر. نتایج بدست آمده به متحدین بنیاد دفاع از دموکراسی ها در دولت آمریکا کمک می کند تا اثر تحریم ها را بسنجند و کمک می کند تا با اتهاماتی در این مورد که تحریم ها تنها به مردم عادی ایران آسیب می رساند مقابله کنند. هدف دیگر پروژه، شناسایی حوزه هایی است که در برابر دیگر اقدامات، بیشترین آسیب پذیری را دارند
🔹پیوند خبر:
https://goo.gl/LNhcB5
▪️اندیشکده راهبردی تبیین
@Rasad_tahlil
⭕️ برخیها با وطن فروشی میخواهند منافع آمریکا در ایران را تضمین کنند
👤 محمدنبی حبیبی؛ دبیرکل حزب موتلفه اسلامی
🔹(با اظهار تأسف از نامه خفت بار مدعیان اصلاحطلبی) برخی از همینها بودند که در فتنه 88 به کنگره آمریکا و پارلمان اروپا رفتند و با التماس از آنها خواستند که تحریمها را تشدید کنید تا دولت قانونی وقت به زانو در آید.
🔹امروز آنها پس از تجربه تلخ برجام و بدعهدی آمریکا باز اصرار دارند دولت با حکام خائن کاخ سفید دوباره سر میز مذاکره بنشیند و به مطالبات نامشروع آنها در مورد قدرت دفاعی ایران پاسخ مثبت دهد. هر انسان منصف و بی طرفی یقین میکند که آنها منافع آمریکا را در ایران نمایندگی میکنند و کاری با منافع و مصالح ملی ندارند.
🔹چندی پیش ترامپ گفت، ایران بزودی به میز مذاکره برای پرداخت امتیازات بیشتر برمیگردد، منظور او همین نامه خفتبار بود که عوامل آمریکا در ایران در حال تدارک آن بودند.
🔹(با اشاره به گونهشناسی فکری امضاء کنندگان نامه) یک مشت ورشکسته سیاسی بعلاوه فتنهگران سال 78 و 88 به همراه کمونیستها و طرفداران بهائیان سازه اصلی امضاء کنندگان نامه را تشکیل میدهند. این جماعت هیچگاه طی چهار دهه گذشته به فکر منافع ملت نبودهاند و همواره خواست اجانب و بیگانگان را به مسئولان دیکته و توصیه میکردند.
🔹امضاکنندگان مدعی اصلاحطلبی هستند. این کار نوعی افسادطلبی و رو در روی منافع ملت ایستادن است. البته ما بین این جماعت غافل و وطن فروش با اصلاحطلبان واقعی تفکیک قائل هستیم و از اصلاحطلبان واقعی میخواهیم در برابر این موضع خیانتبار ساکت نباشند.
🔹دشمن در مذاکرات هیچ حرفی جز نقض عهد و پیمان ندارد ولو اینکه این پیمان بینالمللی و چندجانبه به امضای شورای امنیت سازمان ملل رسیده باشد. با چنین دشمنی گفتگو بی فایده است و تنها کسانی به آن توصیه میکنند که به قول رئیسجمهور دیوانه هستند.
▪️گفتنی است؛ تعدادی از فعالان سیاسی و آقازادههای اصلاحطلب طی بیانیهای با اشاره به آنچه استقبال جهانی از دیدار رئیس جمهور امریکا با رهبر کره شمالی خواندند و وضعیت پرخطر منطقه، خواستار مذاکره مستقیم و بدون هیچ پیششرط ایران و امریکا شدند./ باشگاه خبرنگاران جوان
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ ۵درصدپیش فروش سکه درانحصار ۵۰نفر/ سایت وزارت صنعت هک و حدود ٥ هزار خودرو مدل بالا وارد کشور شد 👤
⭕️ تکذیب هک شدن سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت
🔹مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت هک شدن سایت ثبت سفارش وزارتخانه را تکذیب کرد و ضمن تایید تخلف در ورود 6481 خودرو به گمرکات کشور از پیگیری برای برخورد قانونی با متخلفان خبر داد.
🔹(بنابر جوابیه این مرکز) در مجموع 6481 خودرو با تخلف واردکنندگان و سامانه ثبت سفارش ، به گمرکات کشور وارد شده است که از این تعداد، 1900 خودرو ترخیص شده و مابقی خودروها همچنان در گمرک مانده است و سازمان تعزیرات حکومتی و دستگاه های نظارتی و اطلاعاتی در حال بررسی موضوع تخلف ترخیص 1900 خودرو به کشور است./ شاتا
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ جمعیت ایران در مرز پیری @Rasad_tahlil
⭕️ جمعیت ایران در مرز پیری
🔹 مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار از میانگین و میانه سنی جمعیت استانهای کشور نشان میدهد که میانه سنی جامعه ایرانی در سال ۹۵ به سی سال رسیده است که در ادبیات جمعیت شناسی در مرز بین میانسالی و پیری قرار دارد. اما نکته قابل توجه این است که جمعیت ایران به نسبت نیم دهه قبل سه سال پیرتر شده است. ازسوی دیگر میانگین سنی جمعیت ایران نیز ۳/ ۱ سال افزایش داشته و به ۱/ ۳۱ سال رسیده است. میانگین و میانه سنی دو شاخص مهم در شناخت ساختار جمعیتی است و گذر جمعیتی از جوانی به پیری را بیان میکند.
🔹میانه سنی، سنی است که در آن دقیقا جمعیت به دو نیم تقسیم شده بهطوریکه نصف جمعیت پیرتر و نصف دیگر در سنین جوانتر از آن قرار دارند. در مطالعات جمعیت شناسی، جمعیتی را که میانه سنی آن زیر ۲۰ سال باشد جوان، جمعیتی را که میانه سنی آن بین ۲۰ تا ۳۰ سال باشد میانسال و جمعیتی را که میانه سنی آن ۳۰ سال یا بیشتر باشد پیر به حساب میآورند.
🔹روش محاسبه میانگین سنی، متوسط سن افراد یک جامعه است و از تقسیم مجموعه حاصل ضربهای هر یک از سنین منفرد در فراوانی افراد در آن سن، به کل جمعیت حاصل میشود./ دنیای اقتصاد
@Rasad_tahlil