📮 #توییت
⭕️ حسن یونسی، وکیل دادگستری و پسر علی یونسی (وزیر اطلاعات در دولت اصلاحات):
🔹از خبرها معلوم است که ایران جزو معدود کشورهایی است که هنوز سفارشی برای خرید واکسن کرونا نداده است. به دلیل کمبود منابع مالی یا محدودیت های بانکی.
🔹تا به حال رفاه و اقتصاد مردم، قربانی سیاستهای ماجراجویانه بود، حالا جان آنها هم ، اسیر خودخواهیهای ایدئولوژیک شده است
⭕️ واکنش مسعود براتی، کارشناس سیاست خارجی به توییت حسن یونسی:
🔹ایشون مثلا وکیل هستند.
🔹این حرفش مثل اینه که سر صحنه قتل حاضر بشه و رو به مقتول بگه آخه چرا کاری کردی که قاتل تو رو به قتل برسونه.
🔹از اون طرف به قاتل بگه واقعا کار حقی کردی، تقصیر خودش بود.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مجید شاکری، اقتصاددان:
🔹شايد اگر با برجام به مثابه يك بُت برخورد نمى شد، امكان استفاده بهتر از ستانده هاى آن ممكن بود. مع الاسف اين طرز نگاه همچنان ادامه دارد.
🔹يك مثال از اين وضعيت، وقتى كه خبرنگار از آخوندى درباب دست دو بودن هواپيماهاى برجامى پرسيد و وزير ميكروفن را پرتاب كرد. حال آن كه اساسا با توجه به محدوديتهاى برجام(از جمله پينوشت ١٦ پيوست٢) و فرامتن برجام(m4 و m5 از FAQ اوفك)، خريد نقد هواپيماى دست دوم بهترين انتخاب ممكن بود.
🔹كه مع الاسف چنان كه بايد ادامه نيافت.خبرنگار كه نمى دانست و وزير هم يا( به احتمال بالا) نمى دانست و يا تصور مى كرد گفتن اين حقيقت باعث ملكوك شدن چهره بت برجام مى شود. در ادامه اين جو ايران اير سالى را به عبث دنبال فايننسر هواپيماى نو گشت تا فرصت تمام شد.
@Rasad_tahlil
⌛️رصد دوشنبه (1دی، 6جمادی الاول، 21دسامبر):
1290؛ كشتار وحشیانه مردم تبریز به دست قزاقان روسی
1339؛ شروع به كار رسمی بانك مركزی
1349؛ در دانشگاه تهران تظاهرات وسیعی علیه رژیم برپا شد
1350؛ تأسیس خبرگزاری رادیو و تلویزیون ایران
1359؛ بمباران شدید آبادان توسط ارتش بعث عراق
1360؛ شهادت "مجتبی استَكی" نماینده شهركرد در مجلس شورای اسلامی توسط منافقین كوردل
414ق؛ درگذشت "ابوسعيد سنجری" رياضی دان نامدار ايران
1975م؛ گروگانگيري وزيران نفت اوپك در جريان نشست اين سازمان در ويِن
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب، اعتماد، ایران، قدس، خراسان، شرق، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کسری بودجه ۱۴۰۰ سفره مردم را چقدر کوچکتر میکند؟
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤روحانی، رئیس جمهور:
🔹 یکی از ایرادات ما در انتخابات این است که نظام حزبی نداریم یعنی در انتخابات به حزب رای نمی دهیم بلکه به نفر رای می دهیم
🔸 موضوع رفراندوم در قانون پیچیده در نظر گرفته شده و میتواند بعد از ۴۰سال اجرایی شود.
🎥 ادعای نظارت نمایندگان بر وزرا و دولت فهم ناقص از قانون است
🔹 نظارت نمایندگان بر وزرا در قالب سوال می تواند مطرح شود اما رئیس جمهوری بر کار وزرا نظارت می کند.جایی نداریم که مجلس بر کار وزرا نظارت کند مجلس می تواند استیضاح کند یا نظارت کند
🔹 اینکه برنامه را برای دولت چه کسی باید بنویسد. طبق قانون اساسی، برنامه و خط مشی برعهده رئیس جمهور است
🔸اصل 113 قانون اساسی می گوید که بعد از رهبری، رئیس جمهور بالاترین مقام کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی بر عهده رئیس جمهور است اما تفسیر شورای نگهبان این نیست، البته از سال 91 به بعد این نظر را دارند
🔹شورای نگهبان با توجه به هر دوره ای تفسیر متفاوتی از این قانون دارد
@Rasad_tahlil
👤فرشاد مومنی اقتصاددان
🔹سال آینده تورم بیش از دو برابر رقمی است که مطرح میکنند
🔹سطح بیکاری واقعی بالای 40 درصد است
🔸تمام بحث بخشی از افشاگریهای رانت زده این هست که چرا به فلانی اینقدر رسیده ولی به من نرسیده است؟
🔹مافیای واردات در درون مرزهای ملی گردن تولیدکننده ها را میزند
🔹بیش از 75 درصد قاچاق از مبادی رسمی اتفاق میافتد
🔹زمانی که این گونه واردات را تسهیل میکنید، آنگاه میخواهید در کشور شغل ایجاد شود؟!
🔸هر یک میلیارد دلار کسب درآمد خام فروشانه به معنای هدیه کردن صد هزار فرصت شغلی در داخل به رقبای منطقهای و جهانی این کشور است.
🔹بعد از 30 سال آزمون و خطا هنوز قادر به تشخیص خطا بودن یا ثواب بودن آزمونهای خودشان نیستند./ جماران
@Rasad_tahlil
📮#توییت
👤علی سعدوندی،اقتصاددان
🔹مجلس بنا دارد افتضاح دلار 4200 تومانی را خاتمه دهد.
🔹بدانید و آگاه باشید بنا بر حذف این طرح نیست، بلکه گرانسازی 4200 مطرح است که در غیاب «#تفکیک_بودجه_ارزی_از_ریالی» به افزایش هر چه بیشتر پایه پولی (بخوانید تورم) از مسیر نرخ بالاتر تسعیر ارز می انجامد.
🔹تفکیک بودجه ارزی از ریالی مشکل را ریشه ای حل خواهد کرد.
🔹(پرسش :منظور شما از گرانسازی ارز ۴۲۰۰ چیست ؟) تغییر نرخ به 11500
👤سید احسان خاندوزی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی
🔸پیشنهاد تفکیک مصارف ارزی و ریالی را قبلا داده بودم و کمیسیون بودجه پذیرفت.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی:
🔹تعجب می کنم شورای نگهبان چگونه این قانون هسته ای مجلس را تصویب کرده
🔹می گویند هزارتا سانتریفیوژ آی آر ۶ بسازید، اما نگفته اند پولش را کی می دهد؟
🔹دوستان یا نمیدانند منابع داخلی ما چقدر است یا نمیدانند ارزش هر سانتریفیوژ ir۶ چقدر است
🔹آفتاب آمد دلیل آفتاب؛ دوستان می گفتند فاتحه صنعت هسته ای خوانده شده اما امروز می گویند فورا غنی سازی ۲۰ درصدی را آغاز کنید
🔹 آقای جلیلی در مذاکرات پذیرفته بود راجع به غنی سازی ۲۰ درصد اقداماتی بکند
🔹دکتر ظریف در مذاکره عملگرا بود، اما آقای جلیلی آرمانگرا بود؛ در ذهنش بود که ستد باشد، اما داد نه
@Rasad_tahlil
⭕️ همه مشکلات ایران به این موضوع ربط پیدا میکند که دائما با جهان درگیر هستیم
👤 خسرو سیف، دبیر کل حزب ملت ایران:
🔹مردم ایران مشکلاتشان به حدی رسیده است که دیگر طاقت ندارند و سختیهای از تحملشان خارج شده است.
🔹البته در رژیم گذشته هم مردم فقیر بودند و اینطور نیست که بگوییم بعد از انقلاب زندگیها دشوار شده است. البته پیش از انقلاب یکسری آزادیهای اجتماعی داده بودند تا خفقان سیاسی را بپوشانند. من در ۵۰ سال اخیر همه شهرها و حتی روستاها را دیدهام و به جرات میتوانم بگویم، مردم در آن زمان هیچ چیز نداشتند. الان جامعه در حالی محدودیتهای گستردهای دارد که گویی هیچ راهی برای رها شدن از این وضعیت پیدا نمیشود.
🔹مردم ایران کشورشان را دوست دارند و به همین دلیل شرایط را تحمل می کنند. درست مانند زمان دولت دکتر مصدق که افکار عمومی فقر را به دلیل مبارزه با تمامیتخواهی و سلطهپذیری پذیرفته بودند.
🔹همه مشکلات ما به این موضوع ربط پیدا میکند که دائما با جهان درگیر هستیم. کار به جایی رسیده است که حتی با بیشتر کشورهای همسایه فضای نامناسبی داریم.
🔹ای کاش مسئولان سیاست خارجی ما را با لحاظ کردن منافع ملی بهگونهای مدیریت کنند تا بتوانیم ارزش پول ملی را حفظ کنیم. از این طریق است که می توانیم با استفاده از پتانسیلهای کشور ثروتمندمان، رضایتمندی عمومی را روز به روز بیشتر کنیم./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ حمید رسایی، نماینده دوره های هشتم و نهم مجلس:
🔹آ.رییسی بارها اعلام کرده در قوه قضاییه خواهد ماند تا خدماتش رنگ و بوی انتخاباتی نگیرد. آ.قالیباف اما چه میکند؟ اگر برای ۱۴۰۰ کاندیدا شود، در خرداد ماه ۱۴۰۰ همزمان باید کاندیدای ریاست دو قوه باشد! از نگاه مردم و نمایندگان مردم چنین اشتهایی برای خدمت چه معنایی دارد؟!
🔹آیا بهتر نیست خدمات آ.قالیباف هم رنگ و بوی انتخاباتی نگیرد و درمجلسی که باید انقلابی باشد، انقلابی عمل کند؟ کار وقتی سخت میشود که اصرار بر حضور در ۱۴۰۰ میتواند رأی منفی مجلس به ریاستش در ۷خرداد را بدنبال داشته باشد! آنوقت چطور برای ۲۸خرداد خواهد توانست با دیگر کاندیداها رقابت کند؟
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
👤روحانی، رئیس جمهور: 🔹 یکی از ایرادات ما در انتخابات این است که نظام حزبی نداریم یعنی در انتخابات ب
⭕️ حقوقدان یا شومن؟ مسئله این است!
✍️ محمد ایمانی، روزنامه نگار
🔹بعضی وقت ها که می خواهید پاسخ مغالطه های آقای روحانی را بدهید، یادتان می افتد او اصلا بنای گفت و گو و روشن شدن حقیقت را ندارد. سند اگر می خواهید، اعتراف کارگردان فیلم تبلیغاتی روحانی در سال 92.
🔹حسین دهباشی چند سال بعدها فاش کرد "در گفتوگوی شبکه دو، بنای مان این بود که وقتی مقابل مجری قرار گرفت، هر چه عابدینی می گوید را رها کنیم و به تلویزیون حمله کنیم(!) روز به روز با سیطره رسانهها، آدمهایی انتخاب میشوند که به شومن و بازیگر نزدیکترند تا سیاستمدار".
🔹آقای روحانی هر وقت قافیه پاسخگویی به مردم -درباره دروغ از آب درآمدن وعده ها- تنگ آمده، به تشکیک در اختیارات سایر قوا پرداخته و مدعی رفراندوم شده است.
🔹او چند روز قبل گفت مصوبه ضد تحریمی مجلس را مفید نمی داند و آن را با تفسیر خود از قانون مجلس اجرا می کند(!) و امروز هم تفسیرهای من در آوردی در رد نظارت مجلس بر دولت مطرح کرده است.
🔹این اظهارات غیر قانونی، در حالی است که طبق قانون اساسی، تنها مرجع معتبر برای تفسیر قانون اساسی، "شورای نگهبان"، و تنها مرجع تفسیر مصوبات مجلس، خودِ مجلس است.
🔹درباره رفراندوم، آقای روحانی بارها پاسخ حقوقی دریافته کرده و با این وجود، برای تغییر فضای انتقادی شدیدی که میان مردم درباره سوء مدیریت دولت وجود دارد، متوسل به بازی رسانه ای شده است.
🔹او بهتر از هر کس، از سقوط مقبولیتش به زیر ده درصد در همه نظرسنجی ها با خبر است. دولت ضمنا هزینه بسیاری کرد و تا یک زمانی هم موفق شد مجلس نهم و دهم را همراه و منفعل کنند. اما روحانی آخرین بار، در پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس دهم (همسو)، درباره چهار سوال از پنج سوال، نمره مردودی گرفت.
🔹از نظر حقوقی، هیچ یک از دو نوع رفراندوم (تقنینی/ اصلاح قانون اساسی) در صلاحیت رئیس جمهور نیست. اصل 59 قانون اساسی می گوید: اِعمال قوه مقننه می تواند از طریق همه پرسی انجام شود و درخواست آن باید به تصویب دو سوم نمایندگان مجلس برسد.
🔹نوع دوم رفراندوم که به اصل 177 و بازنگری قانون اساسی مربوط می شود، در صلاحیت رهبری و مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام است که پس از بررسی در شورای بازنگری، به رای عمومی گذاشته می شود. طبق اصل 110 قانون اساسی، فرمان همه پرسی، از جمله وظایف و اختیارات رهبری است.
🔹بنابراین، آقای روحانی نه به قانون اساسی کاری دارد و نه می خواهد بحث اقناعی و حقوقی معتبری داشته باشد. او می داند که مردم چه قدر نسبت به سوء مدیریتش معترضند؛ بنابراین به زعم خود، می خواهد فضا را عوض کند! او ژست حقوقدانی می گیرد، اما حالا همه می دانند که از ابتدا قرار بوده Showman باشد!/ کانال محمد ایمانی
@Rasad_tahlil
⭕️ رشد ۳۰۰ درصدی مهاجرت پرستاران از ایران
👤 محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار
🔹اگر بخواهم مشکلات پرستاری را دستهبندی کنم، اصلیترین آنها اجرا نشدن قوانین پرستاری است مثل قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری [...] است.
🔹بخش دوم مشکلات پرستارها که مطالبه مردم نیز هست کمبود کادر پرستاری است.
🔹اگر مردم بخواهند حداقل مراقبت را در بیمارستانها دریافت کنند باید به ازای هر هزار نفر، ۳ پرستار وجود داشته باشد. [...] طبق آماری که مربوط به ۲۰۱۷ است در ایران به ازای هر هزار نفر ۱.۵ پرستار مشغول به کار است.
🔹در سالهای ۹۶، ۹۷ و ۹۸ پرستاری استخدام نشده است امسال ۴ هزار نفر پرستار استخدام شدند در حالی که سالانه ۳ هزار پرستار بازنشست میشوند.
🔹تا قبل از سال ۷۵ در بیمارستان حقوق پزشک تقریبا دو برابر پرستار بود. در سال ۷۵ گفتند این حقوق برای پزشک خیلی کم است به همین دلیل در بیمارستانهای دولتی قرار شد خدمات پزشکان هم تعرفه داشته باشد. مثلا برای انجام یک عمل جراحی که اگر در اتاق عمل ۶ نفر حضور داشته باشند، ۴ نفرشان معمولا از کادر پرستاری هستند اما اگر مثلا ۱۰۰ هزار تومان تعرفه برای این عمل در نظر گرفته شود، ۷۰ درصد آن به پزشک میرسد، ۱۰ درصد به بیمارستان و ۲۰ درصد باقیمانده بین سایر گروهها تقسیم میشود.
🔹به این فکر افتادیم برای پرستارها هم تعرفه تعیین کنیم. تا اینکه سال ۸۶ در مجلس تصویب شد و به صورت قانون درآمد اما اجرا نمی شود. علتش هم سیستم پزشکسالاری وزارت بهداشت است.
🔹در ۷ سال اخیر وزارت بهداشت استخدام پرستار را منتفی کرد و شروع کرد به گرفتن پرستار به صورت شرکتی (یک ساله، ۶ ماهه و ۸۹ روزه) این نوع استخدام قبل از شیوع کرونا بود اما در این مدت شدت پیدا کرد.
🔹چون پرستارها از کانالهای مختلف مهاجرت میکنند آمار دقیقی از میزان مهاجرت آنها وجود ندارد ولی اقدام به مهاجرت ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
🔹سوئد کشوری است که به ازای هر هزار نفر ۹ پرستار دارد و حتی در این کشور با این تعداد پرستار به دلیل فشار کاری نیروهایشان استعفا میدهند. حالا خودتان ببینید چه فشاری روی پرستارهای ما وجود دارد با این تعداد کم
🔹پرستارهایی که در بخش کار میکنند ۳ جور حقوق میگیرند: شرکتیها حدود ۳ میلیون میگیرند، قراردادیها حدود ۴ میلیون و استخدامیها ۴ میلیون و نیم تا ۵ میلیون میگیرند. وقتی چنین شرایطی در سیستم درمان ما حاکم است اینطور میشود که پرستارها در یک نظرسنجی در خانه پرستار در مورد عملکرد وزارت بهداشت در حوزه پرستاری رضایت یک درصدی دارند./ همشهری آنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ماجرای ویروس انگلیسی کرونا چیست؟
🔹سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز یکشنبه تأیید کرد: ویروس جدید کووید-۱۹ که برای نخستین بار در انگلیس شناسایی شده به سایر کشورها نیز سرایت کرده است.
🔹 پس از آنکه اعلام شد گونه ای جدید از ویروس کرونا در انگلیس مشاهده شده است ، ایران،کانادا، هلند، مغرب، ترکیه، آلمان، ایرلند، کویت و عربستان از جمله کشورهایی هستند که پروازهای از مبدا انگلیس را متوقف کرده اند.
🔹سرعت سرایت این ویروس دستکم 70 برابر بیشتر از ویروس کرونای ابتدایی است.
🔸وزیر بهداشت آلمان به نقل از کارشناسان اتحادیه اروپا اعلام کرد واکسنهای موجود بر روی نسخه جهشیافته کرونا که اولین گونه آن در انگلیس مشاهده شد موثر عمل میکنند. /مهر
🔹مدیر بخش بیماریهای همهگیر سازمان جهانی بهداشت کشف نوع جدید کرونا در انگلیس را به دلیل تغییرات ویروسی، امری معمول خواند و گفت این سازمان شواهدی ندارد که نشان دهد نوع انگلیسی کرونا نرخ مرگومیر بالاتری دارد.
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ماجرای ویروس انگلیسی کرونا چیست؟ 🔹سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز یکشنبه تأیید کرد: ویروس جدید کووی
⭕️تازه های کرونا در 24 ساعت گذشته
👤مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا
🔹 زمان دقیق انجام این تست هنوز مشخص نیست اما در این هفته حتما انجام خواهد شد.
🔹این واکسن در مرحله اول ۲ بار، به ۵۶ نفر تزریق می شود.
🔹در صورتی که مراحل این تست با موفقیت طی شود و مجوز ساخت از سوی سازمان غذا و دارو بگیرد، به نظر می رسد تا اواخر بهار سال آینده این واکسن وارد بازار داخل کشور شود.
👤 ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی
🔹 نرخ جهانی واکسن کرونا را بین 4 تا 40 دلار برای انواع مختلف است
👤رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران تاکید کرد:
🔹تأمین ۵۰ میلیون دوز واکسن در طول ۸ ماه خیلی مؤثر نیست بلکه این مقدار باید در عرض ۳ماه تأمین و تزریق شود چراکه اگر فاصله بیافتد، زنجیره ویروسی قطع نمیشود./ مهر
❇️اسوشیتدپرس: ژلاتینی که از خوک گرفته می شود، به طور گسترده به عنوان تثبیت کننده برای ایمن باقی ماندن واکسن کرونا حین ذخیره و انتقال مورد استفاده قرار می گیرد.
البته شرکت های Pfizer، Moderna و AstraZeneca اعلام کرده اند که فرآورده های خوکی بخشی از ماده تولید کننده واکسن کرونای آنها به شمار نمی رود.
@Rasad_tahlil
⭕️ مردم قطعا تكرار تجربه دولت روحاني را نمي پذيرند
👤 جلال جلالی زاده، عضو حزب اتحاد ملت:
🔹به اعتقاد من همچنانکه در کشورهای مختلف حتی در همسایگی خودمان، کاندیدای ریاست جمهوری قبل از انتخابات کابینه و یاران خود را (از اقوام و مذاهب مختلف) مشخص میکند، ما نیز باید به این سو رویم. زیرا این رویکرد باعث میشود که هواداران آن کاندیدا و دیگران از آرا و دیدگاههای کاندیداها آگاه شوند و تکلیف خود را بهتر بداند؛ لذا کار خوبی است که همزمان با کاندیداها، معاونان، حتی کابینه به مردم معرفی شوند
🔹یکی از مشکلات آقای روحانی در دولت دوم همین بحث کابینه و ناهماهنگی اعضای کابینه با او بود.
🔹(در پاسخ به اینکه چه موانعی سبب شده تا احزاب و جریانهای سیاسی در ایران به این سمت نروند) متاسفانه احزاب در ایران از جایگاه قوی و قدرتمند برخوردار نیستند و عوامل مختلف اجازه نمیدهند که احزاب پا بگیرند و کاندیدا معرفی کنند حتی گاهی دبیرکل یک حزب رد صلاحیت میشوند. این عوامل و یا کسانی که مخالف گسترش فعالیت حزبی در کشور هستند و مایلاند که مردم به صورت هیاتی پای صندوق رای بیاند، مانع اصلی هستند. نظر من این است که احزاب علیرغم این موانع باید به چنین سمت و سویی بروند. [...] اینکه برنامه رئیس جمهور و کابینه او قبل از انتخابات معرفی شود اقدام بسیار خوبی است و حتما در میزان شفافیت انتخابات و اخذ رای آگاهانه موثر و مفید است
🔹اگر حزب کارگزاران واقعا چنین تصوری داشته باشد و بخواهد که خودش را به دامن یک کاندیدای غیراصلاحطلب اندازد، تجربه دولت روحانی را تکرار کرده و مردم هم قطعا از آنان حمایت نمیکنند و کاندیدایشان هم رای نخواهد آورد. من فکر میکنم که اصلاحطلبان در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری نباید تجارب گذشته را تکرار کرده و تخلی آزمون قبلی را دوباره نچشند. باید به صورت مستقل و شفاف وارد میدان شوند./ نامه نیوز
@Rasad_tahlil
⭕️ سهم مسکن در هزینه خانوارها رکورد زد
🔹تازه ترین گزارش وزارت راه و شهرسازی از تحولات مسکن و اقتصاد حاکی از آن است که سهم مسکن از هزینه خانوارهای شهری در سال گذشته به بالاترین میزان خود در بازه 10 ساله از 1388 تا 1398 رسیده و نسبت به ابتدای این دوره، 3/4درصد رشد داشته است.
🔹این گزارش می افزاید: بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده بانک مرکزی، شاخص مذکور برای شهر تهران در سال 96، معادل 49 درصد بوده است!/ خراسان
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارت نیوز:
🔹۳ اتفاق نادر در تورم :
1️⃣ تورم ماهانه ثروتمندترین دهک منفی شد.
2️⃣ قیمت خوراکیها نسبت به پارسال رشد بیسابقه ۵۸٪ داشت.
3️⃣ یکماهه لبنیات ، روغن و میوه هرکدام ۱۰٪ گران شدند.
🔹(آذر ۹۹_مرکز آمار ایران_تجارتنیوز)
@Rasad_tahlil
⌛️رصد سه شنبه (2دی، 7جمادی الاول، 22دسامبر):
1290؛ تشكیل "مجلس عالی" با شركت مقامات مملكتی با هدف بررسی اولتیماتوم روسیه به ایران
1354؛ اعزام بستگان حجاج مفقود شده ایرانی به عربستان سعودی، آغاز شد
1355؛ هشت نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق در درگیری های مسلحانه خیابان وثوق و شهرآرا كشته شدند
1357؛ تحصن استادان دانشگاه ها در وزارت علوم در اعتراض به تعطیل شدن كلاسها به دستور حكومت نظامی
606ق؛ تصرف سرزمين مازندران توسط سپاهيان "علاءالدين محمدتَكِشِ خوارزمشاه"
2001م؛ انتقال قدرت به دولت موقت افغانستان پس از حمله امريكا به اين كشور
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب، اعتماد، ایران، قدس، خراسان، شرق، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥علی صابری تولایی
🔹چه کسانی پا روی گلوی مردم گذاشتند و سفره آنها را کوچکتر کردند؟ چه کسانی طرح بنزین را تصویب کردند؟ آیا غیر از این بود که سران سه قوه بودند؟ حالا مردم برای اعتراض به این طرح باید از خود این سران اجازه بگیرند؟ اصلا این چه معنا دارد.
🔸حالا که اعتراض کردند و کشتید آیا حق دارند دوباره معترض شوند که چرا به جای کشتار، آنها را به نحو دیگری مدیریت نکردید؟ چه کسانی دوباره به جز دادستانی و قوه قضاییه و وزارت کشور مسوول بودند؟ مردم دوباره برای این اعتراض باید از خود اینها اجازه بگیرند؟
🔹 اگر می خواهید این نظام بماند باید حق اعتراض را به مردم بدهید و راه خیابان را نبندید..
@Rasad_tahlil
👤طحاننظیف عضو حقوقی شورای نگهبان
🔹قانون اساسی ۳۱ سال است که تغییر کرده و قرائت آقای رئیسجمهور از اصل ۱۱۳ قانون اساسی مربوط به قبل از بازنگری قانون اساسی است.
🔹پس از بازنگری، شورای نگهبان در سه مقطع و سه دولت از جریانهای مختلف سیاسی در سالهای ۸۲، ۹۱ و ۹۹ یک نظر و رویه واحد را در این خصوص داشته است."
👈روحانی گفته بود: اصل 113 قانون اساسی می گوید که بعد از رهبری، رئیس جمهور بالاترین مقام کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی بر عهده رئیس جمهور است اما تفسیر شورای نگهبان این نیست، البته از سال 91 به بعد این نظر را دارند
👈اصل 113(جدید)پس از مقام رهبری رئیسجمهور عالیترین مقام رسمی کشور است و مسوولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود، بر عهده دارد.
▪️اصل سابق: پس از مقام رهبری رئیسجمهور عالیترین مقام رسمی کشور است و مسوولیت اجرای قانون اساسی و تنظیم روابط قوای سه گاه و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود، بر عهده دارد.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دور خوردن ایران با ریلگذاری چین و ترکیه
🔹رییس خانه اقتصاد ایران و ترکیه از آغاز به کار نخستین قطار تجاری مستقیم ترکیه و چین خبر داده، قطاری که از دو دریا و پنج کشور میگذرد تا از ایران عبور نکند. این نخستین قطار تجاری است که کالاهای صادراتی ترکیه را به چین میبرد.
🔹 ترکیه به دنبال گسترش حضور خود در عرصه ریلی است و در این میان به دنبال اجرای شیوههایی است که ایران در آنها حضور نداشته باشد.
🔹مسیر آذربایجان و نخجوان و استفاده از کشتیهای باربری دریایی برای عبور از خزر یکی از طرحهایی است که مورد استفاده قرار گرفته است./فراز
@Rasad_tahlil
⭕️ تورم برای پولدارها منفی شد!
👤 ابراهیم علیزاده، سردبیر تجارت نیوز:
🔹۳ اتفاق نادر در تورم:
1️⃣ تورم ماهانه ثروتمندترین دهک منفی شد.
2️⃣ قیمت خوراکیها نسبت به پارسال رشد بیسابقه ۵۸٪ داشت.
3️⃣ یکماهه لبنیات، روغن و میوه هرکدام ۱۰٪ گران شدند.
💬منفی شدن #تورم برای پردرآمدترین دهک، ناشی از افت ۴.۵ درصد قیمت "کالاهای بادوام" بوده که در سبد تورمی دهک دهم نقش خیلی بیشتری داره. مثال واضحش: میانگین قیمتها در گروه "حمل ونقل" (که #خودرو هم بخشی از اونه) در آذرماه ۳.۶ درصد کم شده.
💬این اختلاف تورم ماهانه دهکهای درآمدی مختلف هم جالب است.
🔹قیمت اقلام مصرفی پردرآمدترین دهک (دهک دهم) از آبان تا آذر به طور متوسط ٪۰.۲ ارزان شده، در صورتی که سبد خرید دهکهای کمدرآمد سه درصد گرانتر شده. هر که بامش بیش، تورمش کمتر..
@Rasad_tahlil