فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 از نظر من تحریم شکسته شده است
👤 حسن روحانی رئیس جمهور
🔹(وی با بیان اینکه بانک مرکزی کار بزرگی انجام داده، گفت) کاهش قیمت دلار به منزله افزایش ارزش پول ملی و کاهش تورم است. مردم راحت تر خواهند توانست اجناس مورد نیاز خود را با قیمت عادلانه خریداری کنند.
🔹اقدامات مذاکره کنندگان در وین مهم بوده، اگر طرف مقابل به طور کامل به قانون عمل کند مذاکرات به زودی به پایان می رسد
🔹طرف های ما در برجام فهمیده اند راهی جز اجرای قانون و مقررات و قطعنامه ۲۲۳۱ نیست و این پیروزی دولت در ماه های پایانی است.
🔹من به عنوان رئیس دولت به مردم اعلام میکنم تحریم شکسته شده و اگر همه با هم باشیم تحریم به زودی برداشته میشود.
🔹توطئه صهیونیست ها علیه برجام و ملت ایران و توطئه آنها علیه روابط خوب ایران با کشورهای منطقه در حال شکست است، مسیر برای پایان تحریم هموارتر است.
🔹امیدواریم طرف مقابل هر چه سریعتر مقابل قانون و مقررات سر فرود آورد. بداند ما به کمتر از برجام راضی نمی شویم، اگر می خواهند برجام برگردد اما یک گوشه آن ساییده شود ما قبول نمی کنیم./ مهر
@Rasad_tahlil
⭕️ با یک تیر سه نشان!
✍️ احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح طلب
🔹در حالی که عالیترین مقامهای آمریکایی روند مذاکرات وین را طولانی و امکان دستیابی به توافق را نامشخص میدانند، برخی مقامها و رسانههای داخلی، پی در پی از نزدیک بودن توافق و حتی رسیدن به یک قدمی آن خبر میدهند.
🔹این تفاوت ارزیابی نشانۀ چیست؟ آمریکاییها پنهانکاری میکنند یا طرفِ ایرانی صبر و قرار خود را از دست داده است؟
🔹تصور پنهانکاری از طرف آمریکا به نظر موجه نمیآید زیرا امری که قرار است علنی و آشکار شود، بر پنهانسازی آن جز ایجاد بیاعتمادی در بین متحدان، چه چیز دیگری مترّتب است؟
🔹بی قراری طرف ایرانی اما برای چیست؟ اشتیاق به توافق برای بهرهبرداری از آن در انتخابات؟ تأثیرگذاری روانی بر فضای بازار به منظور کاهش قیمت ارز و طلا؟ نگرانی از خالی بودن خزانه و تبعات ناشی از آن؟
🔹به نظرم هر دو جناح اصرار دارند که توافق در دولت حسن روحانی صورت گیرد. جناح دولت با این انگیزه که سودی در انتخابات نصیبش شود و جناح مقابل، با این رویکرد که معضلِ توجیهِ ایدئولوژیک احیای برجام برای هواداران آتشین مزاجش را به گردن روحانی بیاندازد و از خود رفع مسئولیت کند.
🔹بنابراین، عجلۀ جناح اصولگرا به اندازۀ جناح دولت نیست زیرا برنامۀ آنان این است که برجام پس از برگزاری انتخابات و در دو ماه آخر عمر دولت روحانی احیاء شود تا بدین وسیله با یک تیر سه نشان زده باشند! یعنی هم دولت روحانی از توافق سود انتخاباتی نبرد و هم اعتراض هواداران تندخود متوجه او شود و هم با احیای برجام درآمدهای ارزی به جیب دولتِ اصطلاحاً جوان و انقلابی بریزد!/ کانال احمد زیدآبادی
@Rasad_tahlil
⭕️ دپوی ۳ میلیون تن کالای اساسی توسط ۵۰ واردکننده
👤 مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک:
🔹طبق بررسی های صورت پذیرفته موجودی ۶ قلم کالای اساسی مشمول ارز ترجیحی ٤٢۰۰ تومانی شامل گندم، ذرت، جو، دانه های روغنی، کنجالۀ سویا و روغن خام در بنادر و گمرکات کشور معادل ۴.۱۵۴.۹۸۰ تن برآورد شده است.
🔹موجودی کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی موجود در بندر امام خمینی(ره) به شرح جدول ذیل برابر با ۳.۰۸۹.۵۸۵ تن بوده و به عبارت دیگر بیش از ۷٤ درصد کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی در بندر امام خمینی(ره) دپو شده که متعلق به ٥٠ واردکننده است./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ پخش فایل صوتی برای این بود که بزرگترین تکیهگاه جریان اصلاحطلبی را از کمر قطع کنند/ اگر ظریف اصرار به حضور در انتخابات داشته باشد پرونده سنگینتری برایش ایجاد خواهد شد
👤 غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، رئیس فراکسیون مستقلین مجلس دهم:
🔹همان زمان که گمانهزنیها برای کاندیداتوری محمد جواد ظریف قوت گرفت به نظر میرسید که این دفعه پرونده بسیار سنگینی برای او درست کنند. همه میدانند تنها کسی که میتواند در این انتخابات به نسبت حرفی داشته باشد، ظریف است. لذا کاملا قابل پیش بینی بود که بخواهند وزیر امور خارجه را تخریب کنند.
🔹پخش فایل صوتی در جهت این بود که بزرگترین تکیهگاه جریان اصلاحطلبی را از کمر قطع کنند.
🔹نگاهی ساده در فضای مجازی به وضوح نشان میدهد که بعد از ظریف چه اتفاقات تلخی را برای جهانگیری رقم میزنند. چرا باید بداخلاقی و بیتقوایی شود؟ به خاطر اینکه جریان تند اصولگرا حتی یک درصد هم نمیخواهد برای خود احتمال شکست بگذارد.
🔹اگر جریان اصلاحطلبی بخواهد وارد عمل شود باید بداند که کارش بسیار سخت است، چراکه قاعده بازی رعایت نمیشود.
🔹ببینید چگونه مهرهچینی کردهاند که شخص محبوبی مثل ظریف را در مقابل محبوبترین شخصیتکشور که شهید سردار سلیمانی بود قرار دادند. لذا بستری میخواستند که ظریف را در میان مردم خراب کنند.
🔹اختلاف سلیقه و نظر تاکنون بارها بوده و در دوران جنگ نیز فرماندهان اختلاف سلیقه و نظر داشتند. ولی اختلافنظر را به این حد برجسته کردن نشان میدهد که این بار جریان تند اصولگرایی نه تنها شمشیر را به کمر بسته بلکه کامل مسلح به میدان آمده و واقعا برای از بین بردن جریان اصلاحات میآید. لذا اگر ظریف اصرار به حضور در انتخابات داشته باشد پرونده سنگینتری برایش ایجاد خواهد شد. به نظر میرسد بهترین گزینه بعد از ظریف، جهانگیری است و اصلاحطلبان باید بر روی او اجماع کنند./ آرمان ملی
@Rasad_tahlil
⭕️ مذاکرات وین به تفاهم 95 درصدی رسیده است/ شماری از مخالفان داخلی برجام با تمرکز بر 5 درصد باقی مانده میکوشند از لغو همه تحریمهای برجامی ممانعت به عمل آورند
▪️روزنامه ایران:
🔹(آمریکا) اعلام آمادگی کرده کلیه تحریمهای مرتبط به برجام از جمله تحریمهای بانک مرکزی و تحریم فروش نفت را بردارد. این تصمیم، لغو حدود 95 درصد کلیه تحریمهایی را شامل میشود که تاکنون از سوی واشنگتن علیه تهران به بهانه موضوع هستهای به تصویب رسیده است.
🔹مشکل اصلی دستیابی مذاکرات جاری، تحریمهای غیر مرتبط به برجام است که در دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق امریکا تشدید شد.
🔹مقامهای کاخ سفید از تهران خواستهاند برای لغو تحریمهای فرابرجامی باید مذاکرات جداگانهای با مقامهای ایرانی انجام شود.
🔹شماری از مخالفان داخلی برجام ضمن مخالفت با انجام مذاکرات غیر برجامی با تمرکز بر 5 درصد باقی مانده تحریمها میکوشند از لغو همه تحریمهای برجامی ممانعت به عمل آورند.
🔹در صورتی که تهران به لغو 95 درصد تحریمها چراغ سبز نشان دهد، طرفین باید درباره روند اجرای این تفاهم گفتوگو کنند.
🔹رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی [...] با بیان اینکه برای ایران مهم است که وقتی تحریمها برداشته میشوند آثارش را در عمل ببیند، گفته است: «مثلاً اگر تحریم نفتی برداشته میشود به معنای یک دستور روی کاغذ نیست بلکه نفت باید به فروش برسد و خریداران نفت ایران بتوانند بدون هیچ مشکلی آن را بخرند و باید برای ما مسجل شود که تحریمها برداشته شده است. وقتی راستیآزمایی انجام شود آن گاه ما تعهداتمان را انجام خواهیم داد».
🔹امریکا با این خواسته مخالف است و معتقد است که فرصت چندماههای که ایران در اختیار دارد زمان مناسبی را برای تشدید فعالیتهای هستهایاش فراهم میکند. سایر کشورهای طرف برجام هم با دیدگاه طرف امریکایی همراه هستند. امریکا از ایران خواسته است که باید مرحله راستی آزمایی را در یک دوره محدود و مشخص و با فرمول معینی اعلام نماید تا بتوان بابت زمان بازگشت ایران به تعهدات برجامی اش به جمعبندی رسید. این هم یکی دیگر از مواردی است که مقامهای ایرانی باید درباره آن تصمیمگیری و به وضوح ابعاد راستی آزمایی را با مصداقهای مشخص و عینی تعیین نمایند.
🔹سکانداران دیپلماسی برجام بخوبی میدانند که اگر بزودی پیرامون موضوعات اختلافی، توافق حاصل نشود و مذاکرات وارد روند فرسایشی شود، همین امر، زمینهساز بروز اختلافهایی خواهد شد که با پایان موعد تفاهم سه ماهه ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی تشدید خواهد شد. اختلافاتی که فرجام آن نامشخص و هزینه تحمیلیاش بالا خواهد بود.
@Rasad_tahlil
کدام چهرههای شاخص نمیتوانند در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کنند؟
🔹داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری از این پس باید در بازه سنی ۴۰ تا ۷۵ سال قرار داشته باشند، محمد غرضی (متولد بهمن ۱۳۲۰) و آذری جهرمی (متولد شهریور ۱۳۶۰) و بادامچیان (متولد ۱۳۲۰) به دلیل عدم احراز شرایط سنی مندرج در مصوبه شورای نگهبان امکان ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو را ندارند.
🔹افراد دارای سابقه قطعی محکومیت قضایی امکان ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری را ندارند، احتمالا «مصطفی تاجزاده» به موجب محکومیت امنیتی مرتبط با فتنه ۸۸، مشمول این بند از مصوبه شورای نگهبان شود.
🔹ازسوی دیگر برخی چهرههای سیاسی که تاکنون کاندیداتوری خود در انتخابات آتی ریاست جمهوری را اعلام کردهاند، فاقد حداقل سابقه مدیریتی مندرج در مصوبه شورای نگهبان هستند و از این منظر حائز شرایط ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری نخواهند بود که از جمله این چهرهها احتمالا میتوان به «سعید محمد» فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیا اشاره کرد.
🔸البته این برداشتی است که میتوان از شرایط اعلام شده داشت و باید منتظر تصمیم نهایی شورای نگهبان بود.
@rasad_tahlil
⭕️واکنش ها به اعلامیه شرایط ثبت نام انتخابات شورای نگهبان
👤مصطفی فقیهی،سردبیر انتخاب
🔹آیا قانون اخیر مجلس در مورد «حداقل ۴۰ سالهها برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری»، برای سال ۱۴۰۰ قابل اجراست؟
🔹جناب کدخدایی، سخنگوی محترم شورای نگهبان، مَسألَتُن!
🔹جنابعالی حقوقدان هستید و بسیار بهتر میدانید که قوانین، ۱۵ روز پس از انتشار در روزنامه رسمی لازم الاجرا است.
🔹براساس زمانبندی وزارت کشور، بررسی و تاییدصلاحیت نامزدهای انتخابات، قبل از لازمالاجرا شدنِ قانون اخیر تمام میشود (۵خرداد)
🔹لطفاً بفرمایید قانون اخیر در #انتخابات۱۴۰۰ قابل اجراست؟
👤مهدی قاسم زاده:
🔸#شورای_نگهبان قانونگذاری نکرده بلکه گویا صرفا براساس وظیفه ای که قانونا برعهده اش بوده، آیین نامه ی شرایط تشخیص #رجل_سیاسی را شفاف اعلام کرده؛
🔸احتمالا شورا سالهای گذشته نیز براساس همین آیین نامه عمل میکرده اما امسال برای پیش نیامدنِ ازدحام و آشفتگی های هرساله دست به ابلاغ آن زده!
👤آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹طبق وظایف و اختیاراتی که قانون برای #شورای_نگهبان تعیین کرده،این شورا نمی تواند خود در مغایرت با قانون عملی انجام دهد.
🔹تصویب و ابلاغ شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری توسط این شورا به دولت خلاف قانون است.شورای نگهبان قانون گذار نیست.دولت روحانی نباید زیر بار این مصوبه غیرقانونی برود.
@rasad_tahlil
⭕️هر کس رئیسجمهور میشود اول باید مشکلش را با صدا و سیما حل کند
👤علی مطهری
🔹نمیتوان به این صورت ادامه داد. قضیه صف مرغ را صدا و سیما دامن زد. مشخص است برنامه چیست. فیلم علیه وزارت خارجه میسازند. مگر ما دو حکومت داریم؟
🔹 رئیس جمهوری باید در عمل اختیارات کافی داشته باشد وگرنه در قانون اساسی و روی کاغذ، اختیاراتش قابل توجه است
🔸 حداکثر کاری که روحانی میکند، متلکانداختن است
🔹دولت روحانی خیلی مطیع است و خیلی در کارهایش دخالت میکنند اما در دولت هاشمی و در اواخر دولت احمدینژاد، تا این حد اجازه نمیدادند در کار دولت دخالت شود.
🔹هر چه جلو آمدیم و در هفت سال اخیر دخالتها بیشتر شده است. به نظر من، روحانی در ابتدا عقبنشینی کرد و باعث شد عدهای سوار کار شوند./ برگرفته از گفتوگو مهر
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پرونده نجومی سیف به دادگاه رفت
👤دادستان تهران
🔹پرونده رئیس سابق بانک مرکزی بهدلیل نقض مقررات و ترک فعلها در سالهای ۹۵ تا ۹۷ به دادگاه ویژه اخلال در نظام اقتصادی ارسال شد.
🔹او متهم است مبلغ ۳۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار منابع ارزی و ۶۰ تن طلا به ارزش ۸۰ هزار میلیارد تومان به قیمت امروز را تضییع کرده است.
@rasad_tahlil
👤محمد امینی رعیا، مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی:
🔹واقعا فکر میکنید مجوز شورای سران سه قوه به بانکها برای خرید و فروش #سهام وضعیت #بورس را بهتر میکند؟ یعنی بانک طوری خرید و فروش میکند که سهامدار خرد سود کند؟
🔹 عجب! پس هنوز بانکها را نشناختید. یک وقت فردا گلایه نکنید چرا حقوقی (همان بانک) ارزان خرید و گران فروخت و بدبخت شدیم!
@rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (16اردیبهشت، 23رمضان، 6می):
1340؛ آغاز نخست وزيري "علي اميني" مهره سرسپرده طاغوت
1371؛ آغاز اولین نمایشگاه مطبوعات ایران
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ مذاکرات وین به تفاهم 95 درصدی رسیده است/ شماری از مخالفان داخلی برجام با تمرکز بر 5 درصد باقی مان
⭕️ چند واکنش توییتری به مطلب روزنامه ایران
👤فواد ایزدی عضو هیات علمی گروه مطالعات آمریکا، دانشگاه تهران:
🔹تیتر غیر کارشناسی روزنامه ایران: تفاهم ۹۵٪
🔹واقعیت: آمریکا اصرار دارد تحریم ترامپی سپاه را حفظ کند
🔹این یعنی اگر ۹۹.۹۹۹۹٪ تحریمها را تعلیق کند و این یک مورد را نگه دارد، با مرتبط کردن هر فعالیت اقتصادی به سپاه میتواند دستاورد وین را مساوی دستاورد برجام کند، یعنی "تقریبا هیچ"
👤مسعود براتی کارشناس تحریم و سیاست خارجی:
🔹اعتراف@IranNewspaper به ضعیفتر بودن توافق وین از برجام:
🔹«این تصمیم[وین]، لغو حدود 95 درصد کلیه تحریمهایی را شامل میشود که تاکنون از سوی واشنگتن علیه تهران به بهانه موضوع هستهای به تصویب رسیده است»
🔹وقتی روزنامه دولت میگوید ۹۵٪،شما بخوان کمتر از نصف!
👤مهدی پناهی دبیر اقتصاد روزنامه قدس:
🔹تقسیم تحریم به هستهای و غیرهستهای خطایی عامدانه است تا راه فرار دولت باشد و ماستمالی کند که چرا رفع تحریم اثر ملموسی بر اقتصاد نگذاشت
🔹درست مثل سال ۹۴ و برجام که توجیه کردند که منظور از رفع تحریم فقط هستهای بود!
🔹پ ن: همان ۵ درصد بهانه کافی به آمریکا برای فشار حداکثری میدهد!
@Rasad_tahlil
⭕️ مسعود پزشکیان، کاندیدای اصلاح طلب در انتخابات:
🔹مخالفان دولت، مردم را در سختی و فشار نگه میدارند تا ثابت کنند روحانی ناکارآمد است
🔹آقایان تصور میکنند اگر بتوانند مردم را در این وضعیت اقتصادی نگه دارند، انتخابات را یکطرفه میبرند و روی کار میآیند
🔹با مشارکت پایین در انتخابات، قدرت چانهزنی در مذاکرات را از دست میدهیم
🔹میخواهند مردم را قربانی برنامههای خود بکنند
🔹مخالفان دولت کار را به اینجا رساندهاند که در انتخابات بدون رقیب باشند
🔹آقایان نه به فکر مشارکت پایین در انتخابات هستند و نه به فکر مردم/ روزنامه سازندگی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 با یک عملیات میشود رژیم صهیونیستی را منهدم کرد
👤 حسین سلامی، فرمانده سپاه:
🔹صهیونیستها در غروب سیاسی به سر میبرند و فروپاشی آنها میتواند از درون باشد. اینها در ۱.۵ سال گذشته خودشان را باد کردند و تلاش کردند دامنه شرارتها را زیاد کنند.
🔹از چند هفته پیش تمام آسیبهای رژیم صهیونیستی نشان داده شد. خیلی ساده میشود تجارت دریایی آنها را مختل کرد. انفجار مهیب در کارخانه ساخت موتورهای پدافندهوایی و ساخت ماهوارهها بادِ بادکنک صهیونیستها را خالی کرد.
🔹بعد از آن در حیفا پالایشگاه منفجر شد و مخازن آمونیاک نشت کرد، اعلام کردند به ۸۰ شرکت حمله سایبری شده، نزدیک فرودگاه بنگوریون انفجار شد، جاسوسهایشان در اربیل کشته شدند و موشکی به نزدیکی دیمونا اصابت کرد.
🔹اولین ضربه به اینها میتواند آخرین ضربه باشد. با یک عملیات میشود این رژیم را منهدم کرد.
🔹(در مورد موضع انتخاباتی سپاه) نظامیها مثل بقیه افراد میتوانند در انتخابات نامزد شوند و این انتخاب شخصی آنهاست که مربوط به سپاه نیست و هیچ تشویق و حمایتی وجود ندارد. ما به نفع یا علیه هیچ نامزدی عمل نمیکنیم./ فارس
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📹 از نظر من تحریم شکسته شده است 👤 حسن روحانی رئیس جمهور 🔹(وی با بیان اینکه بانک مرکزی کار بزرگی ان
📮 #توییت
⭕️ عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان:
🔹روحانی(آذر۹۲): دیوار تحریمها ترک برداشته!
🔹روحانی(تیر۹۴): در دی ماه ۹۴ تمامی تحریمها، لغو خواهد شد!
🔹روحانی(اردیبهشت۹۶): تحریمها برنمیگردد!
🔹روحانی(اردیبهشت۹۷): یک موجود مزاحم از برجام خارج شد!
🔹روحانی(اردیبهشت۱۴۰۰): اعلام میکنم تحریم شکسته شده است
🔹#بی_اعتبارسازی_دولت
@Rasad_tahlil
⭕️ شیوع ویروس کرونا در صدر نگرانیهای مردم/ ایسپا
@Rasad_tahlil
⭕️ حضور رئیسی، حتمی است
👤 محمدجواد محمدی نوری، عضو هیئت اجرایی شورای وحدت:
🔹تاکنون تلاش بر توسعه وحدت و اهتمام در وحدت حداکثری برای تعیین نامزد واحد ریاست جمهوری و تفاهم بر سر لیست مشترک در شوراهاست که نتایج نسبتا مناسبی هم از آن حاصل شده است.
🔹بر اساس آخرین ارزیابیها و قرائن موجود، گویا حضور آیتالله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ قطعی است و این حضور میتواند باعث شکلگیری وحدت میان اضلاع اصولگرایی در کشور شود./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️ اصولگرایان به جز دوره خاتمی همیشه پیروز انتخابات بوده اند/ لاریجانی کاندیدای بالقوهای است/ لاریجانی ادامه دهنده روحانی نیست
👤 بهروز نعمتی، نماینده مجلسهای نهم و دهم و از نزدیکان علی لاریجانی:
🔹به غیر از یک دورهای که اصلاح طلبان انتخابات را در زمان آقای خاتمی پیروز شدند مابقی آن را اصولگراها بودند. چه در زمانی که مقام معظم رهبری و آقای هاشمی رفسنجانی بودند و چه در زمانی که آقای احمدی نژاد بود مجموعه اصولگرایی برنده انتخابات بود
🔹واقعا برجام فرصتی است که بالاخره نظام را در خیلی از جاها از پیچهای خطرناک نجات داد و معتقدم باید به آن عمل شود
🔹امروز موضوعاتی مثل پالرمو و CFT موضوعاتی است که کشور به آنها نیاز دارد تا مشکلاتش را حل کند
🔹اینکه علی لاریجانی برای انتخابات برنامهای دارد یا باید از خودشان بپرسید و یا دفترشان، اما میدانیم کاندیدای بالقوهای است، چون همه نگاهها چه از طیف اصولگرا، اصلاحطلب و مستقل به سمت و سوی وی وجود دارد.
🔹(آیا احتمال ائتلاف علی لاریجانی با حسن روحانی وجود دارد؟) من فکر میکنم بین تفکر حسن روحانی و علی لاریجانی خیلی فاصله است. من دوره قبل انتخابات مسئول ستاد اصولگرایان روحانی بودم. فاصله اجرایی و عملی در بین این دو بزرگوار خیلی زیاد است و بعید میدانم روندها به هم بخورد. لاریجانی بر مبنای اعتقاد ملی که داشت خیلی از موضوعات را رصد و پیگیری میکرد، اما اینکه ادامه روحانی باشد حتما نیست. لاریجانی به خودش مربوط است که میخواهد به انتخابات بیاید یا نیاید، اما در این فضا بعید میدانم لاریجانی ادامه دهنده راه کس دیگری باشد.
🔹ماجرای تایید ۲۰ دقیقهای برجام دروغ است و صحت ندارد. ۴ ماه روی این موضوع کار شده است و کمیسیونها باید کار کارشناسی انجام دهند.
🔹باید به هر شکلی شده کینه را از دل مردم دربیاوریم تا آنها در انتخابات شرکت کنند. به نظر من در انتخابات ۳۷ تا ۳۸ درصد مردم در انتخابات شرکت میکنند که نگران کننده است./ باشگاه خبرنگاران جوان
@Rasad_tahlil
⭕️ دلزدگی و فاصله مردم از مراسمات مذهبی، نتیجه سیاسی شدن مداحیهاست/ تعداد نمازخوانها درمیان دانشآموزان درحال کم شدن است
👤 سید کاظم اکرمی، نماینده اسبق مجلس و وزیر آموزش و پرورش دولت میرحسین موسوی
🔹(در رابطه با حملات اخیر مداحان به وزیر امور خارجه) چنین رفتارهایی دو نوع بازتاب دارد، سطح اول بازتاب آن در میان نزدیکان این افراد و طرفداران آنها است که در افکار و رفتار خود تند و رادیکال میشوند.
🔹بازتاب دوم آن در میان مردم است، به ویژه مردمی که آنگونه فکر نمیکنند و با آنها همنظر نیستند؛ لذا وقتی این نوع مداحی غالب میشود، نتیجهاش بدبینی این قشر نسبت به مداحی، روحانیت و مراسمات مذهبی خواهد بود.
🔹جمعیت کثیری از مردم به این اختلافات سیاسی بیتوجه هستند و از گرانی، فقر، تبعیض و فساد رنج میبرند. لذا بهتر است که مداح مداحی کند و روضه بخواند، آخر چرا مداح وارد سیاست شود که حتی بخش قابل توجهی از مردم مذهبی کشور از این شرایط ناراحت هستند.
🔹متاسفانه آقایان مداح اکثراً افراد کمدانش و کممایهای هستند که یا خودشان این کارها را میکنند یا گاهی به آنها گفته میشود که اینکار را انجام دهند تا همفکران گروه سیاسی خود را تحت تاثیر قرار دهند.
🔹(در رابطه با کمرنگ شدن نقش روحانیت در مراسمات مذهبی و پررنگ شدن مداحان) یکی از اشکالاتی که در جامعه به وجود آمده، همین است. حاصل این فرآیند این میشود که اکثریت مردم از این نوع رفتارها از روضه و مراسم مذهبی فاصله بگیرند.
🔹ما یک تحقیقی را دو سال قبل برای شورای عالی آموزش و پرورش در این زمینه انجام دادیم و نتیجه این بود که درصد خیلی کوچکی از دانشآموزان نسبت به دین و فرائض دینی توجه دارند و تعداد نمازخوانها درمیان دانشآموزان درحال کم شدن است/ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ اقتصاد ایران از توسعه کمی مناطق آزاد نه تنها نفعی نبرده، بلکه زیان فراوان دیده است
➕ روایتی از تصویب هفت منطقه آزاد جدید در مجمع تشخیص
✍️ سید یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹چند ماه پیش [...] (در منطقه آزاد چابهار) در یکی از خانههای کپری از یکی از ساکنان سوال کردم که چرا اینجا زندگی میکنید؟ گفت اهل فلان منطقه هستیم. آنجا کشاورزی داشتیم. با وقوع خشکسالی اینجا دنبال کار آمدیم. پرایدی خریده بود و مسافرکشی میکرد و زن و فرزندش در آن مخروبه با آن وضع... سوال کردم که اگر شرایط در منطقه خودتان برای کار فراهم شود برمیگردید./ گفت این زمینی که در آن خانه ساختهایم چه میشود. متوجه شدم به امید اینکه زمینی که تصاحب کردهاند، در منطقه آزاد قرار خواهد گرفت و بهایی پیدا خواهد کرد، آن زندگی را انتخاب کرده است.
🔹چند روز پیش نماینده شهرمان زنگ زد. گفت شنیدهایم در مجمع تو با منطقه آزاد شدن منطقه مخالفی و به ما گفتهاند تو را خاموش کنیم تا راه باز شود. استدلال کردم. گفتم من از همه دستگاهها درباره مناطق آزاد گزارش گرفتهام. تیمهای ارزیابی به مناطق آزاد فرستادهام. یک گزارش مثبت از اینکه این مناطق به اقتصاد کشور کمکی کرده باشند ندارم. دروازه واردات و قاچاق شدهاند. [...] نگذاشت حرفم تمام شود. گفت اینجا مردم محرومند. اگر منطقه آزاد شود زمینهایشان گران میشود. یاد چابهار افتادم...
🔹اقتصاد ایران از توسعه کمی مناطق آزاد نه تنها نفعی نبرده، بلکه زیان فراوان دیده است. سال گذشته از طرف مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام، یک اظهار نظر کارشناسی منتشر و اعلام کردیم که هدف بند ۱۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، توسعه کمی این مناطق نیست، بلکه هدف سیاستگذار، توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه صنعتی موجود، در راستای «انتقال فناوریهای پیشرفته»، «گسترش و تسهیل تولید»، «صادرات کالا و خدمات» و «تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج» بوده است.
🔹از تصویب هفت منطقه آزاد جدید در مجمع تشخیص به شدت متاثر شدم. متاسفم که به جلسات مربوطه راه نیافتم تا بتوانم اثری بگذارم. کاش به جای تصویب این مناطق جدید و توصیه به اصلاح قانون مناطق آزاد، لااقل بررسی موضوع به اصلاح قانون فعلی مشروط میشد.../ کانال سید یاسر جبرائیلی
@Rasad_tahlil
👤سید محمدرضا حسینی، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز:
🔹وقتی با عناوین مختلف مانند شورای هماهنگی، شورای عالی، شورای امنیت ملی، شورای انقلاب و ... #مجلس از دایره تصمیمگیری کشور حذف میشود و کسی اعتراضی نمیکند، شورایی که باید حافظ قانون اساسی باشد، خود در نقش قانونگذار ظاهر و شرایط کاندیدهای ریاست جمهوری را تعیین میکند.
@rasad_tahlil
⭕️ آمریکا خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسل جدید ایران شد
📣شبکه خبری پرستیوی:
🔹آمریکا و اروپا در ازای توقف موقت برخی تحریمهای برجامی، خواستار تخریب سانتریفیوژهای نسلهای جدید IR-9 ،IR-6 و IR-4 و .. شدهاند.
🔹این در حالی است که آمریکا هنوز حاضر به لغو تحریمها و اجرای تعهدات خود طبق برجام هم نشده است.
🔹طرح این موضوع در شرایطی صورت گرفته است که حتی طبق برجام و در صورت نهایی شدن توافق بازگشت دو طرف به برجام، این سانتریفیوژها نباید تخریب شوند و باید صرفا تحت نظر آژانس انبار شوند.
@rasad_tahlil
⭕️ تمام دورههای انتخاباتی ایران کسانی که سخن اصلاح طلبانه داشتند پیروز شدند
👤محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی:
🔹مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ قطعا بالای ۵۵ درصد است
🔹باید از مشارکت حداکثری دفاع کنیم چون این امر یک پیامی به جهان است
🔹در طول تاریخ ۴۰ ساله ایران به نظر می رسد جز دولت آقای احمدینژاد که آن هم با هزار اما و اگر روی آن بحث میکنیم، تمام دورههای انتخاباتی ایران کسانی که سخن اصلاح طلبانه داشتند پیروز شدند. آقای روحانی اگرچه اصولگرا بوده ولی رویکرد اصلاح طلبی داشت و رای اصلاحطلبان را گرفته است و در دولت اول با همین ادبیات پیش رفت و امروز هم همین طور است و همچنان از ایشان دفاع میکنیم/ اعتمادآنلاین
@rasad_tahlil
✍ یکی از شاخصهای مهم درباره گرایش به نظم اجتماعی، شاخصی است که دیدگاه افراد جامعه را نسبت به وضعیت کشور نشان میدهد.
📊 پیمایشهای ملی وزارت ارشاد نشان میدهد، در طول سالهای ۷۹ تا ۹۶ کسانی که باور به اصلاح تدریجی وضعیت کشور دارند از ۶۶.۲ درصد به ۵۰.۵ درصد رسیدهاند.
در مقابل، ناامیدی به اصلاح تدریجی و گرایش به تغییرات اساسی از ۲۲.۱ درصد در سال ۷۹ به ۴۲.۱ درصد در سال ۹۶ رسیده است.
🟡 پیمایش ملی کیو در فروردین ۱۴۰۰ نشان داد برای نخستین بار، نسبتِ کسانی که گرایش به تغییرات اساسی دارند، از هواداران اصلاح تدریجی پیشی گرفته است.
@keyouanalytics
⌛️ رصد جمعه (17اردیبهشت، 24رمضان، 7می):
🚩 روز جهانی قدس
1309؛ وقوع زلزله شدید در سلماس و كشته شدن بیش از دو هزار نفر
1349؛ درگذشت استاد "بدیع الزمان فروزانفر" نویسنده، شاعر و ادیب برجسته معاصر
1370؛ درگذشت "محمدرضا رحمانی" معروف به "مهرداد اوستا"، شاعرانقلاب و رییس شورای شعر وزارت ارشاد
1376؛ صدور دستورالعمل اجرایی تحریم اقتصادی ایران توسط دولت آمریكا
710ق؛ درگذشت "قطب الدين شيرازی" پزشك، منجم و دانشمند بزرگ ايرانی
1808م؛ آغاز قيام مردم اسپانيا عليه "ناپلئون بُناپارت" امپراتور فرانسه
1888م؛ آغاز تجاوز استعماري انگليس به زيمبابوه در آفريقا
1945م؛ تسليم كامل آلمان در برابر متفقين و پايان جنگ جهاني دوم در اروپا
@Rasad_tahlil