معامله قرن.mp3
2.06M
🎧معامله قرن چیست؟
🔹فلسطین و اسرائیل هر کدام به چه می رسند؟
🔹مصر و عربستان جهت هماهنگی با این سیاست چه می گیرند؟
▪️پیک بامدادی
@Rasad_tahlil
⭕️ دادستان کل کشور: به خدا قسم در موضوعات فرهنگی و حجاب برخورد قضایی جواب نخواهد داد/ در پایان هر هفته 20 هزار تا 22 هزار مورد فیلتر داریم
🔹محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور گفت: به خدا قسم در موضوعات فرهنگی و حجاب برخورد قضایی جواب نخواهد داد، راههای مسالمت آمیز و آرام را باید در پیش گرفت لذا بر این اساس از هر طرحی که در زمینه مقابله با بدحجابی موثر باشد حمایت میکنیم.
🔹دادستان کل کشور در دوره مشترک تعالی اساتید و نخبگان بسیجی حوزه های علمیه استانهای خراسان رضوی، قم، تهران و اصفهان در مشهد افزود: بسیاری از بدحجابها فرهنگ خانوادگیشان چنین است که بدحجاب ظاهر می شوند و بدحجابی را بد نمی دانند.
🔹وی ادامه داد: عده ای از بدحجابها اعتقادی به اسلام ندارند، لائیک هستند و یا مذاهب دیگری دارند اما عده کمی هم هستند که با قصد دهن کجی به ارزشهای دین و احکام اسلام این کار را می کنند.
🔹دادستان کل کشور گفت: اگر نیروی انتظامی بخواهد همه بدحجابها را بگیرد علیه نظام و اسلام جوسازیهای گسترده ایجاد می شود. مقصر بدحجابی آموزش و پرورش، روحانیت، آموزش عالی، دانشگاهها و همه ما هستیم.
🔹وی ادامه داد: هم اکنون ستاد امر به معروف، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی اقداماتی را انجام می دهند که بدحجابی را سروسامان دهند اما باید بدانیم برخورد خشن با بدحجابی قطعا جواب نمی دهد.
🔹وی در ادامه به مشکلات قوه قضائیه نیز اشاره و بیان کرد: این دستگاه متناسب با شان جمهوری اسلامی نیست، کمبود کادر قضایی و اداری داریم و به لحاظ اعتبار و نیروی انسانی استقلال نداشته و وابسته به دولت است، کسانی که به قوه قضاییه اشکال می کنند اگر در مقام محکمه و کرسی قضاوت بنشینند مشکلات را می بینند.
🔹وی گفت: همین پرونده مالی موسسه اعتباری ثامن الحجج 120 جلد است که قاضی باید همه آنها را مورد بررسی قرار دهد
🔹دادستان کل کشور گفت: شایعه پراکنی و دروغ پردازی در جاهای مختلف به خصوص فضای مجازی از دیگر اموری است که دشمن دنبال می کند و بسیاری هم شایعات و دروغها را باور میکنند. دشمن در فضای مجازی به صورت جدی فعالیت میکند بطوری که ما در پایان هر هفته 20 هزار تا 22 هزار مورد فیلتر داریم اما با نامهای دیگر فعالیت خود را از سر میگیرند. / ایرنا
@Rasad_tahlil
⭕️ ماجرای نیمروز
▪️ این روزها صادرکنندگان به چه کارهایی مشغولند؟
✍ محسن جلال پور، رئیس سابق اتاق بازرگانی
🔹ایمیلی از یک مشتری اروپایی دریافت کردم که خبر از مسدود شدن راههای نقل و انتقال پول را میداد. نوشته بود؛ «از دیروز امکان انتقال پول به دلیل تحریمها به شدت محدود شده است. درصورتی میتوانید برای من کالایی ارسال کنید که بپذیرید پول خود را از همان بانکی بگیرید که در آن حساب دارم.در غیر این صورت قادر به حواله پول به دیگر بانکها نیستم.»
🔹شوک بزرگی بود. همکاران حقوقی و بازرگانی را فراخواندم تا درباره این مشکل چاره جویی کنیم.
🔹یکی دو ساعتی مشغول بودیم که ایمیل دیگری دریافت کردم. اینبار شرکت کنترل کیفیت معتبری كه بايد شرکت ما را ممیزی و گواهي BRC را برای ما تأييدكند،پیام داده بود که با بيش از 40 بازرس و ممیز خود صحبت کرده اما به دلیل ترس از تحریمهای آمریکا (تحریم ویزا) هیچ کدام حاضر نشدهاند به ایران سفر کنند.
🔹هرسال پیش از آغاز فرآیند صادرات، بازرسان این شرکت از کارخانه ما بازدید میکنند تا گواهينامه مورد تأیید اتحادیه اروپا را تأييد و تمديد کنند.براي بسياري ازخريداران مغزسبز پسته در كشورهاي اتحادیه اروپا، خريد كالا ازشركتهاي فاقد اين گواهي ممنوع است.
🔹این دومین شوک امروز بود اما کارمان به همین جا ختم نشد.
🔹باید برای هردو شوک بزرگ برنامهریزی میکردیم. این بود که هرکس را مأمور پیگیری یکی از کارها کردم.
🔹در همین شرایط اطلاع دادند که از سوی برگزارکنندگان نمایشگاه مواد غذایی سیال(SIAL) فرانسه نمابری ارسال شده که در آن اطلاع دادهاند امسال از واگذاری غرفه به شرکتهای ایرانی معذورند. در نمابر خواسته بودند که شماره حسابی اعلام کنیم تا وجه واریزی بابت دریافت غرفه را به ما بازگردانند.
🔹30 سال است که مشتری ثابت دو نمایشگاه بزرگ صنایع غذایی یعنی آنوگا و سیال هستیم. حتی در دوره جنگ نیز از حضور در این نمایشگاههای معتبر محروم نشده بودیم.
🔹اینها شوکهایی بود که امروز از بیرون به ما وارد شد. شرح شوکهای داخلی امروز را هم میگذارم برای آینده./ کانال محسن جلال پور
@Rasad_tahlil
⭕️ شرط اروپا برای ادامه برجام پیوستن ایران به FATF است
👤 مصطفی دولتیار؛ کارشناس مسائل سیاسی
🔹مصطفی دولتیار ضمن گفت وگو با برنامه "بدون خط خوردگی" اظهار کرد: «متاسفانه موضوع FATF به سطح کوچه و بازار کشیده شده و افرادی که این موضوع را بصورت کارشناسی پیگیری می کنند، نگرانی های کمتری نسبت به سایر گروه ها در جامعه دارند.»
🔹وی با اذعان به ادعای کارشناسان در رابطه با اینکه در FATF لیستی [مصداقی] از گروه ها و نهادهای تروریستی وجود ندارد، گفت: «[تروریست شناخته شدن بر اساس FATF] بر مبنای سایر تعهدات کشورهاست و دولت ها مختار به انتشار فهرستی از افراد و گروه های تروریستی هستند.»
🔹دولتیار در ادامه اظهار نظر در خصوص ماهیت FATF گفت: «ساز و کار بین المللی بدلیل شفافیت ایجاد شده تا زمینه را برای پولشویی و بهره برداری گروه های جنایتکار بین المللی از بین ببرد.»
🔹این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه مشکلات احتمالی باید در روابط دو جانبه کشورها حل و فصل شود، تصریح کرد: «کشورهای اروپایی به ظاهر در تلاشند برجام را حفظ و تعامل خود را با ایران ادامه دهند و شرط آن ها پیوستن به ساز و کار مالی و بین المللی است که اگر به این مسئله بی توجه باشیم، عوارضی درپی خواهد داشت.»
🔹دولتیار با انتقاد از اینکه افکار عمومی نسبت به ساز و کار FATF بخوبی توجیه نشده اند، گفت: «همکاران ما در وزارت خارجه بصورت مستمر تحولات FATF را دنبال کرده اند؛ اما فرصت کافی برای توجیه نماینده های مجلس و ابهامات جامعه نخبگانی نداشته اند.»/ رادیو گفت و گو
@Rasad_tahlil
⌛️رصد پنجشنبه (28تیر، 5ذی القعده، 19جولای):
1285؛ تحصن مشروطه خواهان در سفارت انگلیس آغاز شد. این تحصن تا 17 مرداد ادامه یافت
1297؛ نیروهای نهضت جنگل شهر رشت را به تصرف خود درآوردند و كنسولگری انگلیس را به آتش كشیدند
1334؛ آیت الله محمدحسین كاشف الغطاء كه تلاش بی سابقه ای برای وحدت شیعه و سنی داشت، درگذشت
1366؛ آغاز عملیات نامنظم فتح 8 در شمال موصل در عمق خاك دشمن توسط سپاه
1387؛ درگذشت خسرو شکیبایی ، بازیگر سینما و تلویزیون
664ق؛ رحلت "سيدبن طاووس" عالم و محدث عاليقدر شيعه
1961م؛ روز استقلال "كويت" از استعمار انگلستان
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
🔹سید عباس صالحی، وزیر ارشاد: گاه برای صلح باید جنگید.
@Rasad_tahlil
⭕️ اوباما معنای فریاد ظریف که گفت «هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکنید» را فهمید، اما ترامپ نه
📰فارین پالیسی نوشت:
🔹واژه «نفس» ماهیت فرهنگ سیاسی ایران به طور خاص در ارتباط و تعامل با بیگانه را تعریف می کند. ایرانی از آن به عنوان اعتماد به نفس، عزت نفس یا به طور ساده « غرور» تعریف می کنند.
🔹امروزه شعار «نه شرقی نه غربی فقط جمهوری اسلامی» بر در ورودی وزارت امور خارجه نوشته شده است. هر رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کاملا به این فلسفه پای بند و وفادار بوده است. این اصل در طی فرایند مذاکرات برجام کاملا مشهود بود. در هر مرحله حسن روحانی و محمد جواد ظریف از سوی افرادی در داخل نظام سیاسی ایران که نسبت به هرگونه مذاکره با غرب سوظن داشتند تحت فشار بودند .
🔹در جولای 2015م. در طی دیدار نهایی در مذاکرات وین، فدریگا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تهدید کرد که اگر ایران انعطاف و نرمش بیشتری نشان ندهد از مذاکره خودداری می کند اما ظریف با فریاد گفت: «هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکنید.»
🔹 در طی 40 سال گذشته تنها رئیس جمهور باراک اوباما رهبر آمریکا بود که به عزت ایران احترام گذاشت. به همین دلیل اوباما توانست با ایران گفتگوی معنی داری انجام دهد و در نهایت به به برجام دست پیدا کند. اما ترامپ با ممنوع کردن سفر ایرانیان و همچنین تهدید به این که « اگر ایران برنامه هسته ای خود را همانند قبل از برجام از سر بگیرند با مشکلات بزرگتر از قبل روبرو خواهند شد.» خواهان ضربه زدن به عزت نفس ایران است.
🔹بنابراین اکنون ترامپ از برجام خارج شده و روحانی و ظریف به تنهایی قادر به این نیستند که با آمریکا مذاکره کنند. آن ها از سوی جناح راست و چپ با ادعای ساده لوحی و اعتماد به واشنگتن با انتقاد روبرو هستند.
🔹همین اقدام تهدید آمیز ترامپ علیه ایران باعث شد که در اوایل ماه ژوئن آیت الله خامنه ای دستور افزایش گسترده ظرفیت غنی سازی را صادر کند. این بدان معنا است که ایران هر گاه احساس بی احترامی ببیند واکنش قاطع تر نشان می دهد.
@Rasad_tahlil
⭕️ برای ریاست جمهوری آقای روحانی، همه ما مایه گذاشتیم. خدا میداند که از روی مردم شرمنده ایم
👤 پروانه سلحشوری؛ نماینده تهران در مجلس
🔹گفته شده است برای وارد کردن 6500 خودرو، ۲۷ روز وقت لازم است.
🔹وقتی زمان احمدی نژاد بود، نقد میکردیم که فساد وجود دارد. اما برای ریاست جمهوری آقای روحانی، همه ما مایه گذاشتیم. خدا میداند که از روی مردم شرمنده ایم. خدا میداند که من از روی مردم خجالت میکشم.
🔹این همه به استانها رفتیم و وعده دادیم که دوره دوم دولت آقای روحانی نیز مانند دوره اول خوب خواهد شد؛ اما به محض اینکه ۴ سال دوم آقای روحانی آغاز شد، ببینید چه شده؛ فاجعهای در حال رخ دادن است.
🔹همه را هم نمیشود به گردنِ بیرون انداخت. ارز و سکه از کجا توزیع میشود؟ این رانت ۴۲۰۰ تومانی را چرا ایجاد کردند؟ من کارشناس اقتصادی نیستم، اما میدانم که این یک رانت برای گروههای خاص بود. یعنی مسئولین دولتی نمیدانند که وظیفه صداوسیما واردات خوراک دام نیست؟
🔹فقط بخشی از ارزهای دولتی تخصیص یافته، رسانه ای شده است و همه آنها رسانه ای نشده است.
🔹(درباره چرایی به نتیجه نرسیدن طرح های استیضاح از جمله برای وزرای صنعت و کار ) گاهی فکر می کنم دیگر پای هیچ استیضاحی را امضا نکنم. متاسفانه استیضاح هم برای مجلسیها یک وسیلهای شده. عدهای امتیاز میگیرند و استیضاح تمام میشود./انتخاب
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
🔹محمد آقازاده؛ سردبیر اسبق روزنامه ایران: دولت قدرت خرید حقوق بگیران را دو سوم کاهش داد.
@Rasad_tahlil
⭕️روند کلی این دولت نئولیبرال است
🎥شهریار زرشناس،در برنامه بدون توقف
🔹روند کلی این دولت نئولیبرال است.. اینها زیر فشار انقلاب نمی توانند وگرنه می خواستند آموزش پرورش را تمام خصوصی کنند. بهداشت را پولی کنند. این آقایان داشتند به آن سمت می بردند.
🔹در ایران امروز دو رویکرد دو جناج در مقابل هم اند. یکی طرفدار نئولیبرالیسم است. نتیجه نسخه اقتصادی اش ظلم است، بی عدالتی است، فساد در میان مدیرانش است. حقوق نجومی است. نتیجه اش مدیریت اشرافی بی توجه به مردم است که وقتی هواپیما سقوط می کند عارش می آید از مردم یک عذر خواهی کند.
🔹این جناح خواهان سازش با آمریکاست. خواهان وادادگی است. نسخه اش این است استقلال را از یک طرف می کوبد عدالت را از یک طرف. نتیجه نسخه اش ظلم و وابستگی است..
🔹جناح دیگر جناح انقلابی است. این جناح کنترل قوه مجریه را در اختیار ندارد. جناح انقلابی بر فرهنگ و اقتصاد مسلط نیست..
@Rasad_tahlil
⭕️ جوابیه «ح.ص» به گزارش روزنامه شرق از موسسه «ثامنالحجج»؛ حالا این وسط ح.ص کیه؟
🔹کل اتفاقات عجیب و غریبی که دیروز روزنامه شرق از تخلفات مالی و تاراج سرمایههای مردم گزارش کرده بود یکطرف، واکنش آدمهایی که بهاسم مستعار از آنها نام برده شدهبود به این گزارش یکطرف دیگر. روزنامه از کسی اسمنبرده بود اما مرجع اسمهای مخفف مثل م.م و ح.ص سریعا به خودشان گرفتهاند و جواب دادهاند.
🔹مثلا دیروز فهمیدیم که م.م، وزیر دولت احمدینژاد که در آن گزارش بدو اشاره شده بود، احتمالا همان منوچهر متکی، وزیرخارجه دولت احمدینژاد است. چون خودش بیآنکه کسی به نام اشاره کرده باشد در کانال تلگرامیاش به گزارش جواب داد و گفت حرفهای آن گزارش اشتباه بوده و شکایت میکند.
🔹اما از متکی عجیبتر و دیوانهکنندهتر واکنش ح.ص است که در نسخه امروز روزنامه شرق چاپ شده. بیکه ما بدانیم ح.ص کیست، او در تماس با این روزنامه اتهامات علیه خودش و خانوادهاش را رد کرده و جوابهایاش هم با همان نام ح.ص چاپ شده.
🔹جناب ح.ص گفته که حتي يك ريال هم به ثامنالحجج بدهکار نیست و همه مبالغ اقساط تسهيلاتی که گرفته که در مجموع ۸۸۰میلیون بوده و با سودش که یک میلیارد و ۲۰۰میلیون میشده، در سال ۹۵ تسويه شده.
🔹او گفته حقوق ۳۰ساله پسرش پیشاپیش پرداخت نشده و خودش هم که کارمند موسسه بوده همه حقوقاش را به موسسه برگردانده و موسسه زمینی هم از همسرش به قیمت گران در یزد خریداری نکرده/ شرق
@Rasad_tahlil
⭕️ضد ارزش نفس در قدرت ماندن آیت الله جنتی است
✍️ محسن حسام مظاهری ،نویسنده و پژوهشگر اجتماعی
🔹نشستهایم در مهمانی و تلویزیون دارد دو خبرنگار را نشان میدهد که برای گفتگویی «بدون تعارف» به منزل آیت الله جنتی رفتهاند. دو خبرنگار تلاش زیادی برای نمایش صمیمیت و سادهزیستی میزبان میکنند. با تاکید مکرر بر سادگی خانه و فرسودهبودن موکت و دیگر اشیای اتاق شخصی جناب جنتی. حتا به قدیمیبودن پریزهای برق هم اشاره میشود.
🔹احتمالا برای خیلیها مثل خود من سادهزیستی و زهد شخصی جناب جنتی کوچکترین اهمیتی ندارد. ضدارزش، زندگی مرفه داشتن امثال ایشان نیست. ضدارزش همین است که پیرمرد 92 سالهای که سالها بلکه دههها از سن عرفی بازنشستگیاش میگذرد و نشانههای کهولت حتا در تپقهایش در همین مصاحبه غیرزنده هویداست، هنوز در مصدر مدیریت کشور است.
🔹ضدارزش، نفس در قدرت ماندن و نفوذ شخصی امثال ایشان است که عملا تکوین ساختار سیاست در جمهوری اسلامی را به بنبست رسانده و سیاستورزی را بیمعنا کرده.
🔹مضافا که زندگی محقر را نشان تقوا و زهد دانستن ناشی از برداشتی سطحی و ریاکارانه و مبتذل از این مفهوم است. تقوا و زهد یک مسئول و صاحب قدرت، به سوراخهای موکت اتاق شخصی نیست. مهم سوراخهای عملکرد اوست.
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📄 متن نامه آیتالله جنتی به رئیس مجلس و همچنین متن نامه آیتالله شاهرودی به آیتالله جنتی/ فارس @Ras
⭕️ نیازی به دخالت مجمع در مورد لوایح چهارگانه نبود
👤 حسینعلی امیری؛ معاون پارلمانی رئیس جمهوری
🔹مرجع تشخیص مغایرت نداشتن مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی شورای محترم نگهبان است.
🔹آنچه در مجمع تشخیص مصلحت مورد توجه قرار گرفت، اظهار کردند که این لوایح از نظر امنیتی به صلاح کشور نیست، این درحالی است که قانون اساسی مرجع تشخیص مسائل مربوط به امنیت ملی را شورای عالی امنیت ملی میداند و شورای عالی امنیت ملی هم قبلاً بحثهای بسیار دقیق و کارشناسی درباره این لوایح انجام داده و دبیر محترم این شورا هم در مجلس شورای اسلامی حضور یافت و درباره این لوایح توضیح داد و اعلام کرد که هیچ مشکل امنیتی در این خصوص وجود ندارد.
🔹بنابراین از آنجا که مراجع مربوطه در قانون اساسی برای اظهار نظر درباره این لوایح کاملاً مشخص است و موضوع هم اختلافی نبود که در مجمع تشخیص مصلحت نظام رفع اختلاف شود، از این جهت است که ورود مجمع به این شکل ایراد حقوقی دارد.
🔹(وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام، رفع موارد اختلافی میان مجلس و شورای نگهبان است، بنابراین نظر مشورتی اخیر مجمع به شورای نگهبان چه جایگاه قانونی دارد؟) ما در قانون جایی نداریم که مجمع تشخیص مصلحت نظام بخواهد به شورای نگهبان نظر مشورتی بدهد. این یک اتفاق جدیدی بود که پیش آمد و ما معتقدیم چون صلاحیت مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی مشخص است، نیازی به چنین اظهار نظری نبود.
🔹این لوایح چهارگانه برای ما بسیار مهم و حیاتی است. اصلاً صرفنظر از مسائل بینالمللی، ما به خاطر موضوعات داخلی بشدت به این لوایح نیاز داریم.
🔹یکی از شعارهای انتخاباتی آقای دکتر روحانی شفاف سازی بود و این لوایح در راستای شفافسازی است، مبارزه با تروریسم و تقویت نهادهای ملی مانند شورای عالی امنیت ملی، قوه قضائیه و دادگستری در این لوایح پیشبینی شده است. از این رو است که این لوایح برای ما از نظر داخلی نیز بسیار حیاتی است و تصویب نشدن این لوایح حتماً کشور را با خسارتهای غیرقابل جبرانی مواجه میکند. چون تصویب این لوایح از این منظر برای دولت مهم است، ما از همه ظرفیتهای قانونی استفاده میکنیم تا دوباره این لوایح را در مجلس شورای اسلامی مطرح کنیم./ ایران
@Rasad_tahlil
⭕️ روحانی با نمایندگان مجلس تعامل لازم را ندارد
👤 علی اکبری؛ نماینده شیراز و عضو فراکسیون امید
🔹تعامل رئیسجمهور با نمایندگان مناسب نیست. تعامل رئیسجمهور با نمایندگان یکی از مشکلات کنونی است که دو دلیل میتواند داشته باشد یا ایشان مشغلههای فراوانی دارد و یا انگیزه خاص.
🔹اما به هر جهت روحانی با نمایندگان و سه فراکسیون سیاسی تعامل کمی دارد. دولت نتوانسته حق مطلب را ادا کند و تعامل لازم را با نمایندگان داشته باشد.
🔹از ابتدای دولت دوازدهم تاکنون با رئیسجمهور جلسه مشترکی نداشتهایم. ایشان تنها در جلسه تقدیم بودجه در مجلس حاضر شدند و جلسهای با فراکسیونها نداشته است.
🔹عدم برگزاری جلسه از سوی رئیسجمهور با نمایندگان در حالی است که بسیاری از مسائل در گفتوگو حل میشود و اینیک اصل است اما اگر تنها مسائل از طریق تریبونها، رسانهها و مطبوعات گفته شود، چیزی میشود که در حال حاضر با آن روبرو هستیم و رویه خوبی هم نیست./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ ۳۰ درصد «تریاک» افغانستان از مسیر ایران به اروپا میرود
👤 اسدالله هادی نژاد؛ معاون مقابله با عرضه تقاضا و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر
🔹اسدالله هادی نژاد با اشاره به همجواری ایران با بزرگترین تولیدکننده تریاک دنیا، گفت: در زمان ورود نیروهای ائتلاف به افغانستان حدود ۲۰۰ تن تریاک در این کشور تولید میشد، در حالی که پس خروج این نیروها از مرزهای افغانستان تولید تریاک در این کشور به بیش از ۶ هزار تن می رسد. کشور افغانستان در مدت ۱۳ ساله توانسته حدود ۳۲ برابر تولید تریاک خود را افزایش دهد.
🔹وی با اشاره به این که کشور افغانستان در حال حاضر حدود ۹ هزار تن تریاک تولید می کند، افزود: بر اساس تحقیقات و آمارهای نیروی انتظامی ایران میزان تریاک تولید شده در افغانستان بسیار بیشتر از آمارهای جهانی اعلام شده است و حدود ۳۰ درصد از تریاک تولید شده در افغانستان برای ورود به اروپا از مسیر ایران گذر می کند.
🔹وی با بیان این که هدف اصلی بازار تریاک، کشورهای اروپایی هستند، اظهار کرد: قاچاقچیان مختلف با عبور دادن مواد تولید شده در افغانستان و نفوذ به اروپا می توانند قیمت مصرف کننده مواد مخدر را تا ۱۰۰ درصد افزایش دهند.
🔹وی با اشاره به اقدامات مقابلهای ایران با قاچاق مواد مخدر، تصریح کرد: به واسطه اقدامات گسترده ستاد مبارزه با موارد مخدر در مرزهای مشترک ایران و افغانستان در حال حاضر هیچ کاروان قاچاق مواد مخدر توان ورود به کشور را ندارند و مواد مخدر تولید شده در کشور افغانستان در شرایط خاص از طریق کوله بار وارد کشور می شود.
🔹وی با اشاره به اهمیت مرزهای دریایی کشور، توضیح داد: به دلیل مسدود بودن مرزهای خاکی بیشتر قاچاقچیان در حال حاضر از طریق مرزهای دریایی وارد کشور می شوند. مسیر دریای عمان به سمت اقیانوس هند و خلیج فارس به سمت غرب از جمله مهم ترین مسیرهای ورود مواد مخدر به داخل کشور هستند./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⌛️رصد جمعه (29تیر، 6ذی القعده، 20جولای):
1272؛ واگذاری شیلات شمال ایران به "استفان لیانازوف" سرمایه دار روسی
1353؛ ارتش ترکیه از زمین و هوا به قبرس حمله کرد. در اثر این حمله کابینه یونان سقوط کرد
1362؛ آغاز عملیات والفجر 2 توسط یگانهای سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران
1366؛ تصویب قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره لزوم پایان جنگ ایران و عراق
1314ق؛ رحلت حكيم الهي "ميرزا ابوالحسن جلوه" عارف و استاد اخلاق
1951م؛ ترور "ملك عبداللَّه" اولین پادشاه اردن هاشمی
@Rasad_tahlil
⭕️ تکتابعیتی، نه دوتابعیتی!
✍ حسین شریعتمداری؛ مدیر مسئول روزنامه کیهان
🔹خانم فرشچی این خبر (دوتابعیتی بودن سفیر جدید ایران در فنلاند) را تکذیب کرده است ولی آقای کریمیقدوسی، رئیسکمیته تحقیق و تفحص مدیران دوتابعیتی مجلس اعلام کرد که، ایشان معاون محیطزیست دریایی سازمان محیطزیست دوتابعیتی است و تابعیت آمریکا را دارد.
🔹اینکه سفیر جدید ایران در فنلاند دوتابعیتی است یا نه، علیرغم اهمیت آن، موضوع این وجیزه نیست. در این نوشته روی سخن با کسانی است که از کنار پدیده «دوتابعیتیها» به آسانی عبور میکنند و اصرار دارند آن را کم اهمیت قلمداد کنند! بخوانید!
🔹در اولین جمله از متن سوگندی که داوطلبان کسب تابعیت آمریکا یاد میکنند و مطابق قوانین آمریکا ملزم به آن هستند، آمده است؛ «سوگند یاد میکنم که هرگونه تابعیت و ملیت قبلی خود را به طور کامل ترک کنم».
🔺از این روی کسی که تابعیت آمریکا را میپذیرد دوتابعیتی نیست، بلکه تابعیت ایرانی خود را بهطور کامل نفی کرده و فقط یک تابعیت دارد و آن تابعیت آمریکا ست.
🔹کسانی که تابعیت اصلی خود را رها کرده و به تابعیت آمریکا در میآیند رسما متعهد میشوند که در جنگ و یا هرگونه درگیری و تخاصم آمریکا با یک کشور ثالث، مانند سایر اتباع آمریکا در خدمت دولت و ارتش آمریکا باشند و از منافع آمریکا در مقابل طرف درگیر دفاع کنند!
🔹اساسا کسی که به تابعیت کشور دیگری در میآید، آن کشور را به وطن خود ترجیح داده است. چرا که در پذیرش تابعیت وطن خود ارادهای نداشته است ولی تابعیت کشور دیگر را با میل و اراده خویش پذیرفته است!
🔹سپردن مسئولیتها و مدیریتهای نظام به افرادی که به تابعیت آمریکا درآمدهاند، یعنی سپردن مسئولیتهای جمهوری اسلامی ایران به اتباع آمریکا. آنهم نه اتباع معمولی آمریکا که بعضا با مواضع و عملکرد دولت آمریکا موافق نیستند، بلکه سپردن مسئولیت به آن دسته از اتباع آمریکا که سوگند خوردهاند با جمهوری اسلامی ایران به مقابله برخاسته و سر جنگ داشته باشند!
🔹سخن درباره سفیر جدیداً معرفی شده ایران برای فنلاند نیست و امیدواریم همانگونه که خود گفتهاند تابعیت آمریکایی نداشته باشند و در گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس اشتباهی رخ داده باشد. سخن درباره تکتابعیتیهایی است که به غلط دوتابعیتی معرفی میشوند و متاسفانه در برخی از مسئولیتها و مدیریتهای نظام جاخوش کردهاند!/ کیهان
@Rasad_tahlil
⭕️ فرزندان مسئولین کشوری نباید جایی باشند که به آن کشور دشمن میگوییم
👤 هدایت الله خادمی؛ نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس
🔹ظرفیت ایذه و باغمک از نظر زیرساختی یکسان است و تاکنون نگاه چندانی به این مناطق نشده است. باغملک پیش از این معروف به داشتن مردمانی شاد بود و شاید وضعیت بهداشتی و درمانی آن زمان نیز بهتر از امروز بود اما دولتهای مختلف برای این شهرستان کاری نکردند و توزیع متوازن وجود نداشت اما دولت فعلی در دو سال گذشته برای این منطقه اقدامات خوبی انجام داد و کارهای اساسی منطقه را که انجام نشده بود شروع کرد که جای تقدیر دارد.
🔹اگر تا سه سال و نیم دیگر آب از طریق رودخانه کارون به شهرستان های ایذه و باغملک نرسد حداقل ۵۰ درصد جمعیت این مناطق باید کوچ کنند. ما در ایذه ۳۵۰ متر حفاری کردیم و به آب نرسیدیم.
🔹اگر از ایذه و باغملک چند کیلومتر فاصله بگیریم آنتندهی موبایل دچار مشکل میشود. روستاهای ما نیز نه تلفن ثابت و نه موبایل دارند.
🔹اداره یک شهرستان نیاز به منابع انسانی، چارت، و منابع مالی دارد تا اگر مشکلی وجود دارد اصلاح شود، اما ما این را نداریم. ما انقلاب کردیم و جنگیدیم و انتظار داریم افرادی که زیردست بخشدار هستند یک دهم او فعال باشند.
🔹ما ملتی هستیم که پیرو امام(ره) و مقام معظم رهبری هستند. فساد اقتصادی یک بیماری است که اگر جلوی آن را نگیریم به همه جا می زند و اکنون این اتفاق افتاده است. این تقصیر ما است و اصلا نباید انتظار داشته باشیم آمریکا به ما کمک کند. دشمن ترین کشور با آمریکا کشور چین است که بدون کمک آمریکا اقتصاد آن رشد بسیاری کرده است.
🔹ما اگر پیرو حکومت حضرت علی(ع) هستیم، فرزندان مسئولین کشوری نباید جایی باشند که به آن کشور دشمن میگوییم. برخی آقایان اکنون فرزندانشان اقامت آمریکا را دارند. اگر فرزند ترامپ به ایران بیاید ما او را به جرم جاسوسی دستگیر نمیکنیم؟/ ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️ حرکت یکسویه ما به سمت چین و روسیه صحیح نیست/ آنکه میتواند در مقابل آمریکا بایستد و نه بگوید اتحادیه اروپاست
👤 علی خرم؛ کارشناس حقوق بینالملل
🔹اگر بخواهیم از نظر بینالمللی توانایی اتحادیه اروپا، روسیه و چین را ارزیابی کنیم؛ چین در برابر اتحادیه اروپا توانایی ندارد. روسیه نیز تنها پس از آنکه ایران برای حضور در سوریه از او دعوت کرد توانست در صحنه بینالمللی سرش را بالا بگیرد. هنوز هم که هنوز است سعی در حفظ پرستیژ خود در جامعه جهانی دارند.
🔹آنکه میتواند در مقابل آمریکا بایستد و نه بگوید اتحادیه اروپاست. این در حالی است که روسیه و چین تنها به دنبال گرفتن امتیاز هستند. اتحادیه اروپا چون نمیخواهد آمریکا در عرصه بینالمللی تکرو شود و همه ساختارهای بینالمللی که پس از جنگ جهانی شکل گرفت را بههم بریزد، میخواهد که دونالد ترامپ را مدیریت کند. بقیه هم به دنبال مدیریت او هستند.
🔹در جهان هیچکس یارای مقابله با نقش دلار در اقتصاد را ندارد. اروپا، روسیه و چین نیز نمیتوانند با آن مقابله کنند و چون این توانایی وجود ندارد باید گفت که فشار آمریکا تا حدودی قابل اعمال است.
🔹اروپاییها با داشتن یورو قادرند در مقابل عرضاندام دلار آمریکا مؤثر باشند. چین و هند تنها میتوانند این نقش را داشته باشند که در عوض نفت ایران به ما روپیه و یوان بدهند یا چین بگوید که کالاهای رده پایین را به ما میدهد و ما مانند گذشته بپذیریم. اکنون ما این وضعیت را دوباره تکرار میکنیم. اما این بار باید با استفاده از تجارب قبلی حواسمان باشد که در دام روپیه و یوان نیفتیم و کالاهای دست پایین را نگیریم. ما میتوانیم حداقل، قدرت انتخاب داشته باشیم. از طرف دیگر وقتی ما بتوانیم یک بالانس بین همه قدرتهای جهان بهوجود بیاوریم میتوانیم قدرت خود را در جهان بهدست آوریم.
🔹یکسویه حرکت کردن و به سمت روسیه یا چین رفتن کار درستی نیست. نقض اصل سیاست انقلاب اسلامی ایران نیز هست. ما باید در غیاب آمریکا با اتحادیه اروپا کار کنیم.
🔹هستند کسانی که در تلاشاند اروپا را حذف کنند و به سمت روسیه و چین پیش بروند. تصور آنها این است که اگر به سمت اروپا پیش بروند، باید FATF را امضا کنند.
🔹ما اگر میخواهیم مبادله ارزی انجام دهیم باید به قانون پولشویی احترام بگذاریم و به این قانون که با جرایم سازمانیافته، تروریسم و غیره مقابله کنند، پایبند باشیم.
🔹ما اگر هر کالایی را بفروشیم برای وارد کردن آن پول به داخل، باید به FATF پایبند شویم. ترسی که وجود دارد برای مقابله با FATF این است که ما اگر آن را امضا کنیم دیگر نمیتوانیم به حزبالله کمک کنیم. این موضعگیری باعث شده ما به سمت روسیه برویم. چون روسیه FATF را نمیخواهد. یعنی میخواهد با ما مبادله کالا به کالا انجام دهد./ ایسنا
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📄 متن نامه آیتالله جنتی به رئیس مجلس و همچنین متن نامه آیتالله شاهرودی به آیتالله جنتی/ فارس @Ras
⭕️ مجمع تشخیص و صیانت از سیاستهای نظام
✍ سید یاسر جبرائیلی؛ فعال سیاسی
🔹یک اتفاق مبارک در مجمع تشخیص مصلحت نظام افتاده است و آن، ورود مجمع به انجام وظیفه قانونی خود درباره صیانت از سیاستهای کلی نظام است.
🔹تاکنون معالاسف در انجام این وظیفه قانونی کوتاهی شده بود و عملا به سیاستهای کلی نظام از سوی دستگاهها بیاعتنایی میشد. دولتی بر سر کار میآمد و طریقی میرفت، دولتی دیگر دور میزد و صراطی دیگر میگزید!
🔹بر اساس بند دوم اصل ۱۱۰ قانون اساسی، نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام از اختیارات رهبر انقلاب است که حضرت آیت الله خامنهای این مهم را به مجمع تشخیص مصلحت نظام تفویض کردهاند.
🔹بنابراین، آقایان حقوقدان اشتباه نکنند! ورود مجمع به ماجرای کنوانسیون پالرمو و اعلام عدم انطباق آن با سیاستهای کلی نظام، نه از موضع نهاد مجمع تشخیص مصلحت، بلکه از موضع رهبر نظام و در راستای اجرای بند ۲ اصل ۱۱۰ است.
🔹مدتهاست مردم ما سوال میکنند که چرا به رهبری در مدیریت کشور بیاعتنایی میشود؟ مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد شده است تا به این بیاعتنایی پایان دهد. جمهوری اسلامی یک نظام لیبرال دموکراسی نیست که هر کسی به قدرت میرسد هر آنچه میل و هوسش ایجاب میکند انجام دهد. کسانی که نامزد پستهای انتخابی میشوند، باید بدانند که باید در چارچوب سیاستهای کلی نظام عمل نمایند./ کانال ایتای سید یاسر جبرائیلی
@Rasad_tahlil
⌛️رصد شنبه (30تیر، 7ذی القعده، 21جولای):
1331؛ قیام مردم مسلمان ایران به رهبری "آیت اللَّه كاشانی" و به قدرت رسیدن مجدد دکتر مصدق
1345؛ هجوم مأموران ساواك برای برداشتن تصاویر امام خمینی از در و دیوار مدارس فیضیه و حقانی
1357؛ شیخ "احمد کافی" از وعاظ معروف در یک سانحه رانندگی مشکوک در راه قوچان - مشهد به شهادت رسید
439ق؛ وفات "ابوالحسن لاعب" محدث مسلمان
725ق؛ وفات امیرخسرو دهلوی، از عرفا و شعرای نامدار پارسی گوی هند
1798م؛ آغاز جنگ تاریخی "اهرام" بین نیروهای فرانسوی و مصری
@Rasad_tahlil
⭕️ كل دنيا را هم بدهند به اين خاك خيانت نميكنيم
👤مولوي عبدالحميد امام جمعه اهل سنت زاهدان
🔹ما براي اصلاحات هزينه كرديم چون فكر ميكنيم اصلاحطلبان فكرشان بازتر است، ديدشان بازتر است، نه اينكه ما با اصلاحطلبان خويشاوندي داشته باشيم.
🔹چند سال پيش در مكه مكرمه ملك عبدالله ضيافتي داشت كه از جاهاي مختلف افراد را دعوت كردند. ايشان پرسيد كه وضعيت اهل سنت در ايران چطور است من گفتم الحمدالله. به خاطر اينكه اعتقاد دارم نيازي نيست كه ما حرفمان را به ملك عبدالله بزنيم ما حرفمان را اينجا به آقاي روحاني ميزنيم.
🔹اين اعتقاد من است سياست من نيست كه اقليتها بايد حقوحقوقشان رعايت شود، آزادي داشته باشد مشكلي براي رسيدن به حقشان نداشته باشند.
🔹ما در رابطه با منافع كشور، مسائل ملي را حتي بر مسائل قومي و مذهبي ترجيح ميدهيم.
🔹ما با اينكه گفتوگو با مخالف و موافق را صحيح ميدانيم اما در حال حاضر مذاكره با امريكا را به مصلحت نميدانيم و آن را توصيه نميكنيم.
🔹اينكه بهجاي مذاكره با امريكا با مردم مذاكره كنيم و شرايط آنها را بپذيريم. اگر مردم رضايت داشته باشند و حقتعالي حامي ما باشد هيچ قدرتي نميتواند پشت ما را خم كند.
🔹اين دفعه كه ما آمديم افطاري آقاي روحاني از من درباره وضعيت پرسيدند من به ايشان هم گفتم هيچ انتظاري برآورده نشده و ما هم خيلي حيران و متعجبيم كه در سيستان و بلوچستان كوچكترين تغييراتي صورت نگرفته، مناطق ديگر هم طبق اطلاعات ما تغييري صورت نگرفته است./ اعتماد
@Rasad_tahlil
⭕️ روحانی نه تنها وعدههایش را عمل نکرد بلکه زمزمه میشود که باید به سراغ بابکزنجانیها رفت!
👤غلامرضا حیدری، نماینده مردم تهران در یک رشته توییت نوشت:
🔹 به طور تقریبی رییس جمهور قریب به اتفاق وعدههایی که داد را عمل نکرد خصوصا شاه بیت رأی آوری ایشان یعنی رفع حصر را. نه تنها هیچ اقدامی نکرد بلکه کمیته رفع حصرفراکسیون امید که با دو رئیس قوه دیگر جلسه داشت وآنها به کمیته وقت دادند اما نتوانستیم با آقای روحانی جلسهای داشته باشیم.
🔹 در شرایط تازه زمزمههایی است که بایددوباره سراغ افرادی چون بابک زنجانی بروند که اینها شنیدههاست و امیدواریم که درست نباشد اما به عنوان یک هشدار باید هیات رئیسه فراکسیون امیدموضوع را به طورجدی با آقای روحانی مطرح کنند. نباید به دنبال افرادی رفت که به دنبال دور زدن تحریمها هستند
🔹افراد در تیم اقتصادی دولت معلول علل پرشماری هستند و علت را در رویکرد تنش با دنیا میبینم که متاسفانه از ابتدای جمهوری اسلامی این رویکرد را داشتیم که یکی از نقاط اوجش اشغال سفارت امریکا بود که ای کاش بررسی کنند که پشت صحنه چه بود که از همانجا جنگ شروع شد.
@Rasad_tahlil