⭕️ رشد 34 درصدی خرید ملک توسط ایرانیان در ترکیه
🔹بر اساس آمارهای مرکز آمار ترکیه، خارجیها در ۱۱ ماه سال ۲۰۲۱ تعداد ۵۱ هزار و ۳۵۲ واحد مسکونی در ترکیه خریداری کردهاند که این تعداد نسبت به خرید ۳۶ هزار و ۸۱۹ واحد مسکونی در ۱۱ماه سال ۲۰۲۰ رشد ۳۹ درصدی را نشان میدهد.
🔹طبق این آمارها، ایرانیها در ۱۱ ماه امسال با خرید هشت هزار و 594 واحد مسکونی (معادل حدود 17 درصد کل تعداد واحدهای خریداری شده توسط خارجی ها) در رتبه اول قرار دارند و خرید آن ها نسبت به ۱۱ ماه سال گذشته رشد ۳۴ درصدی داشته است./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ واکنشهای توییتری به اظهارات محمد مرندی
▪️بنابر گزارش فارس، محمد مرندی، مشاور تیم مذاکرهکننده در ارتباط با ضربالاجلهای تعیینشده از سوی طرفین گفته است: «ضربالاجل طرف مقابل ارزشی برای ما ندارد چرا که حتی اگر به فرض طرف مقابل از برجام خارج شده و مکانیسم ماشه اجرا و چند قطعنامه علیه ایران احیا شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ مگر در حال حاضر فشار حداکثری علیه ایران وجود ندارد؟ به تعبیر دیگر، مگر کاری بوده که آنها علیه ایران انجام نداده باشند»
👤 عبدالرضا داوری:
🔹استراتژی رسانهای آقای دکتر مرندی در مذاکرات وین درست است؛ او به مرگ گرفته تا طرف مقابل به تب راضی شود؛ وقتی در جریان مذاکره، ایران را هراسان از تحریم و قطعنامه نشان دهیم، قطعا هیچ امتیازی نخواهیم گرفت. از تیم مذاکره کننده میهنمان حمایت کنیم.
👤 دیاکو حسینی، کارشناس مسائل بین الملل:
🔹اولین مشکل دفاع بد، از دست دادن حمایت داخلی از مذاکره کنندگان است. استدلالی که از متقاعد کردن بخش بزرگی از مردم کشورمان ناتوان بماند، در متقاعد کردن دولت های غربی هم شکست خواهد خورد.
👤 احسان سلطانی:
🔹دوباره بازگشتهایم به دوران «قطعنامهها کاغذ پارهاند.»، به دوران «اینقدر قطعنامه صادر کنید تا قطعنامهدانتان پاره شود.»
🔹اینها هیچ برآوردی از پیامدهای بازگشت قطعنامههای شورای امنیت و تحریمهایی مشابه ۱۳ قطعنامه علیه صدام ندارند.
🔹اینها دشمنان حقیقی ایران و این ملت تحت فشارند.
👤 میثم ظهوریان، با اشاره به به توییت احسان سلطانی:
🔹همینقدر نمی دانند که در قطعنامه های تعلیق شده سازمان ملل، هیچ تحریمی ( دقت کنید حتی یک مورد) بیشتر از تحریم هایی که امروز ایران به واسطه تحریم های ثانویه آمریکا با آن مواجه است، وجود ندارد. ولی با اعتماد به نفس در این مورد اظهار نظر میکنند.
🔹هیچکدام از تحریم های اصلی ایران، مثل فروش نفت، تحریم بانک مرکزی و بیمه در قطعنامه های سازمان ملل وجود ندارد؛ اما با این توهم که قطعنامه های سازمان ملل زیرساخت تحریم بوده، همچنان تحلیل های تخیلی ارائه میکنند. رقت بار این که حتی ترامپ هم نتوانسته این جماعت را از توهم خارج کند.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 صادرات فرش ایران تقریبا صفر شد/ از زمان ریاست همتی در بانک مرکزی برای صادر کنندگان فرش مانع ایجاد کردند
👤 سید رضی حاجی آقا میری، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف:
🔹بازار صادرات فرش دستباف را از دست دادهایم
🔹از زمان همتی با پیمان سپاری ارزی جلوی صادر کنندگان فرش مانع ایجاد کردند
🔹کارت بازرگانی بسیاری از تاجران معتبر فرش هنوز هم توقیف است
🔹صادرات فرش در طول دولت روحانی از ۴۰۰-۳۰۰ میلیون دلار به ۵۰ میلیون دلار رسید./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 نقد چارچوب سیاستگذاری یارانه انرژی در ایران
🔹دکتر سعید سیدحسینزاده یزدی، درباره حذف دولت به عنوان بزرگترین مصرفکننده انرژی در معادلات و سیاستگذاری انرژی در ایران پرده برداشت و #اندیشکده_رصد را به جایگاه یازدهم جایزه ملی سیاستگذاری رساند.
🔹در این دو دقیقه، مروری بر جلسه ارائه حسینزاده یزدی را در مرحله سوم جایزه ملی سیاستگذاری میبینید.
📹 فیلم کامل ارائه و توصیههای هیئت داوران را در کانال آپارات جامعه اندیشکدهها ببینید:
📽 aparat.com/v/ZYfFq
@IranThinktanks
@Rasad_tahlil
⭕️ مجلس قادر به حفظ منافع ملی نیست/ اژهای، موفقترین رئیس قوه قضائیه در تاریخ انقلاب اسلامی است
👤 محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹با یک مجلس، نمیتوان مملکت را اداره کرد
🔹دموکراسی، جمهوریت و مردم سالاری را از غرب گرفتیم، بی شک دموکراسی لوازم خاص خود را دارد، بسیاری از کشورها با سابقه طولانی در دموکراسی، نظام قانونگذاری آنها با دو مجلس اداره میشود.
🔹منافع ملی در مجلس متولی ندارد و اصولاً نمایندگان مجلس متولی منافع منطقهای هستند.
🔹ما به تشکیل یک مجلس دیگر با عضویت خبرگان و نخبگان کشور آن هم با نگاه کامل به مسائل و منافع ملی در نظام قانونگذاری کشور نیاز داریم
🔹امام راحل نگاه ویژهای به نقش مجلس و حضور مردم در صحنه تصمیمگیریها در نظام جمهوری اسلامی داشتند و فرمودند «مجلس، در رأس امور است»، «میزان، رأی ملت است»، ولی با توجه به این بیانات ارزشمند امام راحل، امروز مجلس شورای اسلامی، قادر به حفظ منافع ملی نیست.
🔹(برخیها مدعی هستند مجمع تشخیص مصلحت نظم و شورای نگهبان حکم همان مجلس دوم را دارند) مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان، اختیار قانونگذاری ندارند، جز در مواردی استثناء که با دستور مقام معظم رهبری میتوانند در این رابطه اقدامی انجام دهند، ما مجلس دوم با اختیار قانونگذاری ملی میخواهیم که با مجلس شورای اسلامی در قالب نظام قانونگذاری کشور پیوند داشته باشند
🔹ضمن احترامی که برای رؤسای قبلی قوه قضائیه قائل هستم، ضعفهایی در گذشته وجود داشته است، شرایط بر این قوه و مسائل پیرامون آن، از زمان آقای رئیسی و شخص حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، که در قوه قضائیه استخوان ترکاندند، بهتر از قبل است
🔹رئیس قوه قضائیه، رفتار معتدل و مدبرانهای دارد، حجتالاسلام محسنی اژهای چشم بهجایی ندوخته است و دنبال خدمت به مردم است، سفرهای استانی و بازدیدهای سرزده رئیس دستگاه قضا، نشاندهنده اصلاح روندهاست و بسترهای اجتماعی را در کشور افزایش میدهد، باوجود مشکلاتی در بیرون و داخل این قوه، آقاي محسنی اژهای، در این مدت کوتاه، موفقترین رئیس قوه قضائیه در تاریخ انقلاب اسلامی است./ میزان
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ اعتباری که دولت در نظر گرفته آسیبهای حذف ارز 4200 تومانی را جبران نمیکند
👤 محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹 اصلاح ساختار بودجه به این معناست که باید به سمت درآمدهای پایدار برویم و هر کاری در این زمینه انجام شود به معنای اصلاح خواهد بود.
🔹در لایحه بودجه 1401 اقدام جامعی که مهندسی داراییهای دولت را مد نظر داشته باشد و به اصلاح ساختار بودجه منجر شود دیده نمیشود.
🔹 26 هزار و 500 طرح نیمه تمام در سراسر کشور با هزینه کرد 16 هزار میلیارد تومان وجود دارد که به مقادر بیشتری برای تکمیل آنها اعتبار نیاز است، انتظار داشتیم دولت در بودجه 1401 برای این مسئله تمهیدی اندیشیده باشد، ما به این کار میگوییم اصلاح ساختار بودجه
🔹پیشنهاد ما به دولت این بوده که برای کالاهایی که با سفره مردم مرتبط است و دهکهای کم درآمد با آن درگیر هستند، نحوه اجرای حذف ارز ترجیحی به گونهای باشد که جبران آسیبها را در پی داشته باشد، دولت در این زمینه 100 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته و برای بخشی هم مبلغی در نظر گرفته نشده و اعلام کرده است دسترسی به این منابع برایش امکانپذیر نیست.
🔹100 هزار میلیاردی که دولت برای جبران حذف ارز ترجیحی در نظر گرفته، به اندازه خسارتهای ناشی از این کار نیست.
🔹اعتقاد ما در مجلس این است که دولت در کنار افزایش مقداری حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان، از اقداماتی هم پرهیز کند که کاهش قدرت خرید را در پی دارند؛ مثلا اگر منابع افزایش حقوق از محل درآمدهای غیر پایدار باشد، حقوق از نظر کمی افزایش یافته ولی قدرت خرید کاهش یافته است.
🔹در حوزه تصمیمگیری سعی کردهایم افزایش حقوق متناسب با میزان تورم باشد ولی در عمل آنچه رخ داده این است که دولت، افزایش حقوق را از محل درآمدهای غیر پایدار تامین کرده است، مثل این است که به فرد تشنه، آب شور بدهیم. از دولت سیزدهم انتظار داریم با سیاستهای پولی، ارزی و مالی درست، قدرت خرید مردم را در فاز اول ثابت نگه دارد و سپس قدرت خرید قبلی را به جامعه برگردارند که شامل افزایش مقداری حقوق میشود و هم شامل تقویت ارزش پول ملی/ برنامه عیار
@Rasad_tahlil
⭕️یک عکس ساده نشان از عمق فساد سياسی
✍️سید علی مجتهدزاده
🔹دیروز خبرگزاری فارس تصویری از جلسه علنی مجلس منتشر کرد که نشان میداد یکی از نمایندگان یک جاکارتی را مقابل دوربین حضور و غیاب خود گذاشته تا معلوم نشود که سر جای خود ننشسته است!
🔹این نه تنها مسأله سادهای نیست بلکه نشان از عمق فساد سیاسی میدهد.
🔷 نمایندهای که باید یک موضوع ساده که تبعات زیادی هم ندارد چنین دست به #تقلب میزند برای منافع به مراتب مهمتر که سود و زیان بسیار وسیعی دارند چه میکند؟
🔹وقتی نمایندهای برای یک کسر حقوق بسیار جزیی از حقوقی که از محل #بیتالمال میگیرد چنین میکند، در مقابل منافع بزرگتر چه خواهد کرد؟ نمایندهای که حاضر نیست زیر بار مسئولیت غیبت ساده و کم تبعات خود برود بعداً مسئولیت چه چیزی را خواهد پذیرفت؟ از چنین مجلسی آیا شفافیت بیرون خواهد آمد؟
🔹آیا میشود از چنین نمایندگانی انتظار توجه به حقالناس را داشت؟
🔸خلاصه اینکه آن جاکارتی مقابل دوربین حضور و غیاب سمبل بزرگی از بسیاری از مفاسد سیاسی است.
@rasad_tahlil
📊 سال 99 ایرانخودرو و سایپا به ازای هر کارمند فقط 9 و 10 خودرو تولید کردهاند
🔹سایپا سال 96، 666 هزار خودرو تولید کرده که با احتساب 43 هزار و 516 شاغل بهازای هر شاغل، سایپا 15 دستگاه خودرو در آن سال تولید شده است. اما سال 99 تعداد خودروهای سایپا 420 هزار و 460 دستگاه بوده که با احتساب 43 هزار و 516 شاغل، به ازای هر شاغل سایپا تنها 10 دستگاه خودرو تولید شده است.
🔹ایرانخودرو سال 1396 حدود 713 هزار و 47 دستگاه خودرو تولید کرده که با لحاظ 55 هزار و 577 شاغل، بهازای هر شاغل این خودروساز 13 دستگاه خودرو تولیدشده اما سال 99 با لحاظ تولید 505 هزار و 138 دستگاه خودرو، این خودروساز بهازای هر شاغل خود فقط 9 دستگاه خودرو تولید کرده است.
🔹شرکت هیوندای با تولید 66 دستگاه خودرو بهازای هر شاغل، بایک (BAIC) 58 دستگاه، سوزوکی 49، هوندا 48، جیلی 45، نیسان 44، جنرالموتورز 42، چانگان 40، چری 36، فورد 34، مزدا 32، سوبارو و ماهیندرا 30، تویوتا 29، فیات 24، رنو 23، بیامو 21، پژو سیتروئن، گریتوالموتورز و ایسوزو همگی 17 دستگاه صدرنشینهای دنیا هستند.
@rasad_tahlil
⭕️صندلی اتوبوس، خانه ارزان در پایتخت! بیآرتی خوابی شبی ۲۵ هزار تومان
🔹یک صندلی در اتوبوس برای آنها خانهای است ارزان در پایتخت! اما همین خانه ارزان برایشان در ماه ۳۶۰ تا ۷۵۰ هزار تومان خرج دارد. اتوبوسخوابها شغل و درآمد دارند، اما نه آنقدر که بتوانند رهن و اجاره یک خانه در تهران را بدهند.
🔹۱۲ تا ۲۵ هزار تومان هزینه یک شب بیآرتی خوابی در تهران است. بسیاری به جای اجاره خانه اینجا میخوابند. البته بیآرتی خوابی چندان هم راحت نیست، حداقل تا صبح باید پنج بار اتوبوس عوض کنند و چند دقیقه بین هر بار پیاده و سوار شدن سرما را تحمل کنند.
🔹دو خط اتوبوسرانی خانه آنهاست؛ یکی خط آزادی-تهرانپارس و دیگری خط تجریش-راهآهن. طولانیترین مسیرها. اولی ۴۵ دقیقه وقت خواب و دمای سه درجه. دومی حدود ۳۵ دقیقه اما گرمتر. دمای ۲۴ درجه.
🔹بلیت اتوبوس و بیآرتی در روز ۱۴۰۰ تومان است و در شب سه هزار تومان. افرادی که در بیآرتی میخوابند برای مسیر تجریش-راهآهن دست کم باید ۱۵ هزار تومان و حداکثر ۲۴ هزار تومان پرداخت کنند. مسیر آزادی-تهرانپارس که طولانیتر است و هزینه آن دست کم ۱۲ هزار تومان و حداکثر ۱۸ هزار تومان است. هزینهای کم برای سرپناهی گرم در شبهای سرد زمستانی پایتخت!
👤راننده:
🔹«روزها هر کدام جایی مشغول هستند و شب اینجا پناه میگیرند. فکر نکنید همه معتاد هستند. هر کدام کاری دارند.»
🔹«دوست ندارم آنها را پیاده کنم اما رئیسم گفته اگر انتهای خط یک نفر از آنها در اتوبوس باشد اخراج میشوی.»
🔹اما اوضاع هم همیشه خوب پیش نمیرود و همین پیاده و سوار شدن آنقدر اتوبوسخوابها را آشفته میکند که به گفته
⭕️طبقه جدید قدیسین در حال تولد است؟
📝مکتوبات نوشت:
🔹نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی موافقت کردند که در صورت تایید نهایی مراجع قضایی مکلف می شوند در رسیدگی به اتهامات اقتصادی از بازداشت موقت و حبس مدیران یا سرمایه گذاران واحدهای تولیدی خودداری کنند.
🔹پیشتر رییس قوه قضاییه هم گفته بود به دنبال طرحی است تا به جای زندانی کردن مفسدان اقتصادی از آنها با پول و سرمایه شان در کارهای عمرانی مثل لایروبی خلیج گرگان استفاده کنند.
🔹ظاهرا طبقه جدید قدیسین در حال تولد است.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اقتصاد کشور دست بچههای شیکاگو است، آنهم به شکل ناکارآمد!
👤 دکتر مهدی زریباف، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی
🔹فرم بودجهریزی دولت اشتباه است و ۶۰ درصد بودجه دولت به سمت شرکتهای دولتی ناکارآمد میرود
🔹 بسیاری از شرکتهای دولتی نیازی به دلار ندارند و میتوانند با هم تهاتر کنند ولی ارز دریافت میکنند!
🔹دهها روش برای جبران کسری بودجه وجود دارد ولی میخواهند ارز دولتی چند کالای اساسی را حذف کنند تا کشور ملتهب شود!
@rasad_tahlil
⭕️باقیماندن سموم روی محصولات کشاورزی هیچ ارتباطی با پرخطر یا متوسط خطر بودن آن ندارد و علت...
👤 مهدی حسینی یزدی، رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود
🔹 اکنون حدود ۲۳درصد سموم و آفتکشهای مورد استفاده در بخش کشاورزی کشورمان جزو سموم پرخطر است.
🔹باقیماندن سموم روی محصولات کشاورزی هیچ ارتباطی با پرخطر یا متوسط خطر بودن آن ندارد و علت این موضوع آن است که کشاورزان دوره کارنس(دوره زمانی مورد نیاز برای از بین رفتن آثار سم) سموم برای برداشت محصولات را رعایت نکرده و آن را با وجود دارابودن سموم برداشت و به بازار عرضه میکنند.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (9 دی، 25 جمادی الاول و 30 دسامبر)
1388؛ حماسه نه دی؛ راهپیمایی میلیونی مردم ایران در واکنش به هتک حرمت امام حسین علیه السلام توسط مخالفان نظام؛ روز"بصیرت و میثاق امت با ولایت"
1287؛ ترور نافرجام "شیخ فضل الله نوری" به دست كریم دواتگر عامل كمیته مجازات
1300؛ عضویت ایران در جامعه ملل پس از جنگ جهانی اول
1357؛ معرفي "شاپور بختيار" به عنوان نخست وزير خاندان پهلوي
938ق؛ درگذشت "نورالدین علی بن عبدالعالی عاملی" عالم بزرگ شیعه
1899م؛ آغاز قيام ضد استعماري "بوكسورها" در چين
1944م؛ مرگ "رومَنْ رولان" نويسنده و اديب معروف فرانسوی
2006م؛ اعدام صدام حسین رئیس جمهور اسبق عراق
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil