⌛️ رصد دوشنبه (10مرداد، 3محرم و 1آگوست)
1286؛ تجاوز نظامی عثمانی به مرزهای غربی ایران
1366؛ عملیات نصر 6 در میمك توسط ارتش
1367؛ پاكسازی سومار و قصر شیرین از لوث وجود دشمن توسط رزمندگان اسلام
1368؛ آغاز به كار اولین خط كشتیرانی ایران در دریای خزر
7ق؛ دعوت جهاني اسلام توسط پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله)
61ق؛ ورود سپاه "عمر بن سعد" به سرزمين كربلا
1958م؛ انحلال فدراسيون عربي شامل كشورهاي عراق و اردن
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ شرایط کنونی افغانستان در یک شیب منفی قرار دارد/ ظهور «طالبان تاجیکستان» میتواند به مابقی کشورها تسری پیدا کند
👤 ابوالفضل ظهرهوند، سفیر پیشین ایران در افغانستان:
🔹تمام اسناد نشان میدهد که شرایط کنونی افغانستان در یک شیب منفی قرار دارد و دقیقاً ایالات متحده هم به ادامه این روند علاقمند است و آن را بخشی از سناریوی خود میداند.
🔹دادههای موجود علاوه بر آن که نشان میدهد بحران اقتصادی این کشور روز به روز عمیقتر میشود، گویای این است که وضعیت امنیت این کشور هم در حال خراب شدن است و حالا هم همسایگان افغانستان نگران این وضعیت هستند.
🔹این نگرانی تا جایی پیش رفته که ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در پرونده افغانستان هم به وضوح اعلام کرده که داعش از زمان به روی کار آمدن طالبان در افغانستان رشد چشمگیری داشته است.
🔹معتقدم که روسها هنوز نتوانستند افغانستان را به صورت صحیح بشناسند اما میدانند که تفکر طالبان برای آنها تهدیدزا است.
🔹اعلام موجودیت طالبان تاجیکستان بدون تردید یک متغیر جدید به حساب میآید؛ چراکه منطقه آسیای میانه در حال انباشت تفکرهای رادیکال است. شکلگیری این جریان آن هم بیخ گوش روسیه میتواند تبعات عمیقی بر منطقه بگذارد.
🔹توجه داشته باشید که روسیه درگیر پروندهای بزرگتر به نام اوکراین است و به همین دلیل زایش و پیدایش جریانی مانند طالبان تاجیکستان میتواند هزینهها برای مسکو را افزایش دهد و این دقیقاً سیاست ایالات متحده در افغانستان به شمار میرود.
🔹در آسیای میانه و به خصوص در جغرافیایی به نام دره فرغانه که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر برآورد شده و از تاجیکستان تا قزاقستان را در بر میگیرد، هرچند سال یکبار شاهد زایش یک جریان رادیکال هستیم.
🔹در آسیای میانه و به خصوص در جغرافیایی به نام دره فرغانه که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر برآورد شده و از تاجیکستان تا قزاقستان را در بر میگیرد، هرچند سال یکبار شاهد زایش یک جریان رادیکال هستیم. به عنوان مثال در گذشته نهضت اسلامی تاجیکستان (اعم از شاخههای انشعابی یا جریانهای موازی آن) در محیط افغانستان و تاجیکستان فعال بودند اما حالا هم یک جریان دیگر علیه تاجیکستان شکل گرفته که به راحتی میتوان آبشخور آنها را رصد و کالبد شکافی کرد. بر این اساس احتمال دارد طالبان تاجیکستان فردا در ازبکستان یا حتی ایالت سینکیانگ چین تشکیل شود و حتی امکان دارد داعش در قالب طالبان با نامهای جدید مانند طالبان تاجیکستان شروع به کار کند یا روبنای خود را تغییر دهد./ ایلنا
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ واکنش مهدی فضائلی، معاون اطلاع رسانی دفتر نشر آثار مقام رهبری به اینفوگرافیک روزنامه اصلاح طلب هم میهن:
🔹در مسائل راهبردی که امنیت و اقتدار کشور در گرو آن است، خالی کردن دل مردم خیانت است و با توجه به نتیجه فرقی نمیکند آگاهانه باشد یا ناآگاهانه.
@Rasad_tahlil
⭕️ اثر سیل و باران بر ذخایر آبی سدها
⬅️ بارشهای سیلابی اخیر در مجموع موجب ورود ۲۵۰میلیون مترمکعب آب به مخازن سدهای کشور شده است
🔹تازهترین گزارش مراجع رسمی نشان میدهد هرچند سیلاب بر ذخایر آبی سدهای کشور افزوده اما با این حال سدها را سیراب نکرده است.
👤محمد شهریاری، مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران:
🔹تا قبل از سامانه بارشی کاهش بارندگی سال آبی جاری در مقایسه با متوسط بلندمدت منفی 34درصد بوده، همین بارشها باعث شد شرایط بهتر شود و از منفی34 به منفی 25.6درصد برسیم.
🔹در پی سیلاب اخیر ۹.۵میلیون مترمکعب بر ذخایر آبی استان تهران افزوده شده است.
👤 فیروز قاسمپور، سخنگوی صنعت آب:
🔹بارشهای اخیر ۲۵۰ تا ۲۶۰میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشور کرد که عدد قابلملاحظهای نیست.
🔹مقداری از این بارشها در سدها اتفاق افتاد و مقداری هم روی آبخوانها اثر دارد که در یک بازه زمانی ۱۲ماه میزان اثر آن مشخص خواهد شد.
🔹بیشترین ورودی به مخازن سدها در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان بود./ همشهری
@Rasad_tahlil