⭕️ شرایط کنونی افغانستان در یک شیب منفی قرار دارد/ ظهور «طالبان تاجیکستان» میتواند به مابقی کشورها تسری پیدا کند
👤 ابوالفضل ظهرهوند، سفیر پیشین ایران در افغانستان:
🔹تمام اسناد نشان میدهد که شرایط کنونی افغانستان در یک شیب منفی قرار دارد و دقیقاً ایالات متحده هم به ادامه این روند علاقمند است و آن را بخشی از سناریوی خود میداند.
🔹دادههای موجود علاوه بر آن که نشان میدهد بحران اقتصادی این کشور روز به روز عمیقتر میشود، گویای این است که وضعیت امنیت این کشور هم در حال خراب شدن است و حالا هم همسایگان افغانستان نگران این وضعیت هستند.
🔹این نگرانی تا جایی پیش رفته که ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در پرونده افغانستان هم به وضوح اعلام کرده که داعش از زمان به روی کار آمدن طالبان در افغانستان رشد چشمگیری داشته است.
🔹معتقدم که روسها هنوز نتوانستند افغانستان را به صورت صحیح بشناسند اما میدانند که تفکر طالبان برای آنها تهدیدزا است.
🔹اعلام موجودیت طالبان تاجیکستان بدون تردید یک متغیر جدید به حساب میآید؛ چراکه منطقه آسیای میانه در حال انباشت تفکرهای رادیکال است. شکلگیری این جریان آن هم بیخ گوش روسیه میتواند تبعات عمیقی بر منطقه بگذارد.
🔹توجه داشته باشید که روسیه درگیر پروندهای بزرگتر به نام اوکراین است و به همین دلیل زایش و پیدایش جریانی مانند طالبان تاجیکستان میتواند هزینهها برای مسکو را افزایش دهد و این دقیقاً سیاست ایالات متحده در افغانستان به شمار میرود.
🔹در آسیای میانه و به خصوص در جغرافیایی به نام دره فرغانه که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر برآورد شده و از تاجیکستان تا قزاقستان را در بر میگیرد، هرچند سال یکبار شاهد زایش یک جریان رادیکال هستیم.
🔹در آسیای میانه و به خصوص در جغرافیایی به نام دره فرغانه که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر برآورد شده و از تاجیکستان تا قزاقستان را در بر میگیرد، هرچند سال یکبار شاهد زایش یک جریان رادیکال هستیم. به عنوان مثال در گذشته نهضت اسلامی تاجیکستان (اعم از شاخههای انشعابی یا جریانهای موازی آن) در محیط افغانستان و تاجیکستان فعال بودند اما حالا هم یک جریان دیگر علیه تاجیکستان شکل گرفته که به راحتی میتوان آبشخور آنها را رصد و کالبد شکافی کرد. بر این اساس احتمال دارد طالبان تاجیکستان فردا در ازبکستان یا حتی ایالت سینکیانگ چین تشکیل شود و حتی امکان دارد داعش در قالب طالبان با نامهای جدید مانند طالبان تاجیکستان شروع به کار کند یا روبنای خود را تغییر دهد./ ایلنا
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ واکنش مهدی فضائلی، معاون اطلاع رسانی دفتر نشر آثار مقام رهبری به اینفوگرافیک روزنامه اصلاح طلب هم میهن:
🔹در مسائل راهبردی که امنیت و اقتدار کشور در گرو آن است، خالی کردن دل مردم خیانت است و با توجه به نتیجه فرقی نمیکند آگاهانه باشد یا ناآگاهانه.
@Rasad_tahlil
⭕️ اثر سیل و باران بر ذخایر آبی سدها
⬅️ بارشهای سیلابی اخیر در مجموع موجب ورود ۲۵۰میلیون مترمکعب آب به مخازن سدهای کشور شده است
🔹تازهترین گزارش مراجع رسمی نشان میدهد هرچند سیلاب بر ذخایر آبی سدهای کشور افزوده اما با این حال سدها را سیراب نکرده است.
👤محمد شهریاری، مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران:
🔹تا قبل از سامانه بارشی کاهش بارندگی سال آبی جاری در مقایسه با متوسط بلندمدت منفی 34درصد بوده، همین بارشها باعث شد شرایط بهتر شود و از منفی34 به منفی 25.6درصد برسیم.
🔹در پی سیلاب اخیر ۹.۵میلیون مترمکعب بر ذخایر آبی استان تهران افزوده شده است.
👤 فیروز قاسمپور، سخنگوی صنعت آب:
🔹بارشهای اخیر ۲۵۰ تا ۲۶۰میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشور کرد که عدد قابلملاحظهای نیست.
🔹مقداری از این بارشها در سدها اتفاق افتاد و مقداری هم روی آبخوانها اثر دارد که در یک بازه زمانی ۱۲ماه میزان اثر آن مشخص خواهد شد.
🔹بیشترین ورودی به مخازن سدها در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان بود./ همشهری
@Rasad_tahlil
⭕️ ایران توان فنی ساخت بمب اتم را دارد ولی چنین برنامهای در دستورکار نیست
👤 محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی:
🔹تعامل سازنده سازمان انرژی اتمی با آژانس برقرار است و هیچ خللی در این تعاملات به وجود نیامده است؛ زیرا تمام ظرفیت های ما بر اساس معاهده ان پی تی و پادمان تحت نظارت آژانس در حال انجام شدن است.
🔹فلسفه وجودی برجام این بود که به تمام سوالات واهی که به جمهوری اسلامی ایران نسبت داده می شد پاسخ داده شود. از این رو در برجام بدین گونه توافق شده بود که ایران ظرفیت خود را محدود کرده و نظارت بر روی فعالیت هستهای خود را به صورت شدید بپذیرد تا این اتهامات واهی برطرف شوند.
🔹در برجام تمام اتهامات واهی که بر اساس PMD علیه ایران مطرح شده بود بسته شده است/ اکنون طرف غربی بعد از خارج شدن از برجام برای اینکه بخواهد دوباره به برجام بازگردد مجدداً اتهامات واهی که در گذشته مطرح کرده بود را مطرح می کند. این اتهامات از سوی منافقین و رژیم صهیونیستی نشات می گیرد و حدود ۲۰ سال است که این موضوعات واهی را بیان می کنند.
🔹این برای ایران قابل قبول نیست که دوباره با چنین اتهامات واهی ایران را تحت فشار قرار دهند. از این رو تصمیم گرفته شد تا تمام دوربین های برجامی خاموش شوند تا طرف مقابل متوجه شود که آن اتهامات واهی مجدد را نباید مطرح کند زیرا سالیان قبل پرونده آن بسته شده است.
🔹اگر ارادهای در طرف مقابل برای بازگشت به برجام وجود دارد نباید چنین اتهامات واهی که پرونده آن بسته شده است را مطرح کنند و اگر که نمی خواهند به برجام بازگردند وقت طرفین را نگیرند.
🔹همانطور که آقای خرازی مطرح کردند ایران توان فنی ساخت بمب اتمی را دارد ولی چنین برنامهای در دستور کار نیست، اما نکته حائز اهمیت این مورد است که از سوی رژیم صهیونیستی این اتهامات و فضاسازیهای غلط برای فریب افکار عمومی با پشتیبانی جبهه مخالف انقلاب اسلامی در حال مطرح شدن است. شاید مزاحمت هایی برای ایران داشته باشند اما به نتیجه نمی رسند؛ زیرا ایران راه و رسم آن را یافته و در حال پیشبرد برنامه های خود است./ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ تنها ۹ درصد از شاغلان ایرانی به کار خود تعهد و دلبستگی دارند!
🔹بر اساس آخرین نظرسنجی موسسه گالوپ، تنها ۲۱ درصد از افراد شاغل در سراسر جهان نسبت به کار خود تعهد و دلبستگی دارند. این عدد برای شاغلین در ایران برابر ۹ درصد است!
🔹نظرسنجی گالوپ درباره «وضعیت محیط کار» هر ساله در تعداد زیادی از کشورهای جهان برگزار میشود. جامعه آماری این پژوهش افراد شاغل در هر کشور محسوب میشوند.
🔹لازم به تذکر است که گالوپ برای تعیین میزان افراد شاغلی که نسبت به کار خود تعهد دارند، از یک فرمول مشخص استفاده میکند که شامل ۱۲ گویه درباره تجربیات ادراکی، عاطفی و رفتاری افراد
در محیط کار است./ کیو آنالتیکز
@Rasad_tahlil
⭕️ میزان سپرده بانکی هر استان به ازای هر نفر جمعیت استان
▪️نود اقتصادی:
🔹محاسبات نسبت سپردههای بانکی (پس از کسر سپرده قانونی) نشان میدهد به ازای هر تهرانی ۲۰۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان سپرده در بانکهای تهران وجود دارد. این رقم ۱۰ تا ۱۶ برابر سرانه سپرده استانهای محروم است.
🔹قابل ذکر است بخشی از دلیل بالا بودن رقم سپرده در استانهایی مثل تهران و بوشهر و یزد مربوط به سهم بالای سپرده بانکی اشخاص حقوقی است اما در مجموع بررسیها نشان میدهد در نظام بانکی ایران، سهم اشخاص حقوقی از کل سپردههای بانکی حدود ۳۵ درصد و سهم اشخاص حقیقی ۶۵ درصد است.
@Rasad_tahlil
⭕️ وقتی مسئول حراست می تواند یک کنسرت را برهم بزند، حتما می تواند جلوی تولیدات یک کارخانه را هم بگیرد
🗞روزنامه اعتماد نوشت:
🔹برای صاحبان سرمایه امنیت حقوق مالکیت مهم است. واقعا اگر کسی سرمایهای داشته باشد، حاضر است آن را در ایران سرمایهگذاری کند؟ ریسک از میان رفتن سرمایهاش چقدر است؟ شاید دولت بگوید که صد درصد تضمین شده است. ولی اینچنین نیست.
🔹نمونه؟ هنگامی که یک گروه فعال فرهنگی مجوز برگزاری یک کنسرت را با هزار بدبختی میگیرد، هزینه سالن را پیشاپیش پرداخت میکند، مردم هم بلیت میخرند و با زحمت زیاد برنامهریزی کرده و کنسرت برگزار میشود، سپس در میان کار یک نفر به نام حراست وارد میشود و آن را لغو میکند.
🔹 این یعنی مالکیت امنیت ندارد. یعنی حکومت مقتدر نیست. گویا مجوزهای صادره توسط حکومت، برای بخشهای دیگرش فاقد «اعتبار» و «ارزش» است.
🔹«بیاعتباری» اقدامات حکومت مرکزی توسط مقامهای محلی و تخصصی، به این معناست که برخی از آقایان در عمل، حکومت را به عنوان مصداقی از حاکمیت ملی به رسمیت نمیشناسند.
🔹 این بدان معنی است که حکومت مرکزی و مقتدر، در حال گذار به یک ساختار ملوکالطوایفی است و این اقدامی براندازانه است.
🔹 یا در نمونه دیگر عدهای با سر و صدا کنسرت را به هم میزنند، یعنی دولت قدرت دفاع از حقوق مالکیت مردم را ندارد.
@rasad_tahlil
📊 دوقطبی در جوامع اروپایی
در حمایت از عملکرد رهبران سیاسی در جنگ روسیه و اوکراین
✍ نتایج موج سوم پیمایش موسسه (yougov) نشان میدهد شهروندان ۶ کشور اروپایی، اختلاف نظر قابل توجهی بر سر اعتماد به تصمیم رهبران سیاسی خود در موضوع جنگ روسیه و اوکراین دارند.
بر این اساس بیشترین میزان اعتماد مردم به تصمیم رهبران سیاسی مربوط به لهستان بوده و کمترین میزان اعتماد را شهروندان اسپانیا گزارش کردهاند.
کیو آنالتیکز؛ جهان از دریچه اعداد
اینستاگرام | توییتر
✅ ایران دارای پایین ترین میزان «استطاعت پذیری مسکن» در قاره آسیا
🔹ایران دارای پایین ترین میزان استطاعت پذیری تهیه (خرید یا اجاره) مسکن توسط مردم در قاره آسیا (پس از سوریه و سریلانکا) است.
🔹ضعف، اهمال، بی برنامگی و بی مسئولیتی دولت از یک سو و شدت رهاسازی، به بازارسپاری و مالی سازی (سفته بازی و سوداگری و کالای سرمایه ای سازی) در بخش مسکن در سوی دیگر همراه با اهرم شوک های قیمت ارز، شرایطی را فراهم آورده است که در کشوری با زمین فراوان و ارزان ترین هزینه تولید مسکن (کارگر ارزان مهاجر و تولید مصالح ساختمانی انرژی بر با انرژی بسیار ارزان)، مردم کمترین استطاعت خرید مسکن را داشته باشند.
🔹شوکهای قیمت ارز و در سوی دیگر فعالیت های سفته بازانه و سوداگرانه و تبدیل مسکن به کالای سفته بازی و سرمایه ای (به سبب معافیت گسترده املاک و مستغلات از مالیات، اعم از خانه های اضافی یا خالی، عایدی سرمایه، ویلا و مسکن لوکس، سوداگری و …) مهم ترین دلیل رالی قیمت ها در زمین و مسکن است.
@rasad_tahlil
📸 وزیر خارجه آمریکا: ما تحریم هایی را علیه موجودیت های حقوقی تجارت کننده نفت و پتروشیمی ایران اعمال کرده ایم
🔹️ ما بکارگیری اقتدارمان را در هدف قرار دادن صادرات این تولیدات ایران ادامه خواهیم داد تا آن هنگام که ایران آماده بازگشت به اجرای کامل به تعهدات خود در بازگشت متقابل به برجام باشد.
▪️جزئیات تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران
اسامی شرکتهای تحریمشده به شرح زیر است:
🔹شرکت بلوکاکتوس برای تجهیزات سنگین و تجارت قطعات یدگی دستگاهها، مستقر در امارات، به بهانه ارتباط با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛
🔹شرکت «فرول کانیون»، مستقر در چین، به بهانه ارتباط با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛
🔹شرکت کشتیرانی گلدون واریر، مستقر در چین، ذیل فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۴۶؛
🔹شرکت مدیریت کشتیرانی پایونیر، مستقر در سنگاپور، ذیل فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۴۶؛
🔹شرکت تجارت زنفر، مستقر در مالزی، به بهانه ارتباط با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛
🔹شرکت تجارت بینالمللی شکوفی، مستقر در چین، به بهانه ارتباط با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس.
🔹نفتکش گلوری هاروست، تحت پرچم پاناما، بهانه ارتباط با شرکت گلدن واریر/فارس
@rasad_tahlil
⭕️آقای رئیس جمهور! زمان انتخابات هم با مساله حجاب مثل امروز برخورد میکنید؟
✍ صادق زیباکلام
🔹جناب آقای رئیس جمهور در جلسهای که با اعضاء «ستاد امر بمعروف و نهی از منکر» داشتند، از آنها خواستند که تسلیم جوسازیها نشده و بوظائف قانونیشان در مورد حجاب عمل کنند.
🔹جناب رئیسی تنها چهرۀ اصولگرا نیستند که در قبال اعتراضاتی که نسبت به اعمال فشار و برخوردهای ناخوشایندی که نسبت به بانوان بدحجاب صورت گرفته، سکوت اختیار کردهاند. کِاَنَّهُ آن رفتارهای تاسفآور در ایران نبوده و در کشور دیگری آنگونه با زنان رفتار شده. ایشان حتی تلویحاً از «ستاد امر بمعروف» میخواهند که بدون توجه به جوسازیها، قرص و محکم قانون را باجرا بگذارند.
🔹گمان نمیرود که معنی سخنان ایشان و موضعگیریشان در قبال اجرا «حجاب اجباری» خیلی جای تردید داشته باشد. موضوع چیز دیگری است. موضوع، برخورد دوگانه در خصوص مسئلۀ حجاب، قبل و بعد از انتخابات است.
🔹میتوانیم چشمانمان را ببندیم و دو سه سال دیگر را تصور کنیم که جناب رئیسی به همراه چند چهرۀ اصولگرای دیگر دارند مناظرۀ انتخاباتی برگزار میکنند و جناب دکتر حیدری، مصاحبهکنندۀ برجستۀ صدا و سیما از نامزدها در مورد حجاب پرسیدهاند.
🔹آیا جناب رئیسی در فضای انتخابات هم همچنان بسر وقت «ستاد امر بمعروف» و سایر دستگاههای اجرایی میروند و به آنها یادآوری میکنند که مرعوب جوسازیها نشده و قانون حجاب را قرص و محکم اجرا نمایند؟
@ rasad_tahlil