"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ماجرای هتاکی روزنامه صدای اصلاحات به حضرت رقیه (س) چه بود؟
🔹ماجرا از این قرار است که این مطلب درست در روز سوم ماه محرم که منسوب به حضرت رقیه (س) است، با تیتر «رقیه پس از ۲۲ سال مهدی شد» در صفحه یک روزنامه صدای اصلاحات به چاپ رسید و این شائبه را پیش آورد که این نشریه عمداً در روزی که مزین به نام دردانه سیدالشهدا (ع) است چنین تیتری را منتشر کرده است.
🔹کسائیزاده سردبیر روزنامه صدای اصلاحات در اینباره به فارس گفت:
▫️اشتباهی که از من رخ داد این بود که این مطلب درست در روزی منتشر شد که منسوب به حضرت رقیه(س) است.
▫️همه ماجرا این است که من هنگام انتشار و انتخاب این تیتر حواسم به این موضوع نبود که امروز مزین به نام حضرت رقیه (س) است و در واقع این کار اشتباهی بود که سهواً رخ داد و به هیچ وجه عمدی در آن نبود.
▫️من در مجالس امام حسین بزرگ شدهام و خودم سادات علوی، مداح و قاری قرآن هستم. حال چگونه میتوانم چنین جسارتی به ساحت امام حسین(ع) و خاندانش کنم؟
▫️قسم میخورم این روزنامه فقط نامش صدای اصلاحات است و در واقع صدای مردم است. انتقادات من از شهرداری و نهادهای مختلف دولتی در این روزنامه این ادعایم را ثابت میکند.
▫️البته شاید من به عنوان خبرنگار اصلاحطلب معروف باشم و حتی در ستاد آقای روحانی هم فعالیت داشتم، اما هدفم مردم هستند و اصولگرایی من محکمتر از اصلاحطلبیام است.
▫️من در این روزنامه به دلیل مشکلات مالی تنهایی همه کارها را انجام میدهم یعنی هم خبرنگار هستم، هم عکاس، هم صفحهبند، هم گرافیست و ... پس طبیعی است که به دلیل مشغلههای زیاد دچار اشتباه شوم اما همیشه به دنبال منافع مردم هستم و نگاه جناحی به اتفاقات جامعه ندارم.
🔹لازم به ذکر است حجت الاسلام محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور طی نامهای به دادستان ویژه روحانیت تهران خواستار توقیف روزنامه صدای اصلاحات شد.
@Rasad_tahlil
📮#توییت
🔹مهاجری (سردبیر خبر آنلاین): وقتی در قانون منع بکارگیری بازنشستگان تصویب کنندگان و تایید کنندگان، مستثنا شدهاند چه به ذهنتان میآید؟
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️با پولی که مردم به حساب سایپا ریختند، می شود یکی از شرکتهای بنز، لامبورگینی، فیات یا تویوتا را خری
⭕️واقعا با پول پیش فروش سایپا میتوان کارخانه خرید؟
#الو_رصد
🔹کدام شش میلیون نفر؟ کلا 50 هزار نفر ثبت نام کردند.
🔹کل 50 هزارتا با 25 میلیون تومان و دلار ده هزار تومنی میشه 125میلیون دلار
🔹که با این مبلغ 1750 بنز c300میشه
📸این باز نشر اشتباه و بدون بررسی متاسفانه گریبانه خیلی از روزنامه ها و خبر گذاری های ما رو گرفته
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ امیرحسین ثابتی، مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران: مجلس اگر #مجلس بود، به جای استیضاح دیرهنگام و بی فایده ربیعی و کرباسیان، باید #ظریف را استیضاح میکرد که 4 سال با #امریکا مذاکره کرد، هسته ای را دو دستی تقدیم کرد، #تحریم ها بیشتر شد و حالا بعد از نهی رهبر انقلاب درباره مذاکره با امریکا در همه سطوح، با جان کری دیدار کرده است!
@Rsaad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب: سالهاست که تریبونهای رسمی از #مطالبات_رهبری از دولت و دیگر نهادهای دولتی و خصوصی گفتهاند. وقتش رسیده که ۴۰سال پس از پیروزی انقلاب، از #مطالبات_مردم_از_رهبری سخن بگوییم تا حاکمیت یگانه و دموکراتیک گردد و #توسعهی_همه_جانبه و پایدار کشور با کمترین هزینه ممکن شود.
@Rsaad_tahlil
⭕️ ایران در عراق فقط یک رایزن اقتصادی دارد/ ترکیه از ایران پیشی گرفت
👤 حشمت الله فلاحت پیشه؛ رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
🔹طبق قانون برنامه ششم، رایزنهای اقتصادی در سفارتخانهها حضور پیدا میکنند که این افراد باید سابقه، تحصیلات و تجربیات مرتبط با موضوع اقتصادی و بازرگانی را داشته باشند. در چنین شرایطی برخی از فعالان اقتصادی از انتخاب این افراد در برخی از کشورها ناراضی هستند. بخصوص کشورهایی که تعامل ما با آنها خوب است.
🔹در این رابطه قرار شد که کمیته روابط خارجی کمیسیون، این موضوع را مورد بررسی قرار داده و جلساتی را با رایزنهای اقتصادی برگزار کنند تا توجه ویژهای به این بحث صورت گیرد. ما همچنین حاضریم در این رابطه نظر کمیسیونهای دیگر را هم داشته باشیم.
🔹ترکیه ۲۲ رایزن اقتصادی در عراق دارد که در مقابل ایران تنها یک رایزن اقتصادی دارد. این اتفاق باعث شده که ترکیه در سالیان اخیر در بحث مبادلات اقتصادی با عراق پیشی گرفته و حتی گفته شده رشد سرمایهگذاری ترکیه در عراق بیشتر از ایران است. بخشی از این دلیل به وجود ۲۲ رایزن اقتصادی ترکیه در عراق برمیگردد./ ایسنا
@Rasad_tahlil
⭕️ تحریم، ندای فروپاشی آمریکاست
👤 ابراهیم فیاض جامعه شناس و مردم شناس دانشگاه تهران
🔹 تحریم یعنی انفعال، کسی که شکست میخورد یا در حال شکست است، طرف مقابلش را به وسیله تعرفه گذاری تحریم میکند تا جلوی شکست خودش را بگیرد.
🔹آمریکا امروز در حال شکست در مقابل کل جهان است و برای همین کل جهان را تحریم کرده است، علاوه بر ایران که درگیر تحریم مستقیم آمریکا است کشورهایی مثل روسیه، چین و حتی کشورهای اروپایی را به وسیله تعرفه گذاری به نوعی تحریم کرده است.
🔹آمریکا ژاپن را هم تهدید کرد که اگر به سمت روسیه بروی، تو را تحریم میکنم؛ چون نخستوزیر ژاپن این روزها در روسیه است و طرح مشترک ماشینسازی را میخواهند با هم در روسیه اجرا کنند، در عوض روسیه که فناوری بالایی در هوافضا، موشک، هواپیما و وسایل جنگی دارد، به امنیت ژاپن کمک کند.
🔹ژاپنی که کاملاً آمریکایی بود، امروز به سمت روسیه و دشمن آمریکا رفته است؛ چون فهمیده آمریکای فعلی قدرت تأمین امنیت ژاپن در مقابل تهدیدهای کره شمالی را ندارد.
🔹تحریم یک مؤلفه مشترک و یکسان بین مشرکان و کفار در طول تاریخ بوده است. همانطور که در تاریخ این تحریمها شکستخورده، امروز هم شکست خواهد خورد. درست مثل شعب ابیطالب که مسلمانان را تحریم کردند، اما وقتی شکست خورد، چند ماه بعد مسلمانان به مدینه رفتند و حکومت اسلامی را تشکیل دادند و در جنگ بدر این کفار تحریم کننده را شکست دادند.
🔹اینکه حرفهای آمریکاییها را باور و مدام تکرار کنیم نوعی حماقت است که برخی سیاستمداران و رسانههای ما دچار آن شدهاند. آمریکا مگر میتواند ایران را سرنگون کند، درحالیکه چین و هند و خیلی از کشورهای دیگر بهطور عملی در حال سرنگونی آمریکا هستند؛ چون اقتصاد خودشان را تقویت و فناوریشان را پیشرفته میکنند./قدس
@Rasad_tahlil
⭕️ اصلاحات، مرغی است که در عزا و عروسی سرش را میبُرند
👤 عبدالرضا هاشم زایی؛ نماینده مردم تهران در مجلس
🔹(درباره استیضاحهای مطرح شده در مجلس) این استیضاحها چند علت دارد. یک مساله آن عدم ارتباط و تعامل رئیسجمهور با مجلس در این چندسال گذشته است. مجلس احساس میکند که آقای رئیس جمهور به خواستههای مردم که به وسیله نمایندهها به دولت منتقل میشود، بیاعتنا است.
🔹وقتی طی یک هفته ارزش پول ملی به نصف میرسد، آیا افکار عمومی از پارلمان که نماینده مردم هستند نمیخواهند عکسالعمل داشته باشند؟ رئیسجمهور که حاضر نیست حرف گوش کند، نمایندهها هم ابزاری جز سوال و استیضاح در دست ندارد و نمیتوانند دستور اجرایی بدهند.
🔹(در پاسخ به این مساله که برخی معتقدند استیضاح پیدرپی وزرا در راستای اهداف برخی گروهها و افراد برای تحت فشار قرار دادن دولت است) آن گروهها اینقدر قوی نیستند که بتوانند خط کلی را به مجلس بدهند، بالاخره باید زمینهای باشد تا گروههایی که این مسائل را تعقیب میکنند امکان عملیاتی کردن اهداف و نظراتشان وجود داشته باشد.
🔹جریان اصلاحات مثل مرغی است که در عزا و عروسی سرش بریده میشود. ما احساس میکنیم که اکثریت قاطع آرایی که آقای روحانی داشته رای اصلاحطلبان بوده است ولی رویکرد آقای روحانی اصلاحطلبی نیست.
🔹(با اشاره به جلسه سوال از رئیسجمهور) اصلاحطلبان از رئیسجمهور سوال نکردند اما رای منفی به رئیسجمهور رای اصلاحطلبان بود. قانع نشدن صد و نود نفر نماینده شوخی نیست. اصلاحطلبان انتظار داشتند که آقای روحانی موانع را بگوید که به چه علت برجام شکست خورده است؟ آیا همهاش عوامل خارجی بود یا موانع داخلی هم بوده است؟ چرا وضعیت تعاملهای بینالمللی ما با کشورهای منطقه به این شکل درآمده است.
🔹ما قبول داریم که سوءمدیریت هم در بحث اقتصاد کشور نقش داشته است اما به نظر من بخش عمده آن مربوط به تحریمها و موانعی است که خارجیها برای ما درست کردهاند. ما معتقد بودیم که آقای روحانی تا اندازهای که افکار عمومی هم تاب تحملش را داشته باشند، باید موانع را بیان میکرد. وقتی موانع را نمیگوید و یک سخنرانی عادی که در خطبههای نماز جمعه میکنند را در مجلس ارائه میدهد درنتیجه مجلس هم عکسالعمل نشان میدهد.
🔹(در پاسخ به این سوال که اگر این رویکرد رئیسجمهور همچنان ادامه داشته باشد این رابطه به کجا ختم خواهد شد؟) به جایی ختم نمیشود، بلکه در اینصورت ایشان رئیسجمهوری خواهد بود با مقبولیت پایین؛ اما اطلاحطلبان به اندازه کافی از روحانی حمایت کردهاند و نمیخواهند در افکار عمومی بیشتر از این هزینه بدهند. وقتی نمایندگان تشخیص میدهند که از منافع ملی آنطوری که باید حفاظت نمیشود مجبوریم انتقاد کنیم. اصلاحطلبان از دولت حمایت کردهاند اما وکیلالدوله نیستند./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⌛️رصد یکشنبه (25شهریور، 6محرم، 16سپتامبر):
1320: سقوط ديكتاتوری رضاخان ميرپنج و آغاز سلطنت "محمدرضا پهلوی" با حمايت انگليس
406ق؛ وفات عالم و محدث شهير شيعه "سيد رضي" گردآوردنده نهج البلاغه
1931م؛ شهادت شيخ "عمر مختار" رهبر قيام ضد استعمار ايتاليا در ليبي
2001م؛ درگذشت "احمدشاه مسعود" نظامي برجسته و سردار مبارز افغاني
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید رضا قزوینی، روزنامه نگار عراقی: ۲۰ سال اثرگذاری بر سازمان های تروریستی تکفیری انگلیس، بیعت با البغدادی، جذب ۱۰۰ انگلیسی برای داعش، متهم به حمایت از ۱۵ عملیات تروریستی = محکومیت به ۵ سال زندان، عفو پس از ۲سال!!
حامی داعش کیست ؟
#انگلیس #داعش #انجم_چودری
@Rasad_tahlil
📱استوری صفحه اینستاگرامی حسن روحانی
🔹پس از آنکه از این گردنه عبور کردیم ملت ایران قضاوت خواهد کرد
@Rasad_tahlil
⭕️چرا صدا و سیما از مداح هنجارشکن که حکم قتل صادر کرده مستند پخش میکند؟
✍️عباس سلیمینمین فعال سیاسی اصولگرا نوشت:
🔹وجود خیل مخاطبان مشتاق در بحث بازتاب تکریم از بزرگپرچمدار آزادگی ایجاب میکند که بهویژه در رسانه ملی سه اصل، بهطور جدی مورد مراقبت قرار گیرد: "مبانی عزاداری" که با خرافه و تحریفات همراه نباشد، "شیوه عزاداری" که با روشهای هیجان برانگیز کاذب درهم نیامیخته باشد و در نهایت "استفاده از سخنرانان و مداحانی که مهر تعلق به یک قشر خاص بر پیشانیشان نخورده باشد".
🔹متاسفانه دست اندرکاران صدا و سیما در چنین ایامی که بیش از هر زمان به وحدت نیازمندیم در روز اول محرم از مداحی مستند پخش می کند که نماد ساختارشکنی و ورود به عرصه ای کاملاً بیگانه با سیاست ورزی است. کسی که هم در دولت گذشته به دلیل کم ظرفیتی در هضم مسائل سیاسی حکم قتل صادر کرده است و هم در دولت کنونی، بر اساس کدام فراگیری به عنوان شاخص در رسانه ملی مطرح میشود؟!
🔹رسانه ملی اگر درک درستی از نقش خود در ترویج این ارزشها در میان آحاد ملت و پایبندی به مصالح ملی بر این مبنا داشت قطعاً چنین فردی را که هم هنجارشکن و هم به غیر اصولیترین شکل ترویجکننده نفرت در جامعه است تابلو روز اول محرم خود قرار نمیداد. برای ترویج ارزشهای والا ابتدا باید به جلب اعتماد همه اقشار همت گماشت، اما با چنین گزینشهایی آیا میتوان به همه دلها راه یافت؟!
@Rasad_tahlil
⭕️عارف هم طرف خانواده شهید را می گیرد هم گوگوش؟!
📰کیهان نوشت:
🔹رئیس فراکسیون امید به دیدار یک خانواده شهید رفت.دکتر محمدرضا عارف با تجلیل از همسر شهید سلطان زاده، گفت: شهیدان بیشترین هزینه را برای انقلاب و آرمانهایشان پرداختند. جان شهیدان خیلی ارزشمند بود ولی هزینهای که خانوادههای شهید پرداختند کمتر از آن چیزی نیست که شهیدان پرداختند.
🔹این تجلیل از خانواده شهدای انقلاب -که کار درستی هم هست- در حالی است که آقای عارف اخیراً از دو تن از عناصر ضد انقلاب تمجید کرده بود. او در دیدار 27 مرداد اعضای انجمن اندیشه و قلم گفته بود: «مزیت گفتمان اصلاحات جذب حداکثری است؛ این مثال مردمی درباره اصلاحات که از «سروش تا گوگوش» را شامل میشود، صحیح است و ما نمیتوانیم کسی را حذف کنیم.
@Rasad_tahlil
⭕️مراسم های عزاداری نباید سیاسی شود
👤محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران
🔹 برخی برای گریه کردن بیشتر یا سیاسی کردن و دولتی کردن رفتارهایی انجام میدهند که آسیب است.
🔹 از ابتدا شیعیان خودشان از داراییشان مراسم عزاداری را برگزار کرده و بعضا در زمان حکومتهای مخالف حتی دست و جان خودشان را برای عزاداری امام حسین (ع) از دست دادند.
🔹 شاید برخی کارها شور زیادی به مجالس بدهد ولی خالی از شعور است و بهتر بود که از اشعار پرمحتوا و ادبیات غنی استفاده شود.
🔹متاسفانه در مراسمهایی بعضا قمهزنی و آسیب زدن به کودکان را شاهد هستیم که آسیبزاست و به قولی امروز حتی مراسم عزاداری امام حسین نیز مظلوم و غریب است.
🔹مراسمهای عزاداری نباید سیاسی شود و مداحان و سخنرانان با حرفهایشان باعث گریزان شدن مردم از چنین محافلی شوند/ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
📮#توییت
🔹زیباکلام: چرا ما ایرانیان از همه طلبکاریم؟
@Rasad_tahlil
📮#توییت
🔹پناهیان (کارشناس امور دینی): فکر میکنید سیاسیون واقعا نمیفهمند که نمیشود به آمریکا اعتماد کرد؟
@Rasad_tahlil
⭕️آدرس های غلط نیلی و مسئولیت گریزی های رندانه / اگر نقدینگی های قبلی موجب تورم امسال شده چطور شما در سال های ۹۳ تا۹۶ شاهکار دولت را کاهش تورم معرفی میکردید؟
👤 عباس شاکری استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی
🔹 دستیار ویژه (نیلی) فرمایش کردند که بمب نقدینگی در حال ترکیدن است و تورم سرسام آور چند ماه گذشته به خاطر بمب نقدینگی است، در این روزها هر کس که میخواهد آدرس اشتباه به مردم بدهد یا از مسئولیت فرار کند به صورت کلی گویی می گویند نقدینگی باعث شده این فجایع به بار آید بدون اینکه اشاره کنند چگونه، چرا ؟
🔹چه شد که بمب نقدینگی در ابتدای سال ۹۷ موجب تورم شده است؟ نقدینگی که کمتر از دوره آقایان احمدی نژاد، خاتمی و هاشمی رشد داشته است. از همه مهمتر اگر نقدینگی های قبلی موجب تورم امسال شده است چطور شما در سال های ۹۳ تا۹۶ شاهکار دولت را کاهش تورم معرفی میکردید؟
🔹از سال ۱۳۸۰ به بعد رشد پول و افزایش نقدینگی عمدتاً در دست مردم قرار نمی گیرد که به بازار خوراکی و لوازم و کالا مراجعه کنند عمده سپرده های موجود مربوط به عده ای محدود است. خود این گواه بر سوداگرانه بودن این شبه پول هاست.
🔹مثلاً در سال ۱۳۹۷ حقوق کارمند و کارگر حدود ۱۰ درصد افزایش یافته ( حتی کمتر) لذا چگونه پول های انباشته در اقتصاد در دستان خیل عظیم تقاضا کنندگان قرار میگیرد اینها که دسترسی بیشتر به پول و تحصیلات ندارند.
🔹نقدینگی انباشت شده از این جهت بمب است که در دست سوداگران و غارتگران قرار دارد و با شوک درمانی همه هستی مردم را به یغما می برد. لذا شما نمیتوانید تورم سال ۹۷ را به نقدینگی نسبت دهید در حالی که رشد نقدینگی در دولت های قبلی بیشتر بوده است.
🔹 در بانکهای کشورهای سرمایهداری اگر کسی ۵ هزار دلار پول جابهجا کند هم رصد می شود هم از منشا و مقصد آن باخبر میشوند اما در اینجا بانکها به جان دارایی مردم می افتند.
🔹 به نظر میرسد برای سرپوش گذاشتن بر این بلوای ارزی آقایان شروع به آدرس غلط دادن کرده اند ولی اتفاقا در آن آدرس هم خودشان دوباره گیر می افتند چرا که با توصیه امثال همین افراد و با پشتیبانی رسانه ای خاص و طیف غیر مولدها این غول نقدینگی را ایجاد کرده اند.
@Rasad_tahlil
📊گزارش بلومبرگ از وضعیت فروش نفت ایران در ماههای اخیر./
"مرکز افکار سنجی رصد"
@Rasad_tahlil
📊 رتبه بندی "شاخص توسعه انسانی ۲۰۱۸"؛
🔹 ایران در جایگاه ۶۰ جهان قرار گرفت. این نمره و جایگاه، ایران را بهعنوان نخستین کشور در گروه اقتصادهای با «توسعه انسانی بالا» قرار داده است./ دنیای اقتصاد
@Rasad_tahlil
⭕️ مشکل اصلی کشور مجلس است/ مجلس عامل توهم تورمی است
👤 حسن صادقی؛ معاون دبیرکل خانه کارگر
🔹مجلس باید نگاهش را بر مسائل اقتصادی تغییر دهد و بسیاری از مشکلات اقتصادی را مجلس شورای اسلامی برای تیم اقتصادی دولت فراهم کرده است.
🔹اگر مجلس در بودجهبندی، علم اقتصاد را در موضوعاتش رعایت میکرد اتفاقاتی که اکنون افتاده به این صورت عمیق شکل نمیگرفت. مقطعی که دولت آمد و برنامه ششم را نوشت مجلسیها آمدند و 130 صفحه تکمله زدند به این برنامه و برنامه را از شکل اساسی آن خارج کردند.
🔹مجلس برنامه ششم را برنامه توسعهای نبست و آن را برنامه معیشتی بسته است. طبیعی است برنامهای که اشتغال و توسعه در آن نباشد تورم ایجاد میکند.
🔹نکته دوم اینکه در بودجه سنواتی، دولت بحث افزایش بنزین را مطرح و مجلس با افزایش قیمت بنزین مخالفت کرد، اگر آن افزایش قیمت بنزین اتفاق میافتاد بسیاری از چالههای دولت را پر میکرد و دولت ناچار نبود که دلار 4200 هزار تومانی بدهد.
🔹به نظر من نقش مجلس در مشکلات کنونی پررنگ تر از نقش دولت است و مجلس است که نسخه می پیچد و دولت اجراکننده نسخه ای است که مجلس برای آن میپیچد. دولت، خودسر نمیتواند کاری بکند و مجلس میگوید این برنامه ششم، این چشم انداز 20 ساله، این برنامه بودجه 97 و شما باید براساس این برنامه به پیش بروید.
🔹اگر مجلس ما از اقتصاددانان آگاه و تحصیلکرده برخودار بود شاید نسخهای به نام برنامه ششم بهتر نوشته میشد، شاید نسخهای به نام برنامه بودجه 97 بهتر نوشته میشد که دولت ناگریز نباشد بدنبال افزایش قیمت دلار برود که یکدفعه دلار ثانویه از آن پیدا شود.
🔹(با اشاره به اینکه مجلس مسبب وضعیت جاری است) برای اینکه خودشان را تبرئه کنند و بگویند ما مجلسی مداخلهگر ، ناظر و کنترل کننده هستیم ، می آیند وزرا را عزل میکنند.
🔹(با طرح این سوال که نقش وزیر کار در تورم و افزایش قیمت دلار چه بود؟) به جز اینکه نگاه سیاسی برآن حاکم بود و به نمایندگان مجلس باج نداد چیز دیگری بود ؟
🔹مشکل اصلی کشور مجلس شورای اسلامی است. مجلس عامل توهم تورمی است.
🔹مجلس در نحوه بودجهبندی ناخواسته با افزایش نرخ دلار نقش داشت، نمیگویم عامل 100 درصدی است اما مجلس در پیش آمدن این شرایط، موثر بود به دلیل اینکه بودجه را خوب نبستند و برنامه ششم را تکمله زیاد زدند./ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ سنگینترین مجازات در کشور ما برای مجرمان سیاسی وضع میشود/ جزای مجرمان سیاسی در تمام دنیا کمتر از دیگران است
👤 غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی؛ نایب رئیس فراکسیون مستقلین مجلس
🔹(با انتقاد از آمار بالای اعدام) در جلسهای که با آقای اژهای داشتیم من از ایشان سؤال کردم اما جواب آن را نگرفتم. برای مثال در اعدامها توزیعکنندگان مواد مخدر و عوامل دمدستی اعدام میشوند و عوامل اصلی در بیرون از زندان میمانند.
🔹از سوی دیگر زندانهای ما هم پر است. مطلع هستم کمیسیون قضایی درخواست گزارش برای ارائه آمار و اطلاعات اعدامیها کرده اما قوه قضاییه پاسخ نداده است.
🔹اعدامهای ما خوب نیست و اعدامیهای بسیاری داریم. افراد زیادی هم در زندان هستند که باید تعداد آنها کاهش پیدا کند. نباید بیخود با افرادی که توزیعکننده هستند و عسر و حرج زندگی اقتصادی باعث شده دستبهکاری برای اولین بار بزنند، برخورد شود. بنابراین باید در احکام قضاییمان بازنگری جدی داشته باشیم.
🔹(با اشاره به طرح عفو عمومی مجرمان سیاسی) ما در حقوق اساسی قاعدهای داریم و در تمام دنیا کسانیکه مرتکب جرم سیاسی میشوند جزایشان کمتر از دیگران است. چون اقدامی که انجام دادند برای خودشان نبوده بلکه برای جامعه یا بخشی از جامعه بوده که به همین دلیل در احکام قضایی دنیا به این شکل ثبتشده که مجرمان سیاسی کمترین جزا را ببینند اما متأسفانه در کشور ما شدیدترین مجازات را برای مجرمین سیاسی وضع میکنند.
🔹کسی که دزدی میکند میخواهد مال خود را زیاد کند اما مجرمان سیاسی به دنبال افزایش مال و یا رفاه نیستند. البته امکان دارد اضراری را به جامعه وارد کرده باشند ولی چون به دنبال منافع شخصی خودشان نبودند از یکسری تخفیفات قضایی برخوردار میشوند که این تخفیفات در کشور ما اعمال نمیشود. اینیک قاعده بینالمللی حقوقی است که ما میخواهیم در کشورمان انجام شود.
🔹در صورت برخورداری مجرمین سیاسی از تخفیفات قضایی، حاکمیت طبق قانون با این افراد نرمتر برخورد میکند. بهواقع باید این اتفاق بیفتد و ما تافته جدا بافته از دنیا نیستیم. اینیک اصل پذیرفتهشده حقوقی در دنیا است و قانون اساسیها بر اساس حقوق اساسی نوشته میشوند./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ دستمزد کارگر ایرانی کمتر از نصف کارگر عراقی و یک چهارم کارگر تُرک است!
🔹در جلساتِ سهجانبهی کمیته دستمزد بعد از چانهزنیهای پیاپی، کارفرمایان و دولتیها «قبول» کردند که به میزانِ هشتصد هزار تومان، هزینههای زندگی افزایش یافته است و بایستی این سربارِ هزینه جبران شود. حال قرار است این ۸۰۰ هزار تومان از طریق بن غیرنقدی پرداخت شود
🔺البته قبل از هر چیز شورای عالی کار بایستی تصمیمات کمیته دستمزد را تایید نهایی کند.
🔹عقبماندگی مزدی کارگران، یک حقیقت تاریخیست که هرساله با هزار بهانه از ترمیم این عقبماندگی جلوگیری شدهاست؛ البته امسال با بالا رفتن قیمت ارز، دیگر نور اعلی نور شده و کار به جایی رسیده که همه تایید میکنند که اگر ترمیمی صورت نگیرد، «فروپاشی اجتماعی» ناگزیر خواهد بود.
🔹سالهاست گروهی از کارفرمایان نئولیبرال، «حداقل دستمزد» را مانعی سر راه پویاییِ تولید میدانند و بارها و بارها تلاش کردهاند خواستهی خود تحت عنوانِ «دستمزدهای منعطف» را به کرسی بنشانند
🔺منظور نئولیبرالها از انعطاف دستمزد، رها شدن از الزام حداقل مزد براساس این استدلال واهیست که اجبار کارفرمایان به پرداخت حداقل مزد، پویایی و انعطاف بازار کار را میگیرد و منجر به تعدیل میشود! این درحالیست که دستمزد کارگر ایرانی نه تنها در مقایسه با کارگران کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان، بلکه در قیاس با کارگران مناطق پرآشوب خاورمیانه هم کمتر است.
🔹حداقل دستمزد در عراق در سال ۲۰۱۸، از ۲۵۰ هزار دینار عراق به ۳۵۰ هزار دینار افزایش یافت. باتوجه به ارزش برابری دینار در مقابل دلار، این میزان از حداقل دستمزد برابر ۲۹۵ دلار است.
🔹حال اگر دستمزد کارگر ایرانی را به همراه بُن و سایر مزایا، یک میلیون و ۴۰۵ هزار تومان بگیریم و نرخ ارز را که البته هر ثانیه تغییر میکند و بسیار متغیر است، ۱۴ هزار تومان درنظر بگیریم، حداقل دستمزد در ایرانِ امروز، فقط معادلِ ۱۰۰.۳۵ دلار است!
🔹حتی اگر قبل از جهش ناگهانی ارز، با همان دلار ۵ هزار تومانی هم حساب کنیم، حداقل مزد فقط ۲۸۱ دلار میشود! یعنی بازهم ماهی بیش از ده دلار کمتر از عراق آشوب زده!
🔺عراق، نمونهای از بیثباتترین و آشوبزده ترین کشورهای منطقه است که در همین ماهها و هفتههای اخیر، کارگران و کارمندان آن، بارها در اعتراض به پایین بودن دستمزد به خیابانها آمدند.
🔹حداقل دستمزد در ترکیه ۱۷۷۷ لیره معادل ۴۷۲ دلار در ماه است! یعنی درست بیش از چهار برابر حداقل مزد کارگر ایرانی!/ ایلنا
@Rasad_tahlil
⭕️ باید جلسه شورای امنیت را به استیضاح ترامپ تبدیل کنیم
👤 مجید انصاری؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹رئیس جمهور باید در این جلسه شرکت کند و اگر به هر دلیلی و به منظور حفظ مصلحت این کار را نکرد، حضور آقای دکتر ظریف و همراهانش ضروریاست؛
🔹ما پیروی حضرت علی(ع) هستیم که زرهاش پشت نداشت؛ بدین معنا که در هیچ میدانی عقبنشینی نمیکرد.
🔹باید در این جنگ روانی آمریکا را شکست دهیم
🔹سیاست خودانزوایی و خودسانسوری که برخی افراد در داخل توصیه می کنند، نادرست است
🔹کسی که قوی است در هیچ صحنهای غایب نخواهد بود.
🔹امروز آمریکا، رژیم صهیونیستی و چند کشور کوچک حامی آنها، به مراتب از لحاظ منطق حقوقی در موضع ضعف بیشتری نسبت به زمان مذاکرات برجام قرار دارند.
🔹فرصت مناسبی است که ما در جمع اعضای شورای امنیت سازمان ملل، بدون رجزخوانی و «هل من مبارز» طلبیدن، با منطق حقوقی از مواضع برحق کشورمان دفاع کرده و به تحریمهای یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه ایران اعتراض کنیم./ جماران
@Rasad_tahlil