فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نقدینگی در اقتصاد ایران کم است/ نسبت نقدینگی در ایران نسبت به اکثر کشورها پایین است/ تولید کنندگان به شدت له له نقدینگی میزنند
👤 علی نصیری اقدم، رئیس سابق پژوهشکده وزارت اقتصاد: در ایران این نرخ ارز است که تورم را بالا میبرد و تورم باعث گرانی دلار نمیشود/ گرانی دلار ناشی از بهم ریختن ترازهای بین المللی ایران و عدم تناسب آن با نقشه تجاری کشور است./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ عامل اصلی ناترازی بانکها، دولت است/ صدا و سیما به نمایندهای آنتن میدهد که بانکها را بترکاند/ اگر دولت به صورت واقعی بدهیهای بانکها را پرداخت کند، تمام مشکلات ترازنامه بانکها اصلاح میشود
👤 غلامرضا مرحبا، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو شورای پول و اعتبار:
🔹این یک واقعیت است که در کشورمان اکثر بانکها چه دولتی و چه خصوصی دچار ناترازی هستند اما این ناترازی دلایل متعدد دارد.
🔹نظام بانکی و صنعت بانکداری ایران از صنعت بانکداری دنیا عقب مانده است و نه سیستم حسابداری و سیستم منابع و مصارف در شبکه بانکی کشورمان، مطابق با استانداردهای روز دنیا نیست/ یکی از دلایل عقب ماندگی مباحث تحریمها است چراکه دانش صنعت بانکداری، دانش گرانی است و نیاز به نرمافزاری دارد که باید خریداری و این دانش به کشور منتقل و بومی سازی شود و در اختیار نظام بانکی قرار بگیرد اما این اتقاق تا به امروز در صنعت بانکداری کشور رخ ندادهاست.
🔹باید این واقعیت را بپذیریم اصلیترین ناترازی بانکها، خود دولت است/ هر چند که برخی از بانکها به ویژه بانکهای دولتی به سمت بنگاه داری رفتهاند و عملکردشان در ناترازیها موثر بوده اما دولت هم بانکها را مجبور کرده به سمتی بروند که حرفه و علم بانکداری آنها را از حرکت در این مسیر منع کردهاست.
🔹دولت مدعی است که مالک و صاحب بانکها است و بانکها را مجبور به پروژههایی میکند تا اینکه برای مثال آب دریای عمان را به کرمان برساند و مهم نیست این پروژه برای این بانک سودآور باشد یا نه. هر چند مخالفتی با اجرای پروژههایی مانند ساخت مسکن و آبرسانی نداریم اما باید تامین مالی این پروژهها از مسیر درست انجام شود
🔹دولت بانکها را مجبور میکند که 20 درصد از منابع خود را به قرضالحسنه و 20 درصد به تسهیلات تکلیفی و 20 درصد به پروژه مسکن ملی و ... قرار دهد اما از سوی دیگر وقتی شهروندان برای نیازهای ضروری مانند تامین هزینههای ازدواج فرزندان خود، تقاضای دریافت وام خرد دارند، بانکها منابعی برای پرداخت این تسهیلات ندارند. پس از آن هم اعتراضاتی مطرح میشود و صدا و سیما هم برای تهیه برنامهای در این باره در مجلس به دنبال نمایندهای میگردد که نماینده در آن برنامه بانکها را بترکانند و تخریب کنند و آنتن را در اختیار این نماینده قرار میدهد اما این روند حرفهای، عاقلانه و منطقی نیست.
🔹نمیگوییم بانکها تامین مالی بلندمدت و کلان را انجام ندهند اما تنها بانکها منبع تامین مالی نیستند، میتوان از ظرفیت بازار سرمایه برای تامین مالی استفاده کرد
🔹اجرای یک پروژه زیرساختی با تامین مالی بانکها، به یکباره 40 درصد کُل منابع یک بانک را درگیر میکند در حالی که امکان تامین مالی این پروژه به بخشهای دیگر اقتصاد هم وجود دارد و با این منابع میتوان به جمعیت 20 میلیون نفری کشور وام خرد پرداخت کرد.
🔹بعضا با مواردی مواجه هستیم که یک بانک 110 درصد منابع را به صورت قرضالحسنه ارایه دادهاند، یعنی 10 درصد به مردم سود داده شده و سپرده جمع آوری کرده و مجانی آن را وام دادهاست، کدام بقالی سرکوچه در یک روستایی، با این منطق کاسبی میکند که صنعت حرفهای بانکداری باید با این منطق فعال باشد؟
🔹حجم بدهی دولت به بانکها فوقالعاده بالا است و اگر دولت به صورت واقعی بدهیهای بانکها را پرداخت کند، تمام مشکلات ترازنامه بانکها اصلاح میشود./ ایلنا
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ علی صمدزاده، پژوهشگر امنیت و روابط بینالملل با اشاره به گزارشی با عنوان «فصل جدید همکاریهای سیاسی-منطقهای ایران و عربستان»:
🔹حقیقت آن است که در حوزه امنیتی-سیاسی از منظر ریاض، توافق با تهران چیزی جز روی کاغذ نبود و نقض آن، درست از زمان امضا در حال انجام و اجرا بود.
🔹مشارکت رسانهای در جنایت ایذه آشکارترین جزء آن است.
🔹در این میان مهم نیست، آرزومندان با ائتلاف، سرمایهگذاری اقتصادی و...چه شعری میسرایند.
⭕️ مجید شاکری، کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به توییت بالا نوشت:
🔹حقيقت مضاعف اينكه ايران با دست خود چين را وارد معمارى امنيتى خليج فارس كرده است، بدون آنكه براى اين امتياز ژئوپلتيك عظيم چيزى بستاند.
@Rasad_tahlil
⭕️ آملی لاریجانی: اینکه برخی از نمایندگان مجلس گفته اند «مجمع تشخیص همه دستگاه ها را ملزم کرده است که شفافیت را اعمال کنند الا خودش» مغالطه آمیز است/ مخالف اصل شفافیت نیستم/ مجمع معتقد بود که اگر این مصلحت اصراری مجلس را تایید کند، پذیرفته است که مجلس در جایی که اختیار هم ندارد، ورود کند و تقنین نماید
👤 آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹درباره موضوع شفافیت، فضاسازی های نادرستی علیه مجمع ایجاد شد. مطالبی در رسانه ها بیان شده که در مصوبه مجمع نبوده است. آنچه که اعضای محترم مجمع به آن رای ندادند، قانون گذاری مجلس، بر خلاف نص قانون اساسی در مورد مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
🔹اعضای محترمی که در مجمع رای ندادند، اینگونه نبود که به ماهیت شفافیت رای نداده باشند. نظرشان مشابه اشکال شورای محترم نگهبان بود: اینکه بر خلاف نص اصل 112 قانون اساسی، مجلس برای مجمع قانون گذاری کرده است.
🔹آن مصلحتی که اصراری مجلس است، باید مصلحت ملزمه ای باشد که بدیل هم نداشته باشد. الان در بحث شفافیت، چه مصلحتی وجود دارد که اعضای مجمع تایید کنند که مجلس محترم حق داشته فراتر از اختیاراتش در حیطه مجمع تشخیص هم تقنین کند؟ البته این مصوبه مجمع و فرمایشات اعضای آن، منافاتی با این ندارد که خودشان بعدا تشخیص دهند شفافیت را در چارچوب خاص در آئین نامه مجمع بیاورند. این نکته را در جلسه گذشته اعضای مجمع فرمودند و این بحث مستقلی است.
🔹اینکه برخی از نمایندگان مجلس گفته اند «مجمع تشخیص همه دستگاه ها را ملزم کرده است که شفافیت را اعمال کنند الا خودش». این سخن، مغالطه آمیز است. مگر کار مجمع تقنین است که دستگاه های دیگر را الزام به شفافیت کند؟
🔹شورای محترم نگهبان به مصوبه مجلس فقط دو نکته را اشکال گرفته است. یکی در مورد مجمع تشخیص مصلحت نظام و دوم هیئت عالی نظارت مجمع. فقط این دو مورد به مجمع ارجاع شده است و مجمع راجع به این دو نکته بحث کرده و گفته است: مصلحتی را که مجلس می گوید احراز نکردیم.
🔹مجمع معتقد بود که اگر این مصلحت اصراری مجلس را تایید کند، یعنی پذیرفته است که مجلس محترم در جایی که اختیار هم ندارد، ورود کند و تقنین نماید. خود مجلس محترم باید به این مهم توجه می کرد. چه در مورد شورای نگهبان و چه در مورد نهادهای دیگر.
🔹توجه داشته باشید که مغالطه دوم این سخن که «مجمع تشخیص همه را ملزم کرده به جز خودش»، متضمن اشتباه دیگری هم هست. الان شورای نگهبان از تحت تعمیم مصوبه مجلس خارج است. چه مصلحتی در خروجش وجود داشت که مجلس عقب نشینی کرد؟ مجلس خبرگان رهبری نیز از شمول این مصوبه خارج شده است، چه مصلحتی بوده که خارج شده است؟ چرا فقط مجمع تشخیص را آماج انتقادات قرار داده اید؟
🔹توصیه اینجانب به همه دلسوزان نظام آن است که اجازه دهند مجمع تشخیص در فضایی آرام و سازنده، آنچه را که تشخیص می دهد انجام دهد. در جلسه گذشته هم صراحتاً عرض کردم که با اصل شفافیت مخالف نیستم و آن را معقول می دانم./ وبگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام
@Rasad_tahlil
⭕️توافق احتمالی ایران و آمریکا: آزادی زندانیان
📝نیویورک تایمز خبر داد:
🔹آزادسازی پول ایران در کره و نگهداری در بانک قطر برای مصارف بشردوستانه
🔹توقف غنی سازی بالای 60 درصد
🔹 توقف افزایش تحریم ها
🔹 توقف حملات به آمریکایی ها در عراق و سوریه
🔹عدم فروش موشک ایران به روسیه
🔹"امریکا از توقیف نفتکش های ایرانی خودداری می کند"
@rasad_tahlil
⭕️پارسال ۲ هزار و ۳۰۰ کودک فرزند خوانده شدند
👤رئیس سازمان بهزیستی کشور:
🔹سال گذشته ۲ هزار و ۳۰۰ کودک بیسرپرست و بد سرپرست واجد شرایط با حکم قاضی به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی سپرده شده است.
🔹حدود ۳۵ هزار نفر در کشور متقاضی فرزندخوانده از بهزیستی و در صف انتظار هستند و استقبال مردم از روند فرزندخواندگی در سالهای اخیر از سوی خانوادهها موجب شده تا ظرفیت شیرخوارگاههای کشور به سه چهارم تقلیل پیدا کند.
@rasad_tahlil
👤 همتی در پاسخ به ادعای مخبر:
🔹سعی نکنید کاهش محاسباتی را به عملکرد نسبت دهید!
👈به گفته معاون اول رئیس جمهور از ابتدای سال ۱۴۰۲ تورم تولید کننده و تورم مصرف کننده کاهش یافته است و در خرداد ماه این کاهش چشمگیرتر خواهد بود.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد جمعه (26خرداد، 27ذی القعده، 16ژوئن)
1298؛ رحلت عالم دینی و فقیه اصولی آیت اللَّه "میرزا مصطفی مجتهد تبریزی"
1344؛ شهادت امانی، بخارایی، نیكنژاد و صفارهرندی عاملین اعدام انقلابی "حسنعلی منصور"
1360؛ آزاد شدن منطقه "دهلاویه" از لوث وجود مزدوران بعثی عراق
1395؛ درگذشت دکتر عباس شفیعی، چهره ماندگار علم پزشکی ایران
804ق؛ تصرف بغداد توسط "تيمور گوركاني" و قتل هزاران نفر از مردم
313م؛ پذيرش دين مسيح(ع) توسط امپراتور روم و پايان كشتار 300 ساله مسيحيان
1944م؛ آغاز بمباران هوايي شهرهاي ژاپن توسط امريكا در جريان جنگ جهاني دوم
1976م؛ آغاز قيام "سووتو" عليه نژادپرستان افريقاي جنوبي
@Rasad_tahlil
⭕️ عبدی: مسئلۀ ما فقط آزادی پوشش زنان نیست این آزادی پوشش باید به رسمیت شناخته شود
👤 عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب:
🔹(آیا حجاب اجباری دیوار برلین نظام است) این تمثیل درست نیست؛ چون کسانی که از آلمان شرقی فرار کردند، چشماندازی جلوی خودشان داشتند به نام آلمان غربی؛ و دیوار برلین مانع رفتن آنها به آلمان غربی یا بهشت برین یا سرزمین موعود بود. هنگامی که دیوار برداشته شد، آنها آن مسیر را طی کردند. مشکل اساسی ایران وجود چنان دیواری نیست؛ فقدان چنان چشماندازی یا چنان بهشت برینی است.
🔹بنابراین این طور نیست که اگر حجاب برداشته شود، راه رسیدن به یک مدینۀ فاضله باز میشود. به نظرم این مقایسه از اساس نادرست است. پشت دیوار برلین خبرهایی بود و پس از این که دیوار برداشته شد، مردم به آن سوی دیوار رفتند. ولی پشت دیوار حجاب چیست؟ بعد از برداشتن این دیوار، مردم قرار است کجا بروند؟
🔹ممکن است در سطح شهر با زنان بیحجاب کاری نداشته باشند. در رژیم شاه هم با کسی که حجاب داشت کاری نداشتند اما افراد محجبه عملا از ساختار سیاسی حذف شده بودند.
🔹شما شاه را هیچ جا در حال گفتوگو و تعامل با زنان محجبهای نمیدیدید که در ساختار سیاسی صاحب مقام و منصبی باشند. وزیر یا معاون وزیر باشند. شاه چنین زنانی را به رسمیت نمیشناخت و به همین دلیل چنین تضادی در درون آن سیستم وجود داشت. در جمهوری اسلامی حتی اگر مسئلۀ حجاب حل شود، به نظرم این به معنای حل شدن مسئلۀ اصلی نخواهد بود.
🔹مسئلۀ ما فقط آزادی پوشش زنان نیست. این آزادی پوشش باید به رسمیت شناخته شود. یعنی شهروندی و حقوق زنان بیحجاب باید به رسمیت شناخته شود. این مشکل فقط برای زنان نیست؛ مردان را هم شامل میشود. حالا در بحث زنان نمود بیشتری دارد.
🔹مردهای ناهمسو با حکومت هم به رسمیت شناخته نمیشوند. این مسئلهای است که در ایران باید حل شود. این مسئله لزوما با برداشته شدن حجاب حل نمیشود. حکومت ریش تراشیدن یا کراوات زدن مردها را نیز به رسمیت نمیشناسد. در حالی که کاری هم با مردان کراواتی و بدون ریش ندارد./ یورونیوز
@Rasad_tahlil
⭕️ ادامه فعالیت شورای عالی سران سه قوه خلاف قانون اساسی است
👤 علی مطهری، نماینده پیشین مجلس:
🔹(در خصوص ماموریت جدید داده شده به محسن رضایی از سوی رئیس جمهور. برای تاسیس دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه) ما برای آقای محسن رضایی آرزوی توفیق میکنیم اما این انتصاب مشکل قانونی دارد، به دلیل اینکه شورای عالی هماهنگی سران قوا یک امر موقت و اضطراری بوده و مقارن با تحریمهای شدید آقای ترامپ به وجود آمد، برای اینکه بتوانند بهتر و سریعتر تحریمها را دور بزنند.
🔹تا الان هم در واقع این شورا باید تعطیل شده باشد چون ما از آن شرایط خارج شدیم. الان خوشحالیم که سختی تحریمهای دوره آقای ترامپ دیگر وجود ندارد. در واقع فلسفه وجودی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از بین رفته است. لذا این که بخواهند دبیرخانهای تاسیس شود یا گسترش پیدا کند، نشان میدهد که آقایان یک عمر طولانی برای این شورا در نظر گرفتهاند که این خلاف قانون اساسی است چرا که چنین نهادی در قانون اساسی وجود ندارد.
🔹البته اگر سران قوا بخواهند هر چند وقت یک بار جلسهای تشکیل دهند و با هم مشورت کنند کار خوبی است ولی این که به صورت شورایی در بیاید که قانونگذاری کند خلاف قانون اساسی است.
🔹به نظر بنده ادامه کار این شورا به صلاح کشور نیست. نباید کاری کنیم که تبدیل به یک نهاد دائمی شود و خساراتی را برای کشور از طریق دخالت در کار مجلس و حتی قوه قضائیه به وجود بیاورد. به طور خلاصه ماهیت این شورا دخالت قوا در کار یکدیگر و عدم تفکیک قواست که خلاف اصل ۵۷ قانون اساسی است.
🔹(در خصوص این استدلال که افراد موافق این شورا میگویند حضور رئیس مجلس در این مجموعه به معنای حضور کل مجلس است) خیر؛ این استدلال درست نیست چون نمایندگان مجلس از کار این شورا اطلاعی ندارند. رئیس مجلس سخنگوی مجلس است و این که در شورایی حضور داشته باشد بدین معنا نیست که نظر مجلس را منتقل میکند. نظر مجلس با رأیگیری مشخص میشود. به هر حال این شورا اختیارات مجلس را به عنوان نماینده مردم محدود کرده است و باید زودتر به کار خود پایان دهد./ فراز
@Rasad_tahlil
⭕️ روسیه ایران را جایگزین کانال سوئز میکند
🔹وزیر حملونقل روسیه: یک سیستم حملونقل چندحالتهٔ ریلی، آبی و جادهای بهطول ۷۲۰۰ کیلومتر با عبور از کشورهای آذربایجان، ایران و هند جایگزین مسیر سابق که از اروپا و کانال سوئز عبور میکرد میشود.
🔹درحالحاضر فقط برخی از بخشهای این مسیر عملیاتیست. ایران و روسیه توافقی برای الحاق یک خط ریلی به این مسیر انجام دادند که روسیه قصد سرمایهگذاری بیش از ۳ میلیارد دلار در این مسیر را دارد./ فارس
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 یک جریان سیاسی به دنبال لغو کنسرتها است
👤اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
🔹یک جریان سیاسی دنبال لغو کنسرتها و دو قطبیسازی است.
🔹یک جریان سیاسی در کشور به دنبال بزرگنمایی برخی مشکلات که گاها طبیعی و در اجراها پیش میآید، هست تا اقشار مختلف مردم را در این موضوع مقابل هم قرار دهند.
🔹اجازه هنجارشکنی در فضاهای فرهنگی و هنری کشور را نمیدهیم ولی از طرف دیگر اتفاقات معدود و اندک را هم به پای اهالی فرهنگ و هنر نمینویسیم.
🔹کنسرتهای لغوشده با تقویم جایگزین برگزار میشوند تا مشکلات چند روز اخیرشان جبران شود./ تسنیم
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (27خرداد، 28ذی القعده، 17ژوئن)
1327؛ درگیری مردم با مأموران در جریان رأی اعتماد مجلس به عبدالحسین هژیر
1358؛ تشكیل "جهاد سازندگی" به فرمان امام خمینی
1366؛ عملیات نصر 3 در دهلران توسط ارتش
1366؛ عملیات نامنظم فتح 6 در شمال اربیل عراق، توسط سپاه
1392؛ درگذشت استاد جلیل شهناز، استاد برجسته تار و سه تار
1361ق؛ رحلت فقيه بزرگ شيعه "آقاضياءالدين عراقي" استاد بزرگ حوزه علميه نجف
1873م؛ مرگ "ادوارد لِیتون" رمان نویس و سیاست مدار انگلیسی
1925م؛ امضای قرارداد منع استفاده از سلاح های میكروبی و شیمیایی در جنگ ها
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ صادرات نفت ایران برغم تحریمهای آمریکا به بالاترین حد خود در پنج سال گذشته رسید
🔹بنابر گزارش یورونیوز، بر اساس گزارش مرکز دادههای کپلر (Kpler)، صادرات نفت خام ایران در ماه مه از ۱.۵ میلیون بشکه در روز فراتر رفت. رقمی که بالاترین نرخ ماهانه از سال ۲۰۱۸ به بعد است. در سال ۲۰۱۸ و پیش از خروج ایالات متحده از توافق هستهای، میزان صادرات ایران ۲.۵ میلیون بشکه در روز بود.
🔹به گفته تحلیلگران، چین بزرگترین مشتری ایران است، و حجم این معاملات علاوه بر چین به سوریه و ونزوئلا نیز میرسد.
🔹اوپک پلاس در توافقی گسترده در ۴ ژوئن با محدود کردن عرضه نفت تا سال ۲۰۲۴ موافقت کرد. اما ایران به همراه ونزوئلا و لیبی به دلیل برخورداری از معافیت مجبور به کاهش تولید نیستند. با این حال اوپک ولاس همچنان به کاهش میزان عرضه نیاز دارد.
@Rasad_tahlil
⭕️ جامعه ایرانی نه بی دین میشود، نه سکولار
👤 تقی آزاد ارمکی، جامعهشناس:
🔹اگر بخواهیم جامعه ایرانی را از لحاظ تاریخی و حتی معاصر تعریف کنیم باید آن را جامعهای دینی معرفی کنیم
🔹مردمان ایران از قدیمالایام از جایی که تاریخ نشان میدهد تاکنون همیشه دیندار بودهاند و اتفاقاً اگر فشارهایی آمده و گرایشهای غیردینی یا ضدیت با دین در ایران به واسطه گروهها و حتی دولتهایی مطرح شدهاست، جامعه نسبت به آن مقاومت کرده و به دینداری خودش پناه بردهاست.
🔹ما هیچوقت یک دینداری واحد در ایران نداشتیم و حتی از یک دین واحد صورتهای متفاوت دینداری را داشته ایم که امروز هم اتفاقاً این وضعیت را داریم و این وجه غالب ساحت دینداری در ایران است؛ یعنی اکثریت ملت ایران خودشان را مسلمان و بعد شیعه میدانند، ولی شیعهای که مردم ایران هستند شیعههای یکسان و یک وجه و یک صورت نیست و وجوه متفاوتی دارد.
🔹(فرمودید که مسئله دینداری در کشور ما حتی با هجوم خارجی نیز از مسیر خودش خارج نشدهاست، فکر میکنید این نسبت دین با جامعه ایرانی در دوران آینده نیز ادامه پیدا خواهد کرد؟) اگر دین در ایران امری خارجی بود هم دوره مغول و هم دوره پهلوی کافی بود که ما از دین عبور کنیم، الان هم همینطور است که جامعه از دین عبور نمیکند با اینکه این مقدار به نام دین تحت فشار است، ولی جامعه از دین عبور نمیکند، بلکه از یک نوع دینداری عبور میکند، از نوع دینداری که میخواهد همه را یک شکل کند و همه یک طور رفتار کنند.
🔹اتفاقاً شرایط امروز نشان میدهد جامعه ایرانی به لحاظ تاریخی دیندار است، دینش فرهنگی است، بعد هم امر متعالی و مقدس آن برایش مهم است و اتفاقاً از این میتواند و دارد بهره بیشتری میگیرد و حتی در نقد دین به دین مراجعه میکند؛ در حالی که اتفاقی که در غرب افتاد، سکولاریسم دینی به بی دینی و به نام عقل از دین عبور کرد، ولی اصلاً این حرف که جامعه ایرانی به سکولاریسم برسد، بی ربط است و کسانی که صاحب قدرت هستند، این حرفها را میزنند تا علما را تحریک کنند. نه جامعه ایرانی از دین عبور میکند و نه از یک دینداری قشریگرایانه یکسان دفاع میکند.
🔹سرانجام چه خواهد شد را باید ببینیم. ما چگونه نزاع این دین حکومتی، دین توده مردم و دین روشنفکری را تشدید میکنیم یا تقلیل میدهیم.
🔹یک زمانی علمایی بودند که این نزاعها را کاهش میدادند، یک زمانی روشنفکران میانداری بودند که اینها را کاهش میدادند، ولی امروز اینها دست برخی افتاده که دعوا دارد شکل میگیرد، ولی اگر همان مراجع و روشنفکران بیایند احتمالاً دعوا کاهش مییابد.
🔹ما وقتی که نیروی انتظامی در خیابان آدم میگیرد و تلویزیون هم همه آدمها را یکسان نشان میدهد، داریم دعوا را زیاد میکنیم. جامعه به سمت عبور از دین نرفتهاست، بلکه به سمت دیگری از دینداری رفته است و یک نفس پیامبرانه و علی وار لازم است که فیمابین عمل کند و این نیروها را به هم وصل کند تا آن کسی که ۲ درصد دینداری دارد، با آن کسی که صددرصد دینداری دارد بتوانند با هم زیست کنند و زیستدینی داشته باشند./ جوان
@Rasad_tahlil